Bravo! Kako si lijepio? Na vodu pa istiskao ili na sapunicu... koliko je trebalo vremena da se osusi?
Rezao si nakon lijepljenja ili prije? Planiram sada jedan dan uletiti u taj posao (folija je vec doma i to isto 35%) pa zato davim. I da, jesi li nesto ppsebno prao stakla prije ili je dovoljno sa stelexom i papirnatim rucnicima?
Hvala masu!
Ovako na mobitelu tvoj rad djeluje besprijekorno, vjerujem da je i uzivo odlicno
Idemo redom:
1. pranje stakala - dovoljno je par puta pošpricati nekakvim sredstvom koje se i inače koristi za čiščenje staklenih površina u kućanstvu te dobro prebrisati papirnatim ručnicima. Vodi računa da ih stvarno dobro opereš s nutarnje strane a pogotovo ako ima kakve masnoće jer ukoliko ne ukloniš moguće je da će se jako isticati nakon lijepljenja folije.
2. koristio sam sapunicu - u špricu od 0.5 l doslovno 4 kapi sredstva za pranje suđa
3. staklo dobro pošpricaš, namjestiš foliju i kreneš s istiskivanjem od sredine prema rubovima
4. što se tiče zadnje šajbe sam prvo izrezao traku na želhenu dužinu i širinu. Zalijepio je kao #3 te izrezao na gornjoj strani grijača. Zatim izrežeš drugu traku dovoljne širind da prekrije prvo zalijepljenu traku. Zalihepiš drugu traku. Ne brini što se preklopila s već prethodno izrezanom i nju sam tezso s donje strane grijača.
Kod rezanja ti je potreban kvalitetan skalpel i izuzetno mirna ruka.
5. osušilo se u dva dana sa po par dati na suncu
Ne brini ukoliko ti nakon lijepljenja istane koji sitni mjehurić i ukoliko folija s nutarnje strane izgleda "magličasto" - sušenjem će nestati jer je folija porozna i kroz nju voda isparava vani.