Malo sam pretražio literaturu (ovo vrijedi za 145/146 sa kutijom osigurača "C", postoje još "A" i "B") pa kaže:
- pronašao sam da je ona mala žičica na ISO konektoru (a većina ne zna za što služi) zapravo pod naponom kada se uključi pozicija (neki radio prijemnici imaju tu funkciju da zasvijetle kad se uključi pozicija). Nažalost to mi se čini preslabo da napaja radio.
- pronašao sam i to da modeli 145/146 koji imaju instalaciju samo za radio, na konektoru za radio imaju stalni napon (preko osigurača F16 od 20A) koji je samo razdjeljen na dve žice
- pronašao sam i to da modeli 145/146 koji imaju instalaciju za radio+telefon, na konektoru za radio imaju stalni napon (preko osigurača F16 od 20A) ali i ACC napon (preko osigurača F15 od 15A).
Nisam baš neki ljubitelj kemijanja po struji na autu, ali pogledat ću još malo literaturu, i možda se to može vrlo jednostavno riješiti tako da bude kao tvorničko rješenje (prebaci se samo ta jedna žica sa F16 na F15 na kutiji osigurača), naravno pod uvjetom da na nju ništa drugo osim radija nije spojeno...
Ili tko želi može naći najbližu žicu koja ide sa osigurača F15, sa nje povuče jednu žicu na ISO konektor, i viola evo ACC-a.
Struja na 145/146 sa kutijom osigurača "C", vidi se koji su izlazi stalno pod naponom, a koji samo kada je uključen kontakt

Instalacija za radio na 145/146 sa kutijom osigurača "C"

Instalacija za radio+telefon na 145/146 sa kutijom osigurača "C"