05-11-2025, 12:46:19

Autor Tema: Plavci u službi alfista - pitanja i odgovori  (Posjeta: 365268 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
Odg: Pitajte reddevilla - plavac u službi alfista
« Odgovori #1620 u: 03-09-2009, 16:33:51 »
ah... konačno mogu kupit veyrona...  :craz

:funny:smijeh  :funny:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline reddevill

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #1621 u: 03-09-2009, 17:07:15 »
Pozdrav Reddevill, novi sam na forumu al ipak jedno pitanje jer skoro sam pokupil cucka dok sam se vozil iz Kašine prema Zagrebu...

Moje pitanje je kaj bi bilo da sam ga pokupil, dal bi mi vlasnik trebal platit odštetu jer nije pazil na svojeg ljubimca?
ako se dokaže da je njegov cucak onda bi ti trebao on platiti štetu, kolko mi se čini da se to onda radi o privatnoj tužbi protiv vlasnika cucka.
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #1622 u: 03-09-2009, 17:08:13 »
Red je več bio govorio da bi se do kraja godine trebalo neke promijenit tj. korigirat taj zakon zbog previše pritužbi na sudu.....
tu sam ja informaciju dobio od suca prekršajnog suda  :ok:
ak laže on onda i ja lažem  :hap:

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #1623 u: 03-09-2009, 17:24:23 »
tu sam ja informaciju dobio od suca prekršajnog suda  :ok:
ak laže on onda i ja lažem  :hap:

:hehe:  ma samo sam htio reć da ima nekih naznaka, a sad hoče li se i ostvariti to ovisi znamo svi o kome...  :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

baPri

• Gost
  • Trade Count: (0)
« Odgovori #1624 u: 03-09-2009, 18:34:25 »
ako se dokaže da je njegov cucak onda bi ti trebao on platiti štetu, kolko mi se čini da se to onda radi o privatnoj tužbi protiv vlasnika cucka.

Red puno hvala, za dokazat brijem da u današnje vrijeme nije toliki bed jer ekipa stavlja one pločice na kojima piše
vlasnik ili oni sve popularniji čipovi.

Još jednom puno hvala

LL24JTD

• Gost
« Odgovori #1625 u: 22-09-2009, 20:56:46 »
Skrsila moja zena nekom tipu retrovizor. Njegov ljevi. Na njenom autu skoro ni ogrebotine (Hyunadi ?!?! pa me cudi da je tako dobra plasitka retrovizora).
Auto kojem je razbijen je BMW3.
Ona je skuzila da je bubnula retrovizor, ali nije skuzila da je nesto razbila, jer da jeste bi barem stala pa vidjela sto se dogodilo. Netko je onda vidio da je ona "ocesala" retrovizor, zapisao regu i kasnije je vlasnik BMW-a  dosao do naseg telefona.
Cudi me da je BMW tako nadrapao, a Hyundai-u nista. No dobro, sutra cemo vidjet stetu te cemo se dogovarat za dalje.
Naravno, ne vjerujem bas previse da je covjek samo cekao priliku da mu netko naleti pa da onda popravi davno ostecen retrovizor, no i ta mogucnost postoji.
Ipak, iako mala vjerovatnost, ima nas svakakvih.

BMW je bio parkiran na nedozovljenom mjestu, kao i 30-tak ostalih vozila. Uz cestu, tj. na cesti iako postoji znak zabrane parkiranja i zaustavljanja.
Da li ta cinjenica imalo olaksava njenu situaciju?

Ja sam za to da se covjeku posteno plati nastala steta, i ja bih volio da meni netko plati ukoliko mi ucini stetu.
No ipak, pravno gledano, kakva je situacija? Cisto da se znamo postaviti ako covjek bude bezobrazan.

Offline joe957al

• Starosjedioc
    • Našice
« Odgovori #1626 u: 22-09-2009, 21:07:08 »
Skrsila moja zena nekom tipu retrovizor. Njegov ljevi. Na njenom autu skoro ni ogrebotine (Hyunadi ?!?! pa me cudi da je tako dobra plasitka retrovizora).
Ona je skuzila da je bubnula retrovizor, ali nije skuzila da je nesto razbila, jer da jeste bi barem stala pa vidjela sto se dogodilo. Netko je onda vidio da je ona "ocesala" retrovizor, zapisao regu i kasnije je vlasnik BMW-a  dosao do naseg telefona.
Cudi me da je BMW tako nadrapao, a Hyundai-u nista. No dobro, sutra cemo vidjet stetu te cemo se dogovarat za dalje.
Naravno, ne vjerujem bas previse da je covjek samo cekao priliku da mu netko naleti pa da onda popravi davno ostecen retrovizor, no i ta mogucnost postoji.

BMW je bio parkiran na nedozovljenom mjestu, kao i 30-tak ostalih vozila. Uz cestu, tj. na cesti iako postoji znak zabrane parkiranja i zaustavljanja.

Ja sam za to da se covjeku posteno plati nastala steta, i ja bih volio da meni netko plati ukoliko mi ucini stetu.
No ipak, pravno gledano, kakva je situacija? Cisto da se znamo postaviti ako covjek bude bezobrazan.
Ako će te raspravljati o tome da nije bio propisno parkiran, to znači da će te policiju zvati. Ako zovete policiju , onda ti bmw može reći da je žena napustila udes i to ti odmah ide kazna i bodovi . Znači, savjet je bez policije, samo osiguranje, izgubiš 15 % bonusa i to je to
Those who dares, wins

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #1627 u: 22-09-2009, 21:13:39 »
ili jednostavnije dat čovjeku 300-400kn kolko več za štetu nego gubit bonus na osiguranju...
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Alfa_ri

• Gost
« Odgovori #1628 u: 22-09-2009, 21:24:52 »
Radije mu plati neku razumnu cjenu ako traži nego gubit bonus.

LL24JTD

• Gost
« Odgovori #1629 u: 22-09-2009, 21:34:16 »
Ako će te raspravljati o tome da nije bio propisno parkiran, to znači da će te policiju zvati. Ako zovete policiju , onda ti bmw može reći da je žena napustila udes i to ti odmah ide kazna i bodovi . Znači, savjet je bez policije, samo osiguranje, izgubiš 15 % bonusa i to je to

Nisam mislio raspravljati, samo biti upoznat sa mogucnostima.

Iako moze kasnije svjedocima dokazivat bjeg sa nesrece, mislim da to nikome nije u interesu. Dakle, kao sto sam i napisao, posteno mislimo platit covjeku. Ali i znati kako stojimo ukoliko nanjusimo da je rijec o eventualnoj (i vrlo malo vjerovatnoj) prevari.

Ako idemo preko osiguranja, a ne cash na ruke, kako to izvesti? Ipak treba nesto napisati u zapisnik, a ako napisemo tocno mjesto dogadjaja onda je i on jednim dijelom kriv. Da li u tom slucaju ide i procjena stete?
Moze li tada procjenitelj prokuziti starost nastale stete?
Da li to znaci da i mi i on treba lagati osiguravajucu kucu, kako bi dogadjaj izgledao cist s njegove strane? Npr. da se dogodilo u nekoj drugoj ulici gdje je parkiranje dozvoljeno.
Eto, imam mali mili(j)on pitanja....
I to zbog prakticno smijesnog slucaja.... srecom nitko nije stradao, ne daj boze necije dijete....
Ipak, malo me veseli ceprkati po opcijama, do sada nismo imali nikakvih "nesreca" ... srecom

LL24JTD

• Gost
« Odgovori #1630 u: 22-09-2009, 21:37:07 »
Radije mu plati neku razumnu cjenu ako traži nego gubit bonus.

Naravno.

A koliko se gubi bonusa, sada ga imamo 50%, znaci max sto se moze.
Hyundai ima ne bas tako strasan iznos osiguranja. Mozda se cak i isplati gubiti bonusa, nego platiti retrovizor, pa i polovni, za BMW-a.
No matematiku cemo odradit sutra....

Offline joe957al

• Starosjedioc
    • Našice
« Odgovori #1631 u: 22-09-2009, 21:40:02 »
Naravno.

A koliko se gubi bonusa, sada ga imamo 50%, znaci max sto se moze.
Hyundai ima ne bas tako strasan iznos osiguranja. Mozda se cak i isplati gubiti bonusa, nego platiti retrovizor, pa i polovni, za BMW-a.
No matematiku cemo odradit sutra....

pa napisao sam ti : 15 %
Those who dares, wins

Offline joe957al

• Starosjedioc
    • Našice
« Odgovori #1632 u: 22-09-2009, 21:42:19 »
Nisam mislio raspravljati, samo biti upoznat sa mogucnostima.

Iako moze kasnije svjedocima dokazivat bjeg sa nesrece, mislim da to nikome nije u interesu. Dakle, kao sto sam i napisao, posteno mislimo platit covjeku. Ali i znati kako stojimo ukoliko nanjusimo da je rijec o eventualnoj (i vrlo malo vjerovatnoj) prevari.

Ako idemo preko osiguranja, a ne cash na ruke, kako to izvesti? Ipak treba nesto napisati u zapisnik, a ako napisemo tocno mjesto dogadjaja onda je i on jednim dijelom kriv. Da li u tom slucaju ide i procjena stete?
Moze li tada procjenitelj prokuziti starost nastale stete?
Da li to znaci da i mi i on treba lagati osiguravajucu kucu, kako bi dogadjaj izgledao cist s njegove strane? Npr. da se dogodilo u nekoj drugoj ulici gdje je parkiranje dozvoljeno.
Eto, imam mali mili(j)on pitanja....
I to zbog prakticno smijesnog slucaja.... srecom nitko nije stradao, ne daj boze necije dijete....
Ipak, malo me veseli ceprkati po opcijama, do sada nismo imali nikakvih "nesreca" ... srecom

što se tiče bjega , nema se ništa tu dokazivati. činjenica je da policija nije zvana u vrijeme kada se dogodilo i ostalo ih ne zanima. nažalost to je tako
Those who dares, wins

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+13)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb
« Odgovori #1633 u: 22-09-2009, 22:04:47 »
pošto je mala šteta, ispunite ono izvješče sa datumom kada se šteta desila i on ako je normalan ode na procjenu sa tim.
Spider 115

LL24JTD

• Gost
« Odgovori #1634 u: 22-09-2009, 22:09:34 »
pa napisao sam ti : 15 %

fakat  :metak
malo sam corav  :da:

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #1635 u: 22-09-2009, 22:11:36 »
...kako god, ali saznaj prvo cijenu retrovizora, pa vidi što je isplativije, gurnut mu lovu ili ići preko osiguranja... :ok:

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

LL24JTD

• Gost
« Odgovori #1636 u: 22-09-2009, 22:12:18 »
što se tiče bjega , nema se ništa tu dokazivati. činjenica je da policija nije zvana u vrijeme kada se dogodilo i ostalo ih ne zanima. nažalost to je tako

ne kuzim  :?:
da li to znaci da vise "bijeg" ne moze dokazati?  

LL24JTD

• Gost
« Odgovori #1637 u: 22-09-2009, 22:15:44 »
...kako god, ali saznaj prvo cijenu retrovizora, pa vidi što je isplativije, gurnut mu lovu ili ići preko osiguranja... :ok:

Naravno da cemo izracunati gdje je manji gubitak.

Cini se da je covjek u mogucnosti nabaviti nesto polovno i ako je tu neka razumna cijena dobit ce keš.
Jer novi retrovizor je debelo više nego što bismo izgubili na osiguranju kroz tri godine. (dođe ti ko da plačaš tri rate i tri godine po ne baš toliko puno novaca)

marko018x

• Gost
« Odgovori #1638 u: 22-09-2009, 22:19:52 »
prijatelju, ovi svi savjeti su dobronamjerni, ali s pravne strane gledano niti jedan ne mora biti točan. pričekaj odgovor stručnjaka, za kojeg je ova tema i otvorena  :ok:

LL24JTD

• Gost
« Odgovori #1639 u: 23-09-2009, 08:33:36 »
prijatelju, ovi svi savjeti su dobronamjerni, ali s pravne strane gledano niti jedan ne mora biti točan. pričekaj odgovor stručnjaka, za kojeg je ova tema i otvorena  :ok:

Točno to što si rekao.

I naravno, dobro je čuti više razmišljanja o istom "problemu".

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #1640 u: 23-09-2009, 08:50:22 »
pričekaj odgovor stručnjaka, za kojeg je ova tema i otvorena  :ok:

...reddevill stručnjak... :funny: :funny:

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Ženski
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #1641 u: 23-09-2009, 09:17:32 »
ako ispunite europsko izvješće, nitko više ne pita gdje, koja ulica, ima li znak zabrane parkiranja, ima li bježanja ili nema  :wal:

to izvješće znači da ste se dogovorili tko je kriv, da taj koji je kriv priznaje krivicu i da će se s njegove police nadoknaditi šteta
policija nema veze s tim

OVER END AUT
...tko nije naučio gledati nebo u potoku, ne zna što su ribe na drveću...

Andrić

alfa 156

• Gost
« Odgovori #1642 u: 23-09-2009, 09:55:37 »
ajmo šerife savjetuj pomagaj ako je ikako moguće  :craz :craz

nekidan ja i prijatelj na skuteru od 125 ccm za kojeg on ima položenu vozačku dozvolu se vozikamo i pretičemo žensku u jednosmjernoj sa lijeve strane,ona skrene bez žmigavca i mi u zadnjim vratima pa okolo po podu.....ženska izađe iz auta i naravno posvađamo se je li dala žmigavac ili nije....a nije....nakon toga pogledamo štetu na autu,udubljena zadnja vrata ispod kvake,pošteno udubljenje za koje je zaslužno moje koljeno.....(boli sad zato opako :craz) i prag ispod zadnjih vrata još gore udubljen.....uglavnom dogovor je bija ne zvati policiju jer ona je znala da nije dala žmigavac a mi znali da smo krivi jer smo brzo vozili i tako svako svojoj kući........

nakon par dana ženska traži lovu od njega jer je vidila kolika je stvarno šteta i priti mu da će zvati policiju jer zna di živi pa da će priko suda to riješiti,bla bla bla.......jel može to tako,jel može ona istiravati bisne gliste nakon tjedan dana :?: :?:   ja mu govorin da neda pare,pa nek dokazuje ona da je on to napravija....na motoru nema dokaza,snimki nema....jedini san ja dokaz ako dođe do toga jer mi je noga u k....,al ponovno i to se može izlagati svakako......

što sad tu kako ide,općenito jel ima mogućnosti da on to njoj plati i da policija dokaže da je on kriv,i zanima me ako se i dokaže krivica je li manja zato jer ona nije dala žmigavac i za to ima svjedoka....

hvala unaprid!! :mahm :mahm

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #1643 u: 23-09-2009, 10:39:04 »

a gledaj, on bi platio kaznu za nepropisno parkiranje, a druga osoba za izazivanje prometne i to kaznu od 1000kn. najbolje je da se sa vlasnikom bembure dogovori, postoji mogučnost da je retrovizor oštečen od prije a to je i malo teže sada za dokazati. moj savjet je da se dogovorite sa vlasnikom BMW-a.

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #1644 u: 23-09-2009, 10:46:20 »
ako ispunite europsko izvješće, nitko više ne pita gdje, koja ulica, ima li znak zabrane parkiranja, ima li bježanja ili nema  :wal:

to izvješće znači da ste se dogovorili tko je kriv, da taj koji je kriv priznaje krivicu i da će se s njegove police nadoknaditi šteta
policija nema veze s tim

OVER END AUT

To izvješće nije priznanje krivnje. Samo zapisnik oko tijeka nesreće.
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #1645 u: 23-09-2009, 10:46:58 »
ajmo šerife savjetuj pomagaj ako je ikako moguće  :craz :craz

nekidan ja i prijatelj na skuteru od 125 ccm za kojeg on ima položenu vozačku dozvolu se vozikamo i pretičemo žensku u jednosmjernoj sa lijeve strane,ona skrene bez žmigavca i mi u zadnjim vratima pa okolo po podu.....ženska izađe iz auta i naravno posvađamo se je li dala žmigavac ili nije....a nije....nakon toga pogledamo štetu na autu,udubljena zadnja vrata ispod kvake,pošteno udubljenje za koje je zaslužno moje koljeno.....(boli sad zato opako :craz) i prag ispod zadnjih vrata još gore udubljen.....uglavnom dogovor je bija ne zvati policiju jer ona je znala da nije dala žmigavac a mi znali da smo krivi jer smo brzo vozili i tako svako svojoj kući........

