05-11-2025, 10:47:52

Autor Tema: Plavci u službi alfista - pitanja i odgovori  (Posjeta: 365226 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Tomek

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Fiat Punto mk2a
    • Velika Gorica
Odg: Pitajte reddevilla - plavac u službi alfista
« Odgovori #2910 u: 02-02-2013, 12:53:56 »
Na nis ak si kriv...
Nikada ne vozi brže nego što tvoj anđeo čuvar može letjeti

Dok zivot juri, ja cu lagano...

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #2911 u: 02-02-2013, 13:38:07 »
 :da:

U slučaju slabe vidljivosti tek moraš dobro gledati, to ne opravdava kršenja propisa-tim više, kao vozač nesmiješ reći da nešto nisi vidio.

fychozagorec

• Gost
  • Trade Count: (0)
« Odgovori #2912 u: 02-02-2013, 14:45:48 »
Ma reci da je znak postojao, ali je bio kontra okrenjen i prevrnut, kao fora, ralice su ga shebale..i to..ma izmisli nešto..

Offline sparco

• Trade Count: (+4)
  • Sa stažom
  • AR 145QV
    • Gračac
Re: Pitajte reddevilla - plavac u službi alfista
« Odgovori #2913 u: 03-02-2013, 20:34:47 »
Jucer sam skuzio kako prometni policajci sjede u nekom starom civilnom opelovom caddy-ju uz cestu, mjere brzinu i naravno prebrze zaustavljaju, pa me zanima da li je to uopce zakonom dozvoljeno?

AR 145 QV

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #2914 u: 04-02-2013, 15:43:15 »
Dal je zakonito ak policajci zaustavljaju za brzinu?

Pa mislim da je :smijeh

A dal je Caddy, jugič, Alfa-nije baš bitno

Offline Reno

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #2915 u: 04-02-2013, 16:42:41 »
Desilo mi se neki dan da sjedim u autu na parkingu, tipkam po mobitelu i pokuca mi tip na prozor, izvadi značku, dodju još dvojica i pitaju me osobnu, imam li sta nedozvoljeno god sebe, gdje živim bla bla...
I počnu prolazit auto s lampicom i tražit drogu ili neznam ni ja šta...

E sad, dečki su bili zaista ljubazni, korektni i simpatični, pa sam im rekao da slobodno pogledaju, da otvore i pretince ako treba jer zaista nemam šta skrivat. Kad nisu ništa pronašli su se lijepo zahvalili i otišli, susret s njima mi je bio potpuno ugodan i opušten, i nemam ni najmanju pritužbu na njih, da nebi netko mislio da je ovo tužibaba post.

Znam i da mogu uz moje dopuštenje, koje su imali, pretražiti auto, kao što su i napravili.

Zanima me inače koliko imaju ovlasti tražiti po mom autu bez naloga, auto je ipak privatno vlasništvo, zar ne?
Samo vanjski vizualni pregled ili više od toga? I također me zanima što se dešava da sam na njihovo pitanje smiju li pogledati u auto odgovorio ne?
koliko ja znam oni bez naloga i tvog pristanka ne smiju kopat po autu ali ako im kazes NE e onda si nahebo nabaavit ce oni nalog bez brige a onda ce ti raskopat cjeli auto. imam slomljenu plastiku i slomljeni usb od strane djelatnika policije na pitanje ko ce to platit on mi odgavara plastiku ces nac na otpadu a usb ti ne kosta vise od 100kn sta napravit u takvoj situaciji kad mi on bez naloga kopa po autu i osteti neke stvari  :?:   :rolll: :rolll:

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2916 u: 06-02-2013, 11:19:53 »
Imam i ja jedno pitanje, dali treba ima kakvu dozvolu za imati plinski pistolj?  :?:
netreba ti dozvola , samo ga moraš prijaviti policiji  :ok:
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2917 u: 06-02-2013, 11:22:17 »
Desilo mi se neki dan da sjedim u autu na parkingu, tipkam po mobitelu i pokuca mi tip na prozor, izvadi značku, dodju još dvojica i pitaju me osobnu, imam li sta nedozvoljeno god sebe, gdje živim bla bla...

E sad, dečki su bili zaista ljubazni, korektni i simpatični, pa sam im rekao da slobodno pogledaju, da otvore i pretince ako treba jer zaista nemam šta skrivat. Kad nisu ništa pronašli su se lijepo zahvalili i otišli, susret s njima mi je bio potpuno ugodan i opušten, i nemam ni najmanju pritužbu na njih, da nebi netko mislio da je ovo tužibaba post.

Znam i da mogu uz moje dopuštenje, koje su imali, pretražiti auto, kao što su i napravili.

Zanima me inače koliko imaju ovlasti tražiti po mom autu bez naloga, auto je ipak privatno vlasništvo, zar ne?
Samo vanjski vizualni pregled ili više od toga? I također me zanima što se dešava da sam na njihovo pitanje smiju li pogledati u auto odgovorio ne?
mogu ti pogledati auto na taj način ili da ti kažu da sam otvoriš , ako se nešto nađe onda se ti i auto dovodite u postaju i onda se auto pečati pred tobom i čeka se nalog suca da izda nalog za pretragu vozila.
jedino ako nešto nađu i onda im ti sam tzo daš, u tom slučaju netreba nalog, jedino ako sumnjaju onda ga traže..

Online Alfista145

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS 2001 - Volvo V60 R 2018
    • Istra
« Odgovori #2918 u: 06-02-2013, 11:35:38 »
netreba ti dozvola , samo ga moraš prijaviti policiji  :ok:
Ok hvala ti  :ok:
Alfa u srcu, Volvo u garazi.

Offline Bandit

• Član Alfa kluba 18
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
« Odgovori #2919 u: 27-02-2013, 17:38:09 »
Ako te fixna prometna kamera uhvati u prekoračenju, dobivaju li se uz novčanu kaznu i neki neg bodovi?
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

fychozagorec

• Gost
« Odgovori #2920 u: 27-02-2013, 18:58:14 »
Ako te fixna prometna kamera uhvati u prekoračenju, dobivaju li se uz novčanu kaznu i neki neg bodovi?
Ovisi na kolko su te opizdili, mene su prošle god. slikali, 93 sam imal, ograničenje je 50..
2000kn i 3 boda (je pisalo na izviješću koje su mi pokazali na policiji dok sam išel potpisati sliku), onda su mi poslali doma samo riješenje u kojem je pisalo 2000kn bez bodova, žalil se i platil na kraju 700

Offline Bandit

• Član Alfa kluba 18
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
« Odgovori #2921 u: 01-03-2013, 17:42:19 »
Ovisi na kolko su te opizdili, mene su prošle god. slikali, 93 sam imal, ograničenje je 50..
2000kn i 3 boda (je pisalo na izviješću koje su mi pokazali na policiji dok sam išel potpisati sliku), onda su mi poslali doma samo riješenje u kojem je pisalo 2000kn bez bodova, žalil se i platil na kraju 700

Imao i ja 93, ali tolerancija od 10, pa ukupno išlo na 83 (dozvoljeno 60), došlo 1000kn, ne piše ništa za bodove.
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline thund3rdom3

• Pripravnik
  • **
    • Matulji, Rijeka
« Odgovori #2922 u: 01-03-2013, 17:49:13 »
netko će možda reć glupo pitanje ali smiju li policajci ovako stati na raskršću i snimati brzinu? meni je osobno to van pameti, još kad zaustavi nekog kamo da ga stavi, na pješački pa da mu i za to piše kaznu?

« Zadnja izmjena: 01-03-2013, 17:50:33 od thund3rdom3 »
Punto mk2b WIP

Offline alstajdu

• Na probi
  • *
    • Sisak
« Odgovori #2923 u: 01-03-2013, 19:53:00 »
Evo pitanje i od mene.Iz siska sam,u petrinji sam dobio kaznu za pojas.Nakon žalbe sam dobio poziv da dođem u Zagreb na sud.Ne kužim zašto Zagreb.Piše da imam pravo na naknadu putnih troškova.Da li moram ispunit kakav zahtjev za troškove?Pošto idem autom ne mogu dovesti kartu javnog prijevoza.Hvala
Eats Fords and shits on Volkswagens

Offline bumbar 156

• Trade Count: (+1)
  • Starosjedioc
  • AR 156 1.9 jtd SW AR Sprint
    • Luka
« Odgovori #2924 u: 01-03-2013, 20:10:07 »

