Pozdrav. Malo sam u dilemi. Zanima me Alfa 164 i Lancia Kappa i sad sam u nedoumici koji motor uzeti, ja bi najradije neku 3.0 V6 ali bez plina i da li je bolje Alfa ili Lancia. Dosadasnja iskustva sa 145-icom su bila i vise nego zadovoljavajuca. Da i bez plina. Dobro ste pročitali. Ima ko kakvu preporuku ili na kaj bi trebalo pripaziti prilikom kupovine. Hvala
Pazi na slinjenje dihtunga glave iznad vodene pumpe i na slinjenje jednog ovalnog polopčića na bočnom djelu bloka iznad radilice. Otvori posudu s vodom i pogledaj da li pliva ulje na površini. Nakon tog otvori čep od ulja i pogledaj da li ima bijele emulzije. Nakon tog podigni štangicu i pogledaj dal ima ulja uopće. Nakon toga sagni se ispod auta ispred zadnjeg kotača s obje strane. Tu ispred imaš na podvozuje jedan trokut s tri šarafa koji drži aluminijsku vilicu. Ako ti je oko tog troku nosaća truljavo (to im je boljka) onda bi ti mogao kotač počet plesati ako udariš u rupu il dok silaziš s rubnjaka..
Kad zapališ auto slušaj kako će zapaliti i da li lupa. I to ti je to kod 164 što se tiče mehaničkog dijela na mjestu. Kad ju vozaš slušaj lagere kotača i probaj okretati kotače na mjestu i lagano kretati da čuješ da li pucaju homokinetički zgobovi. Al znaj, uvijek kad kupiš auto imaj jos 100-200 eura za uložit!!!
Pamet u glavu i sretno u potrazi. Javi ako nađeš.