Šta je tu tužno, nema boljeg pretjecanja od onog kojeg izvučeš na moment, a ne da na pola TIR-a moram mijenjat u višu jer mi je auto prestao vuči pošto je došao do limita...sa momentom ga stisneš i samo fiuuuuu...
Zato ja obožavam novije diesele, ja sam tražio JTD (samo alfa dolazila u obzir) zbog tog osječaja u vožnji kojeg samo turbak pruža, potrošnja mi je bila manje važna, ali elastičnost cijenim jaaaakoooo...nažalost JTD nema neki zvuk, ali kada naprave benzince koji budu parirali današnjim dieselima ja ću ga prvi kupiti...
Dobar primjer mi je nova Mazda MPS, 260 KS i 380 Nm (pri 3000 okm) iz 2300 ccm...tako se već da razgovarati o benzincu...
[/quote]
Mišljenja su podijeljena oko ove teme. Ja priznajem da me turbo fascinira sa krivuljom izvlačenja snage i momenta, ali jedino i isključivo turbo benzinac. Isprobao sam dizele raznih marki i svi oni imaju moćan moment tako da čovjek dobije osjećaj da auto leti, ali nakon nekog vremena posustane.Benzinac i atmosferski i turbo jednostavno idu...idu...idu... nema kraja okretajima slikovito rečeno. To ja govorim onako amaterski. Viktor to zna objasnit kako spada...