03-12-2024, 21:16:27

Autor Tema: AR 146 - recirkulacija zraka u kabini  (Posjeta: 2188 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

dominique

• Gost
  • Trade Count: (0)
AR 146 - recirkulacija zraka u kabini
« u: 30-05-2007, 13:31:19 »
Evo jedan blesav problem. Izgleda da mi je nešto krepalo veznao za recirkulaciju zraka u kabini. Kad stisnem onaj gumb kraj klime tada bi se ukljucila recirkulacija i čulo bi se a i osjetilo jače puhanje zraka. No nešto je otišlo i sada se to ne da iključiti. Gumb uredno funkcionira, i čak čujem i relej (pretpostavljam da je to relej jer škljoca) ali se ništa ne događa. Onako logički zaključujem da vjerojatno negdje postoji neki motroć koji je okretao neku klapnu  pošto nema mehničku ručicu kao auti koji nemaju klimu. E sada gdje se nalazi ta klapna i dali je imao tko sličnih problama da kaže nešto pametno . Hvala.

Enver

• Gost
Odg: AR 146 - recirkulacija zraka u kabini
« Odgovori #1 u: 30-05-2007, 14:12:33 »
Meni na bravi su se pojeli zubci i motor nije mogao nista okrenut, kad se nije kretanje prenosilo, nikad nisam kupovao novi motoric sa zupcanikom, jer stoji jako puno, a na otpadu jos uvijek nisam nasao da bih iscupao sa nekog drugog. Meni je taj mehanizam kod suvozaca, kad se skine onaj pretinac za "rukavice".

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #2 u: 30-05-2007, 15:21:30 »
Ta klapna ti je unutar kutije za ventilaciju, možda možeš doći do tog motorića sastrane dolje ispod volana, ali vjerovatno ćeš morati raskopat pola konzole da dođeš do njega...

dominique

• Gost
« Odgovori #3 u: 30-05-2007, 18:57:47 »
Jesi siguran da je u središnjoj konzoli? Uvijek sam imao osjećaj da se čuje upravo iz pretinca kod suvozača. Ne bih htio nešto raskopati pa da nije tamo gdje sam mislio. Nekako se sjećam da je zrak šumio na desnoj strani jer očito već u zadnje vrijeme nije dobro zatvrao/otvarao.

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #4 u: 30-05-2007, 19:40:14 »
Da u pravu si na desnoj je strani iza pretinca, dakle počni kopati tamo:

Na slici:
4-klapna
5-motorić