.....ja sam jučer doživio takvu filmsku scenu u Zaprešiču, dođem s kombijem na parking kad iza doleti civilna honda civic i dvojica trče sa značkama svaki na jedna vrata, porazbacao mi je sve stvari iz pretinca, ispod sjedala, preptresao me cijelog, prste mi je gurao u cipele, na moje pitanje kaj traže i dali mi smiju tako kopat po kombiju dobijem odgovor da smiju šta žele, uzeo mi je ključeve od kombija i prometnu, da bi mi na kraju rekli da je sve u redu, ja opet pitam u čemu je problem da me tako izvlači ko kakvog kriminalca i pretresa nasred parkinga odgovor isti smijemo šta hočemo
......na kraju ni oprostite ni ništa, ja kužim da rade svoj posao isto kao što sam ga i ja radio (vozio dostavu ) ali sve su to mogli na neki kulturniji način, da ne spominjem da je u tom trenutku prošlo sto ljudi koji me znaju i neznaju   :sado:
...rakije, rakije amo, jer utjehe nema u vodi...

Offline DOVLA

• Trade Count: (+8)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 sw 1.9jtd Ti
    • zagreb,đubrava
« Odgovori #2925 u: 01-03-2013, 22:01:57 »
možda je bila neka dojava o sumnjivim kombijima ili su nekog tražili isključivo ko vozi takvo vozilo ::)
PRODAJEM DOBAR FRIŽIDER.Dobro hladi i ima ostavu za jaja,malo boli kad zalupiš vrata

Offline bumbar 156

• Starosjedioc
    • Luka
« Odgovori #2926 u: 01-03-2013, 23:33:03 »
Citat: DOVLA link=topic=34bih20.msg1206278#msg1206278 date=1362171717
možda je bila neka dojava o sumnjivim kombijima ili su nekog tražili isključivo ko vozi takvo vozilo ::)

Moguče, tko če ga znat....a možda im nije moja njuška simpatična  :shocked:

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #2927 u: 02-03-2013, 12:40:38 »
netko će možda reć glupo pitanje ali smiju li policajci ovako stati na raskršću i snimati brzinu? meni je osobno to van pameti, još kad zaustavi nekog kamo da ga stavi, na pješački pa da mu i za to piše kaznu?

Paaa i ne baš, naime smiju tako stati ako se provodi neka intervencija - znači zaustavlja se nekog sumnjivog ili se čeka neko vozilo koje dolazi i sl - uglavnom u slučaju neke izvanredne okolnosti i u takvima bi morali imati upaljena rotirajuća svjetla, a za "običnu" iliti "rutinsku" kontrolu nebi smjeli stati na cesti na mjestima na kojima ne smiju stati i ostali sudionici u prometu znači takvima koja su nesigurna za zaustavljanje ili ometaju tok prometa jer su u takvom slučaju i oni samo jedno od vozila u prometu i vrijede ista pravila kao i za ostale...  :cool:

.....ja sam jučer doživio takvu filmsku scenu u Zaprešiču, dođem s kombijem na parking kad iza doleti civilna honda civic i dvojica trče sa značkama svaki na jedna vrata, porazbacao mi je sve stvari iz pretinca, ispod sjedala, preptresao me cijelog, prste mi je gurao u cipele, na moje pitanje kaj traže i dali mi smiju tako kopat po kombiju dobijem odgovor da smiju šta žele, uzeo mi je ključeve od kombija i prometnu, da bi mi na kraju rekli da je sve u redu, ja opet pitam u čemu je problem da me tako izvlači ko kakvog kriminalca i pretresa nasred parkinga odgovor isti smijemo šta hočemo
......na kraju ni oprostite ni ništa, ja kužim da rade svoj posao isto kao što sam ga i ja radio (vozio dostavu ) ali sve su to mogli na neki kulturniji način, da ne spominjem da je u tom trenutku prošlo sto ljudi koji me znaju i neznaju   :sado:

Gle u principu oni mogu tebe pretražiti na rečeni način i ti nemožeš nešto posebno poduzeti protiv toga na mjestu događaja, e sad za slučajeve "lokalnih šerifa" postoje instance od interne kontrole do ministra unutarnjih poslova na koje se može žaliti, ja se osobno radi jednog takvog slučaja kakvog si opisao i nebi uzrujavao, svima koji te poznaju će i tako biti jasno da je u pitanju bila neka greška/zamjena/nespecifična potraga, a za ostale te i tako boli neka stvar što si misle o tebi, a ako je rječ o nekim dripcima koji to redovno rade "iz sporta" e takve onda treba nagazit svom silom zakona kojeg bi trebali štiti...  :icon_cool:
« Zadnja izmjena: 02-03-2013, 12:42:13 od yedwy »

Offline bumbar 156

• Starosjedioc
    • Luka
« Odgovori #2928 u: 02-03-2013, 15:28:24 »
Paaa i ne baš, naime smiju tako stati ako se provodi neka intervencija - znači zaustavlja se nekog sumnjivog ili se čeka neko vozilo koje dolazi i sl - uglavnom u slučaju neke izvanredne okolnosti i u takvima bi morali imati upaljena rotirajuća svjetla, a za "običnu" iliti "rutinsku" kontrolu nebi smjeli stati na cesti na mjestima na kojima ne smiju stati i ostali sudionici u prometu znači takvima koja su nesigurna za zaustavljanje ili ometaju tok prometa jer su u takvom slučaju i oni samo jedno od vozila u prometu i vrijede ista pravila kao i za ostale...  :cool:

Gle u principu oni mogu tebe pretražiti na rečeni način i ti nemožeš nešto posebno poduzeti protiv toga na mjestu događaja, e sad za slučajeve "lokalnih šerifa" postoje instance od interne kontrole do ministra unutarnjih poslova na koje se može žaliti, ja se osobno radi jednog takvog slučaja kakvog si opisao i nebi uzrujavao, svima koji te poznaju će i tako biti jasno da je u pitanju bila neka greška/zamjena/nespecifična potraga, a za ostale te i tako boli neka stvar što si misle o tebi, a ako je rječ o nekim dripcima koji to redovno rade "iz sporta" e takve onda treba nagazit svom silom zakona kojeg bi trebali štiti...  :icon_cool:

......ma ne zamaram se ja sa time ni najmanje, jednostavno moglo se to odradit na ljepši, kulturniji način, uz to me zadržava cca pola sata bez razloga a ja žurim odradit posao da stignem doma pokupit dijete jer smo naručeni na kontrolu, jbg onda sam več i ja malo nadrkan  :gun:
« Zadnja izmjena: 02-03-2013, 15:39:32 od bumbar 156 »

Offline romanus

• Na probi
  • *
    • Strmec--Samobor
« Odgovori #2929 u: 22-03-2013, 15:51:37 »
Ima negdje primjer žalbe il postupka jer me prije tri mjeseca slikalo i naravno vide se samo table a i vidi se drugi auto koji prolazi uz radar(tj. samo farovi po noći je slikano) dok sam ja daleko al se kod mene vide tablice samo...

kak sad dalje?
oće mene kaznit a imam neki opaki osjećaj da je radar aktivirao ovaj drugi lik....
13 5
┼┼┤
24 R

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2930 u: 30-03-2013, 20:56:30 »

(Image removed from quote.)
mogu stajati tako, ne ometaju promet drugim vozilima....

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2931 u: 30-03-2013, 20:57:08 »
Evo pitanje i od mene.Iz siska sam,u petrinji sam dobio kaznu za pojas.Nakon žalbe sam dobio poziv da dođem u Zagreb na sud.Ne kužim zašto Zagreb.Piše da imam pravo na naknadu putnih troškova.Da li moram ispunit kakav zahtjev za troškove?Pošto idem autom ne mogu dovesti kartu javnog prijevoza.Hvala
na sudu se mogu tražiti troškovi...

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #2932 u: 30-03-2013, 23:46:23 »
mogu stajati tako, ne ometaju promet drugim vozilima....

A one seme odnosno zakon za 5m od zebre i to, to ne vrijedi onda vise?? ::)
« Zadnja izmjena: 30-03-2013, 23:48:11 od Alfa_gtv »
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2933 u: 31-03-2013, 09:16:07 »
A one seme odnosno zakon za 5m od zebre i to, to ne vrijedi onda vise?? ::)
vrijedi za sve samo za plavce ne  ::)

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #2934 u: 31-03-2013, 09:26:19 »
:ok: odlicno ::)
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #2935 u: 31-03-2013, 09:45:43 »
Ne vrijedi to samo za policiju, nego neke stvari vrijede i za druge službe:

27. VOZILA S PRAVOM PREDNOSTI PROLASKA

Članak 149.

