13-11-2019, 19:17:04

Autor Tema: Ventilacija na AR33  (Posjeta: 29316 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Zagi17

  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 2522
  • Karma: 85
  • Spol: Muški
  • Alfa 33 1.5 ie,Alfa 156 1.9 jtd,Alfa 156 SW 2.4jtd
    • Sv.Martin na Muri,Međimurje
Odg: Ventilacija na AR33
« Odgovori #20 u: 28-11-2009, 17:22:23 »
E sad se točno ne sječam ali kroz dan-dva ču opet vadit van dok če motor iči unutra :hehe: jer mi opet nešto smrdi u autu :mad: :mad: :puke: :puke: pa ču onda slikat......
Hrđa je u zraku  !!!!! Živile stare krame !!!!!
La mia Alfa 33
La mia Alfa 156
 

Mirko

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Ventilacija na AR33
« Odgovori #21 u: 28-11-2009, 18:24:08 »
 :ok:
 

costa

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Ventilacija na AR33
« Odgovori #22 u: 02-12-2009, 16:15:41 »
Radi mi samo najjača brzina, a one prije toga uopće ne. U čemu je problem? I kako god da okrenem smjerove puhanja, tako slabo puše, a brzina je na najjače! Savjeti?  :sad:

to ti je sasvim noramlno... nisam sia u nijednu 33-u da to radi kako triba !  :pivo:
 

vm

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Ventilacija na AR33
« Odgovori #23 u: 02-12-2009, 16:38:39 »
imaš otpornike brzina ventilatora na kučištu ventilatora do kočionog cilindra, na otpornike je spojen jedan đek i drže ih 2 šarafa, skini đek i otšarafi i izvadi otpornike ( namotane šice kao federi) tamo bi trebao biti termo prekidač koji hoče pregojeti, on se prebrika i sve brzine ponovo rade
 

Offline Zagi17

  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 2522
  • Karma: 85
  • Spol: Muški
  • Alfa 33 1.5 ie,Alfa 156 1.9 jtd,Alfa 156 SW 2.4jtd
    • Sv.Martin na Muri,Međimurje
Odg: Ventilacija na AR33
« Odgovori #24 u: 03-12-2009, 15:48:58 »
jel se može kako dezinficirat ventilacija na 33 nešto mi još unutra smrdi za poludit :?: :?: :?: :?:

Mirko malo mi je prehladno opet sada raskopavat budem potražio negdje na netu slike pa ih tu objavim.... :ok:
Hrđa je u zraku  !!!!! Živile stare krame !!!!!
La mia Alfa 33
La mia Alfa 156
 

vm

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Ventilacija na AR33
« Odgovori #25 u: 03-12-2009, 20:01:03 »
LOCTITEov HYGIENE SPRAY - dezinfekcijsko sredstvo za čišćenje i dezinfekciju klima-uređaja, unutrašnjosti automobila te stambenih i radnih prostora.

lageros doo
 

Offline Zagi17

  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 2522
  • Karma: 85
  • Spol: Muški
  • Alfa 33 1.5 ie,Alfa 156 1.9 jtd,Alfa 156 SW 2.4jtd
    • Sv.Martin na Muri,Međimurje
Odg: Ventilacija na AR33
« Odgovori #26 u: 03-12-2009, 20:11:02 »
LOCTITEov HYGIENE SPRAY - dezinfekcijsko sredstvo za čišćenje i dezinfekciju klima-uređaja, unutrašnjosti automobila te stambenih i radnih prostora.

lageros doo
gdje to ima za nabaviti  :?: :?: :?:u trgovinama ili se može samo naručiti putem neta??? :?: :?:
Hrđa je u zraku  !!!!! Živile stare krame !!!!!
La mia Alfa 33
La mia Alfa 156
 

Offline RoadRunner

  • Član Alfa Kluba 3
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Postova: 7736
  • Karma: 367
  • Spol: Muški
  • Alfasud,Sprint,33x2,33-Q4,145box16v,156-1.8ts
    • Vukovar
    • VUHARD
Odg: Ventilacija na AR33
« Odgovori #27 u: 06-12-2009, 10:45:17 »
jel se može kako dezinficirat ventilacija na 33 nešto mi još unutra smrdi za poludit :?: :?: :?: :?:

Da se nisi nekom zamjerio pa ti naribao malo luka u otvor ventilacije  :hehe:
Boxer forever...
 

