04-11-2025, 23:33:11

Autor Tema: Zašto Alfa Romeo?  (Posjeta: 60423 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Raziel

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 01' Mazda MX-5 (NB) 1.6 16V 94' AR 146 1.7 16V
    • Sv. Klara, Kutina
Odg: Zašto Alfa Romeo?
« Odgovori #30 u: 23-10-2008, 09:51:25 »
Je, i ja sa svojom pričam u zadnje vrijeme... Pogotovo sad kak stoji u garaži... Odem malo do nje, sjednem, podragam ju po armaturi, malo pustim muziku, kažem joj da će sve bit ok, da ću ju registrirat kad-tad...
Nekad čak i suzu pustim...  :sad:

A i dok sam ju vozio svakodnevno, pa makar samo do posla ili trgovine, nikad nisam samo sjeo i odvezao se! Nego je uvijek taj odlazak na posao bio samo kao dobar izgovor da se ja i moja Boxerica malo družimo, ružimo i bučimo po gradu...
Nikad neću zaboravit osječaj kad sam ju prvi put upalio i krenuo iz Splita za Kutinu! I sad se sav naježim kad se toga sjetim...

Jednostavno, ja nju volim, a znam da i ona voli mene!  :da: :hap:
    "...if in doubt, flat out..."   

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #31 u: 23-10-2008, 10:13:04 »
ovo oko uzvracene ljubavi ne znam bas. Za silinu ljubavi koju ja dajem ocito pobrnuto poroporcionalno mi vraca. da radi sranja.
Kockasti auto, najbolji auto.

cico38

• Gost
  • Trade Count: (0)
« Odgovori #32 u: 23-10-2008, 11:42:35 »
To mi je drago! Vidim da je tema uspjela!
Sad znam! Ovisnici smo o Alfama! Moja cura mi veli da nisam normalan! Ali kad ih volim oba dvije!
Iskačemo u masi običnih prjevoznih sredstava i nitko nam ništa ne može! :love: :love3: :clap2:

33QO

• Gost
« Odgovori #33 u: 23-10-2008, 22:49:30 »
Od malena sam ih zavolio, ni sam neznam zašto! Kad sam prvi put vidio 33 uživo sa 18 g. rekao sam: imat ću te kad-tad, ljubav na prvi pogled  :love3:, 3 g. kasnije to se ostvarilo. Q. ORO oprema  :o000: Balavac sa takvom zvijeri u to vrijeme :drive: i mogu reći da nikad nisam bio sretniji! Tada ih je u splitu ih je bilo samo 10-ak.  Slinilo se na sve strane :ling:  75-ica mi je bila nešto savršeno :love: , ali nikad nisam niti sjeo u nju  :sad: Slijedeća 33-ka sa malo manje ljubavi i više problema. Kad se prešlo na druge marke, mogu reći da je to bilo vrijeme sivila. Niti jedno auto nisam volio i mazio kao ova dva. Negdje u dubini se osjećalo neki nemir, srce je stalno nesvjesno vuklo put alfi, ali "razum" nije dao! A onda je prije godinu dana iščekivajući novu mazdu 6 ili mondea naprosto i neoćekivano  :bomb:!  I NEKA JE! Ma je da me zajebaje, ali OBOŽAVAM je! Pričam i ja sa njom svako malo, tepam joj: zapalit ću te, minjat ću te za passata,.... al' je ipak volim :hehe:

A i podarila mi je ovo krasno društvo! :mah:

Offline Drago

• Starosjedioc
    • Split
« Odgovori #34 u: 24-10-2008, 08:56:40 »
Ha ha ha...bravo ORO  :pivo: :hello:
Jeremy Clarkson:
With the exception of the simply appalling Arna, I’ve loved all Alfas. In fact I’ve argued time and again that nobody can be a petrolhead until they’ve owned one. It’s a rite of passage. Think of it as the great sex that leaves you with an embarrassing itch.

Offline Joke

• Ovisnik o alfistima
  • 164-2.0 TS,166-2.4 JTD,156-1.9 JTD, Ducato 2.8 JTD
    • Split
« Odgovori #35 u: 24-10-2008, 11:25:54 »
Ja imam problem što ako kupim Alfu, ne želim je prodat. 1998 je stigla 33. I kad sam prije 3 godinje kupio 164 nije dolazilo u obzir da 33 ode. Natjerao sam staroga da je vozi. Nije mu teško palo.  :clap: Rekoh, neće ona meni nikuda iz kuće,a neće ni propadat parkirana. Ima da se vozi . I tako bi.  :da:
Nakon 164, će vjerovatno kad bude prilika doć 166, al neće onda ni 164 nikuda. Ima da se i ona vozi  :)
Znam, nisam normalan...
Oko kuće jedan auto i hrpa traktora...

Offline FAN

• Moderator
  • Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #36 u: 24-10-2008, 11:35:26 »
ORO svaka ti čast  :clap2: :clap2: :craz :craz
:cigara: :cigara:

cico38

• Gost
« Odgovori #37 u: 24-10-2008, 12:04:34 »
Evo to su ti odgovori! :love:

Offline mamlaz11

• Pripravnik
  • **
  • grande punto sport...
    • Bjelovar
« Odgovori #38 u: 28-10-2008, 16:47:28 »
Uskoro kupujem svoj prvi auto, odnosno već je kaparena... dosta mi je natezanja sa starcima za auto... prva odluka je pala na talijana jer su mi u obitelji većinom fiati voženi, no kad sam usporedio omjer cijene i lijepote, s obzirom na onu količinu novca koju imam, odluka je pala na alfu 156 19jtd i nadam se da nisam pogriješio... jednostavno talijani, a pogotovo alfa ima svoju dušu...
Alfa Romeo, Milano, Torino, rime su ti nulo, uno bambino...

Offline dizelas 156

• Sa stažom
  • 156 2,4jtd
    • Vukovar-Mitnica
« Odgovori #39 u: 28-10-2008, 18:43:57 »
pordarv društvo!

e ovo je moja priča "zašto Alfa?"

kao klinjo palio sam se na japance mislim na hodnu crx koji je imao stari od jednog mog školskog prijatelja, slinio sam za tim autom. kad sam se malo osamostalio digo kredu reko hoću auto, stari je odma puca na VW (jer i on ima golfa, pa po njegovom da imam i ja ) oću ku.. reko ja njemu!! izbi tu svađa zapeo ja za japance pa bog, ali mali zajeb skupi su ko dragi kamen. i otišao kod nekog dilera kaže on meni imam ja alfu pa ako hoćeš ...bla ..bla..

ljudi sjeo ja a ono ko avion sve prema tebi (mislim na vozača) satovi, udoban (nije ko drvena klupa u njemačkim autima), ma mrak. okrenu ključ BBBRrrrrrr (2.4jtd) ma nešto. prva druga dere, prede reko to je to. stari puko!! kuka moli nemoj to uzimati sine!! to su viskoturažni motori to ovo to ono.. Mislim ako ti kažeš nemoj a baš ću uzet,baš za inat!! da ne duljim stari me je prco danima nismo pričali i puko meni film stari evo ključevi vozi..

sjeo on i nemoš ga izvadit iz auta!! eto vidiš zašto alfa.  sine ćiro ti kaže kupi alfu!!   :) :) :)
Svi automobili imaju nešto ali samo jedan ima srce! ALFA ROMEO

33QO

• Gost
« Odgovori #40 u: 28-10-2008, 18:51:34 »
pordarv društvo!

.
.
.

sjeo on i nemoš ga izvadit iz auta!! eto vidiš zašto alfa.  sine ćiro ti kaže kupi alfu!!   :) :) :)

:smijeh :ok:

Alfa-Dodo

• Gost
« Odgovori #41 u: 28-10-2008, 19:18:20 »
Kako zašto  :?:

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #42 u: 28-10-2008, 21:36:27 »
ma to su krame, uopce ne kuzim otkud ljubav. cisti mazohizam. :smijeh

Offline stararaga

• Ovisnik o alfistima
  • The Night Rider
    • Pula
« Odgovori #43 u: 28-10-2008, 21:45:54 »
To je više neizlječiva kronična bolest nego ljubav!!! :craz
I am The Night Rider. I am a fuel injected suicide machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!

http://marsildoo.wix.com/marsil

Offline alfista147

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 kombajn edisn
    • Rijeka
« Odgovori #44 u: 28-10-2008, 21:55:33 »
Jednog lijepog sunčanog dana stari je kupio alfu 146 1.6 boxera,neznam zašto.....bilo je to 1997.,imao sam 10 godina i kad je došo po mene na trening sa tim autom,ja sam ga pito:ej zašto ti se tako jako čuje taj novi auto,da nije nešto puklo???A on kaže;sine to je BOXER......e sad znam zašto je tata kupio alfu i upravo otada alfa je postala moja ljubav koja je svakim danom sve jača i jača!!!!!!SEEEEEEEEEEEEMPREEEEEEEEEEEE ALFAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!! :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love:!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
trazim plug za kombajna marke alfa ,tip 147 i prikolicu za žito

Offline bebach

• Član Alfa kluba 18
  • Sa stažom
  • *
    • ZG
« Odgovori #45 u: 30-10-2008, 13:46:54 »
Dovezao ju je frend na parking o dogodila se ljubav na prvi pogled :love:(145 1.6 box),prodao mi ju je jako povoljno.Doduse ulozio sam u nju vise nego sto sam dao za nju ali nista nemoze zamijeniti taj osjecaj kao kad vozis Alfu.Sad mi je malo premali zbog dijeteta ali u planu je iduce godine 156.Uglavnom svatko kupi ono sto voli,meni je drago da imamdobar ukus i da sam kupio Alfu :craz

Serfo

• Gost
« Odgovori #46 u: 30-10-2008, 19:21:56 »
Nisam imao love za vw pa sam kupio Alfu :craz

andraste

• Gost
« Odgovori #47 u: 30-10-2008, 19:32:36 »
zato što samo kad ju vidim jače mi srce kuca,a kad se sjednem u nju to je osjećaj koji se nemože opisati nijednim riječima niti mi ga može pružiti bilo koji drugi auto.mogu navoditi razloge i razloge zbog kojih vrijedi kupiti alfu,ali nijedan neće biti dovoljno dobar za nekog kome je taj auto samo obično prijevozno sredstvo od točke A do točke B.jednom alfa uvijek alfa.koliko god ona nekad zna biti malo razmažena i zahtijevat  puno pažnje to sa punim pravom i zaslužuje :love: :love3: :pusi

Offline Stiv

• Trade Count: (+20)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 Busso SW & 147 1.9jtdM
    • Samobor
« Odgovori #48 u: 30-10-2008, 19:38:14 »
zato što samo kad ju vidim jače mi srce kuca,a kad se sjednem u nju to je osjećaj koji se nemože opisati nijednim riječima niti mi ga može pružiti bilo koji drugi auto.mogu navoditi razloge i razloge zbog kojih vrijedi kupiti alfu,ali nijedan neće biti dovoljno dobar za nekog kome je taj auto samo obično prijevozno sredstvo od točke A do točke B.jednom alfa uvijek alfa.koliko god ona nekad zna biti malo razmažena i zahtijevat  puno pažnje to sa punim pravom i zaslužuje :love: :love3: :pusi

Potpis, u mom slučaju ne odustajem zasad od alfice, makar morao godišenje promjenit minimalno dvije mašine i napravit jednu generalku  :hehe: :hehe: :hehe:, al onaj filing kada se sjedne u nju i upali boxerica  :love3: :love3: :love3:, e tu sve stane i pokreće se sasvim neki drugi svijet - alfa virus se naglo pojača i nema više te hitne pomoći koja vas može spasiti, naravno osim benzinske pumpe koja vas vrati u real life kad se dođe do blagajne  :hehe: :hehe: :hehe:
:mahm QVMember of  U B OQV

Offline batko

• Sa stažom
  • Alfa Romeo 156 2.4 JTD
    • Sarajevo BiH
« Odgovori #49 u: 30-10-2008, 20:43:29 »
Meni je prva Alfa bila 33 1.5 ie poslije askone 1.6 i kupio sam je samo sto je bila mladja 10 god.
Ali kako su dani prolazili ja sam bio sve ludji i ludji KAKO samo ide Kako lezi a posebno KAKO zvuci :o000: :o000: :o000:
Pokusavo sam poslije kupiti sta drugo ali neide. Pa ljudi jel zna neko koje auto svakom brzinom dofati crveno podrucije na obrtomjeru samo ALFA FOREVER :care
Batko

Offline 156zd

• Sa stažom
  • alfa 156 2.4 jtd-m 20v
    • zadar
« Odgovori #50 u: 30-10-2008, 22:04:37 »
kad sam imao 6 godina caca je kupia 75icu 2.0karb..zelenkaste boje stara je bila 4godine uvik ka dite uz cacu oko auta i samo alfa !!!kad sam poceo svacati da volim taj auto i da sam plaka kad ju je prodava a bija sam 7 razred i otisla je u zg...od tada u glavi mi je ostala 75ica....!!!i onda je doslo vrime za kupit auto a onda sam ima 16 godina i nagovara cacu da mi kupi 75 a mi nije da...a ja nisam tija nista drugo...on mi je nudi cak i nove aute a ja sam tia samo nju...jednog dana se setali ja i on i naravno tema je uvik bila 75ica..,i naletimo na livadi nekoj na jednu plavu 1.6..tata ja bi je uzea???!! nemoze sine to je staro...trosi ...ovo ono..kupit ce mo mi noviju tebi...i onda nakon par dana idem na praksu a isprid garaze stoji 75ica...od srice sam zaplaka i tresa se...nisam moga virovati svojim ocima mislia sam da sanjam...volim alfu i to 75icu i za nju bi zivot da vozit cu je cili zivot pa makar ostali samo volan i papucice od godina ...ruzine.....uskoro cu vam poslat tetovazu alfa 75 forever na mijim ledima....
jtd

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #51 u: 31-10-2008, 06:05:41 »
uskoro cu vam poslat tetovazu alfa 75 forever na mijim ledima....

:hehe: :hehe: :hehe: vi zadrani ste pukli, da vas nije sunce opalilo ili ova južina?

Offline mamlaz11

• Pripravnik
  • **
  • grande punto sport...
    • Bjelovar
« Odgovori #52 u: 31-10-2008, 10:05:32 »
:hehe: :hehe: :hehe: vi zadrani ste pukli, da vas nije sunce opalilo ili ova južina?

ma to ti ova južina utječe na ljude...  :henker:
Alfa Romeo, Milano, Torino, rime su ti nulo, uno bambino...

Serfo

• Gost
« Odgovori #53 u: 31-10-2008, 10:14:21 »
Jako, jako :ok:

Offline bNeo

• Pripravnik
  • **
  • AR 146 ti 2.0 16v
    • Vrpolje
    • VRPOLJE ONLINE
« Odgovori #54 u: 31-10-2008, 10:32:07 »
Iskreno Alfama sam nalazio 100 mana, a o prednostima nisam baš previše ni razmišljao. No, onda kupih ovu svoju 146 i sad iskreno jedino što mi pada je kupnja 147 bez varijatora. Drugo ništa više ni ne gledam. Jednostavno mi se uvukla pod kožu i pomalo mi djeluje da to postaje neizlječivo...  :love3: :ok:
Brrrrrrrrmmmmm :)

33QO

• Gost
« Odgovori #55 u: 31-10-2008, 10:39:07 »
Iskreno Alfama sam nalazio 100 mana, a o prednostima nisam baš previše ni razmišljao. No, onda kupih ovu svoju 146 i sad iskreno jedino što mi pada je kupnja 147 bez varijatora. Drugo ništa više ni ne gledam. Jednostavno mi se uvukla pod kožu i pomalo mi djeluje da to postaje neizlječivo...  :love3: :ok:

Vjeruj mi, neizlječivo je!  :craz

Offline spliff

• Ovisnik o alfistima
  • 155 2.0 16V
    • Osijek
« Odgovori #56 u: 31-10-2008, 10:49:19 »
Nema ti spasa  :)
AR 155 2.0 16V

Futbol tejks mi meni plejsiz. Hot plejsiz. Kold plejsiz. Bat a preperfor itol. Bikoz in ma lajf pipl ikspekt onli d best priformns, evn andr ekstrem kondišns.

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #57 u: 31-10-2008, 11:19:58 »
ode jos jedan coek kvragu  :henker:

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #58 u: 31-10-2008, 11:33:12 »
ode jos jedan coek kvragu  :henker:
dobrodošao u klub.
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline seth

• Pripravnik
  • **
  • 156 2.5 V6
    • Čakovec
« Odgovori #59 u: 02-11-2008, 11:10:45 »
Zašto AR? Zato što: od kad sam rođen vozili su me u fiatima(125 1.6 oriđiđi talijan, 132 1.8, argenta 2.0), sve dok stari nije kupil AR Alfeta 2.0 i tu je sve puklo.Svaki put kad sam samo pomislio na vožnju u njoj osjećao sam se nekak ponosno, drukčije.Danas sam neizmjerno ponosan što imam alfu, koju nebi mijenjal za nijedan VW,BMW ili sl., jer jednostavno ima ono nešto, drukčije...
14 joj je i još je mlada.