(1) Na vozila službe hitne pomoći, vatrogasne službe, unutarnjih poslova i vojne policije, kad posebnim uređajima daju svjetlosne ili zvučne znakove, ne primjenjuju se odredbe ovoga Zakona o ograničenju brzine (članak 52. – 55.), o propuštanju vozila i prednosti prolaska (članak 57.), o zabrani pretjecanja i obilaženja kolone vozila ili na pješačkom prijelazu ili prelaženju iz trake u traku (članak 70. stavak 1. točka 1., članak 74. i članak 75. stavak 1.), o zabrani presijecanja kolone pješaka (članak 89.) obvezi vezivanja sigurnosnim pojasom (članak 163.) te zabrani upotrebe mobitela (članak 196. stavak 3.).
(2) Iznimno, uz uvjet da je to neophodno potrebno, a vodeći računa o sigurnosti drugih sudionika u prometu, na vozila s prednošću prolaska ne primjenjuju se ni odredbe o strani kretanja vozila (članak 46. – 48. a kada je obustavljen promet i članak 49.), uključivanju u promet (članak 45. stavak 1.) i o zaustavljanju i parkiranju te polukružnom okretanju (članak 79. stavak 1., članak 80. stavak 1. i 3., članak 82. stavak 1. točka od 1. do 11., članak 83., članak 12. stavak 4. i članak 140.).
(3) Kad vozilo unutarnjih poslova i vojne policije upotrebom plavih svjetala osigurava prolaz jednom vozilu ili koloni vozila koja se kreću iza njega, vozači su dužni obratiti pažnju i na vozila kojima se osigurava prolaz, propustiti ih i, prema potrebi, zaustaviti svoja vozila dok ta vozila ne prođu.
(4) Glede međusobnog prava prednosti prolaska vozila iz stavka 1. i 3. ovoga članka važe odredbe ovoga Zakona o propuštanju vozila i prednosti prolaska.

Članak 150.

Iznimno od odredbi članka 149. ovoga Zakona, a vodeći računa o sigurnosti drugih sudionika u prometu, na vozila policije bez obzira imaju li ugrađene posebne uređaje za utvrđivanje prekršaja i davanje zvučnih i svjetlosnih signala u obavljanju službenih zadaća, ne primjenjuju se odredbe ovoga Zakona o ograničenju brzine (članak 52. – 55.), prelaženja iz trake u traku (članak 75. stavak 1.), o poštivanju prometnih znakova (članak 12. stavak 4.) i o zaustavljanju i parkiranju (članak 79., 80., 82. i 83.) te zabrani upotrebe mobitela (članak 196. stavak 3.).

Članak 151.

(1) Osobni automobili kojima se koriste suci i državni odvjetnici za obavljanje očevida povodom kaznenih djela, službena vozila ovlaštenih carinskih službenika, vozila Kriznog stožera ministarstva nadležnog za zdravstvo, vozila Gorske službe spašavanja te vozila ministarstva nadležnog za poslove pravosuđa kojima se prevoze uhićene ili osuđene osobe, kad posebnim uređajima daju svjetlosne i zvučne znakove, imaju prednost prolaska u odnosu na sva druga vozila osim vozila pod pratnjom i vozila iz članka 149. stavka 1. i 3. ovoga Zakona i na njih se, uz uvjet iz članka 149. stavka 2. ovoga Zakona, ne primjenjuju odredbe ovoga Zakona o zaustavljanju i parkiranju (članak 79. stavak 1., članak 80. stavak 1. i 3., članak 82. stavak 1. točka 5., 9., 10. i 11., članak 83. stavak 1. i članak 12. stavak 4.).
(2) Osobe koje sudjeluju u prometu na cesti u uvjetima i slučajevima iz članka 150. i 151. dužne su voditi računa o sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2936 u: 31-03-2013, 09:48:36 »
 :pivo:

Offline irsq4

• Sa stažom
    • Vinkovci
« Odgovori #2937 u: 09-04-2013, 11:30:04 »
Koja je adresa nadležnog prekršajnog suda PU Zagrebačka, PP Jstrebarsko. Kad šaljem žalbu, jel šaljem na adresu PP ili PU, ili direktno prekršajnom sudu?

Hitno-hvala...

Offline irsq4

• Sa stažom
    • Vinkovci
« Odgovori #2938 u: 11-04-2013, 21:37:50 »
Koja je adresa nadležnog prekršajnog suda PU Zagrebačka, PP Jstrebarsko. Kad šaljem žalbu, jel šaljem na adresu PP ili PU, ili direktno prekršajnom sudu?

Hitno-hvala...

Kaže teta iz PU da se  šalje na PP koja je izdala kaznu

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2939 u: 12-04-2013, 07:57:26 »
Kaže teta iz PU da se  šalje na PP koja je izdala kaznu
:ok: žališ se po broju rješenja  :ok: