12-10-2024, 06:31:00

Autor Tema: Da li se smije isključiti pumpa kad se vozi na plin???  (Posjeta: 1714 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Dream

• Gost
  • Trade Count: (0)
Dakle, nedavno sam imao problema sa gorenjem osigurača kraj releja (crna kutija). Kasnije sam skužio da taj osigurač napaja pumpu, pa mi nije bilo jasno zašto gori i kad je auto na plinu. (pumpa ne bi trebala raditi). U servisu su mi rekli da ne mopgu nać kvar i da je sve okej sa pumpom. Kasnije sam skužio da iz tog osigurača ide napajanje i za plinsku instalaciju, bobine i pumpu. Spojio sam Voltmetar na pumpu i vidio da ona radi bez obzira što sam na plinu. (uredno napajanje 12V). Sad sam stavio jedan mali prekidač na "-" pumpe i spojio ga na Voltmetar. Kad upalim auto i prebacim na plin ja sa tim prekidačom isključim pumpu i eto već 300 Km nije izgorio onaj glavni osigurač.
Dakle pitanje poslije ovog podužeg posta je: DA LI PUMPI SMETA KAD JE JA ISKLJUČIM SA PREKIDAČOM POSLIJE KAD SE PREBACIM NA PLIN? Da li je moguće da mi problem radi onaj nekakvi Gumbić ispod vozačevog sjedala i ćemu on služi ?

Ljudi pardon na dužem postu, svala pomoć je dobrodošla :)  :pivo:

Edit naslova
« Zadnja izmjena: 05-02-2012, 23:40:50 od Argor »

Offline Seb

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
    • Velika Mlaka
Odg: Da li se smije ???
« Odgovori #1 u: 21-03-2007, 15:19:15 »
ne smeta pumpi nego injektorima od benzina....pumpa mora radit dok auto vozi na plin da hladi injektore inače oni riknu

Offline Bandit

• Član Alfa kluba 17
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
« Odgovori #2 u: 21-03-2007, 16:04:39 »
ne smeta pumpi nego injektorima od benzina....pumpa mora radit dok auto vozi na plin da hladi injektore inače oni riknu

Isto ovo je upozoravao ekipu na "Forum.hr" jedan čovjek koji je imao 156 2.0 JTS...
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline Joke

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • 164-2.0 TS,166-2.4 JTD,156-1.9 JTD, Ducato 2.8 JTD
    • Split
« Odgovori #3 u: 22-03-2007, 09:05:25 »
Kod mene kad se prebaci na plin pumpa goriva ostaje radit. Gase se samo šprice, a plinska instalacija ima svoja dva osigurača po haubom neovisno o pupmi goriva. Osim zaštite šprica pumpa radi i zato da kod prebacivanja na benzin ( naglo ubrzavanje, pretjecanje, izvlačenje pune snage u datom momentu ) auto ne posustane na sekundu dvije zbog nedostatka tlaka benzina u cjevovodu. To može bit neugodno u nekoj situaciji.
Na spomenuti način se može, ne skidajući nogu s gasa, prebacit na benzin i auto samo krene bez ikakva trzaja.  :drive:
Oko kuće jedan auto i hrpa traktora...