05-11-2025, 10:20:50

Autor Tema: Plavci u službi alfista - pitanja i odgovori  (Posjeta: 365218 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
Odg: Pitajte reddevilla - plavac u službi alfista
« Odgovori #3120 u: 30-03-2014, 13:39:10 »
Treba li imati eu vozacku kad se ide u Eu(njemacka)?
Varijator sekta

Offline reddevill

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #3121 u: 30-03-2014, 14:32:28 »
Koliko sam informiran trebaju je imati samo profi vozaci buseva i kamiona .
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

Offline Role 156

• Ovisnik o alfistima
    • Požega
« Odgovori #3122 u: 30-03-2014, 14:46:10 »
Koliko sam informiran trebaju je imati samo profi vozaci buseva i kamiona .
thx  :pivo:
Varijator sekta

Offline buzz11

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • This time, next year, will be millionaire
    • Rapperswil, Switzerland
    • Personal web site
« Odgovori #3123 u: 30-03-2014, 17:38:59 »
Treba li imati eu vozacku kad se ide u Eu(njemacka)?

Ne treba. Ja zivim ovdje pa i dalje vozim na hr vozacku. Hrvatska je clanica EU i svi njeni dokumenti vrijede u EU, CH i NO
Ex: AR 33 1.7 16V, Fiat Brava 1.4 12V, AR 156 2.4 JTD, AR Giulietta 1.4 TB, A3 2.0 TFSI, AR 147 1.9 JTDm Q2
Trenutno: AR 147 1.9 JTD, Fiat Bravo 1.4TB MultiAir Sport

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #3124 u: 30-03-2014, 19:27:11 »
jel može kazna za mlade vozače ići pod opomenu?pretpostavljam da ne ali da budem siguran  ::)

još nešta,neki dan su me zaustavili i nabrojali više stvari  ::) pa sam izmolio opomenu ali tu je on nešta pričao sa kolegom,vratio mi vozačku i odmah otišao nekog drugog zaustavit i nemam pojma jesam dobio opomenu ili ne(nisam ništa potpisivao itd. a otišao je do auta)...jel za opomenu moram nešta potpisat,ako ne,kako da provjerim jesam ju dobio

Offline Mladen

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #3125 u: 30-03-2014, 19:30:37 »
jel može kazna za mlade vozače ići pod opomenu?pretpostavljam da ne ali da budem siguran  ::)

još nešta,neki dan su me zaustavili i nabrojali više stvari  ::) pa sam izmolio opomenu ali tu je on nešta pričao sa kolegom,vratio mi vozačku i odmah otišao nekog drugog zaustavit i nemam pojma jesam dobio opomenu ili ne(nisam ništa potpisivao itd. a otišao je do auta)...jel za opomenu moram nešta potpisat,ako ne,kako da provjerim jesam ju dobio

dobijes papiric kao i za kaznu.
mada me jednom samo zapisao u svoju biljeznicu bez paporica za opomenu, nemam  pojma zasto
:Horse: :mehanic

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #3126 u: 30-03-2014, 21:43:10 »
 :p030:

mladi vozaci se kaznjavaju,onda te je samo zapisao u svoj blok tek toliko da se bidi da su te zaustavili,na toj potvrdi ti pise UPOZORENJE i tvoji podaci sa tvojim potpisom i jedan primjerak ide tebi a dva policiji,znaci da ti nisu nista pisali ....