nakon par dana ženska traži lovu od njega jer je vidila kolika je stvarno šteta i priti mu da će zvati policiju jer zna di živi pa da će priko suda to riješiti,bla bla bla.......jel može to tako,jel može ona istiravati bisne gliste nakon tjedan dana :?: :?:   ja mu govorin da neda pare,pa nek dokazuje ona da je on to napravija....na motoru nema dokaza,snimki nema....jedini san ja dokaz ako dođe do toga jer mi je noga u k....,al ponovno i to se može izlagati svakako......

što sad tu kako ide,općenito jel ima mogućnosti da on to njoj plati i da policija dokaže da je on kriv,i zanima me ako se i dokaže krivica je li manja zato jer ona nije dala žmigavac i za to ima svjedoka....

hvala unaprid!! :mahm :mahm

takvu sličan problem je imao moj kolega sa službenim autom, isto je skretao lijevo i doletio je skuter i zaletio se je u sl. škodu, i kolega je bio kriv jer nije provijerio prije skretanja dali može skrenuti, e sada ako se ona zainati i ide na sudsko vještačenje i može se dokazati da ju je skuter udario, može se vidjeti dali je od skutera ili je od nečeg drugoga, stavi se skuter pored auta i onda se vide nastala oštečenja, u tom slučaju se može dokazati vaša krivica. To ti je sada dvosjekli mać, sve ti ovisi kako bi to sutkinja dosudila, vi ste sa lijeve strane bili i preticali nju a ona nije dala žmigavac i provijerila radnju skretanja.
ja ti predlažem da se savjetuješ sa odvjetnikom koji radi po oštečenjima u prometu i naplatama šteta  :ok:

Alfa_ri

• Gost
« Odgovori #1646 u: 23-09-2009, 10:48:13 »
A to svatko npr. može reći nije dala žmigavac,a šta npr ako ona tvrdi da je dala,kome se onda vjeruje i ako se vide oštećenja :?:

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #1647 u: 23-09-2009, 10:54:19 »

policija nema veze s tim

OVER END AUT
Zdravka, taj ti je zapisnik banana, treba zvati policiju da napravi očevid, taj se zapisnk ispunjava proforme radi  :ok:
znači zvati policiju i to je to, ako vozać priznaje krivnju najbolje je odmah otiči u najbližu stanicu T.P i prijaviti štetu i procjenu  :ok:

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #1648 u: 23-09-2009, 10:55:48 »
A to svatko npr. može reći nije dala žmigavac,a šta npr ako ona tvrdi da je dala,kome se onda vjeruje i ako se vide oštećenja :?:
a čuj, sada njezina riječ protiv vaše, velim ti, to je sada stvar suda kako odluči, tj. sudac, u najgorem slučaju može reči da je i čak obostrane krivnja pa si štetu svatko sam popravlja.

alfa 156

• Gost
« Odgovori #1649 u: 23-09-2009, 10:56:40 »
takvu sličan problem je imao moj kolega sa službenim autom, isto je skretao lijevo i doletio je skuter i zaletio se je u sl. škodu, i kolega je bio kriv jer nije provijerio prije skretanja dali može skrenuti, e sada ako se ona zainati i ide na sudsko vještačenje i može se dokazati da ju je skuter udario, može se vidjeti dali je od skutera ili je od nečeg drugoga, stavi se skuter pored auta i onda se vide nastala oštečenja, u tom slučaju se može dokazati vaša krivica. To ti je sada dvosjekli mać, sve ti ovisi kako bi to sutkinja dosudila, vi ste sa lijeve strane bili i preticali nju a ona nije dala žmigavac i provijerila radnju skretanja.
ja ti predlažem da se savjetuješ sa odvjetnikom koji radi po oštečenjima u prometu i naplatama šteta  :ok:

Hvala puno meštre  :care :care  :ok: :ok: