13-06-2025, 18:06:26

Autor Tema: nejde i nejde i veæ sam lud !!  (Posjeta: 2912 vremena)

0 Èlanova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Nino81

• Trade Count: (0)
  • Sa sta¾om
  • Spol: Mu¹ki
  • Alfa 146 16v 1,6 TS
    • Koprivnica
nejde i nejde i veæ sam lud !!
« u: 18-03-2007, 10:39:20 »
Yo, ovak na hladni motor mi auto puca i ne prima gas odnosno cuka dok ne doðe do 80 stupnjeva,
na kon toga se cukanje smanji al se jo¹ osjeti i ne vuèe mi do 3000 okretaja, na visokim okretajima normalno radi.
bio na kompjuteru sve pet.
probao zamijeniti :

svjeèice, debimetar, termostat, kontrola lambde, kontrola pumpe za gorivo, èi¹æenje brizgaljki.

nakon èi¹æenja brizgaljki dva dana je i¹ao ko zver pa nakon toga isto sranje.

u radioni mi rekli da je normalno da na hladno zebava, ali prije nisam imao taj problem
kompresija je izvrsna

daj ak je ko imao sliène probleme jer sam veè lud a i para sam potro¹io na djelove morete si mislit

i da vas pitam dok sam u 4 na 60km/h obrtaji su na 2 i 200 i dam gas da me izvuèe a on je trom ko fiæo

ar 1.6 16 v 146 iz 98.
Crazy for speed

Offline robi v6

• Èlan Alfa Kluba 6
  • Pripravnik
  • *
    • Buzet
Odg: nejde i nejde i veæ sam lud !!
« Odgovori #1 u: 18-03-2007, 17:47:11 »
Ja sam imao isti taj problem. Kod mene je bila probijena jedna bobina. Kompjuter to ne dijagnosticira. Kad sam skinuo bobine dole, na jednoj je bila kao nekakva metalna kuglica koja se izlila iz nje. Kad sam je promjenio auto je proradio ko sat i jo¹ danas tako radi.

Offline Nino81

• Sa sta¾om
  • Alfa 146 16v 1,6 TS
    • Koprivnica
« Odgovori #2 u: 18-03-2007, 19:32:52 »
ej thx idem s njom na servis za tjedan dva pa æu im pripomenut da pogledaju to
Crazy for speed

Offline Nino81

• Sa sta¾om
  • Alfa 146 16v 1,6 TS
    • Koprivnica
« Odgovori #3 u: 18-03-2007, 19:50:50 »
a kak vam ide na hladno dal zeza stari mi ima vektru iz 96 i nikad takiv problema nije imal ko ja
mislim auto ima 120+ konja a ide lo raga a svi testovi oke meðutim nakon kaj sam èistil brizgaljke i pumpu podesil i¹el je ko zmaj
da ne trebam mo¾da nove brizgaljke ili pumpu ?
Crazy for speed

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #4 u: 19-03-2007, 15:27:31 »

u radioni mi rekli da je normalno da na hladno zebava, ali prije nisam imao taj problem
kompresija je izvrsna

daj ak je ko imao sliène probleme jer sam veè lud a i para sam potro¹io na djelove morete si mislit

i da vas pitam dok sam u 4 na 60km/h obrtaji su na 2 i 200 i dam gas da me izvuèe a on je trom ko fiæo

ar 1.6 16 v 146 iz 98.
moj ponekad na hladno hoce 2-3 puta zacukati al ga malo razvrtim pa bude dobro.
a da te pitam, kaj radis u 4. na 60 km/h? pobogu ubaci u drugu pa ce te "izvuc"  :hap:

Swordfish

• Gost
« Odgovori #5 u: 19-03-2007, 19:10:32 »
[

moj ponekad na hladno hoce 2-3 puta zacukati al ga malo razvrtim pa bude dobro.
a da te pitam, kaj radis u 4. na 60 km/h? pobogu ubaci u drugu pa ce te "izvuc"  :hap:
POTPIS..imamo iste simptome...

