05-11-2025, 08:01:02

Autor Tema: Plavci u službi alfista - pitanja i odgovori  (Posjeta: 365180 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline reddevill

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
Odg: Pitajte reddevilla - plavac u službi alfista
« Odgovori #120 u: 10-06-2007, 14:32:51 »
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

Offline Agneza

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Ženski
  • 147 1.9 JTDm
    • Zagreb
« Odgovori #121 u: 13-06-2007, 11:09:37 »

Dobila sam neki sudski poziv da se javim sucu za prekršaje kao okrivljenik za prekršaj od 18.03.2006.-e.  Jel se mogu pozvati na zastaru ?  :?:

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #122 u: 13-06-2007, 17:32:32 »

Dobila sam neki sudski poziv da se javim sucu za prekršaje kao okrivljenik za prekršaj od 18.03.2006.-e.  Jel se mogu pozvati na zastaru ?  :?:
zastara je nakon godinu i pol , neznam ti odluči , teško mi je to sada reči da nebi reko nešto krivo pa da nebi ispao ja kriv  :)))

Offline Agneza

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTDm
    • Zagreb
« Odgovori #123 u: 13-06-2007, 17:46:19 »

zastara je nakon godinu i pol , neznam ti odluči , teško mi je to sada reči da nebi reko nešto krivo pa da nebi ispao ja kriv  :)))

hm... nadam se da bude sudac ujutro dobre volje  :rolll:

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #124 u: 13-06-2007, 17:49:39 »

trepči okicama i ponavljaj da ti je žao i da nećeš više nikada  :)))  :crazy:
...tko nije naučio gledati nebo u potoku, ne zna što su ribe na drveću...

Andrić

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #125 u: 13-06-2007, 17:49:46 »

ja se nadam da budea, ili vidi da probaš uložiti prigovor ili tražiti suočenje sa tim policajcem koji je podnio prijavu  :ok:

Offline Agneza

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTDm
    • Zagreb
« Odgovori #126 u: 14-06-2007, 12:04:35 »

treptanje je upalilo- dobila sam opomenu i 100kn za sudske troškove  :)))

a onda sam se osokolila  i malo priupitala suca oko tih zastara i kako to ide.... u osnovi, ovo sa relativnom zastarom je jako upitno tj. ne prolazi, između redaka rečeno je da to ne priznaju jer "policija vrši radnje koje okrivljenik ne vidi i ne dobiva obavijesti a koje prekidaju zastaru"  već je jedino na što se možeš pozvati , ako uspiješ izvući da prođe toliko vremena - apsolutna zastara - 2 godine od prekršaja, no ako u međuvremenu dođe do pravomoćne presude .... :rolll:

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #127 u: 14-06-2007, 14:55:47 »

treptanje je upalilo- dobila sam opomenu i 100kn za sudske troškove  :)))

a onda sam se osokolila  i malo priupitala suca oko tih zastara i kako to ide.... u osnovi, ovo sa relativnom zastarom je jako upitno tj. ne prolazi, između redaka rečeno je da to ne priznaju jer "policija vrši radnje koje okrivljenik ne vidi i ne dobiva obavijesti a koje prekidaju zastaru"  već je jedino na što se možeš pozvati , ako uspiješ izvući da prođe toliko vremena - apsolutna zastara - 2 godine od prekršaja, no ako u međuvremenu dođe do pravomoćne presude .... :rolll:
ajde, baš mi je drago za opomenu  :ok:

Ice man

• Gost
« Odgovori #128 u: 14-06-2007, 20:39:00 »
Dal postoji kazna za upaljene prve maglenke usred bijelog dana. Za zadnju znam da postoji, al za prvu sam cuo da nema kazne. Pa me zanima ta informacija.

:mah:
« Zadnja izmjena: 14-06-2007, 20:39:39 od Ice man »

Sale

• Gost
« Odgovori #129 u: 14-06-2007, 23:12:31 »
frend je nedavno polozio za B kategoriju al nije dobio probnu vozacku na 2 god. jer je imao duze od 2 god A kategoriju...

kad sam ja polagao za B kategoriju imao sam A samo godinu i pol, prosle godine mi je isteklo i te 2 god za A kategoriju pa me zanima jel za mene vrijede pravila (B kat.) ko za novog vozaca (do 100 KS, od 23-05 zabrana voznje...) ili netrabam pazit na to...?

