05-11-2025, 13:09:32

Autor Tema: Plavci u službi alfista - pitanja i odgovori  (Posjeta: 365280 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline bebach

• Član Alfa kluba 18
  • Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • *
  • Spol: Muški
    • ZG
Odg: Pitajte reddevilla - plavac u službi alfista
« Odgovori #2250 u: 18-07-2010, 19:52:32 »
Kamo si se žurio toliko danas iz Zaboka?  :mah:

Offline reddevill

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2251 u: 19-07-2010, 11:27:12 »
Kamo si se žurio toliko danas iz Zaboka?  :mah:
:mah: ti si me pratio u stopu, ma malo da auto propušem, obično se vozim tako  :craz
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

Offline bebach

• Član Alfa kluba 18
  • Sa stažom
  • *
    • ZG
« Odgovori #2252 u: 19-07-2010, 14:33:39 »
Vidiš da i čađo ide. :hap:

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2253 u: 20-07-2010, 09:44:03 »
Vidiš da i čađo ide. :hap:
ide ide i to jako fino, i nisam primjetio da dimi  :ok:

Offline alfa romeo156sl

• Starosjedioc
  • Alfa Romeo Brera&156 1.8 TWIN SPARK
    • Slatina
« Odgovori #2254 u: 22-07-2010, 16:03:47 »
E ovako ,prošle godine u 8mjesecu policija me uhvatila u naselju gdje sam vozio80km na sat ,a bilo dozvoljeno50km!Žalio sam se u roku 7dana i do sada nisam dobio ništa!!Dali ta kazna još uvijek može doci ili ne?!
Samo Alfa i ništa drugo!!!!Slavonija je moj dom!!

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #2255 u: 22-07-2010, 17:56:16 »
E ovako ,prošle godine u 8mjesecu policija me uhvatila u naselju gdje sam vozio80km na sat ,a bilo dozvoljeno50km!Žalio sam se u roku 7dana i do sada nisam dobio ništa!!Dali ta kazna još uvijek može doci ili ne?!

jesi dobio bilo kakvo rijesenje od suda?
Ako ne dobiti ces ga.
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2256 u: 22-07-2010, 21:51:56 »
teoretski ti može doči, tvoja žalba ide na sud i onda ti tamo sudac odredi oče ti naplatiti kaznu ili uvažiti prigovor.
sve ti ovisi od suda, računaj s time da ti može doči doma rješenje.

Mile 156

• Gost
« Odgovori #2257 u: 23-07-2010, 18:15:48 »
Reddevil trebam pomoć vidio sam jednu lijepu 33-icu QV stoji na 4 kamena bloka,limarija nije trula a najviše me zanima motor gazdu nikako naći jel mi možete nekako pomoći?

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2258 u: 23-07-2010, 18:35:54 »
Reddevil trebam pomoć vidio sam jednu lijepu 33-icu QV stoji na 4 kamena bloka,limarija nije trula a najviše me zanima motor gazdu nikako naći jel mi možete nekako pomoći?
javi mi se na pp  :ok:

Offline suspenzija

• Trade Count: (+4)
  • Starosjedioc
    • Makarska
« Odgovori #2259 u: 05-08-2010, 16:29:49 »
evo jedno pitanje....jucer san dozivio jedan sudar s autom...teoretski sam ja kriv jer sam skretao i oduzeo prednost jer stvarno nisam vidio negovo vozilo sta sam i izjavio...kretao sam se prilagođenom brzinom dok je ovaj po mojoj procjeni isao brze nego sta je dozvoljeno (50km/h)....sad me zanima zasto policija nije radila procjenu brzine njegova vozila ili neka druga mjerenja...ja sam imao 0,0promila a on je za to vrijeme isao u bolnicu jer ka kao ukocio vrat i nevjerujem da su njega provjeravali na alkohol...sad pitanje dali mogu izvuc neku korist iz toga na sudu da dobijem isplatu štete???
« Zadnja izmjena: 05-08-2010, 16:30:48 od suspenzija »

Offline yedwy

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #2260 u: 05-08-2010, 18:31:42 »
Ako si mu oduzeo prednost ti si kriv, sve ostalo ti slabo kaj znači, trebao je biti testiran, ako nije puhao MUP je sigurno tražio alkotest od bolnice...