Pava

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Ventilacija na AR33
« Odgovori #28 u: 06-12-2009, 14:52:14 »
Za rasturanje i popravku ventilacije,i jos mnogo toga:www.alfa-restoration.co.uk  :mahm
 

Offline mane

  • Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 1788
  • Karma: 40
  • Spol: Muški
  • Na skuteru
    • Karlovac
Odg: Ventilacija na AR33
« Odgovori #29 u: 12-02-2010, 16:43:59 »
Imam problem sa svojom ventilacijom, kad se auto ugrije odnosno kad počne puhat topal zrak u prvih par sekunda iz otvora mi počne puhat nešto kao para i stakla mi se zamagle u tren oka i nakon toga više nema šanse da se odmagle, oprao sam ih sa otopinom pjene za brijanje, pa sam ih našpricao sa nekom tekućinom protiv zamagljivanja al ništa ne pomaže. U čemu je problem?
Bolje umrijeti od litre nego od kapi

Još nitko nije umro od pive, a u vodi su se mnogi utopili
 

Offline BXR

  • Trade Count: (+16)
  • Starosjedioc
  • ****
  • Postova: 1495
  • Karma: 75
  • Spol: Muški
  • Spider 2.0 TS, Gt 1.9 jtd
    • Karlovac
Odg: Ventilacija na AR33
« Odgovori #30 u: 12-02-2010, 17:19:26 »
auto je stajao 2 mjeseca,negdje se je nešto skondenziralo valjda,jučer nije ništa parilo kad sam je upalio  :?:
33 u srcu!!  Miran,tih,povučen... pomalo krvoločan...
Znakovi Alfa Romeo  http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=80025.msg1577247#new
Privjesci Alfa Romeo  http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=87942.0
 

superfly tnt

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Ventilacija na AR33
« Odgovori #31 u: 12-02-2010, 19:47:58 »
imas krepanog misa koji se dinsta nutra.  :mah:

salim se, otovri da vidis jel ti unutarnji kiler pusta antifriz.
 

Offline Zagi17

  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 2522
  • Karma: 85
  • Spol: Muški
  • Alfa 33 1.5 ie,Alfa 156 1.9 jtd,Alfa 156 SW 2.4jtd
    • Sv.Martin na Muri,Međimurje
Odg: Ventilacija na AR33
« Odgovori #32 u: 27-05-2010, 12:01:34 »
opet zajebancija sa ventilacijom :mad: :mad: :mad: neznam što joj je ali kad je imam uključenu u vožnji jednostavno mi isprazni akumulator alternator ne stigne puniti,a kad se vozim bez ventilatora sve radi ok ... kad ventilator radi čuje se neko cviljenje unutra možda zna tko što se to događa u ventilaciji  :?: :?: :?: :?:
Hrđa je u zraku  !!!!! Živile stare krame !!!!!
La mia Alfa 33
La mia Alfa 156
 

Online Alfista145

  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 18806
  • Karma: 425
  • Spol: Muški
  • 147 1.6 TS & GT 1.9 JTD
    • Vodnjan
Odg: Ventilacija na AR33
« Odgovori #33 u: 27-05-2010, 12:22:29 »
opet zajebancija sa ventilacijom :mad: :mad: :mad: neznam što joj je ali kad je imam uključenu u vožnji jednostavno mi isprazni akumulator alternator ne stigne puniti,a kad se vozim bez ventilatora sve radi ok ... kad ventilator radi čuje se neko cviljenje unutra možda zna tko što se to događa u ventilaciji  :?: :?: :?: :?:
mozda ti je neka ptica usla u ventilaciju  :funny:
tako i kod moje sestre na ford ka.. kako god da stavljas da puse na toplo ili hladno puse uvjek toplo.. po ljeti cak i kad nije upaljena ventilacija puse toplo samo da ne pregori nesto :kosa:
« Zadnja izmjena: 27-05-2010, 12:23:01 od Alfista145 »
"Nulla impedirà al sole di sorgere ancora, nemmeno la notte più buia. Perché oltre la nera cortina della notte c'è un'alba che ci aspetta”.
 

Offline mane

  • Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 1788
  • Karma: 40
  • Spol: Muški
  • Na skuteru
    • Karlovac
Odg: Ventilacija na AR33
« Odgovori #34 u: 27-05-2010, 12:49:48 »
probaj se vozit sa upaljenim svjetlima da vidiš da ti nije možda alternator u banani pa slabije puni, kod mene je problem da mi radio nesmije ostat u safe modu kad ugasim auto jer mi za pola dana izvuče svu struju iz akumulatora, moram ga skroz ugasit. Ne znam jedino jel ima kakva žica za napajanje radia preko kontakta tak da ne moram razmišljat jesam ugasil radio skroz ili nisam, pogotovo kad dođem doma u blaženom stanju :craz
Bolje umrijeti od litre nego od kapi

Još nitko nije umro od pive, a u vodi su se mnogi utopili
 

Offline tvatavuk

  • Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Postova: 147
  • Karma: 53
  • Spol: Muški
  • 33 S 16v Permanent4 GMo & 166 V6 3.2
    • Split
Odg: Ventilacija na AR33
« Odgovori #35 u: 27-05-2010, 13:05:17 »
opet zajebancija sa ventilacijom :mad: :mad: :mad: neznam što joj je ali kad je imam uključenu u vožnji jednostavno mi isprazni akumulator alternator ne stigne puniti,a kad se vozim bez ventilatora sve radi ok ... kad ventilator radi čuje se neko cviljenje unutra možda zna tko što se to događa u ventilaciji  :?: :?: :?: :?:

S obzirom na recene simptome rekao bih da imas problem s elktromotorom ventilacije rotor/cetkice pa upada negdje u kratki spoj i vuce vise struje nego bi trebao iako je moguce i da se nesto zaglavilo unutra.
Za pocetak provjeri kako ti alternator puni. Provjeri napon na akumulatoru kad upalis motor sa i bez svjetala.
Ako je ispod 14V ili iznad 14.4V imas problema s punjenjem, moze biti do loseg uzemljenja a moze i do alternatora.
Ako je ok, ukljuci i ventilaciju pa vidi na koliko je V.

Lp
« Zadnja izmjena: 27-05-2010, 13:07:34 od tvatavuk »
 

Offline RoadRunner

  • Član Alfa Kluba 3
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Postova: 7736
  • Karma: 367
  • Spol: Muški
  • Alfasud,Sprint,33x2,33-Q4,145box16v,156-1.8ts
    • Vukovar
    • VUHARD
Odg: Ventilacija na AR33
« Odgovori #36 u: 27-05-2010, 21:39:13 »
Jel tko imao problema s ventilatorom ,ali u 33ci s klimom ,naime meni na maksimumu vrlo loše ispuhuje ,naspram obične 33 .....kao obična 33 na minimumu. Vent se čuje da vrti i to vrlo brzo....ali zraka vanka....slabo ,vrlo slabo...
Boxer forever...
 

Offline Zagi17

  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 2522
  • Karma: 85
  • Spol: Muški
  • Alfa 33 1.5 ie,Alfa 156 1.9 jtd,Alfa 156 SW 2.4jtd
    • Sv.Martin na Muri,Međimurje
Odg: Ventilacija na AR33
« Odgovori #37 u: 30-05-2010, 15:04:29 »
probaj se vozit sa upaljenim svjetlima da vidiš da ti nije možda alternator u banani pa slabije puni, kod mene je problem da mi radio nesmije ostat u safe modu kad ugasim auto jer mi za pola dana izvuče svu struju iz akumulatora, moram ga skroz ugasit. Ne znam jedino jel ima kakva žica za napajanje radia preko kontakta tak da ne moram razmišljat jesam ugasil radio skroz ili nisam, pogotovo kad dođem doma u blaženom stanju :craz
evo napravio sam kako si rekao uključio sam sve potrošače osim ventilatora i izmjerio i sve u redu puni onda sam sve ugasio i uključio samo ventilator alternator puni uredu ali svejedno isprazni naravno to sam radio dok je motor radio  :) :) čini se da je ipak negdje u kontaktu rotor/četkice ništa rastavljam tu ventilaciju i budem vidjeli što joj je jaj opet to rastavljat  :mad: :mad: :wal: :wal: :wal: a kao si i ti napisao isto imam i sa radiom problem  :mad: :mad: :mad: naime kad ostavim u safe modu troši struju ko ludo :) :) vidio sam da su i ventilator i radio na istome osiguraču jel to možda problem  :?: :?: :?:
Hrđa je u zraku  !!!!! Živile stare krame !!!!!
La mia Alfa 33
La mia Alfa 156
 

Offline mane

  • Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 1788
  • Karma: 40
  • Spol: Muški
  • Na skuteru
    • Karlovac
Odg: Ventilacija na AR33
« Odgovori #38 u: 30-05-2010, 16:00:29 »
očito da nešto nije u redu i sa tvojim i sa mojim autom odnosno sa instalacijom, jer jednom mi se dogodilo da mi je akumulator bio prazan nakon kaj dva dana nisam vozio auto, a 100% su mi svi potrošači bili isključeni, mislim da bi najbolje bilo da to pogleda netko ko se full kuži u struju. Jedino kaj ću sam pogledat dal postoji kakva žica koja ide sa kontakta pa da na nju spojim radio a ako nema probat jednostavno povuć žicu sa kontakta. I još imam jedan problem sa radiom odnosno sa prijemom signala koji mi je dosta loš, a kad prebacim radio u bratov auto sve je u redu. Pregledao sam kabel od antene i nigdje nije oštećen i svagdje ima dobar kontakt i na anteni i na radiju i dosta mi se čuje ono pucketanje koje mi dolazi baš od ventilatora kabine.
Bolje umrijeti od litre nego od kapi

Još nitko nije umro od pive, a u vodi su se mnogi utopili
 

vm

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Ventilacija na AR33
« Odgovori #39 u: 31-05-2010, 16:45:22 »
Pokusaj kad pogasis potrosace i auto jel iskri JAKO kad sa klemom od stupic udaras ako iskri onda nedje gadno vuce a to se sve da eliminisati potrosac po potrosac,ako nista vadjenjem osiguraca 1 po 1 i vidjeti gdje vuce.Pokusaj to ili kabel sa akumulatora prema alnaseru provijeriti jer zna jesti govna ispod sve one zastite.