21-04-2025, 04:36:04

Autor Tema: Elektronika iz 33 s kat u moju bez  (Posjeta: 1452 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Goran222

• Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Spol: Muški
  • 33 1.5 IE
    • knin
Elektronika iz 33 s kat u moju bez
« u: 15-02-2007, 23:34:28 »
imam nekih problema s svojom 33 (trzanje na nižim okretajima pogotovo dok je hladna ) i
ne znam šta da poduzmem . Na osnovu prijašnjih tema sumnjam na nedovoljan pritisak goriva
ili injektore . Pošto sam jutros naletio na led pa se malo okrenuo na cesti i razbio prednji desni kraj
morao sam kupiti još jednu 33 sa razbijenim zadnjim dijelom . Auto je ista godina i motor
ali mislim da je bila verzija s katalizatorom .
Zna li itko može li se mjerač protoka zraka s verzije s katalizatorom prebaciti na moju koja je bez
katalizatora . Brojevi na mjeraču su 0 280 000 602 i 0 280 000 615 .
Inače ova koju sam kupio za dijelove je u voznom stanju i osim probijenog auspuha i nekog zvuka
 vjerovatno od jednog ventila ide sasvim dobro . U svakoj brzini sasvim fino vuče od najnižih
obrtaja što moja nikad nije mogla

SvenJTD

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Elektronika iz 33 s kat u moju bez
« Odgovori #1 u: 16-02-2007, 08:17:50 »
MAF je u većini slučajeva isti, samo mu je temperatura rada drugačija čime se očituju razlike u slanju podataka na ECU. E sad, mislim da ti neće odgovarati jer je verzija sa katalizatorom opremljena lambdom koja mu šalje i druge parametre, tako da postoji mogućnost da je temperaturni raspon drugačiji.

Ukoliko misliš da ti je MAF na odlasku, probaj ga očistiti - imaš guide na mojoj strani Intro, pa probaj. Znam da ne uspjeva uvijek i na svim MAF-ovima, ali moj je čišćen već 4 puta i radi ko nov.
Što se trzanja tiče, možda ću zvučati glupo, jer ne znam što je prije bilo raspravljano, ali jesi provijerio kablove, promijenio filter goriva i izmjerio pritisak goriva (1.5 33 = cca.1.2bara, kolko sam upoznat) te očistio rele od pumpe goriva ???