24-11-2025, 03:07:34

Autor Tema: alfa 166 zadnji zvucnici  (Posjeta: 8521 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline horvat1988hg

• Trade Count: (+3)
  • Pripravnik
  • **
  • Spol: Muški
  • GT 1.9jtdm
    • zagreb
alfa 166 zadnji zvucnici
« u: 19-10-2008, 15:43:38 »
ovak na zadnjoj polici nemam zvucnike,neznam jel to tak serijski se isporucuje bez zadnjih zvucnika ili je ovaj vlasnik prije mene iscupo te zvucnike..
ugl zanima me dali neko zna dal bi mi serijski trebale bit provedene zice do tih straznjih zvucnika na polici da ne raskapam bzvz pola auta??

Offline Damir

• Član Alfa kluba 17
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GIULIA super 2.2 180 Q2
    • Lučko, Zagreb
Odg: alfa 166 zadnji zvucnici
« Odgovori #1 u: 19-10-2008, 18:24:01 »
Kod mene je instalacija provedena  :ok: Jednostavno je za provjeriti, skineš poklopce i pogledaš  :hap: (5 min posla)  :ok:
Alfa 145 QV - rally car

Offline horvat1988hg

• Pripravnik
  • **
  • GT 1.9jtdm
    • zagreb
« Odgovori #2 u: 19-10-2008, 20:00:03 »
to sam i napravio..ima tam snop nekih zica al to nisu od zvucnika.. bum bolje pogledo..

Offline cor

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • Alfa 166 2.4 JTD
    • Slavonski Brod
« Odgovori #3 u: 20-10-2008, 16:30:54 »

E ovako, koliko ja znam, a znam iz vlastitih iskustava i citanja po svjetskim alfa forumima, standardno nema instalacije za straznje zvucnike, osim ako su bili pa izvadjeni. Drugo koliko ja znam straznji zvucnici u polici trebaju biti woofer-i odnosno 2 woofer-a (ustvari malo bolja sredno odnosno niskotonska zvucnika ) i oni se mogu na Alfu 166 spojiti samo preko DSP pojacala koje ide u kompleu kao dodatni paket opreme sa straznjim woofer-ima. Vjeruj najmanji je problem provuci dva zvucnicka kabela u policu jer oni se i tako vuku iz prtljaznika pa do police. Osobno sam kupovao original DSP pojacalo s kablovima i staznje woofere preko ebay-a i ugradjivao i provodio kablove od prtljaznika do ICS-a kao i kabel od CD changera odnosno MP3 playera. Dakle ako nemas DSP pojacalo ta 2 straznja zvucnika  na polici mozes eventualno spojiti zajedno sa straznjim zvucnicima u straznjim vratima, mada nisam siguran koliko je to preporucljivo za izlaz i pojacalo ugradjeno u ICS-u. Moja preporuka je zamjena samo originalnih zvucnika u vratima novima tih dimenzija ali kvalitetnijima boljih audio karakteristika i jacih basova, nego se poigravati tim straznjim zvucnicima. Mada ako imas volje, znanja i vremena toplo mogu preporuciti ugradnju DSP-a i straznjih woofer-a jer zvuk je izvrstan. Ja sam to ucinio ali i uz zamjenu originalnih zvucnika u vratima kvalitetnijima, jer prateci po forumima dosli smo do zakljucka da zvucnici standardno ugradjeni u vrata u sustvau bez DSP-a i sa 8 zvucnika , nisu isti po karakteristikama i kvaliteti kao zvucnici koji se ugradjuju u paketu dodatne audio opreme sa DSP-om i straznjim woofer-ima odnosno sustavu sa 10 zvucnika. Mislim da je to vrlo bitna informacija za sve one koji misle dogradjivati DSP i straznje woofer-e, dakle za postizanje prave kvalitete zvuka svakako je potrebno i zamjeniti originalne zvucnike iz prednjih i straznjih vrata, kako bi zvucna slika bila potpuna i ujednacena.
Zaljubljenici u njemacke aute su ljudi koji i od penisa vide vaginu !