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2261 u: 05-08-2010, 23:14:03 »
evo jedno pitanje....jucer san dozivio jedan sudar s autom...teoretski sam ja kriv jer sam skretao i oduzeo prednost jer stvarno nisam vidio negovo vozilo sta sam i izjavio...kretao sam se prilagođenom brzinom dok je ovaj po mojoj procjeni isao brze nego sta je dozvoljeno (50km/h)....sad me zanima zasto policija nije radila procjenu brzine njegova vozila ili neka druga mjerenja...ja sam imao 0,0promila a on je za to vrijeme isao u bolnicu jer ka kao ukocio vrat i nevjerujem da su njega provjeravali na alkohol...sad pitanje dali mogu izvuc neku korist iz toga na sudu da dobijem isplatu štete???
sigurno je naknadno puhao ili je u bolnici vađena krv, a ti si mu oduzeo prednost tako da teško da bi izvukao neku korist od toga, ako se hoćeš sa time gnjaviti jedino ti je rješenje uzeti vještaka kojega češ ti plačati a to nije baš jeftino.

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2262 u: 10-08-2010, 13:48:18 »
zbog odlaska nazasluženi godišnji odmor biti ću odsutan u ovoj temi od 10.08-31.08

:mah: pozdrav svima i što manje punite proračun države  :mah:

Offline Reno

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #2263 u: 06-09-2010, 15:05:50 »
 :mah: imam jedno pitanje,dobio sam kaznu za kacigu na ljetovanju u vodicama,dali cu morat ic tamo na sud,posto nisam platio kaznu i ne mislim ju platit,znaci nije mi bitna kazna nego samo dali cu morat ic u vodice,dali kod takvih slucajeva (kazna za kacigu) se uopce ide na sud ako ne platim u predvidenom roku i da ako je to bitno nisam potpisao onaj zapisnik. :hap:

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2264 u: 10-09-2010, 10:56:51 »
:mah: imam jedno pitanje,dobio sam kaznu za kacigu na ljetovanju u vodicama,dali cu morat ic tamo na sud,posto nisam platio kaznu i ne mislim ju platit,znaci nije mi bitna kazna nego samo dali cu morat ic u vodice,dali kod takvih slucajeva (kazna za kacigu) se uopce ide na sud ako ne platim u predvidenom roku i da ako je to bitno nisam potpisao onaj zapisnik. :hap:
to se sve može odraditi na sudu u rijeci, tamo daš izjavu pa onda oni to tamo proslijede, mada se zna dogoditi da te i tamo pozovu pa onda imaš pravo tražiti putne troškove.

Offline Reno

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #2265 u: 10-09-2010, 11:47:46 »
 :ok:

Offline Dooks

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • Astra J 1.7CDTI
    • Samobor
« Odgovori #2266 u: 15-09-2010, 13:15:50 »
 :mah:

Prekjučer me štopali da sam išao 78 di je dozvoljeno 50. (piše u kazni 68 zbog tolerancije uređaja)
S obzirom da je ispred mene bilo drugo vozilo kolike su šanse za žalbu?
Mislim pisati da ne vjerujem da je to moja brzina s obzirom da se ispred mene kretalo drugo vozilo...  :?:

Hvala  :pivo:
Video: Odabrao Đelo Hadžiselimović. Preveo Saša Kolka. Tekst čitao Miljenko Kokot

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2267 u: 15-09-2010, 13:49:21 »
:mah:

Prekjučer me štopali da sam išao 78 di je dozvoljeno 50. (piše u kazni 68 zbog tolerancije uređaja)
S obzirom da je ispred mene bilo drugo vozilo kolike su šanse za žalbu?
Mislim pisati da ne vjerujem da je to moja brzina s obzirom da se ispred mene kretalo drugo vozilo...  :?:

Hvala  :pivo:
napiši tako da je ispred bilo vozilo koje se kretalo i da si ti išao sporije jer je bio veči razmak od vozila ispred, tako nešto napiši

Offline adventurer

• Trade Count: (+7)
  • Sa stažom
    • Zaprešić
« Odgovori #2268 u: 17-09-2010, 03:53:30 »
Pozdrav,jedno pitanje u vezi skidanja tablica. Prije dvije godine sam kolegi s posla prodao motor,pošto mi je bilo hitno pristao sam na to da prijenos napravimo kasnije,u međuvremenu mu je istekla registracija (8 dana) i policajac mu je pred firmom skinuo tablicu i ostavio obavijest(normalno,na moje ime). Sljedeči dan je registrirao motor i ja sam s papirima otišao po tablicu... E sad,to je bilo prije 16 mjeseci a do sad nije došla nikakva kazna ili prekšajni nalog  pa me zanima jel moguče da su to stornirali i kolika je zastara za taj prekršaj.
Hvala... :pivo:
...CUORE SPORTIVO...

Offline Dooks

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • Astra J 1.7CDTI
    • Samobor
« Odgovori #2269 u: 17-09-2010, 09:06:27 »
napiši tako da je ispred bilo vozilo koje se kretalo i da si ti išao sporije jer je bio veči razmak od vozila ispred, tako nešto napiši
Hvala  :ok:
Video: Odabrao Đelo Hadžiselimović. Preveo Saša Kolka. Tekst čitao Miljenko Kokot

Offline Frankopan

• Na probi
  • *
  • Alfa 146 1.4 TS
    • Ivanić Grad
« Odgovori #2270 u: 18-09-2010, 17:11:38 »
Dali je u naselju dozvoljeno voziti max 50 ili 60 ukoliko nije označeno znakom,čuo sam neke priče da je to povišeno na 60 kmh, jel to istina ili ne???

Offline dstormyd

• Član Alfa Kluba 9
  • Sa stažom
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #2271 u: 18-09-2010, 18:19:58 »
Dali je u naselju dozvoljeno voziti max 50 ili 60 ukoliko nije označeno znakom,čuo sam neke priče da je to povišeno na 60 kmh, jel to istina ili ne???

50 km/h
Zakon o sigurnosti prometa na cestama
Članak 2. piše:
24) »naselje« je prostor na kojem se redovi ili skupine zgrada nalaze s jedne ili s obiju strana ceste, dajući mu izgled ulice i čije su granice označene prometnim znakovima za obilježavanje naseljenih mjesta,

Članak 53. ograničenje:
(1) Na cesti u naselju vozač se ne smije vozilom kretati brzinom većom od 50 km na sat, odnosno brzinom većom od brzine dopuštene postavljenim prometnim znakom za cijelo naselje ili njegov dio.

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2272 u: 24-09-2010, 10:17:31 »
Pozdrav,jedno pitanje u vezi skidanja tablica. Prije dvije godine sam kolegi s posla prodao motor,pošto mi je bilo hitno pristao sam na to da prijenos napravimo kasnije,u međuvremenu mu je istekla registracija (8 dana) i policajac mu je pred firmom skinuo tablicu i ostavio obavijest(normalno,na moje ime). Sljedeči dan je registrirao motor i ja sam s papirima otišao po tablicu... E sad,to je bilo prije 16 mjeseci a do sad nije došla nikakva kazna ili prekšajni nalog  pa me zanima jel moguče da su to stornirali i kolika je zastara za taj prekršaj.
Hvala... :pivo:
zastara ti je 4 godine, najvjerojatnije da ti neče doči ništa jer je dugo vremena prošlo, ako ti dođe imaš papir da je on kupio motor i to pokažeš na sudu.

AstonDBS

• Gost
« Odgovori #2273 u: 24-09-2010, 16:19:36 »
Lijep pozdrav
Imam pitanje vezano uz "Obavijest o prometnom prekršaju, podaci o vozaču, traže se."

