19-06-2026, 10:46:17

Autor Tema: Cijene naftnih derivata u Hrvatskoj  (Posjeta: 309530 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Iva

• Član Alfa Kluba 4
  • Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • *
  • Spol: Ženski
  • AR GT
    • Samobor
Odg: Cijene naftnih derivata
« Odgovori #1800 u: 01-09-2009, 11:37:17 »
Odziv bi bio mali jer ja nisam Ante ili Dolores ili ... you name it.
Odziv bi bio mali i zato jer ljudi, generalno, nisu (namjerno, zadnjih 70 godina) obrazovani i nisu svjesni svoje političke moći i snage.

A to bi trebao pokrenuti sindikat ili sindikati pa bi odaziv možda i bio veći, ali su nam oni očito dobro potplaćeni i ništa od toga, zato uzaludno je o tome i raspravljati...  :craz
« Zadnja izmjena: 01-09-2009, 11:40:35 od Iva »
......................

LL24JTD

• Gost
« Odgovori #1801 u: 01-09-2009, 11:41:58 »
A to bi trebao pokrenuti sindikat ili sindikati pa bi odaziv možda i bio veći, ali su nam oni dobro očito potplaćeni i ništa od toga, zato uzaludno je o tome i raspravljati...  :craz

Da, taj osjećaj uzaludnosti je ono što naši dragi vladajući i njihovi poltroni uredno gaje prema "svom" narodu. Kroz medije i na sve ostale moguće načine.

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #1802 u: 01-09-2009, 15:22:54 »
jedini nacin je da se kolektivno bojkotira kupovina goriva. ko moze nek ide preko granice, pa makar i skuplje bilo, a ko nemoze nek se strpi. za tjedan dva bi vidili cija majka crnu vunu prede. samo nemos ti to tu izvest kad se svi oce vozit, pod bilo koji cijenu. jos uvijek je toplo, moze se pjeske, ima javnog prevoza, a ni bickili nisu losi. nek se voze samo oni koji bas moraju.

to je jedini nacin da se nesto napravi, ostalo je sve mlacenje prazne slame.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #1803 u: 01-09-2009, 15:33:21 »
muha potpis  :ok:  to sam ja reko več davnih dana ali.....
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #1804 u: 01-09-2009, 15:37:01 »
kad treba bojkotirat mercator onda su svi najednom slozni, mah ne vredi ni pricat.

btw mercator ima najvise domacih proizvoda na policama, vis ti koji je to narod.

Sipekius

• Gost
« Odgovori #1805 u: 01-09-2009, 15:37:44 »
jedini nacin je da se kolektivno bojkotira kupovina goriva. ko moze nek ide preko granice, pa makar i skuplje bilo, a ko nemoze nek se strpi. za tjedan dva bi vidili cija majka crnu vunu prede. samo nemos ti to tu izvest kad se svi oce vozit, pod bilo koji cijenu. jos uvijek je toplo, moze se pjeske, ima javnog prevoza, a ni bickili nisu losi. nek se voze samo oni koji bas moraju.

Potpisujem!

Offline Iva

• Član Alfa Kluba 4
  • Sa stažom
  • *
  • AR GT
    • Samobor
« Odgovori #1806 u: 01-09-2009, 15:42:29 »

:ok:
......................

Sipekius

• Gost
« Odgovori #1807 u: 01-09-2009, 15:51:36 »
kad treba bojkotirat mercator onda su svi najednom slozni, mah ne vredi ni pricat.

btw mercator ima najvise domacih proizvoda na policama, vis ti koji je to narod.

Samo da bi drugima naštetili, a kad se radi o našim guzicama, samo raspalite gospodo....
Malo nam je kolektivna svijest deformirana!
Strašno!