Offline horvat1988hg

• Pripravnik
  • **
  • GT 1.9jtdm
    • zagreb
« Odgovori #4 u: 21-10-2008, 17:43:58 »
pitam za te straznje zvucnike zato kaj sam ja sebi spojio normalan cd player u auto..tako da vise ne koristim navigaciju i serijski radio za slusanje ...nego su mi sad svi zvucnici spojeni na novi radio,a navigacija,putni kompjuter i sve to mi normalno sljaka..samo mi zvuk dolazi preko novog cd playera..ugl.meni je cilj sada spojiti te straznje zvucnike sa polica na taj novi cd player koji je u autu,stavio bi neke o.k. trosistemske zvucnike,a subwoofer bi stavio u gepek i normalno bi ga spjio na pojacalo koje bi se spojilo na radio...kaj velis na to??

Offline cor

• Sa stažom
  • Alfa 166 2.4 JTD
    • Slavonski Brod
« Odgovori #5 u: 22-10-2008, 07:39:55 »

Jedno od cudnijih rijesenja kojima ja nisam sklon , ali dobro to je tvoj izbor. Bez uvrede ali to nebih zelio komentirati.

Offline horvat1988hg

• Pripravnik
  • **
  • GT 1.9jtdm
    • zagreb
« Odgovori #6 u: 22-10-2008, 16:44:49 »
budem stavio slike kad bu gotovo...

Dac

• Gost
« Odgovori #7 u: 23-10-2008, 11:46:18 »
samo pazi da ne stavljaš zvučnike sa velikim magnetom!

smetat će ti nekakvo ojačanje u vratima. ja sam stavljao Focal 165A1 i morao sam staviti odstojnik pa sad malo vire van  :rolll:
al ak niš drugo zvuk je neusporedivo bolji...

Offline alfist@

• Sa stažom
  • Alfa Romeo 166 2.4 JTD FL / 159 1.9 JTS 160ks Full
    • Beograd/Zadar
« Odgovori #8 u: 24-10-2008, 23:55:52 »
  E ovako, koliko ja znam, a znam iz vlastitih iskustava i citanja po svjetskim alfa forumima, standardno nema instalacije za straznje zvucnike, osim ako su bili pa izvadjeni. Drugo koliko ja znam straznji zvucnici u polici trebaju biti woofer-i odnosno 2 woofer-a (ustvari malo bolja sredno odnosno niskotonska zvucnika ) i oni se mogu na Alfu 166 spojiti samo preko DSP pojacala koje ide u kompleu kao dodatni paket opreme sa straznjim woofer-ima. Vjeruj najmanji je problem provuci dva zvucnicka kabela u policu jer oni se i tako vuku iz prtljaznika pa do police. Osobno sam kupovao original DSP pojacalo s kablovima i staznje woofere preko ebay-a i ugradjivao i provodio kablove od prtljaznika do ICS-a kao i kabel od CD changera odnosno MP3 playera. Dakle ako nemas DSP pojacalo ta 2 straznja zvucnika  na polici mozes eventualno spojiti zajedno sa straznjim zvucnicima u straznjim vratima, mada nisam siguran koliko je to preporucljivo za izlaz i pojacalo ugradjeno u ICS-u. Moja preporuka je zamjena samo originalnih zvucnika u vratima novima tih dimenzija ali kvalitetnijima boljih audio karakteristika i jacih basova, nego se poigravati tim straznjim zvucnicima. Mada ako imas volje, znanja i vremena toplo mogu preporuciti ugradnju DSP-a i straznjih woofer-a jer zvuk je izvrstan. Ja sam to ucinio ali i uz zamjenu originalnih zvucnika u vratima kvalitetnijima, jer prateci po forumima dosli smo do zakljucka da zvucnici standardno ugradjeni u vrata u sustvau bez DSP-a i sa 8 zvucnika , nisu isti po karakteristikama i kvaliteti kao zvucnici koji se ugradjuju u paketu dodatne audio opreme sa DSP-om i straznjim woofer-ima odnosno sustavu sa 10 zvucnika. Mislim da je to vrlo bitna informacija za sve one koji misle dogradjivati DSP i straznje woofer-e, dakle za postizanje prave kvalitete zvuka svakako je potrebno i zamjeniti originalne zvucnike iz prednjih i straznjih vrata, kako bi zvucna slika bila potpuna i ujednacena.

