05-11-2025, 19:12:02

Autor Tema: Plavci u službi alfista - pitanja i odgovori  (Posjeta: 365340 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline reddevill

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
Odg: Pitajte reddevilla - plavac u službi alfista
« Odgovori #2550 u: 03-11-2011, 17:58:06 »
ne trebaš imat nikaj od prije, ak si iz dubrave od rođenja si na uvjetnoj  :craz
Dubrava - geto  :craz
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2551 u: 03-11-2011, 18:00:16 »
mi iz dubrave imamo osjećaj da smo stalno u zatvoru a čim izađem u grad ko da sam pušten sa lanca ili sam dobio na lotu :craz
tak pojedinci izgledaju po ribnjaku kada rade sranja i koda nikada nisu vidjeli civilizaciju  :craz

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2552 u: 03-11-2011, 18:03:10 »
Sada sam citao temu " multanova" pa mi je palo jedno pitanje na pamet.
Mozda je glupo.
dakle ako sam dobio kaznu za razgovor mobitelom ( dakle nema bodova, samo novcana kazna) i platio istu, da li kada slijedeci put pocinim prekrsaj policajac moze napisati samo upozorenje? Ili su kazne akumulativne?
ako si kaznu na licu mjesta platio, onda se može kasnije pisati, a ako si išao na sud e te ti kazne ostaju i onda ti ne pišu upozorenja, i upozoronja ti se unose u sistem i ostaju evidentirana.

Offline Jibboom

• Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • AR 156 JTDm 20V
    • Đurđevac
« Odgovori #2553 u: 03-11-2011, 20:36:07 »
iš silo nečista..  :craz dovoljno mi je bilo to kaj sam se zaledio kad sam ga vidio da mi je na haubi

Ti reci kak je bilo jer s tim se utvrđuje njegov doprinos nesreći. Trebao si fino policiji skrenut pažnju, kad je on već inzistirao da ih se zove, nek provjere ispravnost svjetala na njegovom biciklu, dal ima katadioptere, i.t.d. jer se time utvrđuje koliko je on bio vidljiv u tom trenu.

Offline FAN

• Moderator
  • Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #2554 u: 03-11-2011, 20:54:00 »
Ti reci kak je bilo jer s tim se utvrđuje njegov doprinos nesreći. Trebao si fino policiji skrenut pažnju, kad je on već inzistirao da ih se zove, nek provjere ispravnost svjetala na njegovom biciklu, dal ima katadioptere, i.t.d. jer se time utvrđuje koliko je on bio vidljiv u tom trenu.

vidljivost je bila nula, dakle niti katadioptera, niti bilo kakvo svjetlo, on u sivoj jakni a tmurno jutro... znači ništa... bicikl isto neke tmurne boje... inače stvarno pazim u prometu jer sam svaki dan u autu...
:cigara: :cigara:

Offline Mladen

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #2555 u: 03-11-2011, 21:28:45 »
vidljivost je bila nula, dakle niti katadioptera, niti bilo kakvo svjetlo, on u sivoj jakni a tmurno jutro... znači ništa... bicikl isto neke tmurne boje... inače stvarno pazim u prometu jer sam svaki dan u autu...

po novom moraju se drzat ovog ... ma mozes pazit ti koliko oces al kada drugi nepaze mos se hebat, pogotovo ovih dana kada je magla pa sa nekih 100km/h ti se sam stvori biciklist bez svjetala ili bilo kakvih reflektirajucih stvari ili kada ti projuri preko pjesackog kroz crveno bez gledanja koda je on glavi ...

Članak 101.

(1) Na vozilu u prometu na cesti noću i u slučaju smanjene vidljivosti moraju biti upaljena svjetla, i to:

1. na motornom vozilu – osim mopeda i motocikla bez bočne prikolice – najmanje dva bijela ili žuta svjetla na prednjoj strani i paran broj crvenih svjetala na stražnjoj strani,

2. na mopedu i motociklu bez bočne prikolice – najmanje jedno bijelo ili žuto svjetlo na prednjoj strani i najmanje jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani.

(2) Od prvog sumraka do potpunog svanuća (noću), a i danju u slučaju smanjene vidljivosti, na biciklu mora biti upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani, a na zaprežnom vozilu najmanje jedno svjetlo na prednjoj strani i najmanje jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani, ili samo jedna svjetiljka koja je izrađena tako da se s prednje strane vozila vidi bijelo svjetlo, a sa stražnje strane vozila – crveno svjetlo.

