Dobar dan zelim!
Dakle, imam AR 156 1.6 TS (120HP), presla cca 150ooo km.
Tesko pali svaki put kad odstoji cca 30 minuta. Nakon sto jednom upali onda moze 100 puta za redom bez greske. Kada je vani hladnije (ispod +20°C) onda znatno bolje upali. Neki put bez greske neki put uz vrlo malo verglanja.
Problem se manifestira da veselo vergla 2-3 sekunde, potom upali jadno na cca 500 rpm i pola sekunde kasnije dodje sebi i vrti se normalno te niti u voznji nema problema. Ugradjen je plin ali jednako pali na benzin i plin. Ako neki put i upali uz malo verglanja, uvijek se prvo obrtaji popnu do cca 500rpm a onda sekundu kasnije porastu na cca 1000-1200 rpm.
Probao sam kod paljenja dati malo gasa, ali nema nekog utjecaja kad ce "kresnut", samo sto okretaji prije skoce.
Majstor mi radosno ocistio injectore ali zapravo nije nista pomoglo (osim sto je mozda mrvicu veseliji kada jednom upali).
Otisao bih normalnom majstoru, ali odgovara mi samo subotom, pa je bio problem prije godisnjeg naci termin negdje.
Kod tako teskog paljenja osjeti se malo gorivo.
Varijator se cuje, ali vec dosta vremena, ne znam da li on moze doci u tu fazu da bas toliko zeza a i da temperatura utjece na njega.
U privitku uhvaceno par parametara prije i poslje paljenja.
Neka ideja da sam detektiram/provjerim prije nego odem kod majstora?
Hvala unaprijed!