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #130 u: 15-06-2007, 07:21:49 »
Dal postoji kazna za upaljene prve maglenke usred bijelog dana. Za zadnju znam da postoji, al za prvu sam cuo da nema kazne. Pa me zanima ta informacija.

u starome je zakonu bilo zabranjeno imati upaljene prednje maglenke,a po sadašnjem zakonu je to dozvoljno.

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #131 u: 15-06-2007, 07:24:14 »
frend je nedavno polozio za B kategoriju al nije dobio probnu vozacku na 2 god. jer je imao duze od 2 god A kategoriju...

kad sam ja polagao za B kategoriju imao sam A samo godinu i pol, prosle godine mi je isteklo i te 2 god za A kategoriju pa me zanima jel za mene vrijede pravila (B kat.) ko za novog vozaca (do 100 KS, od 23-05 zabrana voznje...) ili netrabam pazit na to...?
ako si dobio trajnu vozačku onda za tebe ne važi do 74kw, znači da možeš voziti auto sa više kw .

Sale

• Gost
« Odgovori #132 u: 15-06-2007, 11:42:38 »

ako si dobio trajnu vozačku onda za tebe ne važi do 74kw, znači da možeš voziti auto sa više kw .

nisam dobio trajnu, jer kada sam radio novu vozacku A kategoriju sam imao samo godinu i pol...
znaci nema veze ako mi je u meduvremenu (nakon kaj sam polozio za B) proslo 2 god za A kat. jos moram cekat da mi izade ove 2 za B

Ice man

• Gost
« Odgovori #133 u: 15-06-2007, 18:48:05 »

u starome je zakonu bilo zabranjeno imati upaljene prednje maglenke,a po sadašnjem zakonu je to dozvoljno.

:clap:

acp45

• Gost
« Odgovori #134 u: 08-07-2007, 12:09:19 »
Evo pitanja i jednog možda malog trika.
Netko prije je napisao da je izlazio s prkirališta u rikverc i da je nekomu oduzeo prednost svojm radnjom.
E sad mene zanima dali je moguće kad dođe policija (ili kasnije na sudu) jednostavno reći " ne ja sam išao na parkiralište i taj neko je mene naguzio.
Što zapravo mislim, dat odgovarajući žmigavac ubacit u prvu ili drugu ugasti auto i uredno izać van i pravit se mutav.
UVJET- nema svjedoka!
Dali bi to igralo i ako ne tko bih naje..
unaprijed hvala

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #135 u: 08-07-2007, 23:24:27 »
Netko prije je napisao da je izlazio s prkirališta u rikverc i da je nekomu oduzeo prednost svojm radnjom.
E sad mene zanima dali je moguće kad dođe policija (ili kasnije na sudu) jednostavno reći " ne ja sam išao na parkiralište i taj neko je mene naguzio.
Što zapravo mislim, dat odgovarajući žmigavac ubacit u prvu ili drugu ugasti auto i uredno izać van i pravit se mutav.
UVJET- nema svjedoka!
unaprijed hvala
svaki izlazak iz parkirališta , znači da treba sve propustiti prvo pa se uvijeriti da li se može slobodno izači, ako dođe do sudara znači oduzimanje prednosti  :ok:
a šta se tiče tih trikova , nebi se upuštao u raspravu  :ok:

Ninocka156

• Gost
« Odgovori #136 u: 08-07-2007, 23:43:18 »
UVJET- nema svjedoka!
unaprijed hvala

