powerbox ovaj šta se najćešće prodaje za jtd(jtdm) (sa potencijometrom ili mjenjanjem mapa)
se spaja na senzor pritiska raila, što bi značilo
da "vara" s rail pritiskom, e sad samo dizanjem raila za nekih 100-200 bara kolko je normalno u remapu
se baš i nemože dobit 50ks, tako da ko zna na kolko ovaj box diže rail, vjerojatno kad se "odfrlji" do kraja
debelo preko sigurnog limita. prije sam prodavo te boksove i dosta mi se ljudi žalilo nakon par godina
da su im protukle-propišale dizne vjerojatno od pretjeranog tlaka, al svi ti su imali box na maksimumu.
E sad dimljenje, zašto box manje dimi od prosječnog remapa. Jel samo dizanje rail pressura dovodi do bolje automizacije goriva, i u istom vremenu ubrizgavanja ulazi više goriva i vjerojatno se ne produžava vrijeme
ubrizgavanja poslje TDC-a (što doprinosi količini nesagorjenog goriva).
A što se remapa tiče, ako dimi znaći da mapa nije dovoljno dobro odrađena. I da , sa remapom se može sigurno puno više izvuć nego sa boxom, sa manje dima ili uopće bez dima, može se podešavat deseci parametara koji utječu na rad motora dimljenje snagu, egt, sve je stvar kolko onaj koji je radio mapu razumije stvari.
I btw. za dobar tunining dizela i nije potreban dyno bar ne do neke super-fine tuning razine. Stvari se znaju već
na osnovu odrađenih dynoa od prije, i zna se gdje i kako JTD razvija snagu, dovoljan je dobar datalogging.
Ali iskusan tuner će ti već na prvu na osnovu iskustva napravit odličnu mapu bez dima ili sa dimom ako želite,
sa odazivom na gas po želji, sa limitiranim momentom tamo gdje želite i kako želite, limitiranom snagom po brzinama itd itd... Tko želi znati više nek pita o JTD remapu znam jako puno do najsitniji detalja.
bio sam kod @ alfa166tuner
imao sam problem sa dimom u višim okretajima, sve pitanja raznim remaperima je bilo skidanje snage, momenta kao odgovor, jednostavno sam morao ubaciti slabiju mapu da se dim smanji, što bi mi bilo krivo.
slučajno sam došao do @ alfa166tuner , uzeo mi je mapu i odradio preinake ,
rezlultat je više nego izvrstan, snaga je ostala ista, još sam dobio 100 nm gore po kotaču a dim je nestao ,
ispravio mi je sve loše odrađeno u mapi, i kaže ako želim da može još gore i da neće biti dima.
to nisu gotove mape čovjek prilazi tome sasvim drugačije.
auto mi leti i nemam riječi kako da zahvalim ovome ZNALCU .

em sam vidio i pročitao o ljudima koji su radili remape na drugim mjestima i ponovo odradili kod ovog dečka, vratio im se osmijeh na lica. od dizanja snage, gašenja egr-a, gašenja dpf-a i potrebnih dorada na ecu promjenom nekih komponenti.
već 3 puta sam ga nazvao jer ne znam kako da mu zahvalim. ovo nije reklama ovo je zahvala stručnjaku i dobroj osobi.
samo mi je krivo što sad dolazi zima, i mokro. ovo je UŽITAK !
Prijatelju još jednom najljepša HVALA

vidimo se uskoro...