I ja sam primetio da mi zadnji zvucnici ne rade...  Moram da otvorim i vidim da li se tu uopste nalaze ili je tu samo instalacija...  Da li mozes da mi kazes sta si tacno kupio preko ebay-a ( tacan naziv ) proizvod.  Italijan ocigledno nije uzeo pojacalo, i ako je uzeo cd changer.   DSP AMPLIFIER 6X40W?
Ali sam primetio da imam nesto ispod cd changer-a, moracu sutra detaljno da ispitam, ali sam siguran da zadnji zvucnici ne rade... sigurno su izvadjeni ili nisu ni stavljani.
« Zadnja izmjena: 25-10-2008, 00:10:31 od alfist@ »

Dac

• Gost
« Odgovori #9 u: 25-10-2008, 08:27:28 »
misliš na stražnje u vratima, ili woofere koji su u polici pod staklom?

jer u vratima bi morali biti serijski i zvučnici i instalacija, a wooferi su u dodatnoj opremi. potraži Alfa HAES na ebayu, vidio sam ih na talijanskom i njemačkom. uglavnom ih oko 250€ cijene

Offline cor

• Sa stažom
  • Alfa 166 2.4 JTD
    • Slavonski Brod
« Odgovori #10 u: 25-10-2008, 11:07:13 »
  Dakle jos jednom, pod ovom temom straznji zvucnici, mislim na takozvane woofer zvucnike u straznjoj polici ! Straznji zvucnici u vratima su serijski u svim verzijama alfe 166 skupa sa visokotoncima u gronjem dijeli vrata.
 Sto se tice kupovina na ebay-u kupio sam sve sa ebay.it jer se kod njih puno cesce nadje takvih stvari, ali i dosta cesti i na ebay.co.uk. Treba traziti kako je Dac vec napisao pod HAES ili jednostavno ukucas samo alfa 166 i onda ti izbaci sve u ponudi vezano za alfu 166. Ja sam nakon mjeseci pracenja po ebay-u naletiti na originalne straznje woofere koji idu u policu, a u zasebnoj aukciji sam kupio HAES DSP pojacalo i uspio ga kupiti za 180 Eura sada vidim da je u posljednje vrijeme nesta veca cijana. Woofer za policu sam platio 25 Eura par. Ali procitaj ono sto sam napisao vec prije u ovom topic-u da kvaliteta serijskih zvucnika (pri tome mislim na sve zvucnike u alfi 166) u modelima bez DSP-a nije ista kao u verzijama koje imaju tvornicki ugradjen DSP, pa je svakako po meni preporucljivo sve ih zamjeniti nesto kvalitetnijima vodeci racuna o dimenzijama koje se mogu montirati u vrata alfe 166. Sto se tice Straznjih woofera , ako su bili ugradjeni to bi trebao vidjeti po tome sto bi unutar police kada skines mrezicu iznad mjesta gdje dolaze zvucnici u policu vidjeti valjkaste crne nosace koji su kao odstojnici od donjeg lima prema prtljazniku. Jer zapamti straznji wooferi u policu se ugradjuju unutra napako okrenuti prema dolje odnosno prema limu i prorezima u limu prema prtljazniku zato i postoje ti odstojnici. Dakle za ugradnju moras skiniti cijelu straznju policu (onu u boji tapecirunga). Da te ne zbunjuje, kada skines poklopac sa mrezicom na mjestu rupa za te zvucnike vidjet ces neke rupe na samoj polici kao za montazu zvucnika, ali te rupe zaboravi. Inace umjesto originalnih woofera mozes kupiti i nove zvucnike ( kao sto je to Dac napravio, pogledaj link na dnu ovog posta na topic o tome) koji su dimenzije cca 19 cm promjera naravno ili bas woofer ili nisko/srednjotonce ali svakako jednosistemske.
 Dalje neznam sta bi ti to moglo biti ispod CD Changera, jer originalno ispod CD changera nebi trebalo biti vise nista osim akomulatora, iznad CD Changera dolazi navigacija , a skroz iznad na vrh samog nosaca bude montirano DSP pojacalo o kojem je rijec.
 Evo kako to treba izgledati

Dakle odozgo prema doljegledano, gore na vrhu je DSP pojacalo, pa u sredini navigacija, a donji je CD changer.
 Inace puno korisnih informacija o svemu tome i kako sta izgleda mozes vidjeti na drugom topicu u kojme se o tome svemu pisalo ovdje
 Alfa 166 ozvucenje

« Zadnja izmjena: 25-10-2008, 11:19:40 od cor »

Offline cor

• Sa stažom
  • Alfa 166 2.4 JTD
    • Slavonski Brod
« Odgovori #11 u: 25-10-2008, 11:32:15 »

Inace jako puno korisnih slika i informacija o svemu tome mozes pronaci i na sljedecem linku na kojem izmedjuostalog mozes vidjeti i slike kako to izgleda kod mene nakon ugradnje !

Montaza subwoofera za DSP

Dac

• Gost
« Odgovori #12 u: 25-10-2008, 14:25:00 »
alternativno i relativno jednostavno rješenje bi bila ugradnja običnog pojačala sa hi-inputom. onda se samo ispod zadnje klupe "ukrade" signal sa zadnjih zvučnika tj. spoji u paralelu, pa pojačalo onda pusti na woofere u polici. nije baš hi-fi, nema DSP-a ali...

Offline alfist@

• Sa stažom
    • Beograd/Zadar
« Odgovori #13 u: 25-10-2008, 16:39:45 »
misliš na stražnje u vratima, ili woofere koji su u polici pod staklom?

jer u vratima bi morali biti serijski i zvučnici i instalacija, a wooferi su u dodatnoj opremi. potraži Alfa HAES na ebayu, vidio sam ih na talijanskom i njemačkom. uglavnom ih oko 250€ cijene

Mislim na  woofere na polici pod staklom... Nema ih, a nema ni pojacala...  :hap:
Imam zvucnike u zadnjim vratima.

Ugradnja običnog pojačala nije los predlog, nije bas to to.. Ali bolje je nego sada..

@cor

hvala.  I da, ispod cd changera nema nista,  samo ima iznad i to samo navigacija.
Procitacu ove teme sto si pastovao,   il..dobro je sto se sve zice vuku iz gepeka...
« Zadnja izmjena: 25-10-2008, 17:10:53 od alfist@ »

Offline cor

• Sa stažom
  • Alfa 166 2.4 JTD
    • Slavonski Brod
« Odgovori #14 u: 25-10-2008, 21:22:57 »

Evo ti jedno DSP pojacalo mozes ga kupiti odmah bez aukcije
 DSP Pojacalo

Offline alfist@

• Sa stažom
    • Beograd/Zadar
« Odgovori #15 u: 26-10-2008, 01:29:05 »

Evo ti jedno DSP pojacalo mozes ga kupiti odmah bez aukcije
 DSP Pojacalo

Da, video sam, i koliko sam mogao da vidim ono je jedino, nema vise ni jedno na prodaju, bas kao sto si i rekao,i na co.uk nema nista... Ali nisam nasao woofer  zvucnike, moram jos to da nacem, pa kada budem narucivao da bude kao neki komplet, i izgleda mi malo siromasno, tj. ne vidim da idu i kablovi uz njega.  I ja bi uzeo kao i ti Pioneer TS-G171C , menjanje je bez skidanja tapaciruma? Samo se skine mrezica i osrafi zvucnik i prikaci novi, na isti kabal/konektor?

