Bio sam kod Bertola na dijagnostici prije tehnickog. Kompjuter je izbacio povremene probleme kod akumulatora (kao da je vec polako na izdisaju) i s lambda sondom. U Bertolu su mi rekli da je to mozebitno povezano i ako zamijenim akumulator da ce i lambda radit ispravno.
Ja nisam mijenjao nista nego sam otisao na tehnicki. Frajer je morao "gadjat" da dobije ispravno ocitanje na ekotestu, odnosno lambda sonda povremeno popizdi i ode u crveno. Ja zasad to u voznji ne osjetim, osim kad upalim auto (pa malo bude trom na pocetku). Frajer me je jedva pustio (nakon sto sam ga ja nagovarao da samo malo nacilja broj okretaja i dobit ce sva 3 zelena stupca). No na tumacenje da je to mozda do akumulatora on se smijao i rekao da to nikako ne moze imat veze jedno s drugim.
E sad mene zanimaju dvije stvari: prvo je tko je od njih u pravu, tj. ima li ili nema veze izmedju rada akumulatora i lambda sonde?
Drugo: koliko je to meni bitno? Potrosnja mi je ok, auto ide ok.......mislim da ne trebam jos to dirati sve skupa. Tehnicki sam prosao (na jedvite jade) al sad nemam brige godinu dana.
Takodjer mi je rekao da mi kociona tekucina ne valja (ono njegovo mjerenje tocke vrenja izbacuje: "loše!"), to mi se cini dost opasno tako da cu to otici odmah zamijeniti.