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #1808 u: 01-09-2009, 16:00:30 »
pa cak nisu ni ovi gore toliko krivi. koriste guzvu, a ko nebi.

bitno je da uvijek postoje neki neprijatelji, pa slovenci, pa srbi, pa ljevicari, desnicari. rasturis narod na 3-4 dijela tako da svak gleda svoje dupe, i nema pobune.

kako ce se ista dogovorit kad postoji 500 sindikata, nemogu ni strajk napravit kako spada. prica sa traktorima je isto tako smijesna, toliko da se cobankovic na kameri smjeska jer nije uspjelo. u stilu , evo vam ga na.

ako se narod moze preodgojit, moze se bome i vlast, fala bogu ih ima puuuno manje.

XariX

• Gost
« Odgovori #1809 u: 01-09-2009, 21:37:51 »
Odziv bi bio mali jer ja nisam Ante ili Dolores ili ... you name it.
Odziv bi bio mali i zato jer ljudi, generalno, nisu (namjerno, zadnjih 70 godina) obrazovani i nisu svjesni svoje političke moći i snage.

E, a da se angažira Antiša, a?  :craz

LL24JTD

• Gost
« Odgovori #1810 u: 01-09-2009, 22:04:40 »
E, a da se angažira Antiša, a?  :craz

Nikad veće sreće napaćenom narodu  :craz

XariX

• Gost
« Odgovori #1811 u: 01-09-2009, 23:12:12 »
Nikad veće sreće napaćenom narodu  :craz

Ja mislim da on ima potrebnu karizmu za takvo što. Ajde da se kandidira.  Imao bi sigurno premoćnu i nadmoćnu potporu, kako žutog tiska, a tako i njihovih čitatelja. I, voila, eto ti biračkog tijela. Ak je mogel John Wayne, zakaj ne bi i naš Antiša, a?

.
.
.
 :)

LL24JTD

• Gost
« Odgovori #1812 u: 02-09-2009, 00:22:45 »
Ja mislim da on ima potrebnu karizmu za takvo što. Ajde da se kandidira.  Imao bi sigurno premoćnu i nadmoćnu potporu, kako žutog tiska, a tako i njihovih čitatelja. I, voila, eto ti biračkog tijela. Ak je mogel John Wayne, zakaj ne bi i naš Antiša, a?

.
.
.
 :)

Da se kandidira za što? Za vođu seljačke bune?
Hm, zapraf je jedan uvjet i ispunjen kad se malo zamisliš  :hehe:

Offline mislav

• Sa stažom
  • 159 1.9 JTDM SW
    • ZG
« Odgovori #1813 u: 03-09-2009, 09:50:17 »

al što čovjek svašta može pročitati na forumima  :hehe: ti bi iz prosvjeda išao točiti vani benzin iako je skuplji - svašta. evo ja sam jučer točio u paternionu u austriji diesel - cijena 1,12 EUR litra - izračunaj si koliko je to kuna. GLupo je kuknjati kako je kod nas eto benzin skup jer nije - samo pogledaj kolike su u zg gužve na cesti. Skup je i Mercedes pa ne kukam kako ga ne mogu kupiti.
Bolje je usmjeriti se na nešto što stvarno drži vodu kao npr. skupi stanovi, klinci nemaju besplatne knjige itd. nego oko benzina koji uopće nije skup

Offline Iva

• Član Alfa Kluba 4
  • Sa stažom
  • *
  • AR GT
    • Samobor
« Odgovori #1814 u: 03-09-2009, 09:57:08 »
al što čovjek svašta može pročitati na forumima  :hehe: ti bi iz prosvjeda išao točiti vani benzin iako je skuplji - svašta. evo ja sam jučer točio u paternionu u austriji diesel - cijena 1,12 EUR litra - izračunaj si koliko je to kuna. GLupo je kuknjati kako je kod nas eto benzin skup jer nije - samo pogledaj kolike su u zg gužve na cesti. Skup je i Mercedes pa ne kukam kako ga ne mogu kupiti.
Bolje je usmjeriti se na nešto što stvarno drži vodu kao npr. skupi stanovi, klinci nemaju besplatne knjige itd. nego oko benzina koji uopće nije skup

Knjige su i moji starci meni kupovali i to nije neki veliki problem...zašto bi ih sad klinci dobivali besplatno...  :?:    :off

A benga je za naše standarde i te kako skupa....
......................

