05-11-2025, 16:11:07

Autor Tema: Plavci u službi alfista - pitanja i odgovori  (Posjeta: 365314 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dante

• Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Spol: Muški
  • 146 1.7 16v
    • Isola di Krk
Odg: Plavci u službi alfista - pitanja i odgovori
« Odgovori #3750 u: 28-12-2016, 13:22:33 »
Evo ovako.
 Jutros me zaustavili u Rijeci zbog mobitela u vožnji. Tek sam ga stavio na uho dok sam skretao u ulicu pa ih nisam vidio a kad sam ih skuzio sam ga vec bacio na sjedalo ali vec su i oni mene skuzili, sve skupa sam mobitel drzao u ruci 2-3 sekunde, ali nije ni bitno, prekrsaj sam napravio i svjestan sam toga. To nije problem. Stvar je u sljedecem.

Policajac mi je uzeo vozacku, prometnu i otisao provjeriti. Kad se vratio rekao mi je da je kazna za mob 500 kn (250 u roku tri dana) i da mi nemoze dati opomenu jer sam vec kaznjavan u zadnjih godinu dana, ALI oni neznaju koja je kazna bila, pa se mozda ja sjetim.  :dontno:

I tu mi je poceo nabrajat par najcescih i ovih manjih kazni (pojas,brzina, mobitel) kako bi mi pomogao.

To je meni odmah bilo malo sumnjivo jer koliko ja znam u zdanjih godina dana nisam imao nikakav prekrsaj, a i bilo mi je cudno kako oni neznaju o cemu se radi  :what:, u prijasnjim takvim situacijama uvijek su mi rekli zbog cega nemogu dobit opomenu.
Rekao sam da sam jedino nedavno imao kaznu za parking ali da to nemoze bit jer kazna ide na registraciju vozila a ne osobno na vozaca (da nebude zabune, auto glasi na staroga) na sta je policajac odgovorio da nema veze jer kazne ponekad idu i na vozaca  :?

I rekao je da ako platim u roku 3 dana da je 250 kn, pristao sam jer sam ionako vec kasnio po tetu u bolnicu i nije mi se dalo vise gubiti vrijeme i natezati se tamo.

Pošto je meni sve to bilo sumnjivo otisao sam u svoju PP u Krku di su mi pogledali u kompjuter i zadnja kazna je bila u svibnju 2015 za brzinu. I to mi stima jer je to zadnja kazna koje se sjecam. Cak mi je i policajac na salteru u Krku rekao da njemu nije jasno zasto nisam dobio opomenu kad po kaznama koje on vidi u kompu imam pravo na nju.

Ono sta mene zanima je sljedece, dali ja mogu sad nakon svega trazit da mi daju opomenu umjesto te kazne ili ne? I sta sa policajcem koji ocito nije svoj posao napravio kako treba nego fusario (da ne kazem lagao) jer  :dontno: valjda mora napunit proracun za kraj godine.

I zasto je na obavijest o pocinjenom prekrsaju rukom na vrhu nadopisana marka auta i registracija a nema tog polja na samoj obavijesti? Kakva je to obavijest za prekrsaje u prometu bez polja za registraciju vozila?

Offline bestija

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • karavan
    • Vrgorac
« Odgovori #3751 u: 28-12-2016, 13:45:52 »
Izvjesce je takvo kakvo jest i stvarno na njemu nema polja za tablicu jer se kao tablica pise u tekst.
Ako si odabrao placanje u tri dana, smatra se da neces pisat prigovor. Al mozes ne platit to izvjesce u tom roku jer su ti onda oni duzni na kucnu adresu poslat obavezni prekrsajni nalog na 500 kn, kojeg opet u roku od 8 dana mozes platit 2/3 ili u ustom roku pisat prigovor. Ako napises prigovor mozes od suda, po pozivu, trazit mjeru upozorenja. Al platit ces pausalne troskove suda.
''Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere''.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #3752 u: 28-12-2016, 17:35:34 »
Tako je, plus ako se ne varam, nije njegova duznost da ti opomenu napise nego dobra volja ako je napise umjesto kazne, tako je barem prije bilo..
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline dante

• Pripravnik
  • **
  • 146 1.7 16v
    • Isola di Krk
« Odgovori #3753 u: 28-12-2016, 18:16:12 »
Znam da nije njegova duznost. Bio je slucaj kad ju nisam ni trazio pa su mi je dali.

Ali on je bas rekao da mi je nemoze dati iz razloga jer imam prekrsaj u zadnjih godinu dana, a nemam. I to je kao provjerio preko radia  :what:  A kad sam pitao koji prekrsaj, nije znao. U policiji na salteru mi je policajac odmah rekao datum i koji je bio prekrsaj, cisto sumnjam da njima isto tako ne kazu preko radia, barem datum ako nista drugo.

Ne smeta mene sta on meni nije dao opomenu, nego me smeta sta je rekao da nemam pravo na nju jer imam prekrsaj (koji nemam). Razumijem da nije njegova duznost davat opomene ali nemora onda niti lagat o tome. Nisam ja nju ni stigao trazit jer cim se vratio do mene rekao je da bi mi dao opomenu ali nemoze jer imam prekrsaj i da se ja pokusam sjetit sta sam napravio. Neznam, valjda zato jer izgledam ko mulac pa se pretpostavlja da svako toliko nesto sjebem :dontno:

Izvjesce je takvo kakvo jest i stvarno na njemu nema polja za tablicu jer se kao tablica pise u tekst.
Ako si odabrao placanje u tri dana, smatra se da neces pisat prigovor. Al mozes ne platit to izvjesce u tom roku jer su ti onda oni duzni na kucnu adresu poslat obavezni prekrsajni nalog na 500 kn, kojeg opet u roku od 8 dana mozes platit 2/3 ili u ustom roku pisat prigovor. Ako napises prigovor mozes od suda, po pozivu, trazit mjeru upozorenja. Al platit ces pausalne troskove suda.

Koliko mogu doc ti troskovi suda?
Nekako mi se cini da ce bit plati i suti  :Hm

Offline bestija

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • karavan
    • Vrgorac
« Odgovori #3754 u: 28-12-2016, 18:39:40 »
troškovi su oko 150 kn ...

Što se tiče pisanog upozorenja, kako je gori već rečeno, to je do njegove procjene.
A sad, što je reka da ne zna koji prekršaj i kada .. pa može bit da je samo provjerija putem sms poruke i nije tražija detalje..možda mu se nije dalo objašnjavat ti zašto je pisa kaznu, pa mu je to bilo lakše reć .. i tako  :hap:

:mah:
''Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere''.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #3755 u: 28-12-2016, 18:40:52 »
Znam da nije njegova duznost. Bio je slucaj kad ju nisam ni trazio pa su mi je dali.

Ali on je bas rekao da mi je nemoze dati iz razloga jer imam prekrsaj u zadnjih godinu dana, a nemam. I to je kao provjerio preko radia  :what:  A kad sam pitao koji prekrsaj, nije znao. U policiji na salteru mi je policajac odmah rekao datum i koji je bio prekrsaj, cisto sumnjam da njima isto tako ne kazu preko radia, barem datum ako nista drugo.

Ne smeta mene sta on meni nije dao opomenu, nego me smeta sta je rekao da nemam pravo na nju jer imam prekrsaj (koji nemam). Razumijem da nije njegova duznost davat opomene ali nemora onda niti lagat o tome. Nisam ja nju ni stigao trazit jer cim se vratio do mene rekao je da bi mi dao opomenu ali nemoze jer imam prekrsaj i da se ja pokusam sjetit sta sam napravio. Neznam, valjda zato jer izgledam ko mulac pa se pretpostavlja da svako toliko nesto sjebem :dontno:

Koliko mogu doc ti troskovi suda?
Nekako mi se cini da ce bit plati i suti  :Hm

Jasno :ok: slazem se sa tobom po pitanju toga oko zadnje opomene :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline Matija Lešković

• Učim polako
    • Zagreb
« Odgovori #3756 u: 28-12-2016, 23:18:56 »
Jel jtd u tebe? Da ih nije omeo oblak dima :tooth

Nema dima u mog jtd ;)

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #3757 u: 29-12-2016, 08:53:03 »
Kao što je rečeno, mjeru pisanog/usmenog upozorenja policajac može i nemora dati bez obzira na prijašnju kažnjavanost, do mu dopušta zakon.
Troškovi uz Obavezni prekršajni nalog (on se izdaje za kazne do 5000kn) su 100kn
SUd ti može ali i ne mora dati kaznu i ispod zakonskog minimuma od 300kn ili opomenu.
Provjerom preko veze dobije informaciju da si kažnjavan, ali ne točno kad i koji prekršaj, to se nakadno provjeri detaljno
« Zadnja izmjena: 29-12-2016, 08:54:12 od Mike20 »

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Vasko

Cro-Alfa

• Gost
« Odgovori #3758 u: 20-02-2017, 13:00:00 »
Da sam usred bijelog dana prosao kroz crveno :fp
Novcana kazna i tri mj.bez dozvole...
8 dana zalbeni rok?
Jel ko imao ovakav slucaj?
Bitan mi je ovaj dio sa vozackom :kosa:
Naravno da nisam prosao kroz crveno...ali da me uhvatilo nakon narancastog moguce...eto...

Offline robertsk

• Član Alfa Kluba 5
  • Sa stažom
  • *
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD; Alfa Romeo GTV 2.0 TS x2
    • Velika Gorica
« Odgovori #3759 u: 20-02-2017, 13:21:49 »
9.10. mi ističe vozačka. do 15.10. sam sigurno na sezoni.
da li mogu produžiti u bilo kojoj policijskoj postaji ili samo u onoj gdje sam prijavljen?

Offline dARio.a

• Pripravnik
  • **
  • 147 2.0TS SS
    • Zagreb
« Odgovori #3760 u: 20-02-2017, 15:50:43 »
9.10. mi ističe vozačka. do 15.10. sam sigurno na sezoni.
da li mogu produžiti u bilo kojoj policijskoj postaji ili samo u onoj gdje sam prijavljen?
Mozes u bilo kojoj. Ja sam produzio u ZG a prebivaliste mi je u KA.

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: robertsk

Offline robertsk

• Član Alfa Kluba 5
  • Sa stažom
  • *
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD; Alfa Romeo GTV 2.0 TS x2
    • Velika Gorica
« Odgovori #3761 u: 20-02-2017, 16:58:57 »
Mozes u bilo kojoj. Ja sam produzio u ZG a prebivaliste mi je u KA.
super onda se nešto promijenilo. jer zadnji puta kad sam radio nije bilo moguće.
hvala

Offline draak

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • LD 12
    • Bruxelles
« Odgovori #3762 u: 20-02-2017, 18:40:20 »

Da sam usred bijelog dana prosao kroz crveno :fp
Novcana kazna i tri mj.bez dozvole...
8 dana zalbeni rok?
Jel ko imao ovakav slucaj?
Bitan mi je ovaj dio sa vozackom :kosa:
Naravno da nisam prosao kroz crveno...ali da me uhvatilo nakon narancastog moguce...eto...

Jos si i dobro prosao za crveno.
Ne smijes biti u krizanju kada se upali crveno, a ne gleda se samo prolazak pokraj semafora.
Jesu te zaustavili nakon toga ili te kamera slikala?

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk

:ar:

Cro-Alfa

• Gost
« Odgovori #3763 u: 20-02-2017, 19:43:02 »
Ne nego da me vidio policijski sluzbenik na samom mjestu dogadaja???

Offline draak

• Ovisnik o alfistima
  • LD 12
    • Bruxelles
« Odgovori #3764 u: 20-02-2017, 20:36:13 »
Ako te nisu zaustavili, mislim da se mogu slikati. Neka me netko ispravi ako grijesim.

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk

:ar:

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #3765 u: 20-02-2017, 20:49:46 »
Ne nego da me vidio policijski sluzbenik na samom mjestu dogadaja???

Ja isto mislim da ti nemogu ništa.
.... sempre gilles ....

Cro-Alfa

• Gost
« Odgovori #3766 u: 20-02-2017, 22:14:07 »
Pise da mogu dobiti i info o slucaju...znaci li to da ih mogu pitati u stanici?

Offline yoke

• Sa stažom
  • 147 jtdm 8V
    • Split
« Odgovori #3767 u: 21-02-2017, 10:17:02 »
koliko cujem

u Splitu su poceli postavljati kamere kraj krizanja i sminaju ekipu koja prolazi kroz ''crveno''... stoje laganini sa strane i snimaju

ne znam pomocu kojih trikova se mozes izvuci iz krizanja, ako skreces ljevo, prije nego se upali crveno i zaustavi ekipa koja ide ravno iz suprotnog smijera, tjekom jutarnjih guzvi kad svi idu na posao ...

definitivno nisam za prolazak za crveno i slazem se da to treba bahato kazniti...
samo da se to ne desava kad ides na posao, budes prvi na krizanju, skreces ljevo, i onda stojis u krizanju od trenutka kad se upalilo zeleno pa sve do crvenog jer jedino tako mozes proci...ili ostati u krizanju...
ovo mi se desava svaki dan...
a nema dopunske za ljevo...

« Zadnja izmjena: 21-02-2017, 10:19:00 od yoke »

Offline Bandit

• Član Alfa kluba 18
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
« Odgovori #3768 u: 21-02-2017, 10:18:18 »
koliko cujem

u Splitu su poceli postavljati kamere kraj krizanja i sminaju ekipu koja prolazi kroz ''crveno''... stoje laganini sa strane i snimaju

ne znam pomocu kojih trikova se mozes izvuci iz krizanja, ako skreces ljevo, prije nego se upali crveno i zaustavi ekipa koja ide ravno iz suprotnog smijera, tjekom jutarnjih guzvi kad svi idu na posao ...

definitivno nisam za prolazak za crveno i slazem se da to treba bahato kazniti...
samo da se to ne desava kad ides na posao, budes prvi na krizanju, skreces ljevo, i onda stojis u krizanju od trenutka kad se upalilo zeleno pa sve do crvenog jer jedino tako mozes proci...ili ostati u krizanju...

Hrvatska posla. Umjesto eliminacije uhljeba na koje idu novci, oni ce uzimati novac od postenih ljudi.
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: abatenoj

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #3769 u: 21-02-2017, 11:51:07 »
Upravo tako, a vecina ih nema dopunsku strelicu.. Trebalo bi pitati pomocu kojih trikova bi to bilo izvedivo
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Cro-Alfa

• Gost
« Odgovori #3770 u: 21-02-2017, 12:36:27 »
Ne pada mi napamet proci kroz crveno....jos usred bijelog dana...ne znam otic cu kasnije na policiju da pitam kako sam to "uhvacen"...

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #3771 u: 21-02-2017, 12:48:40 »
http://youtu.be/2Hvzc9_iaR0

Jesu ovo na videu isto posteni ljudi, rvati katolici?

Vozi se kriminalno lose svudge u RH i treba se pozabaviti time.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #3772 u: 21-02-2017, 13:42:19 »
To je za osudu, u svakom slucaju :ok: ali to je vec druga tema

Ono gore je stvar ajmo reci tehnicke naravi, znaci rijesi se sa dopunskom strelicom ili na odredjenim raskrizjima moze sa dulje upaljenim zelenim svjetlom.. dakle to je svar koja se moze rijesiti
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Cro-Alfa

• Gost
« Odgovori #3773 u: 21-02-2017, 15:51:50 »
Nisam bio u stanici jos...
Evo slikao sam ovaj pasus:

Krivo sam slikao....znaci pise:"neposrednim opazanjem policijskog sluzbenika"...
Sta da radim?
« Zadnja izmjena: 21-02-2017, 15:53:57 od Cro-Alfa »

Offline abatenoj

• Ovisnik o alfistima
  • 156 light busso
    • Old Castle
« Odgovori #3774 u: 01-03-2017, 12:15:31 »
Nisam bio u stanici jos...
Evo slikao sam ovaj pasus:

Krivo sam slikao....znaci pise:"neposrednim opazanjem policijskog sluzbenika"...
Sta da radim?
Biit će ti isto ka i onima di su opažanjem inkasatora ljudima slali da plaćaju TV pretplatu jer je on sa vrata ili stepeništa čuja da nešto svira u kući.

Offline extrema

• Sa stažom
    • Slavonski Brod
« Odgovori #3775 u: 01-03-2017, 16:11:59 »
Nije tocno da se mogu slikat. Dovljno je da je prekrsaj utvrđen neposrednim opazanjem pol sluzbenika. Pa po tome ispada da bi mi mogli kroz crveno prolazit pred policijom kad nam se sjeti, a oni nam nist nemogu bez slikanja...
A sti se tice krizanja, u krizanje smijes uci s vozilom samo ako si siguran da ces iz njega i izaci za vrjeme zelenog intervala.
IN HOC SIGNO VINCES !

Offline dARio.a

• Pripravnik
  • **
  • 147 2.0TS SS
    • Zagreb
« Odgovori #3776 u: 01-03-2017, 16:27:42 »
Meni su jednom prilikom (ima vec 15ak godina) u sudskoj presudi napisali: "..s obzirom da nemam razloga ne vjerovati sluzbenoj osobi okrivljenika proglasavam krivim.."
Iako sam ja imao dva svjedoka a policajac bio sam..

Offline abatenoj

• Ovisnik o alfistima
  • 156 light busso
    • Old Castle
« Odgovori #3777 u: 01-03-2017, 16:41:56 »
Mora se virovat policiji. Jbg, oni su uvik u pravu.
A danas na putu do posla najprije vidim njihov kombi bez upaljenih svitala, a nakon par kilometara me prilazi skodilak sa nekih 170-180 km bez rotacije, a tu je ogranicenje 100.

Offline yoke

• Sa stažom
  • 147 jtdm 8V
    • Split
« Odgovori #3778 u: 01-03-2017, 16:45:13 »
A sti se tice krizanja, u krizanje smijes uci s vozilom samo ako si siguran da ces iz njega i izaci za vrjeme zelenog intervala.

Sta sad , trebam biti vidoviti milan da bi prosao kroz krizanje !!!!????!!!!!

Offline Vasko

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 FL 1.9 JTDm 8V
    • Pula
« Odgovori #3779 u: 01-03-2017, 17:41:00 »
Mora se virovat policiji. Jbg, oni su uvik u pravu.
A danas na putu do posla najprije vidim njihov kombi bez upaljenih svitala, a nakon par kilometara me prilazi skodilak sa nekih 170-180 km bez rotacije, a tu je ogranicenje 100.

Kombi je bio u prekršaju, a škodilak čini mi se nije....