A vidi, rekli su mi u Bačiću da stavim aditive protiv smrzavanja goriva. A razlog za to, zato što neki njihovi Toyote dizeli koji su stajali vani, tog jutra nisu htjeli upalit, pa da se boji da njihovo gorivo nije najbolje što se tiče ne-smrzavanja. I eto, točno to se dogodilo - ja nisam stavio ništa od aditiva i ujutro nije htio palit.
A auto je redovito održavan kod Seba u zadnje dvije godine, ima urednu servisnu i ja sam ga u nekoliko navrata gledao i pregledavao, isprobavao - i uvijek je sve bilo ok - palio, vozio, radio, sve 5! Samo kod njih je u salonu bio garažiran (a sad, zašto su njega garažirali, a neke druge ne, ne znam). Ima 137 tis. km, i to mi dokazuju servisnom, s time da su rekli da slobodno izvršim provjeru po broju šasije, da garantiraju da je stvarna kilometraža. Dali su mi i broj od vlasnika iz Velike Gorice koji je njima dao Alfu pod račun za RAV4, i čovjek mi je 15 minuta pričao o autu i nije ga samo hvalio, govorio je realne stvari, šta je radio na njemu, gdje ga je servisirao itd. A rekao mi je 2 stvari koje se mogu smatrati "negativnim" - da je jednom natočio gorivo na nekoj manjoj privatnoj benzinskoj i da mu je auto malo počeo gubit snagu i pisalo je nešto tipa "engine failure - go to dealer". Nakon toga je auto ugasio, ponovo upalio i sve ok, a na sljedećoj pumpi je dotočio kvalitetnijeg goriva. Dakle, mana mu je očito osjetljivost na gorivo. A druga stvar, da je na nekom parkingu malo oštetio zadnji branik, pa da ga je cijelog lakirao. Zbilja nisam imao osjećaj da čovjek nešto mulja, a nema niti razloga, Dapače, dao mi je još par savjeta, rekao da je auto sjedi-vozi i uputio me da i dalje redovito održavam u Bertolu kod Seba.
Jučer sam malo i akumulator preforsirao, sad ću čekat da se malo digne temperatura pa kad upalim auto, odoh kod Seba da ga detaljno pregleda. Nadam se da će bit sve ok, da je stvarno bio razlog gorivo, a s obzirom na sve navedeno, vjerujem da je (ali uvijek treba sve uzeti sa rezervom!).