09-06-2026, 14:46:07

Autor Tema: Kut zakretanja volana - AR 156  (Posjeta: 8301 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline -164-

• Trade Count: (+19)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • ex. 33 1.3V, 164 V6 Turbo, 156 JTD 20V, Gt 3.2 V6
    • Zagreb
Odg: Kut zakretanja volana - AR 156
« Odgovori #30 u: 24-05-2007, 23:42:18 »
vozio sam i ja clio i to 2 komada i volan je općenito katastrofa
elektični servo bez imalo osjećaja....jedino ako si vozio Clio Williams ili RS onda je bolji volan ali izravniji nemože biti
nije da izmišljam nego je opće poznato da alfe općenito a pogotovo 147/156 imaju najizravniji volan...mislim d aje kod 156 2,2 okretaja od jedne na drugu stranu
ja na cliu nikad nisam trebao okrenuti volan za 180 stupnjeva (pola kruga) da bi skrenuo na semaforu lijevo kod mene doma...
na alfi moram 270 stupnjeva okrenut, ruke mi se zamotaju oko volana od vrtnje... to je prvo kaj sam skužio u odnosu na clia....

onda mora da ti nešto nevalja na alfi..pa alfe imaju toliko izravan volan da čim malo trzneš volan već mijenja pravac...

Offline ErrAseR

• Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Spol: Muški
  • 156 1.9SW 03`
    • Zagreb
    • zeljeznice.net
« Odgovori #31 u: 25-05-2007, 00:22:08 »
hmmm, moram priznati da nemam pojma za koliko stupnjeva moram okretati volan da bi negdje skrenula pod nekim kutem, znam samo da je to prokleto jednostavna radnja i da je obavljam bez da o njoj razmišljam i da alfa ide upravo tako kako ja hoću i istu sekundu kad ja hoću.......toliko od jedne plavuše  :)))
nisam rekao da nejde kud ja ocu, ide ide i to dobro...
ali mora se malo više motat, al kako rekoh alfa je duža od clia i mozda je samo to razlog....
elektromobili idu u čistilište na ugradnju dizel motora....

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Ženski
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #32 u: 25-05-2007, 08:34:09 »
hmmm, moram priznati da nemam pojma za koliko stupnjeva moram okretati volan da bi negdje skrenula pod nekim kutem, znam samo da je to prokleto jednostavna radnja i da je obavljam bez da o njoj razmišljam i da alfa ide upravo tako kako ja hoću i istu sekundu kad ja hoću.......toliko od jedne plavuše  :)))
ali mora se malo više motat, al kako rekoh alfa je duža od clia i mozda je samo to razlog....
nisam nikad pomislila da sad moram nešto više motati nego sam motala na svim prijašnjim autima, to sam samo htjela reči  :hap:
(a uvjerljivo najgori volan je bio od moje lade......to sam zapamtila :))))
...tko nije naučio gledati nebo u potoku, ne zna što su ribe na drveću...

Andrić

Enver

• Gost
« Odgovori #33 u: 25-05-2007, 10:25:36 »

To sto ti clio odmah skrene na malom mjestu en znaci da ima direktan volan, vec da ima bolji kut zakretanja volana, ako ti na mali trzaj auto odmah ide u stranu na koju si trznuo volan to znaci da ima direktan volan. I ja u zivotu nisam vozio automobil sa direktnijim volanom od alfi. Cak nit porsche nema tolko direktan volan. Odnosno, tamo je progresivni servo koji uvijek savrseno dozira. Kako kazem, lovio sam 147 po cesti, a to je prokleto direktan volan. 156 nema ni priblizno tolko direktan volan.