Offline Nino81

• Sa sta¾om
  • Alfa 146 16v 1,6 TS
    • Koprivnica
« Odgovori #6 u: 19-03-2007, 21:49:01 »
ma hebemu auto ima 120 konja i prije par mjeseci mogao sam sa 4 voziti i 40 i on jo¹ ima snage da me fino izvuèe
hoèu reèi nakon izmjene varijatira poèelo me to zebavati pa sam posumnjal da su raz faze ali nisu
mislim da mi je od poèetka kad sam auto kupio i¹o tako nebi Vas tu gnjavio sa problemima.
Crazy for speed

Offline Nino81

• Sa sta¾om
  • Alfa 146 16v 1,6 TS
    • Koprivnica
« Odgovori #7 u: 19-03-2007, 21:49:52 »
ma ak sam do sad ulupal 25000 kn na izmjenu dijelova valjda me nebu to cukanje ubilo
Crazy for speed

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #8 u: 20-03-2007, 11:14:49 »
ma ak sam do sad ulupal 25000 kn na izmjenu dijelova valjda me nebu to cukanje ubilo
:))) :))) :)))

Dac

• Gost
« Odgovori #9 u: 20-03-2007, 15:27:43 »
meni to zvuèi na senzor temperature. mala pizdarijica pokraj termostata. imao sam takve simptome i poslije promjene  :drive:

Alfa DU

• Gost
« Odgovori #10 u: 21-03-2007, 18:52:04 »
Imam i ja slican problem. Pocelo je kod vlaznog vremena, auto nije primao gas, tj. stojim na mjestu, stisnem gas do nekih 3000 o/min, i drzim konstantno, a okretaji padnu na min, pa se vrate na 3000, pa tako stalno - dakle efekt kao da stiskam i pustam gas. To bi prestalo kad se motor ugrije, a nakon nekog vremena postalo je redovito, i kad je vrijeme ok, i kad je motor vruc. Posao ja u servis, ovlasteni, i koliko znam jedini u Du (koji onako usput receno osim alfe, fiata i lancie radi i pazite sad VW grupu), bilo auto tamo 4 dana, da su ocistili leptir i usis. I sve bilo OK jedno 200 km, a onda danas ponovo isto. E sad, bio sam prije toga kod jednog elektricara koji je rekao da bi trebalo cistit brizgaljke, medjutim kako mi je zaj... ono sto je trebao napraviti, nisam kod njega nista radio. Lambda je mijenjana, svjecice takodjer.
Neki savjet ?  :wal: :wal:

Offline Nino81

• Sa sta¾om
  • Alfa 146 16v 1,6 TS
    • Koprivnica
« Odgovori #11 u: 21-03-2007, 20:22:32 »
da slièno je i kod mene samo obrtaji ne variraju ma zna¹ kaj meni su ti po¹telali pumpu i oèistili brizgalice i kak veli¹ 100 km i opet sranje imam filing da je ili pumpa 60 % ili bum zel nove brizgalice i amen me¹a drugo mi ne pada na pamet
da te ne zahebava meraè zraka ma i ja sam ti isto na kraju snaga puca me da ga odj.. u tri pm.. kolko sam veè sve zmenil na alfi ali ko kaj sam napisal 25 t kuna ma jo¹ bum za¹tedel 3 , 4 soma i dal da ga re¹e.
ma zna¹ kaj me najvi¹e boli na poslu imam tri truleksa ww-a ( fau ve ) i 5 orica se menjamo na njima i svi idu ko zmaj a mene moje je.. i je... i samo stalno ula¾em u njega i veè mi je zlo a ovi naposlu prvi servis su vidli tek na 100000 hiljada jer
mi je ¹ef jako ¹krt ma kaj da velim bu bolje ..
( sori na kaj al tak sam isfrustriran da mi se ne da knji¾evno pisati . :mad:
Crazy for speed