Ma da mozda nebi bila losa i neka alternativa, kao sto je @Dac uzeo monacor  woofer  zvucnike, i ako bi ja pre trazio Pioneer ( i to priblizno originalnoj dimenziji ) da ne moram da se mucim sa ugradnom/uglavljivanjem ili da nesto moram da secem..  Samo nisam siguran koji model,  do nekih 80  eur.
I nadam se da ce standarni radio/cd changer imaju dovoljno snage za sve to... sa DSP-om.
« Zadnja izmjena: 26-10-2008, 02:57:34 od alfist@ »

Dac

• Gost
« Odgovori #16 u: 26-10-2008, 09:54:21 »
da, u vratima je jednostavno. a za odostraga ako ne uzimaš originalne woofere bilo koji drugi će trebati nekih modifikacija kod ugradnje :song:

Alfa Romeo 166 Amplifier Verstärker 60658302 bei eBay.de: Verstärker (endet  23.11.08 15:10:49 MEZ)

kod nijemaca ima dijelova za Alfe ko u priči  :ok:

Offline alfist@

• Sa stažom
    • Beograd/Zadar
« Odgovori #17 u: 26-10-2008, 17:09:51 »
da, u vratima je jednostavno. a za odostraga ako ne uzimaš originalne woofere bilo koji drugi će trebati nekih modifikacija kod ugradnje :song:

Alfa Romeo 166 Amplifier Verstärker 60658302 bei eBay.de: Verstärker (endet  23.11.08 15:10:49 MEZ)

kod nijemaca ima dijelova za Alfe ko u priči  :ok:

Hvala, pa ja sam gledao u vratima.. hmmm, nisam bas siguran da je jednostavno.. pogotovo one basove ( u gornjem delu vrata ) , kako da ih iscupam?  A veliki zvucnici imaju hromiran okvir, on se iscupa?    Imam neki osecaj kada bi to povukao da bi puklo... I posle samo osrafim zvucnike i na isti kabal spojim nove, npr. ove kao sto je stavio Cor.

Sto se tice woofer-a, pa bas izgleda sa originalom ima problema? Oni su veci za 3cm... od otvora...   zar nebi bilo lakse kada bi nasao neku alternativu koja je iste velicine kao i otvor ( 17cm )?  I koje bi mi preporucio tj. koji model ( pioneer )? 

A i drugi problem sto ih je skoro ne moguce pronaci, evo jedino sto sam nasao je Alfa Romeo 146-156-166 Blaupunkt Komplett Lautsprecher bei eBay.de: Lautsprecher (endet  30.10.08 13:31:08 MEZ)|39%3A1|66%3A2|65%3A12|240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14
i

Alfa 145-146-155-156-164-166-33 3-Wege Lautsprecher bei eBay.de: Lautsprecher (endet  29.10.08 17:37:38 MEZ)|39%3A1|66%3A2|65%3A12|240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14

Ali to i dalje nije original, i to mogu i ovde da kupim...
« Zadnja izmjena: 26-10-2008, 17:23:39 od alfist@ »

Offline alfist@

• Sa stažom
    • Beograd/Zadar
« Odgovori #18 u: 26-10-2008, 21:51:11 »
Podigao sam mrezicu/plastiku od zadnjeg desnog (iznad cd changer-a ) i morao sam dobro da povucem da bi mrezica izasla, imam osecaj da bi se one plasticne zabice polomile da sam ga vadio jos 2-3x...   i nisam video bilo kakve gumene valjkove... Video sam samo snop kablova koji idu iz ili prema cd changer-u i navigaciji.. Tu je i neki bijeli konektor koji je spojen sa tim kablovima, spojen je, nije slobodan, isto tako je i na drugoj strani samo snop kablova.  I tu ima jako malo prostora, nece biti lako provuci kablove do volana. Ali, vredi vredi...

U prtrazniku sam primetio da ispod prostora gde ide zvucnik ima par srafova, oni sluze da bi se skinula polica ispod zadnjeg stakla?
« Zadnja izmjena: 26-10-2008, 22:02:03 od alfist@ »

Offline Gego

• Ovisnik o alfistima
  • AR 166 2.4 JTD 20v
    • Rab
    • Apartmani i sobe Kordić
« Odgovori #19 u: 26-10-2008, 22:28:57 »
Budi oprezan kad budeš vadio velike zvučnike u vratima sa onim cromiranim obrubom. On je od plastike pa lako pukne

Dac

• Gost
« Odgovori #20 u: 27-10-2008, 09:54:53 »
Sto se tice woofer-a, pa bas izgleda sa originalom ima problema? Oni su veci za 3cm... od otvora...   zar nebi bilo lakse kada bi nasao neku alternativu koja je iste velicine kao i otvor ( 17cm )?  I koje bi mi preporucio tj. koji model ( pioneer )? 

ha. taj otvor koji vidiš na polici je ne znam zašto tako izveden. polica je premekana da se u nju ugradi woofer, to bi sve skakalo i proizvodilo još nepoželjnih zvukova, a nije ni dobro zadihtana. otvor IZGLEDA kao da se zvučnik može ugraditi u njega, ali zapravo samo je magnet od woofera ispod toga. on je "naopako" postavljen i učvršćen u lim ispod police. već je Cor to opisao  :ok:

Offline cor

• Sa stažom
  • Alfa 166 2.4 JTD
    • Slavonski Brod
« Odgovori #21 u: 27-10-2008, 09:57:21 »
Budi oprezan kad budeš vadio velike zvučnike u vratima sa onim cromiranim obrubom. On je od plastike pa lako pukne

Kromirani obrub nije od plastike vec tankog metala njega nije uopce tesko izvaditi, samo polako tankim i sirokim obicnim odvijacem.

Offline cor

• Sa stažom
  • Alfa 166 2.4 JTD
    • Slavonski Brod
« Odgovori #22 u: 27-10-2008, 10:43:25 »

Alfist@ pogledaj ovaj topic na alfaowner.com pa ce ti mozda jos neke stvari biti jasnije .
  DSP Upgrade

Offline alfist@

• Sa stažom
    • Beograd/Zadar
« Odgovori #23 u: 28-10-2008, 02:32:25 »
  Alfist@ pogledaj ovaj topic na alfaowner.com pa ce ti mozda jos neke stvari biti jasnije .
  DSP Upgrade

Hvala,  procitao sam sve, kao i tvoju pp poruku...  Najgore od svega je provuci kablove do ICS-a, ali to si detaljno opisao  :komp: , tako da se nadam da nece biti nekih velikih problema... Jos kad bi nasao nekog kao sto si ti za DSP ( sa svim kablovima )...   :song:

Offline cor

• Sa stažom
  • Alfa 166 2.4 JTD
    • Slavonski Brod
« Odgovori #24 u: 28-10-2008, 15:38:39 »
 Samo polako, strpljivo, sa provlacenjem kablova i pazi da provuces dovoljan broj kablova . Meni je zbog adaptiranja nosaca woofer zvucnika u polici i samog vadjenja police sve skupa trebalo dva dana za sve provuci, a najvise vremena sam potrosio smisljajuci kako sta najjednostavnije rastaviti i osloboditi da se mogu provuci kablovi (a da nista ne potrgam, ne ostetim niti jedan cep, ili nedja Boze nesta drugo, da ne zaprljam nigdje tapecirung.... jer sam na takve stvari alergican kad je na autu ), sve u svemu pripremi zvice i puno strpljenja. Eh da , jedna stvar, sto se tice postojecih zvucnika u vratima, u varijanti bez DSP-a oni su spojeni direktno na pojacalo u ICS-u tako da svi zvucnicki kablovi od zvucnika u vratima idu na ICS, a u varijanti kad se spaja (kako se i na prije objavljenoj shemi moze vidjeti) DSP svi zvucnicki kablovi se vuku u prtljaznik do DSP-a. Postoje s toga dvije varijante prerade, posto ispod straznjeg sjedala sa svake strane postoji spojnica na kablu za zvucnike svakih straznjih vrata, za straznje zvucnike u vratima vukao sam kablove samo do tih spojnica i tu odspojio prijasnje linije koje su dalje vukle do ICS-a i prespojio na novo provucene kablove, tako da originalnu instalaciju nisam nista dirao vec ju ostavio i samo odspojio. Naravno istu sam odspojio i na ICS-u. Za zvucnike u prednjim vratima sam vukao kablove do iza ICS-a i tu ih jednostavno odspojivsi postojece kablove sa ICS-a cincevima prespojio na nove kablove. Za woofer-e sam naravno stavio nove  kablove koji su  kratki i nije ih nikakav problem provuci. Zaboravih ti reci, kablovi koje ti vidis unutar svoje straznje police su kablovi koji su od razlicitih uredjaja i tu samo prolaze ili pak zavrsavaju, kao sto su za led straznje stop svjetlo u dnu straznjeg vjetrobranskog stakla, rasvjete straznjeg djela kabine, alarma ..... jer originalni zvucnicki kablovi imaju prikljucnicu obavijenu zutom plastikom i ta se prikljucnica inace spaja direktno na woofer zvucnike.
« Zadnja izmjena: 28-10-2008, 15:44:04 od cor »

Offline alfist@

• Sa stažom
    • Beograd/Zadar
« Odgovori #25 u: 28-10-2008, 19:25:12 »
Samo polako, strpljivo, sa provlacenjem kablova i pazi da provuces dovoljan broj kablova . Meni je zbog adaptiranja nosaca woofer zvucnika u polici i samog vadjenja police sve skupa trebalo dva dana za sve provuci, a najvise vremena sam potrosio smisljajuci kako sta najjednostavnije rastaviti i osloboditi da se mogu provuci kablovi (a da nista ne potrgam, ne ostetim niti jedan cep, ili nedja Boze nesta drugo, da ne zaprljam nigdje tapecirung.... jer sam na takve stvari alergican kad je na autu ), sve u svemu pripremi zvice i puno strpljenja. Eh da , jedna stvar, sto se tice postojecih zvucnika u vratima, u varijanti bez DSP-a oni su spojeni direktno na pojacalo u ICS-u tako da svi zvucnicki kablovi od zvucnika u vratima idu na ICS, a u varijanti kad se spaja (kako se i na prije objavljenoj shemi moze vidjeti) DSP svi zvucnicki kablovi se vuku u prtljaznik do DSP-a. Postoje s toga dvije varijante prerade, posto ispod straznjeg sjedala sa svake strane postoji spojnica na kablu za zvucnike svakih straznjih vrata, za straznje zvucnike u vratima vukao sam kablove samo do tih spojnica i tu odspojio prijasnje linije koje su dalje vukle do ICS-a i prespojio na novo provucene kablove, tako da originalnu instalaciju nisam nista dirao vec ju ostavio i samo odspojio. Naravno istu sam odspojio i na ICS-u. Za zvucnike u prednjim vratima sam vukao kablove do iza ICS-a i tu ih jednostavno odspojivsi postojece kablove sa ICS-a cincevima prespojio na nove kablove. Za woofer-e sam naravno stavio nove  kablove koji su  kratki i nije ih nikakav problem provuci. Zaboravih ti reci, kablovi koje ti vidis unutar svoje straznje police su kablovi koji su od razlicitih uredjaja i tu samo prolaze ili pak zavrsavaju, kao sto su za led straznje stop svjetlo u dnu straznjeg vjetrobranskog stakla, rasvjete straznjeg djela kabine, alarma ..... jer originalni zvucnicki kablovi imaju prikljucnicu obavijenu zutom plastikom i ta se prikljucnica inace spaja direktno na woofer zvucnike.

Hvala, bas sam i ja danas gledao i razmisljao da cu morati da vucem produzne kablove za zvucnike od ICS-a do DSP-a , nesto slicno kao sto  sada  imam po sobi za zvucnike od kompa ( originalni su kratki )...   Ti si imao srece pa si dobio i konvektor za ulaz cinceva u DSP , koliko sam ja video on nema standardne ulaze za cinceve, vec treba konvektor za ulaz cinceva u bijeli A konektor.  Koji je to konektor? Gledao sam na http://www.nexxia.co.uk/  i http://www.nexxia.co.uk/Car_Stereo_fitting_kits/ISO_Connectors.htm  , ako mozes da mi kazes koji tacno konektori trebaju.  I sam bi to sve povezao kada bi imao DSP u ruci, i kablove od zvucnika.. Ali ovako moram prvo na slepo da se pripremim.   :song:  Pretpostavljam da ce mi trebati Mini ISO  Head Unit Mini ISO Connectors

Ma da bi bilo najbolje kada bi nasao us DSP i originalne konektore i kablove. :)

Kazes da pazim da sve snopove provucem, pa ako sam dobro racunao od DSP-a prema ICS-u vucem samo jedan kabal , a to je onaj koji ide iz DSP-a - crni B konektor prema ICS-u ( kabal oko 5m sa 26 pinski konektorom na kraju i pocetku )  i ubacujem ga sa strane ICS-a u slobodni port.  Nakon toga izvucem dva cinca ( zenska ) iz ICS-a  na kojima verovatno pise da su od prednjih desnih i ljevih vrata i spojim na produzni kabal koji ima muski cinc koji ulazi u zenski cinc koji je izvacen iz ICS-a i vodi sve do DSP-a ( ukupno dva kabla , za oba zvucnika ),  ostale bi vukao kao i ti,  zadnje od zadnjeg sjedista i woofer diretno. Da li sam nesto krivo svatio?

Kazes zuti, hmm.. mislim da sam video neke zute kablove, moracu sutra ponovo da provjerim.  Ma da mislim da su ipak bili narancasti.. ili sam ja to sanjao. :hap:
« Zadnja izmjena: 29-10-2008, 00:58:31 od alfist@ »

Offline alfist@

• Sa stažom
    • Beograd/Zadar
« Odgovori #26 u: 28-10-2008, 19:26:41 »
Nasao sam ovde ko ce to da mi sredi za 150 eur. sa kablovima + ruke free + zadnji niskotonci....  Tako da hvala svima na odgovorima. 
Uslikacu sve, pa ako nekome bude trebala pomoc postavicu sve slike sa upustvom... Zahvaljujuci vama  vec otprilike znam sta ce da radi i skida, makar vecinu stvari. :sport:
« Zadnja izmjena: 31-10-2008, 21:55:45 od alfist@ »

Offline cor

• Sa stažom
  • Alfa 166 2.4 JTD
    • Slavonski Brod
« Odgovori #27 u: 28-11-2008, 14:30:11 »

Evo na ebay.de vrlo povoljno HAES DSP pojacalo original za Alfu 166

DSP Pojacalo

Offline cor

• Sa stažom
  • Alfa 166 2.4 JTD
    • Slavonski Brod
« Odgovori #28 u: 21-12-2008, 19:27:06 »
 Evo izvrsna prilika i cijena DSP pojacala original za 166 na ebay-u i covjek salje van !

DSP pojacalo na ebay.it

A evo i komplet svih kablova s konektorima svim

Komlet kablova za navigaciju, ozvucenje ....za Alfa 166
« Zadnja izmjena: 21-12-2008, 19:33:17 od cor »

Offline horvat1988hg

• Pripravnik
  • **
  • GT 1.9jtdm
    • zagreb
« Odgovori #29 u: 28-05-2009, 21:34:01 »
procito sam cijelu temu i neko je bio napiso da na mjesto di idu ti woofer zvucnici,pasu jedino original alfini,pa me zanima dal je neko probo stavljat kakve druge zvucnike i pripasat ih?? i kojih su uopce dimenzija ti zvucnici??