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #1815 u: 03-09-2009, 10:02:16 »
uopce ne kukam sto je benzin skup jer ga ne upotrebljavam. htio sam sam dat savjet onima koji psuju vladu i inu da im dizu cijene svako malo, da ne vredi pisat po forumima nego stisnut zube i ne tocit gorivo. krivo si me shvatio  :ok:

bezin je kao i svaki drugi proizvod, vredi zakon ponude i potraznje. npr kako su pale cijene stanova? ne traze se. cigarete poskupile, traze se. imali bi klinci besplatne knjige da se roditelji udruze i kazu necemo ih kupovat nego cemo koristit stare, da vidis sta bi školska knjiga, vlada i ostali koji zaradjuju na tome promjenili politiku. ocu samo rec da srackanje po novinama, forumima ne vredi nista.

bit mog posta je da se jedino zajednickom akcijom moze nesto napravit, nikako pojedinacno ( ima slucajeva ali rijetko)

Offline Delta S4

• Sa stažom
    • Rijeka
« Odgovori #1816 u: 03-09-2009, 10:19:07 »

Skupo je, slažem se, ali:

http://www.worldsalaries.org/austria.shtml
I don't suffer from insanity; I enjoy every minute of it.

XariX

• Gost
« Odgovori #1817 u: 03-09-2009, 10:27:59 »
al što čovjek svašta može pročitati na forumima  :hehe: ti bi iz prosvjeda išao točiti vani benzin iako je skuplji - svašta. evo ja sam jučer točio u paternionu u austriji diesel - cijena 1,12 EUR litra - izračunaj si koliko je to kuna. GLupo je kuknjati kako je kod nas eto benzin skup jer nije - samo pogledaj kolike su u zg gužve na cesti. Skup je i Mercedes pa ne kukam kako ga ne mogu kupiti.

Skupo si to brale platil.. preskupo... sljedeci put konzultiraj popis benzinski sa aktualnim cijenama...

Skupo je, slažem se, ali:

http://www.worldsalaries.org/austria.shtml

Ovo ti je zastarjela statistika iz 2004... puno se toga promijenilo u tih 5 godina... postoji zakonski minimumi, ispod kojeih te zakonodavac ne smije zaposliti, a taj minimum ovisi o prvesntveno "ULAZNICI" ( obrazovanje ), te radnom iskustvu u godinama...

However, tak je kak je. Jeste li citali o prvom autu iz Libije? Il onom elektroautu iz Kine? E, kako je to povezano s nasim Alfama?
Amrei se prepali da ce jos i vise dislocirat vlastitu valutu, te uzurbano rade na vlastitim elektroautomobilima, a sto ce se indirektno kad-tad, nadam se sto prije, kroz barem 10 godina reflektirati i na pogonske agregate voljenih nam Alfi...

2015: Alfa 179 Q4 pogonjena na solarnu energiju, sa solarnim kolektorom na krovu, sasija auta izradjena od plexi i fiber glasa, primjenjeno gro tehnologija i materijala koji se upotrebljavaju kod izrade svemirskih letjelica...
Naftni lobi izgradio 3 Dubai, turizam cvjeta, nafta se upotrabljava samo kao pomocna supstanca u izradi ostalih proizvoda, a ne vise kao pogonsko gorivo.

A do tad (+/- 5 godina )  :drive:  :love:
« Zadnja izmjena: 03-09-2009, 10:30:19 od XariX »

Offline ingeborg

• Ovisnik o alfistima
  • AR GT 3.2 V6
    • Rijeka

Offline 156_Fever

• Sa stažom
  • Alfa Romeo 156 2.0TS
    • Zadar
« Odgovori #1819 u: 15-09-2009, 07:56:39 »
Još imaju zalihe od onih 50lp što su digli...  :funny:

Offline reddevill

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #1820 u: 15-09-2009, 10:14:50 »
neka do susreta spuste za koju lipu tako da nes ne košta put za split puno  :sport:
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #1821 u: 18-09-2009, 22:38:50 »
Dolar je u zadnjih desetak dana pao sa 5,15 na 4, 96 kn, preračunato -3.7%. Sirova nafta se vrti oko istih vrijednosti.

XariX

• Gost
« Odgovori #1822 u: 19-09-2009, 13:49:33 »
Dolar je u zadnjih desetak dana pao sa 5,15 na 4, 96 kn, preračunato -3.7%. Sirova nafta se vrti oko istih vrijednosti.

Viktore, to je već viša ekonomska matematika. Bez doktorata, teško razumljivo.

.
.
.
.
.
pogotovo za kreatore naših "gospodarkih lutanja"  :hehe: 

Offline Gego

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • AR 166 2.4 JTD 20v
    • Rab
    • Apartmani i sobe Kordić
« Odgovori #1823 u: 22-09-2009, 01:00:09 »
Maloprodajne cijene naftnih derivata od ponoći bi, prema naslužbenim informacijama, mogle nešto pojeftiniti, od dvije do 11 lipa
Tako bi noćas od ponoći u sljedećih sedam dana, po neslužbenim informacijama, na benzinskim postajama Ine nova cijena eurosupera 95 bila 7,60 kuna po litri, dok je do sada iznosila 7,65 kuna.

Cijena supera 95 pala bi sa 7,55 kuna na 7,51 kunu, a supera plus 98 sa 7,71 kunu na 7,66 kuna.

Neslužbene najave govore i da bi nova cijena eurodizela bila 6,95 kuna po litri (do sada 6,98 kuna), a dizela 6,81 kunu (do sada 6,83 kune).

Nova cijena plavog dizela bila bi 3,78 kuna (do sada 3,86 kuna), a najviše bi, za 11 lipa, pojeftinilo loživo ulje na 4,23 kune (do sada 4,34 kune).

Od prošlog tjedna primjenjuje se novi pravilnik prema kojemu se cijene derivata korigiraju svaki tjedan, a dopušteno je maksimalno tjedno povećanje ili smanjenje od 3,5 posto.

Prema novom pravilniku, koji je stupio na snagu 9. rujna objavom u Narodnim novinama, korekcija cijena ponajviše ovisi o kretanju cijena derivata na tržištu Mediterana i kretanju tečaja dolara.

Dan primjene novih cijena je ponoć s ponedjeljka na utorak, odnosno, kako utvrđuje pravilnik, utorak u 0,01 sat.

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #1824 u: 22-09-2009, 22:08:11 »
Mala obavjest za Plinaše.
U Zg ima jeftini plin.
PCZ na staroj samoborskoj 3,99l.
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #1825 u: 22-09-2009, 23:42:51 »
odma ispred opel jambrešaka tj blizu stare tvornice "jedinstvo"
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #1826 u: 23-09-2009, 21:58:15 »
Pada nafta, pada dolar. Trenutno sirova nafta 68$ po barelu, a 1$=4,92 kn.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #1827 u: 23-09-2009, 22:00:22 »
i sad če ovi pacijenti spustit za 5 lipa  :wal:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

33QO

• Gost
« Odgovori #1828 u: 23-09-2009, 22:02:06 »
i sad če ovi pacijenti spustit za 5 lipa  :wal:
:ne: :ne:  povisit će zbog...  :?:  slabog parenja pandi u londonskom zoološkom

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #1829 u: 23-09-2009, 22:05:39 »
 :funny:funny:funny:
moja AR GTV 2.0 V6 TB