"...Policijski službenik utvrdio je da je vašim vozilom dana 10.08.2010. u 12:58 u DRAGANIĆU KOD OŠ počinjen prometni prekršaj opisan u čl.53.st.1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kažnjiv po čl.53. st. 6 istog Zakona. Sukladno odredbi članka 229. stavka 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao vlasnik odnosno korisnik vozila dužni ste dati vjerodostojan podatak o identitetu osobe vozača koja je u navedeno vrijeme upravljala vozilom, te dostaviti...

Kako je ovo najbezbolnije riješiti, tj da li postoji način da se žalbom izbjegne plaćanje kazne za taj prekršaj.

Hvala na odgovoru.

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2274 u: 26-09-2010, 10:06:45 »
moraš im po  zakonu dostaviti podatke tko je toga dana upravljao sa tim vozilom, ako ne dostaviš podatke onda vlasniku vozila na koga glasi auto dolazi kazna od 2000 kn. dostavi im podatke i onda uloži prigovor.
najvjerojatnije ti je bila negdje postavljena kamera koja ti je uslikala auto kod prekoračenja brzine.

Alfa_ri

• Gost
« Odgovori #2275 u: 26-09-2010, 10:31:11 »
A šta npr ako je prekršaj bio toliki da je moguća kazna i do 5000 kn,znači onda ti im nedostaviš podatke namjerno i dođe ti samo 2000 kn bez ikakvih kaznenih bodova i sličnog  :?:

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2276 u: 26-09-2010, 10:39:08 »
A šta npr ako je prekršaj bio toliki da je moguća kazna i do 5000 kn,znači onda ti im nedostaviš podatke namjerno i dođe ti samo 2000 kn bez ikakvih kaznenih bodova i sličnog  :?:
dođe ti i kazna

AstonDBS

• Gost
« Odgovori #2277 u: 26-09-2010, 12:02:56 »
moraš im po  zakonu dostaviti podatke tko je toga dana upravljao sa tim vozilom, ako ne dostaviš podatke onda vlasniku vozila na koga glasi auto dolazi kazna od 2000 kn. dostavi im podatke i onda uloži prigovor.
najvjerojatnije ti je bila negdje postavljena kamera koja ti je uslikala auto kod prekoračenja brzine.

Imam još dva pitanja: 

1.) Da li kod davanja informacije tko je vozio mogu biti navedene više osoba te izjava da jednostavno ne možemo biti sigurni tko je u to vrijeme na tom mjestu vozio...da li onda automatski kao da nismo dali nikakav dokaz budući da u obavijesti piše "vjerodostojan dokaz"

2.) U slučaju da im te podatke i dostavim, o kakvom se prigovoru radi? Drugim riječima čemu ja točno prigovaram kad sam priznao tko je napravio taj prekršaj

Hvala na odg

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2278 u: 02-10-2010, 08:30:41 »
Imam još dva pitanja: 

1.) Da li kod davanja informacije tko je vozio mogu biti navedene više osoba te izjava da jednostavno ne možemo biti sigurni tko je u to vrijeme na tom mjestu vozio...da li onda automatski kao da nismo dali nikakav dokaz budući da u obavijesti piše "vjerodostojan dokaz"

2.) U slučaju da im te podatke i dostavim, o kakvom se prigovoru radi? Drugim riječima čemu ja točno prigovaram kad sam priznao tko je napravio taj prekršaj

Hvala na odg
možeš ti dati više osoba, samo tada se isto onda šalje kazna vlasniku vozila
prigovor pišeš na onaj prekršaj koji si počinio.

Offline bebach

• Član Alfa kluba 18
  • Sa stažom
  • *
    • ZG
« Odgovori #2279 u: 02-10-2010, 10:18:50 »
Promijenio sam adresu iz VG-a u ZG.Na knjižici vozila,vozačkoj  i u prometnoj mi je još uvijek stara adresa.Da li me mogu kazniti ako nepromijenim adresu u svim navedenim ispravama.Predpostavljam da mogu samo koliko je to uobičajeno i koliko je kazna? :mah: