Poštovana ekipo!
Koliko sam primjetio do sada nije postavljano ozbiljnije pitanje oko postavki trapa na ovim autima...
Meni je postavka trapa od velike važnosti, jer smatram da se postvkom trapa (već samo optikom) može dramatično utjecati na vozne karakteristike ovih auta.
Konkretno me zanimaju iskustva svih vas koji se vozite na kotačima 166.
Nedavno sam radio optiku prednjeg i stražnjeg trapa, nakon montaže novih guma.
Moje zapažanje je slijedeće; auto odlično drži pravac i vrlo dobro reagira na volan. No, kod kretanja u zavojima koji su malo oštriji (ili brže kroz duže zavoje) auto u jednom trenutku se samo zanese (zaljulja) i nakon toga nastavi dalje odlično držati zavoj. Potpuno identično se događa u lijevom i u desnom zavoju.
Rekao bih da se to događa u trenutku kada se težište automobila prebaci na samo jedan od kotača.
Baš kao da taj kotač zakrene auto u tom trenutku i nastavi dalje.
Nadalje, prilikom izalska iz zavoja, upravo u trenutku kada se težište vrati u normalu, ponovno se stražnji kraj zanese, (zaljulja) i nakon toga sve je ok.
Po meni je zadnji trap previše zatvoren, i zato u određenom trenutku taj jedan kotač zapravo počne slijediti svoju putanju i zato dolazi do zanašanja iliti zaljuljivanja...
Molim vas za vaša iskustav po ovom pitanju i koje postavke imate kod svojih vozila na zadnjem trapu...
Mislim da je sada kod mene postavljena otvorenost zadnjeg trapa na +0,12 stupnjeva za svaki kotač.