(3) Kad motorno vozilo vuče jedno ili dva priključna vozila, na stražnjoj strani posljednjega priključnog vozila moraju biti upaljena najmanje dva crvena svjetla, a ako širina priključnog vozila iznosi više od 1,6 m, na prednjoj strani prvoga priključnog vozila moraju biti upaljena dva bijela svjetla.

(4) Novčanom kaznom u iznosu od 300,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako postupi suprotno odredbama ovoga članka.

Članak 113.

(1) Vozač bicikla, mopeda i motocikla mora upravljati vozilom na način kojim se ne umanjuje stabilnost vozila i ne ometaju drugi sudionici u prometu, a osobito ne smije skidati istodobno obje ruke s upravljača, pridržavati se za drugo vozilo, prevoziti, vući ili gurati predmete koji ga mogu ometati u upravljanju vozilom ili ugrožavati druge sudionike u prometu.
(2) Vozač bicikla koji se kreće kolnikom na javnoj cesti izvan naselja dužan je noću i danju u slučaju smanjene vidljivosti biti označen reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom.
(3) Novčanom kaznom u iznosu od 300,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako postupi suprotno odredbi ovoga članka.
:Horse: :mehanic

Offline FAN

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #2556 u: 03-11-2011, 21:46:38 »
hvala na ovome  :ok:

a vidjet ćemo šta će bit.... čekam sud, mislim da će to potrajat... :rolll:

e i da, dali sam ja njemu dužan sanirat štetu na biciklu, tipa jedna felga se malo savila  :?: :?:
« Zadnja izmjena: 03-11-2011, 21:47:22 od ALFAFAN »

Offline Jibboom

• Pripravnik
  • **
  • AR 156 JTDm 20V
    • Đurđevac
« Odgovori #2557 u: 03-11-2011, 22:42:11 »
Sve dok ne dobiješ presudu - ne.

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2558 u: 03-11-2011, 23:00:55 »
hvala na ovome  :ok:

a vidjet ćemo šta će bit.... čekam sud, mislim da će to potrajat... :rolll:

e i da, dali sam ja njemu dužan sanirat štetu na biciklu, tipa jedna felga se malo savila  :?: :?:
kupi mu novi bicikl  :craz a i tak buš bez vozačke ostal  :song:

Offline sale 75

• Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #2559 u: 03-11-2011, 23:06:50 »
ma nije vozačka problem,nego što će mu auto zapljenit   :craz

Offline FAN

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #2560 u: 04-11-2011, 07:48:23 »
Sve dok ne dobiješ presudu - ne.

:ok:
kupi mu novi bicikl  :craz a i tak buš bez vozačke ostal  :song:

ozbiljno? morat ću se žalit na to jer mi treba radi posla...   :rolll:  :)

Offline dado

• Ovisnik o alfistima
  • GTV V6 TB
    • Sveta Nedelja/Vinkovci
« Odgovori #2561 u: 04-11-2011, 10:04:37 »
Dobio sam obavijest o prometnom prekršaju, u kojem stoji da moram dati vjerodostojan podatak o vozaču u trenutku počinjenja prekršaja.

Prekršaj je:
Citat:
Članak 53.
(1) Na cesti u naselju vozač se ne smije vozilom kretati brzinom većom od 50 km na sat, odnosno brzinom većom od brzine dopuštene postavljenim prometnim znakom za cijelo naselje ili njegov dio.

(4) Novčanom kaznom u iznosu od 2.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji se vozilom u naselju kreće brzinom koja je za više od 30 do 50 km na sat veća od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine.

Solucija 1: Prijavim sebe, platim kaznu, eventualno je u žalbi pokušam smanjiti.

Solucija 2: Napišem da se ne sjećam tko je taj put vozio automobil...

Kod prvog slučaja dobivam prekršaj uz svoje ime i gubim pravo na opomenu za eventualno napravljene prekršaje u sljedećih godinu dana. Tu su još i kazneni bodovi, iako se ovdje ne spominju - mislim da i njih par dobijem gratis.

U drugom slučaju dobivam kaznu za:
Citat:
ZAKON O SIGURNOSTI PROMETA NA CESTAMA
Članak 229.
(7) Novčanom kaznom u iznosu od 2.000,00 do 5.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vlasnik vozila, osoba kojoj je vozilo povjereno ili odgovorna osoba u pravnoj osobi ako ne da vjerodostojan dokaz o osobi koja je upravljala vozilom u vrijeme počinjenja prekršaja.

Ako sam dobro shvatio, taj prekršaj je još u policijskoj postaji i oni moraju ili identificirati vozača ili odustati od slučaja.

Pitanja su:
1. U slučaju da napišem da se ne sjećam tko je tada vozio, dobivam li automatski ovu drugu kaznu i da li se time poništava ova za brzinu i sve eventualne sankcije vezane uz nju?
2. Da lis e u slučaju dobivanja ove druge kazne imam pravo žaliti?

Kakva je praksa/tvoja preporuka?
GTV V6 TB '96

ex: 147, 159 ti, Giulietta, Mito TB 155ks

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Ženski
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #2562 u: 04-11-2011, 15:37:40 »
uvijek netko bez tvog znanja može uzeti ključeve  :craz
ako je auto službeni a ti odgovorna osoba, kaznit će te novčano jer ne vodiš evidenciju i jer nisi spremio ključeve na sigurno  :craz

...tko nije naučio gledati nebo u potoku, ne zna što su ribe na drveću...

Andrić

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
« Odgovori #2563 u: 04-11-2011, 16:02:29 »
Bas u to vrijeme ti je bio rođak iz kanade i on je vozio auto  :hap:
Varijator sekta

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #2564 u: 05-11-2011, 07:25:57 »
devil pitanje...

danas sam trknuo biciklista (malo je natuko koljeno, nije mu niš hvala Bogu),ne znam ni sam kak ga nisam vidio, nije bio uočljiv, bilo jutro, tmurno, on na sivom biciklu u sivoj jakni... e sad, čovjek nije išao po pješačkom već sam ga pogodio kad sam već ušao u raskrižje, znači bio je bar metar od zebre... e sad, slušam puno teorija da je on morao sić s bicikla i preć prek zebre i ostale pizdarije jer nema označene biciklističke staze, a kad sam ga pogodio čovjek je pao praktički na drugu stranu ceste, a udarac je bio sa oko 5 km/h... to govori di je čovjek bio u trenutku udara. ? koji su propisi za bicikliste kad ulaze u raskrižje di nema biciklističke staze i di je zebra? i naravno s obzirom da sam kriv kakve sankcije mogu očekivat?

tnx  :ok:

Pravila su jednostavna - ak se vozi po cesti ima pravo prednosti ako je na glavnoj cesti t.j nema ako je na sporednoj - isto kao i motor ili auto li kamion ili bilo kaj drugo kaj nije pružno vozilo i sudjeluje u prometu...

Ak se vozio po nogostupu to je prekršaj u startu i sam snosi konsekvence za ono kaj se desi dok je u prekršaju (npr neko se izveze iz dvorišta i biciklist naleti na njega u punom điru i skrši se - kriv je biciklist) i mora sići s bicikla prije zebre, zapravo se nesmije opće ni vozit po nogostupui al za to će ga malo ko zezat, al ako ga sastaviš na zebri sam si je kriv...

Problem je dokazivanje toga di je on bio i što je radio, u takvim slučajevima se treba snać, dat izjavu s svoje točke glediša i držat je se ko pijan plota, ako neko izmišlja bjesne gliste prije ili poslje će bit nekonzistentan i kad dođe do suda će se zasrat sam a sudije nevole seronje koji izmišljaju...  :batin

Online Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #2565 u: 05-11-2011, 07:43:14 »
Osim zebra koje imaju iscrtanu crvenu traku za bicikliste, u tom slucaju netreba silazit i biciklista ima prednost... :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2566 u: 05-11-2011, 09:59:40 »
Dobio sam obavijest o prometnom prekršaju, u kojem stoji da moram dati vjerodostojan podatak o vozaču u trenutku počinjenja prekršaja.

Prekršaj je:
Solucija 1: Prijavim sebe, platim kaznu, eventualno je u žalbi pokušam smanjiti.

Solucija 2: Napišem da se ne sjećam tko je taj put vozio automobil...

Kod prvog slučaja dobivam prekršaj uz svoje ime i gubim pravo na opomenu za eventualno napravljene prekršaje u sljedećih godinu dana. Tu su još i kazneni bodovi, iako se ovdje ne spominju - mislim da i njih par dobijem gratis.

U drugom slučaju dobivam kaznu za:
Ako sam dobro shvatio, taj prekršaj je još u policijskoj postaji i oni moraju ili identificirati vozača ili odustati od slučaja.

Pitanja su:
1. U slučaju da napišem da se ne sjećam tko je tada vozio, dobivam li automatski ovu drugu kaznu i da li se time poništava ova za brzinu i sve eventualne sankcije vezane uz nju?
2. Da lis e u slučaju dobivanja ove druge kazne imam pravo žaliti?

Kakva je praksa/tvoja preporuka?
u koliko se nemože utvrditi tko je toga dana upravlao vozilom, piše se kazna na vlasnika vozila i on plača kaznu, čist jednostavno bez puno natezanja  :ok:
imaš se pravo žaliti kada dostaviš podatke tko je upravljao vozilom, i kada ti na kućnu adresu stigne kazna, uložiš prigovor i čekaš  :ok:
« Zadnja izmjena: 05-11-2011, 10:03:57 od reddevill »

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2567 u: 05-11-2011, 10:02:01 »
uvijek netko bez tvog znanja može uzeti ključeve  :craz
ako je auto službeni a ti odgovorna osoba, kaznit će te novčano jer ne vodiš evidenciju i jer nisi spremio ključeve na sigurno  :craz
onda se utvrdi tko je odgovorna osoba i onda se njemu piše kazna, ako je auto na firmu onda se piše kazna vlasnku ili odgovornoj osobi u pravnoj osobi.

Offline Tomek

• Ovisnik o alfistima
  • Fiat Punto mk2a
    • Velika Gorica
« Odgovori #2568 u: 05-11-2011, 10:09:43 »
onda se utvrdi tko je odgovorna osoba i onda se njemu piše kazna, ako je auto na firmu onda se piše kazna vlasnku ili odgovornoj osobi u pravnoj osobi.

:care :care :care :care :care
Nikada ne vozi brže nego što tvoj anđeo čuvar može letjeti

Dok zivot juri, ja cu lagano...

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2569 u: 05-11-2011, 10:11:44 »
jednostavno  :craz

Offline ARenzzo

• Ovisnik o alfistima
  • AR156 1.9 JTD SP
    • Koprivnica
« Odgovori #2570 u: 05-11-2011, 10:24:28 »
@ dadoStr
ja se još uvijek nadmudrujem sa prekršajnim sudom u Varaždinu(slikan bez zaustavljanja-traže se
podaci o vozaču) tako da imaš više opcija o davanju podataka:
a) napišeš 5-6 osoba koje su tih dana upravljale tvojim autom--->PU zgb.bi mogla kad dobije toliki velik
br.osoba jednostavno odbacit tu kaznu jer im se ne isplati istraživat(tak sam ja dobil savjet od policajca koji radi u Zg),ali nije prošlo u Varaždinu
(pa sam sad na prekršajnom sudu),iz policije će ti stiči uplatnica na 2000 kn zbog davanja nevjerodostojnih podataka-->sad ti napišeš prigovor i
čekaš poziv od prekršajnog suda za ročište-->na sudu i dalje se držiš svoje priče da se s obzirom na protek vremena ne sječaš tko je točno vozio taj dan
( a vozilo vas više jer ti je najboljem frendu rikno auto pa si mu ti posudil svoj i sl.priče, nakon toga kad dođete na temu kolika ti je plača usput skreni priču na kredite,
teško imovinsko stanje i bla bla..i na kraju cijele priče napomeni da ako sud misli da si ti kriv moliš sud da ako može(a može) da smanji kaznu(na jednu trečinu tj. na 700
kn) i još na rate.. :song: -->"nagradnih" bodova nema..

b) vozio je Atila Pap iz Budapest ,Vaci utca..-->to ti bi trebalo proći kao i rođak iz Kanade-->ali tu te isto mogu počet *ebat porema zakonu o strancima...
imaš na Legalis-u to sve opisano..
Na sudu ako nisi kažnjavan budeš dobio smanjenje kazne za davanje nevjerodostojnih podataka i tak..nemaš" nagradnih bodova" a ako ideš na brzinu tu ćeš popušiti
i bodove tak da definitivno odi na prigovor na puz i onda malo na prekršajni sud na smanjenje kazne..
Sorry moral sam biti tak opširan da bi objasnil tu priču jer još se borim na prekršajnom u VŽ..

Offline dado

• Ovisnik o alfistima
  • GTV V6 TB
    • Sveta Nedelja/Vinkovci
« Odgovori #2571 u: 05-11-2011, 12:10:45 »
u koliko se nemože utvrditi tko je toga dana upravlao vozilom, piše se kazna na vlasnika vozila i on plača kaznu, čist jednostavno bez puno natezanja  :ok:
imaš se pravo žaliti kada dostaviš podatke tko je upravljao vozilom, i kada ti na kućnu adresu stigne kazna, uložiš prigovor i čekaš  :ok:

Ako sam dobro razumio, ukoliko napišem da neznam tko je vozio auto - kazna za brzinu ide meni + kazna za davanje nevjerodostojnih podataka?
Što znači da ako točno ne navedem tko je vozio auto - dobivam dvije kazne(2 * 2000kn + sudski troškovi)?

btw: auto je na fizičku osobu, tako da zakonski nisam dužan voditi nikakvu evidenciju o vozačima.
« Zadnja izmjena: 05-11-2011, 12:11:34 od dadoStr »
GTV V6 TB '96

Offline dado

• Ovisnik o alfistima
  • GTV V6 TB
    • Sveta Nedelja/Vinkovci
« Odgovori #2572 u: 05-11-2011, 12:19:42 »
@ dadoStr
ja se još uvijek nadmudrujem sa prekršajnim sudom u Varaždinu(slikan bez zaustavljanja-traže se
podaci o vozaču) tako da imaš više opcija o davanju podataka:
a) napišeš 5-6 osoba koje su tih dana upravljale tvojim autom--->PU zgb.bi mogla kad dobije toliki velik
br.osoba jednostavno odbacit tu kaznu jer im se ne isplati istraživat(tak sam ja dobil savjet od policajca koji radi u Zg),ali nije prošlo u Varaždinu
(pa sam sad na prekršajnom sudu),iz policije će ti stiči uplatnica na 2000 kn zbog davanja nevjerodostojnih podataka-->sad ti napišeš prigovor i
čekaš poziv od prekršajnog suda za ročište-->na sudu i dalje se držiš svoje priče da se s obzirom na protek vremena ne sječaš tko je točno vozio taj dan
( a vozilo vas više jer ti je najboljem frendu rikno auto pa si mu ti posudil svoj i sl.priče, nakon toga kad dođete na temu kolika ti je plača usput skreni priču na kredite,
teško imovinsko stanje i bla bla..i na kraju cijele priče napomeni da ako sud misli da si ti kriv moliš sud da ako može(a može) da smanji kaznu(na jednu trečinu tj. na 700
kn) i još na rate.. :song: -->"nagradnih" bodova nema..

b) vozio je Atila Pap iz Budapest ,Vaci utca..-->to ti bi trebalo proći kao i rođak iz Kanade-->ali tu te isto mogu počet *ebat porema zakonu o strancima...
imaš na Legalis-u to sve opisano..
Na sudu ako nisi kažnjavan budeš dobio smanjenje kazne za davanje nevjerodostojnih podataka i tak..nemaš" nagradnih bodova" a ako ideš na brzinu tu ćeš popušiti
i bodove tak da definitivno odi na prigovor na puz i onda malo na prekršajni sud na smanjenje kazne..
Sorry moral sam biti tak opširan da bi objasnil tu priču jer još se borim na prekršajnom u VŽ..

I koju si kaznu na kraju dobio?
Jednu ili obje?

- to jest, na čega si se žalio?
« Zadnja izmjena: 05-11-2011, 12:20:35 od dadoStr »
GTV V6 TB '96

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #2573 u: 05-11-2011, 13:09:33 »
Ako sam dobro razumio, ukoliko napišem da neznam tko je vozio auto - kazna za brzinu ide meni + kazna za davanje nevjerodostojnih podataka?
Što znači da ako točno ne navedem tko je vozio auto - dobivam dvije kazne(2 * 2000kn + sudski troškovi)?

btw: auto je na fizičku osobu, tako da zakonski nisam dužan voditi nikakvu evidenciju o vozačima.

Ne ti dobivaš JEDNU kaznu - ili za brzinu ili za nedavanje informacija, nemožeš za isto djelo biti kažnjen dvaput po istom članu zakona - al ne zaboravi da ova druga može biti od 2000 do 5000 kn nigdje ne piše da nebude 5000 kn... ok?
« Zadnja izmjena: 05-11-2011, 13:10:20 od yedwy »

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Ženski
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #2574 u: 05-11-2011, 13:51:05 »
Osim zebra koje imaju iscrtanu crvenu traku za bicikliste, u tom slucaju netreba silazit i biciklista ima prednost... :ok:
ima samo mali problem, a to je da ih ima dosta koji pred zebrom ne uspore, nego dolete u punoj brzini, pa vozačima bude "sad me ne vidiš, sad sam pred tobom"  :craz
...tko nije naučio gledati nebo u potoku, ne zna što su ribe na drveću...

Andrić

Online Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #2575 u: 05-11-2011, 17:51:45 »
ima samo mali problem, a to je da ih ima dosta koji pred zebrom ne uspore, nego dolete u punoj brzini, pa vozačima bude "sad me ne vidiš, sad sam pred tobom"  :craz

istina, i grozim se takvih stvari inače, ali kad skrečeš i prelaziš preko zebre onda je i pješacima zeleno i tako moraš stat i obratit pažnju jer u tom slučaju ovo "naglo doletio" ne drži vodu, to drži na djelovima gdje nema semafora pa onda se još može na to skrenut pozornost, ali teško je to sve dokazati iako se zna da se večina njih dokuri na tim biciklima ko muhe bez glave...

btw. danas između 15 i 16h u prečkom kod antunovića lik pokupio biciklistu i to ga je dobro katapultirao... i btw. na tom djelu postoji traka za bicikliste i kad se skreće je uvijek njima upaljeno zeleno tako da se vozač nebude dobro proveo što se toga tiče... biciklist je hitno odfuran u bolnicu koliko sam vidio...
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2576 u: 05-11-2011, 18:25:07 »

dobiješ samo jednu, od 2000 kn.

Offline ARenzzo

• Ovisnik o alfistima
  • AR156 1.9 JTD SP
    • Koprivnica
« Odgovori #2577 u: 06-11-2011, 15:13:44 »
@dado Str :
moj prijedlog je bio da si" radije odabereš" kaznu za davanje nevjerodostojnih podataka o vozaču
jer nečeš dobiti kaznene bodove-bodove buš popušil ako napišeš da si ti vozil (ili žena /tata/mama/)..
Dakle ako pošalješ na MUP podatke na onom njihovom obrascu-koga tu navedeš taj će dobiti kaznu
za prebrzu vožnju(novčana + kazneni bodovi)--->naravno i na to postoji mogučnost prigovora..
Ako napišeš da se ne sječaš ko je baš toga dana vozio auto(a vozilo vas nekoliko-vidi moj prijašnji post)
dobit ćeš kaznu od 2000 kn za davanje nevjerodostojnih podataka-->pišeš prigovor i čekaš pozv za prekršajni sud
NE MOŽEŠ BITI KAŽNJEN ZA OBOJE--->znači prema tvom odgovoru na mup-ov spis o davanju podataka o vozaču
ovisi daljnji postupak mup-a i prekršajnog suda..
Ako nisi čest prekršitelj zakona imaš veće šanse da prođeš bolje na sudu..
Ako te nekaj još interesira može na pp..

Offline Filip lovran

• Pripravnik
  • **
    • Lovran
« Odgovori #2578 u: 06-11-2011, 17:11:20 »
pitanje
ako se polagala vozačka za auto po starom zakonu kada je bila 2 godine probna vozačka dali te sada kači ovaj zakon da do 24 godine nesmiješ upravljat vozilom jačim od 80 kw jer neki kažu da ne neki da da

Online Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #2579 u: 06-11-2011, 17:13:57 »
u pravilu ti  :pol:  može uredno bez problema napisati kaznu, a ti ne potpišeš i na sudu onda dokažeš da si položio po tom starome i odbacuje ti se ta kazna, jer zakon naš nemože biti retroaktivan...

ali i večina  :pol:  to zna tako da više i ne pišu baš kazne za to kada vide da si položio po starom tom zakonu...
moja AR GTV 2.0 V6 TB