Dac

• Gost
« Odgovori #12 u: 22-03-2007, 15:41:19 »
deèki, mijenjajte majstore, ovi qrca ne znaju :rolll:

u mojoj firmi je 145 1.6 boxer radi kak treba i bez puno zajebancije a svi su ju pregazili. tek je na 260 000 km oti¹la radilica, za par dana se slo¾ila i dere se dalje. uglavnom, sve te pizdarije se ne sla¾u pukim spajanjem na kompjuter, mijenjanjem svega po redu ili odlaskom kod majstora koji sla¾e VW  :kosa: . treba i ne¹to radnog iskustva i poznavanja auta da se prepoznaju simptomi. ovak ne budete nikad zadovoljni sa autom  :ne2:
« Zadnja izmjena: 22-03-2007, 15:42:26 od Dac »

Boxer

• Gost
« Odgovori #13 u: 22-03-2007, 17:34:29 »
deèki, mijenjajte majstore, ovi qrca ne znaju :rolll:

u mojoj firmi je 145 1.6 boxer radi kak treba i bez puno zajebancije a svi su ju pregazili. tek je na 260 000 km oti¹la radilica, za par dana se slo¾ila i dere se dalje. uglavnom, sve te pizdarije se ne sla¾u pukim spajanjem na kompjuter, mijenjanjem svega po redu ili odlaskom kod majstora koji sla¾e VW  :kosa: . treba i ne¹to radnog iskustva i poznavanja auta da se prepoznaju simptomi. ovak ne budete nikad zadovoljni sa autom  :ne2:

E pa to ti je boxer koji je na glasu kao smeæe koje ni¹t nevalja, deèki mjenjajte motore i izbacite fijata i stavite alfin motor :clap: :clap: :clap: :clap: :))) :))) :)))

Alfa DU

• Gost
« Odgovori #14 u: 22-03-2007, 17:42:47 »
Razmisljam nesto, gdje je 145-ci filter goriva, jel ga netko mijenjao ? Mozda se napunio svega, pa ne propusta gorivo kako treba, nego kad poraste tlak iz pumpe ?

Dac

• Gost
« Odgovori #15 u: 22-03-2007, 17:54:45 »
E pa to ti je boxer koji je na glasu kao smeæe koje ni¹t nevalja, deèki mjenjajte motore i izbacite fijata i stavite alfin motor :clap: :clap: :clap: :clap: :))) :))) :)))

e al i moj iz Fiat generacije ima skoro 190 000 km i ide ko metak, nema problema  :drive: . ali imam dobre majstore, ne¹to uradim sam i tak.

nego, jeste li pribavili AutoDatu pa pogledali pod probleme ¹to odgovara tim simptomima?

Offline Nino81

• Sa sta¾om
  • Alfa 146 16v 1,6 TS
    • Koprivnica
« Odgovori #16 u: 22-03-2007, 19:59:53 »
Ma sve ¹tima imam tipa koji mi odr¾ava auto tri godine  inaèe bio u alfi u italiji na specijalizaciji sad je ¹ef kod zubaka , i ono fakat mi je sve obavio do sada
no meðutim ovo nije uspio ovak sad dok skupim pare idem u neki ovla¹teni servis  inaèe deèko mi je sve doma fu¹ slagal i ono najveèi je problem kad doje knjemu i kad podrk.
par dana ide dobro pa opet zajebav. ma bumo mi to re¹ili a bi li to mogo bit problem ¹to ju jako malo vozim prosjeèno godi¹nje 5t km? mada sumnjam auto ak je ok slo¾en ima da ide bez obzira al delal 20t ili 5t jelda?
Crazy for speed

Offline Nino81

• Sa sta¾om
  • Alfa 146 16v 1,6 TS
    • Koprivnica
« Odgovori #17 u: 22-03-2007, 20:01:09 »
meni su inaèe menjali sve filtre kad sam menjal i debimetar tak da sumnjam da to zaje...
Crazy for speed

Offline Nino81

• Sa sta¾om
  • Alfa 146 16v 1,6 TS
    • Koprivnica
« Odgovori #18 u: 26-04-2007, 23:12:31 »
Inaèe rije¹io problem bila je u pitanju pumpa za gorivo stavio novu i rije¹en problem ( 650kn )
Usput sam i zamijenio sve 4 amortizere ( 4000KN )
Pozdrav !! :love:
Crazy for speed