Aj kad sam kriv ko ovo na autoputu pa dobro ,kriv i OK ,ali ovaj dogadjaj od maloprije moram prepričat ,to je moguće samo u Vukovaru.
Idem iz Osijeka ,ja klinka i Alfavu (Grby) ,kolona auta ,ljudi idu s posla 16:50h ,u Trpinji u centru OPLA ,policijot TRČI s preke strane ceste ,maše lizalicom...ajd ja žmigavac desno i stanem. On do mene ,U FACU mi ugura radar i piše 81kmh na 255metara ,kaže da je tu dozvoljeno 50kmh.
Gledam radar i kažem da to nemože biti točno ,kolona je auta ,išao sam točno kako i onaj ispred a druga stvar ,znak s ograničenjem 50kmh nema ni 150 metara kako sam ga prošao ,on onka bezobrazno odma kaže 1000kn ,jel sam voljan odmah platiti ,rekoh pa ček malo ,kako šta ,on bezobrazno i arogantno kaže da ostanem sjediti u autu dok ne napiše kaznu. Ajd dobro rekoh ...prošlo sigurno 10tak minuta kad gle čuda ,policajac umjesto da je došao do mene SVIRA I BLICA iz policijskog auta koji je bio s druge strane ceste da dodjem do njega!!!! Ja se umalo šlogirao nisam....naon toga izađe iz auta i rukom mi pokazuje da dodjem do njega ,ajd dobro ,ja odem. Pitam ga da mi predoči certifikat o atestu uredjaja za mjerenje brzine ,kad dobijem odgovor NEMOŽE!!! Rekoh ,to je moje gradjansko pravo.....kaže on onak bezobrazno U STANICI JE ,ŠTA TI SAD OŠ....ja odmah istog momenta nazovem pred njim 92 ,javi se policija ,kažem im da mi odbija dati na uvid certifikat...i na to čujem s druge strane "jao to nije dobro za njega...nesmije on tako ,znate što ,napišite točno sve u 3 primjerka pismeno i dostavite nam što hitnije". Prekinemo razgovor ,on meni i dalje tura ono da potpišem....rekoh ,neka hvala ,niste mi pokazali certifikat ,ne potpisujem ništa.
A sad da apsurd bude veći ,81KMH - 10kmh tolerancije = 71kmh ,na tih 250 metara kojih me navodno skinio prije znaka za 50kmh je uredno 70kmh dozvoljeno!!! ali opet...u koloni sam išao ,pa kako me i mogao izmjerit....