Evo iz osobnog iskustva situacija, obrnuti slucaj ali kao dokaz da bi igralo.
Moj stari je na zelenom valu, cini mi se Dezeliceva, u rikverc silazio sa parkirnog mjesta i vec je dobrano bio vani kad je naletio frajer koji je prosao kroz crveno i naguzio ga. Od siline udarca moj stari je sa autom naletio na one betonske ukrase oko drveca i razvalio podvozje (ne na Alfi srecom), ne znam jel poznajes taj potez pa jel si mozes vizualizirat.
S obzirom je situacija bila ocita, u prvi mah nisu zvali policiju nego da ce se dogovorit medjutim tip je pozvao odvjetnika i nakon konzultacija s njim, s obzirom da nije bilo svjedoka jer nisu nikog zaustavili kad je sve bilo ocito, u potpunosti promijenio spiku tj. da je moj stari vozeci u rikverc pogodio njega.
Da stvar bude gora, unatoc vise nego jasnim ostecenjima na nasem autu, jer ne mozes ti nekog pogodit krecuci se u rikverc i onda odletit 3 metra prema naprijed i naskocit na rinzol itd., sudski vjestak je pak iznio nekakvu nevjerojatnu konstrukciju o tome sto se dogodilo kao da su se obojica kretali srednjom trakom?! i jos takvih nebuloza s kojim se ni jedan ni drugi nisu slagali i da skratim, to se povlacilo po sudu i jos je na kraju skoro zavrsilo time da mu moj stari treba platit stetu, ma uglavnom svasta je bilo i dobranih veza se poteglo da se iz toga na kraju izvucemo. Da ne velim da je orginalni zapisnik s mjesta nesrece izgubljen! i tako dalje.
Tako da u principu, zaj. postenje i kazi sto ti volja...
Jer stvarno se izgleda ne isplati bit posten...

I digresija, ne vezano direktno uz ovu temu... nedugo nakon toga na parkingu pred zgradom cura koja je isla sa mnom u razred u osnovnoj skoli skrecuci udari u nas auto, nista toliko strasno, ali opet dosta, bilo je pod nezgodnim kutem. S obzirom u mom ulazu zivi jedna ministrica, imamo policajce koji 0-24 nadgledaju ulaz na tom istom parkingu i on ju je vidio kako je lijepo izasla iz auta, okrenula se da vidi jel ju tko vidio, pogledala svoj auto i sjela i odvezla se. Covjek joj je dao jos pola sata da joj proradi savjest obzirom zivi u ulici pored i znala je ciji auto je udarila, kad nje nije bilo, pozvao je i nas i policiju.
Pouceni ovim negativnim iskustvom gore opisanim, nije nam padalo na pamet da idemo se sad nesto pokusavat dogovarat i ne znam ti kaj jer da je htjela pokazat ikakvu volju da se javi, mogla je jer ima i br.telefona i sve, policija je lijepo napravila zapisnik, otisla do njenog auta, utvrdili da ostecenja odgovaraju i sve, da bi frajerica naravno staroj koja nas je kad joj je doslo iz osiguranja ili cega vec, nazvala urlajuci kako smo MI BEZOBRAZNI?! rekla da nije ni skuzila da je nekoga ogrebala (a nama otpala registracija od "ogrebotine" i covjek ju lijepo vidio kako je gledala jel tko vdio i jos izasla iz auta i napravila 2-3 kruga oko njega)...
Bottom line je da ta cura i njena mama od tad ne razgovaraju s nama i drze se uvrijedjeno nasim postupkom! A da ne govorim kako su me nakon toga ljudi na kvartu znali zaustavljat recenicom: Cuo sam da ti je ______  razbila auto! I da si je sj. i poslala murju i slicno!
Da ne povjerujes...
 :komp: bas sam se raspisala...

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #137 u: 08-07-2007, 23:55:34 »
i mene je tako lupio susjed na moru na parkingu i otišao, ali su ga ljudi vidjeli i rekli mi tko je, pa sam ga nazvala i pitala da se dogovorimo oko prijave štete, pa je on rekao da s tim nema veze, pa sam ga prijavila policiji, pa je policija našla boju s mog auta na njegovom autu, pa je krele još prošao s prekršajnom prijavom, a mogao je samo bez par postotaka osiguranja, krele  :)))
...tko nije naučio gledati nebo u potoku, ne zna što su ribe na drveću...

Andrić

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #138 u: 09-07-2007, 00:18:46 »
i mene je tako lupio susjed na moru na parkingu i otišao, ali su ga ljudi vidjeli i rekli mi tko je, pa sam ga nazvala i pitala da se dogovorimo oko prijave štete, pa je on rekao da s tim nema veze, pa sam ga prijavila policiji, pa je policija našla boju s mog auta na njegovom autu, pa je krele još prošao s prekršajnom prijavom, a mogao je samo bez par postotaka osiguranja, krele  :)))
e, baš je krelac  :hehe:

Tom I

• Gost
« Odgovori #139 u: 09-07-2007, 10:48:38 »
UVJET- nema svjedoka!
unaprijed hvala

:mad: :mad: :wal: :wal:
Zbog slične igre jednog kretena trebao sam si popraviti prednji branik u vlastitom trošku. Od onda slušam pajdu Sida i držim palicu ispod sjedala....da se nađe...ako gospodin počme mjenjat mišljenje....da ga podsjetim mješanjem sivih čelija

CezAR145

• Gost
« Odgovori #140 u: 26-08-2007, 07:09:19 »
u vezi tablica i njihovog montiranja. na par auta sam vidio da su ljudi jednostavno probušili tablicu i zašarafili je bez ikakvih okvira i sl. meni se to sviđa jer mrzim okvire tablica pogotove one krom luk kakvei sam imam jer sam ih dobil sa autom  :wal:
jer se tablice smiju izbušiti ili uopće namontirati na branik nekom metodom a da nije okvir

fala i pozdrav

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
  • AR 166 2,4/159ti 2,4/Spider 3.0 24V/ 159ti 1750tbi
    • Njemacka, Stuttgart
« Odgovori #141 u: 26-08-2007, 10:49:43 »
a ko ti brani  :?:, bitno je da se vidi citko i dobro Grad, brojevi i slova, a ostalo nije bitno, tj. mora biti stavljena po propisu na min. visini od ceste. tu u svabiji je da nesmije biti bliza od nekih 25 cm do ceste i to je to.

CezAR145

• Gost
« Odgovori #142 u: 04-09-2007, 10:10:54 »
imam još jedno pitanje:

u vezi prolaza na tehničkom ako imamo home made obojane plastike u farovima. mislim na one kao gta look, bila je tema na forumu. pitanje ne spada tu ali glupo je otvarati novu temu za ovo.

što prije to bolje

fala

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #143 u: 04-09-2007, 10:28:21 »
imam još jedno pitanje:

u vezi prolaza na tehničkom ako imamo home made obojane plastike u farovima. mislim na one kao gta look, bila je tema na forumu. pitanje ne spada tu ali glupo je otvarati novu temu za ovo.

što prije to bolje

fala
ako misliš za prolazak na tehničkom, nebi trebalo biti problema.

BigSaint

• Gost
« Odgovori #144 u: 04-09-2007, 10:30:13 »
imam još jedno pitanje:

što prije to bolje

fala

Neće ti to na tehničkom ni primjetiti, ja sam prošao sa pregorenom žaruljom od pozicije! :rolll:

CezAR145

• Gost
« Odgovori #145 u: 04-09-2007, 10:51:48 »
puno hvala

Offline meDo75

• Starosjedioc
  • 75 2.0 TS
    • Oslo
« Odgovori #146 u: 12-10-2007, 18:40:32 »
 :pol: Pitanje: danas sam dobio plavu čestitku za prekoračenje brzine u naselju , (Zvonimirova) Ne pise ni kolika je kazna ni kolika je brzina...nego traze da im pošaljem podatke tko je vozio , jel ima kakva finta da se izvučem od plaćanja  :henker:
...AR 75 stealth edition ...fast as a shark....

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #147 u: 12-10-2007, 19:11:41 »
ima  :ok:

Offline meDo75

• Starosjedioc
  • 75 2.0 TS
    • Oslo
« Odgovori #148 u: 12-10-2007, 20:10:04 »
Mrak a jel pali da je vozio stranac? kaj ja znam neki slovenac ilsl. pa im dam podatke od njega(recimo nekog poznanika kojem znam i matični broj) i je mogu onda njega kazniti il bi odustali od gonjenja?  :gun:
...AR 75 stealth edition ...fast as a shark....

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #149 u: 12-10-2007, 20:11:46 »
Mrak a jel pali da je vozio stranac? kaj ja znam neki slovenac ilsl. pa im dam podatke od njega(recimo nekog poznanika kojem znam i matični broj) i je mogu onda njega kazniti il bi odustali od gonjenja?  :gun:
mislim da bi odustali, daj im to  :ok: