Evo ovako.
Jutros me zaustavili u Rijeci zbog mobitela u vožnji. Tek sam ga stavio na uho dok sam skretao u ulicu pa ih nisam vidio a kad sam ih skuzio sam ga vec bacio na sjedalo ali vec su i oni mene skuzili, sve skupa sam mobitel drzao u ruci 2-3 sekunde, ali nije ni bitno, prekrsaj sam napravio i svjestan sam toga. To nije problem. Stvar je u sljedecem.
Policajac mi je uzeo vozacku, prometnu i otisao provjeriti. Kad se vratio rekao mi je da je kazna za mob 500 kn (250 u roku tri dana) i da mi nemoze dati opomenu jer sam vec kaznjavan u zadnjih godinu dana, ALI oni neznaju koja je kazna bila, pa se mozda ja sjetim.

I tu mi je poceo nabrajat par najcescih i ovih manjih kazni (pojas,brzina, mobitel) kako bi mi pomogao.
To je meni odmah bilo malo sumnjivo jer koliko ja znam u zdanjih godina dana nisam imao nikakav prekrsaj, a i bilo mi je cudno kako oni neznaju o cemu se radi

, u prijasnjim takvim situacijama uvijek su mi rekli zbog cega nemogu dobit opomenu.
Rekao sam da sam jedino nedavno imao kaznu za parking ali da to nemoze bit jer kazna ide na registraciju vozila a ne osobno na vozaca (da nebude zabune, auto glasi na staroga) na sta je policajac odgovorio da nema veze jer kazne ponekad idu i na vozaca

I rekao je da ako platim u roku 3 dana da je 250 kn, pristao sam jer sam ionako vec kasnio po tetu u bolnicu i nije mi se dalo vise gubiti vrijeme i natezati se tamo.
Pošto je meni sve to bilo sumnjivo otisao sam u svoju PP u Krku di su mi pogledali u kompjuter i zadnja kazna je bila u svibnju 2015 za brzinu. I to mi stima jer je to zadnja kazna koje se sjecam. Cak mi je i policajac na salteru u Krku rekao da njemu nije jasno zasto nisam dobio opomenu kad po kaznama koje on vidi u kompu imam pravo na nju.
Ono sta mene zanima je sljedece, dali ja mogu sad nakon svega trazit da mi daju opomenu umjesto te kazne ili ne? I sta sa policajcem koji ocito nije svoj posao napravio kako treba nego fusario (da ne kazem lagao) jer

valjda mora napunit proracun za kraj godine.
I zasto je na obavijest o pocinjenom prekrsaju rukom na vrhu nadopisana marka auta i registracija a nema tog polja na samoj obavijesti? Kakva je to obavijest za prekrsaje u prometu bez polja za registraciju vozila?