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #3127 u: 31-03-2014, 01:08:56 »
tako sam i pretpostavljao ali reko da provjerim pa da znam dal mogu i drugi put molit za opomenu pa da ne ispadne da ju već imam :hehe:

hvala :pivo:

Offline Role 156

• Ovisnik o alfistima
    • Požega
« Odgovori #3128 u: 22-04-2014, 09:40:26 »
Dali je dovoljna B kat. za voznju kombija 8+1 od hr do njemacke?Netko mi je bacio bubu u uho da se nesto po novom mora nekakav ljecnicki prolazit  :?:
Varijator sekta

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 11
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #3129 u: 22-04-2014, 13:58:04 »
Dali je dovoljna B kat. za voznju kombija 8+1 od hr do njemacke?Netko mi je bacio bubu u uho da se nesto po novom mora nekakav ljecnicki prolazit  :?:

mislim da ne smiješ voziti 8 sjedala u njemačkoj sa B
Nije bolest sve što boli

Offline Mladen

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #3130 u: 22-04-2014, 14:26:31 »

evo mozda ti ovo pomogne

http://www.cvh.hr/cvh/propisi-i-upute/zakoni/zakon-o-prijevozu-u-cestovnom-prometu.aspx

:Horse: :mehanic

Offline Role 156

• Ovisnik o alfistima
    • Požega
« Odgovori #3131 u: 23-04-2014, 10:18:38 »
Upravo dobio info iz Mupa da se smije vozit kombi 8+1 sa B kategorijom  :da: Ali izkljucivo kombi do 3500kg a ne minibus  :ok:
Varijator sekta

Offline brijac

• Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9jtdm
    • Donji Hrašćan
    • Alfa 159 SW
« Odgovori #3132 u: 09-05-2014, 01:18:09 »
jel se smije dijete od 5 godina u osobnom autu vozit na prednjem sjedalu,s time da ima i sjedalicu?kakva je situacija npr. u nekvom dvosjedu ili u kombiju sa jednim redom sjedala...

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #3133 u: 09-05-2014, 19:28:53 »
Nesmije se voziti,samo otraga i to u stolici do 6 godina starosti !
Placa se kazna .
« Zadnja izmjena: 09-05-2014, 19:30:14 od reddevill »

Offline brijac

• Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9jtdm
    • Donji Hrašćan
    • Alfa 159 SW
« Odgovori #3134 u: 09-05-2014, 20:12:09 »
znači tek nakon 6 godina smije naprijed,al isto samo u sjedilici,ili?

Offline zgodni33

• Trade Count: (0)
  • Na probi
  • *
    • zagreb-trnje
« Odgovori #3135 u: 10-05-2014, 17:15:20 »
znači tek nakon 6 godina smije naprijed,al isto samo u sjedilici,ili?
Ne, do šeste godine se vozi isključivo u sjedalici na zadnjem sjedalu ( po slovu zakona ).
Od šeste do dvanaeste (12), se vozi samostalno ( bez sjedalice ), vezano, na zadnjem sjedalu.
Sa napunjenih 12 godina moze na prednje sjedalo, naravno vezano. :mah:

Offline brijac

• Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9jtdm
    • Donji Hrašćan
    • Alfa 159 SW
« Odgovori #3136 u: 11-05-2014, 01:23:01 »
Ne, do šeste godine se vozi isključivo u sjedalici na zadnjem sjedalu ( po slovu zakona ).
Od šeste do dvanaeste (12), se vozi samostalno ( bez sjedalice ), vezano, na zadnjem sjedalu.
Sa napunjenih 12 godina moze na prednje sjedalo, naravno vezano. :mah:
aha,to je onda skroz druga priča,znači prije 12 godine nesmije ni u sjedalici naprijed?hvala

Offline DOVLA

• Trade Count: (+8)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 sw 1.9jtd Ti
    • zagreb,đubrava
« Odgovori #3137 u: 15-05-2014, 10:29:48 »
A dali smije mlađe dijete sjediti naprijed naravno u sjedalici ako ima auto za isključiti Airbag suvozača  :?:
PRODAJEM DOBAR FRIŽIDER.Dobro hladi i ima ostavu za jaja,malo boli kad zalupiš vrata

Offline buzz11

• Ovisnik o alfistima
  • This time, next year, will be millionaire
    • Rapperswil, Switzerland
    • Personal web site
« Odgovori #3138 u: 15-05-2014, 10:44:26 »
A dali smije mlađe dijete sjediti naprijed naravno u sjedalici ako ima auto za isključiti Airbag suvozača  :?:

Koliko znam smije, al sjedalica mora bit okrenuta kontra, odnosno da se dijete vozi unazad, al budi pametan. Dijete na prednjem sjedalu. Nedaj Boze.  :ne2: :ne2: :ne2:
Ex: AR 33 1.7 16V, Fiat Brava 1.4 12V, AR 156 2.4 JTD, AR Giulietta 1.4 TB, A3 2.0 TFSI, AR 147 1.9 JTDm Q2
Trenutno: AR 147 1.9 JTD, Fiat Bravo 1.4TB MultiAir Sport

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #3139 u: 15-05-2014, 10:56:08 »

Može.
Sjedalica mora biti okrenuta prema nazad, tj. taj tip sjedalice jedino i tako može biti montiran, veže se pojasom jer ima "uha" kroz koje se provuće pojas.
To su sjedalice za malu djecu od 0 do 13 kg.
Aibag se isključuje ili tipkom, ključem u bravici ili kroz menije podešavanja-svijetli lampica na tabli kad se isključi

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #3140 u: 15-05-2014, 22:35:48 »
dobro zboriš, ali kada više ne stane u tu sjedalicu onda se isključivo vozi otraga na zadnjem sjedalu i večoj stolici do navršenih 6 godina, a nakon toga može sjediti na posebnom podlošku radi vezanja sigurnosnim pojasom da ga nebi greblo i smetalo za vrat.

Offline nikša

• Na probi
  • *
  • lancia lybra 2,4jtd 110kw SW
    • Dubrovnik
« Odgovori #3141 u: 22-05-2014, 15:39:57 »
Evo napisat ću svoj "slučaj" od rije 20-tak dana, bolje reći kopirat ću ga jer sam ga postao na jeddnom drugom forumu.....

Pozz svima! Dakle, nedavno sam imao udes s automobilu pri kojem sam udario u palu (banderu) koja se nalazi na kolniku. U istu sam udario jer sam "dodirnuvši" kočnicu izgubio nadzor nad vozilom i zaustavio se u točkom u pali, a sve se događalo na nizbrdici, u gradu, na jednosmjernoj spojnoj cesti bez nogostupa. Pala se nalazi na kolniku, tako da nije bilo nje eventualno bih ostrugao auto no ovako je šteta veća jer pored blatobrana i vilica stradao i amortizer prilikom "izvljačenja" vozila kao i šoferšajba koju je slomio trafo-prigušnica koja je ispala sa lampe jer nije bila pričvršćena već je visila na kabelima, te usljed udara se zaljulja, slomila plastiku lampe i pala na auto.... Odmah sam pozvao prometnu policiju i opisao događaj na što mi je rečeno da maknem vozilo i da će me zvati jer je "gužva", imaju tri prometne u to vrijeme; na isto sam ih upozorio da vozilo nije u voznom stanju (otpala poluosovina) a da je sa mnom u vozilu dijete s PP te da ga ne mogu ostaviti samoga niti na tren niti ga odvesti nekom drugom....
I sve bude dobro, dežurni me nazove i kaže da će s obzirom na okolnosti (dijete s pp) doći netko napraviti očevid....
Dolazi prometni policajac, pješke, vozilo je navodno parkirao negdje te uzima moje papire i papire vozila i pita što je bilo; sve mu gore rečeno ponovim i kažem mu da je cesta KLIZAVA i MASNA te da sam odklizao 2,5 metara i udario u palu... tragova kočenja nema, nizbrdica je, asfaltirana cesta ali klizava, na cesti više masnih flaka od ulja i nečistoća; ulica je označena znakom zabrane za vozila preko 5 tona, a 15 metara prije skretanja su radni strojevi na cesti koji vrše radove s kolika i nogostupa na parcelu uz cestu....
Dakle, policajac uzima dokumente, sasluša me, odnese papire, vrati se sa fotoaparaom i oznakam, poslika cestu i auto, poslika jednu masnu fleku koja je iza vozila, otiđe, vrati se i donese mi dokumente i zapisnik na potpis... Kaže da im je gužva pa da je napisao da sam alkotestiran (a nisam) i da sam izjavio da nisam pio (nije me ni pitao)... Na moj upit što sad sa auto i cestom i štetom, odgovara da mi ne smije ništa govoriti i da mora vidjet sa šefom, te da će doći šlep HAK-a odvuć auto...
HAK dolazi ali zbog klizavosti proklizava i ne može doći do vozila već ga 6 ljudi gura nizbrdo s odvaljenim točkom nekih 15-tak metara te ga onda odvozi....
Nakon nekoliko dana preuzimam Zapisnik o očevidu u kojem piše da je cesta: ravna, pad od 8-14%, bez prijelaza za pjepake. Stanje kolnika: gladak, dobar, mokar i klizav....
Piše da na mjestu nesreće nema nikakvih prometnih znakova.
Ne piše da sam tvrdio da je cesta masna, da je fotografirana masna mrlja niti da je pozvana Ophodarska služba zbog klizavosti ceste....
Pročitavši Zapisnik u Postaji promete policije zatražio sam obješnjenje, na što mi ej odgovorna osoba rekla da sam kriv jer nisam prilagodio vožnju uvjetima na cesti, na što sam mu odgovorio da uvjeti na cesti nisu pravilno utvrđeni pa je sve ostalo na tome da će provjeriti sa onim tko je radio Očevid i Zapisnik pa će mi javiti...
Naknadno mi je rečeno da ja jesam izjavio da je cesta skilska i "masna" ali da je policajac "neposrednim opažanjem" utvrdio da cesta (koja se u međuvremenu osušila) niej masna već samo klizava te da nije smatrao potrebno zvati Ophodare, te da se za eventualno neutvrđavanje svih činjenica mogu žaliti kad dobijem Prekršajno rješenje ili što već....
Da li je prometni policajac postupio uredu, da li imam ikakove osnove za žalbu, a bili smo prisutni samo on i ja, i da li svedoci koji su došli izvlačiti vozilo mogu posvjedočiti drugačije stanje kolnika.... Što ako se utvrdi da je loše napravljen očevid, tko će onda platiti kaznu i štetu? I ima li "teotije" da naplatim štetu zbog klizavog odnosno masnog kolnika???

A nakon sarkastičnih odgovora napisah, odnosno dopisah sljedeće:

Automobil dug 4,5 metara je otklizao od mjesta pokušaja kočenja u duljinu od 2,5 metara i udarilo u palu... nema izljetanja s ceste, auto je klizilo po kolniku 2,5 metara i udarilo u palu koja je NA KOLNIKU, na njegovom rubu, ali u kolničnikoj traci.... Širina ceste je tolika da se ne mogu mimoići dva pješaka, svaki sa duge creane kolnika i bilo kakav automobil... Cesta je jednosmjerna, bez nogostupa i bez označenog kraja kolnika zbog već opisane širine????
Da sam imalo brzo vozio, kao što navodite, šteta bi bila puno veća, nemjerljivo, ovako je šteta nastala samo radi prisutne pale na cesti...

Eto samo toliko  :craz , nadam se da ste razumjeli situaciju, pa što mislite što raditi...   :thanks

Evo podižem ovaj stari post da "izvjestim" da po presudi prekršajnog Suda u Dubrovniku NISAM KRIV!!!!!!!   Da skratim obrazloženje, na ovakoj cesti, neoznačenoj, bez nogostupa, jednosmjernoj, ja se JESAM morao držati krajnje desno da bi omogućio prolaz pješavima te stoga udario u rasvjetni stup, oli ti ga palu, koji "raste" IZ PROMETNICE, DESNO, IZ KOLNIKA...
Eto, nije baš crno kako smo mislili, postoji i PRAVNA DRŽAVA....  :party
Za sad sam na tome da nisam kriv pa ne moram ništa platiti, a uskoro idem s odštetnim zahtjevom prema Gradu pa ćemo vidjeti jesu li "spremni" refundirati štogod ili ih budem morao tužit....
Za ovi put ovoliko, javim se po ovom pitanju opet za godinu i po, dvije...  :metak
...i noga u guzicu je korak naprijed...

Offline Argor

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #3142 u: 22-05-2014, 16:56:59 »
Evo podižem ovaj stari post da "izvjestim" da po presudi prekršajnog Suda u Dubrovniku NISAM KRIV!!!!!!!   Da skratim obrazloženje, na ovakoj cesti, neoznačenoj, bez nogostupa, jednosmjernoj, ja se JESAM morao držati krajnje desno da bi omogućio prolaz pješavima te stoga udario u rasvjetni stup, oli ti ga palu, koji "raste" IZ PROMETNICE, DESNO, IZ KOLNIKA...
Eto, nije baš crno kako smo mislili, postoji i PRAVNA DRŽAVA....  :party
Za sad sam na tome da nisam kriv pa ne moram ništa platiti, a uskoro idem s odštetnim zahtjevom prema Gradu pa ćemo vidjeti jesu li "spremni" refundirati štogod ili ih budem morao tužit....
Za ovi put ovoliko, javim se po ovom pitanju opet za godinu i po, dvije...  :metak

Prilično optimistično.   :funny:

Offline nikša

• Na probi
  • *
  • lancia lybra 2,4jtd 110kw SW
    • Dubrovnik
« Odgovori #3143 u: 23-05-2014, 17:05:05 »
Prilično optimistično.   :funny:

Da; tako se govorilo/pisalo i kada sam podnio žalbu na policijsko rješenje i izrečenu kaznu...   :thanks
...i noga u guzicu je korak naprijed...

Offline Pekar

• Sa stažom
  • više dobrih ljudi
    • Đakovo
« Odgovori #3144 u: 23-05-2014, 19:11:12 »
Evo jedno pitanje na koje nisam dobio konkretan odgovor. Kolega prodaje motocikl koji je odjavio i nije više registriran. Dođu kupci i on ga izgura ispred kuće (na nogostup) kako ga nebi palio u dvorištu. Ako naiđe policija, dali on može dobiti kaznu?

Offline DOVLA

• Trade Count: (+8)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 sw 1.9jtd Ti
    • zagreb,đubrava
« Odgovori #3145 u: 26-05-2014, 15:54:10 »
nebi rekao, samo ako ga vozi može dobit kaznu ako stoji ili ga gura sve je po pravilu
PRODAJEM DOBAR FRIŽIDER.Dobro hladi i ima ostavu za jaja,malo boli kad zalupiš vrata

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #3146 u: 29-05-2014, 21:33:39 »
Da; tako se govorilo/pisalo i kada sam podnio žalbu na policijsko rješenje i izrečenu kaznu...   :thanks

Može se .može ponekad  :hap: :ok:
.... sempre gilles ....

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #3147 u: 03-06-2014, 07:08:40 »
Evo jedno pitanje na koje nisam dobio konkretan odgovor. Kolega prodaje motocikl koji je odjavio i nije više registriran. Dođu kupci i on ga izgura ispred kuće (na nogostup) kako ga nebi palio u dvorištu. Ako naiđe policija, dali on može dobiti kaznu?
nemoze dobiti.

Offline Bandit

• Član Alfa kluba 18
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
« Odgovori #3148 u: 08-07-2014, 12:58:21 »
Jesu li za prekoracenje brzine u naselju od 30 do 50kmh predvidjeni i neki kazneni bodovi, osim novcane kazne?
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

fychozagorec

• Gost
« Odgovori #3149 u: 08-07-2014, 12:59:48 »
Piši žalbu
Naselje 50 ja sam imao 93km/h
2000kn, 6mj vozačka i 3 kaznena boda