06-12-2024, 22:14:29

Autor Tema: Škripi, lupa 147-ica moja predraga :=)  (Posjeta: 4137 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline FAN

• Moderator
  • Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • GT
    • Zagreb
Škripi, lupa 147-ica moja predraga :=)
« u: 11-07-2008, 17:03:00 »
e ovako problem je sljedeći

kad okrećem volan škripi dosta al u intervalima malo škripi malo ne, al ono što me više zabrinjava je čudno lupanje dole negdje kod lijevog prednjeg kotača, vjerojatno je povezano jer kad skrećem ulijevo stvarno počne lupat dosta, i to baš ono nekakav zvuk koda netko nekaj drobi kod gume, balans štanga ne lupa sigurno jer je mijenjana prije mjesec i pol dana

pomoć molim vas!
:cigara: :cigara:

Offline Raziel

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 01' Mazda MX-5 (NB) 1.6 16V 94' AR 146 1.7 16V
    • Sv. Klara, Kutina
Odg: Škripi, lupa 147-ica moja predraga :=)
« Odgovori #1 u: 11-07-2008, 18:08:58 »
Homokinetički zglob...  :?:
    "...if in doubt, flat out..."   

Offline FAN

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #2 u: 11-07-2008, 18:25:42 »
ma zanima me samo jel to neki veliki kvar koji odmah moram riješit jer idem na more za 2 tjedna ili može izdržat do negdje 9 mjeseca... ne izgleda (tj.zvuči) mi bezopasno. :?: :?:

Anton

• Gost
  • Trade Count: (0)
« Odgovori #3 u: 11-07-2008, 21:33:55 »
rođeni, a da ti to prodas pa si kupis nes kaj ni zavareno selotejpom ha   :song:

Offline FAN

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #4 u: 11-07-2008, 21:50:29 »
rođeni, a da ti to prodas pa si kupis nes kaj ni zavareno selotejpom ha   :song:

:ne2: :ne2:

neću bit miran dok je ne dovedem u red  :craz

ijuric

• Gost
« Odgovori #5 u: 11-07-2008, 22:02:09 »
...tako i treba  :ok: :hap: ne slusaj ga sve cu ti ja objasnit drugom prilikom vezano za potpis :smijeh... a glede tvog problema ovo sto je reko raz ti je najvjerovatnije..odi pogledat malo temu sta je otvorio zenica nesto u stilu "nesto mi lupa u lijevom tocku" :craz...mozda sta pametno procitas (mozda i ne :smijeh)...al slicno mu to lupalo...al to ti je najprije homokineticki...al tamo su ljudi pisali sta sve da provjeris i nekim sistemom eliminacije dodjes do spoznaje sta je problem...

Offline FAN

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #6 u: 11-07-2008, 22:35:51 »
izgleda da ću morat sutra leć pod svoju alficu...

e sad ako je homokinetički koliko je pametno se voziti? i koliko je to financijski udar  :craz
« Zadnja izmjena: 11-07-2008, 22:41:32 od ALFAFAN »

Anton

• Gost
« Odgovori #7 u: 11-07-2008, 23:32:11 »
ni se pametno voziti jer jednostavnom metodom vjerojatnosti ce puk'nut kad najmanje treba a znas da na 147 nemres ni haubu otvorit ako ne ubacis 1500 kn, ko na automatu, prvo ubaci lovu pa se igraj....

ijuric

• Gost
« Odgovori #8 u: 12-07-2008, 00:23:11 »
...jooooj ma daj sta bi mu odmah puklo pa nije to od stakla...ako mu lupa vec duze onda da, ovako ne bi trebalo...daj ne sij paniku :smijeh i mozda treba samo kakvu mansetu mjenjati, podmazati...mislim treba pogledati moze biti opasno...al nije sad bas tako crnoooooo :craz

Offline FAN

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #9 u: 12-07-2008, 08:17:57 »
ni se pametno voziti jer jednostavnom metodom vjerojatnosti ce puk'nut kad najmanje treba a znas da na 147 nemres ni haubu otvorit ako ne ubacis 1500 kn, ko na automatu, prvo ubaci lovu pa se igraj....

stvarno znaš ulit povjerenje :craz

HvRv

• Gost
« Odgovori #10 u: 12-07-2008, 08:34:35 »
meni ti je lupalo i cudni zvukovi jedno vrijeme kada sam skretao ljevo. Onda sam skuzio da debilcek iz vulkanizacije nije dobro pritegnuo kotac jer je par sarafa bilo labavo :O Pritegnuo ja ko sivonja i sada nista hehe.. :D

ijuric

• Gost
« Odgovori #11 u: 12-07-2008, 13:15:47 »
meni ti je lupalo i cudni zvukovi jedno vrijeme kada sam skretao ljevo. Onda sam skuzio da debilcek iz vulkanizacije nije dobro pritegnuo kotac jer je par sarafa bilo labavo :O Pritegnuo ja ko sivonja i sada nista hehe.. :D
:da: meni je jednom jedan pametan mehanicar rekao da uvijek treba krenuti od najbanalnijih stvari tipa - da li su dobro zatisnuti serafi, dal se nes otpustilo itd...mozes raskopati pola auta i na kraju skuzis da je bila neka totalna glupost...treba sistemom eliminacije ici prema slozenijem...to sta je tebi bilo ja bi prvo pogledala i to bez zafrkancije....meni se dva x desilo da mi nakon montaze guma nisu dobro zatisnuli i nakon nekog vremena se olabavilo...alfafan kreni tako, pa ces vidjet i pusti antona nek sikce....sad je ljubomoran, jer ti vozis tako lijepi auto, a on sluzbenu oktaviju mumu :smijeh :smijeh :smijeh  :love3:

Offline FAN

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #12 u: 12-07-2008, 13:26:14 »
:da: meni je jednom jedan pametan mehanicar rekao da uvijek treba krenuti od najbanalnijih stvari tipa - da li su dobro zatisnuti serafi, dal se nes otpustilo itd...mozes raskopati pola auta i na kraju skuzis da je bila neka totalna glupost...treba sistemom eliminacije ici prema slozenijem...to sta je tebi bilo ja bi prvo pogledala i to bez zafrkancije....meni se dva x desilo da mi nakon montaze guma nisu dobro zatisnuli i nakon nekog vremena se olabavilo...alfafan kreni tako, pa ces vidjet i pusti antona nek sikce....sad je ljubomoran, jer ti vozis tako lijepi auto, a on sluzbenu oktaviju mumu :smijeh :smijeh :smijeh  :love3:

:smijeh :smijeh

uno4sette

• Gost
« Odgovori #13 u: 13-07-2008, 22:32:32 »

o entoni, zasto odjednom iz tebe progovara tolika ljutina... :craz

Offline FAN

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #14 u: 13-07-2008, 22:35:42 »
o entoni, zasto odjednom iz tebe progovara tolika ljutina... :craz

očito je ogorčen na svoju toliko da mu ni jedna 147-ica više nije mila  :craz :craz

Anton

• Gost
« Odgovori #15 u: 14-07-2008, 09:45:14 »
 :rolll:  prodana je
opet se vozi talijan ali nije alfa, samo sto ima 133 ks pa leeeeti.....dokle ce, neznam  :clap:
ebes sve ako jednog dana opet ne kupim 145, puno je robusnija od 147, grublja, tvrda, onak za drvosjece....taman za me  :pusi

jos boxer....

ijuric

• Gost
« Odgovori #16 u: 14-07-2008, 10:41:31 »
..o drvosjeco, drvosjeco... ...vidim ja ne bi ti po drvu udaro koliko ti je zgaravica ...toliko da ubi covjeka u pojam....i kakvog to talijana vozis..nek znamo :craz ...alfafan jesi stavio glavu pod kotac...jel vidis sta lupa :?: ...al ako si stavljao neke sire gume (vidim da jesi...bit ce to ti uzelo danak :craz

Offline Nino81

• Sa stažom
  • Alfa 146 16v 1,6 TS
    • Koprivnica
« Odgovori #17 u: 14-07-2008, 10:49:58 »
Škripa bi mogla biti da su u pitanju ležaji amortizera, za lupu ima puno lipih stvari :craz
Inače meni lupa kod naglog kočenja ili starta, ide danas u servis :ok:
Crazy for speed

Offline FAN

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #18 u: 14-07-2008, 10:51:28 »
al ako si stavljao neke sire gume (vidim da jesi...bit ce to ti uzelo danak :craz

:da: :da: bit će da je to... (al dobro nisu opet sad preširoke, 205 su)

nisam gurao glavu  :craz sutra idem kod seba da pogleda, ako je neki veliki kvar onda ću gurnut glavu i to ispred kotača

Offline FAN

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #19 u: 15-07-2008, 09:48:49 »
bio kod seba...

na kraju ništa nije bilo...

vozio ga je i on i ništa nije ni lupalo, ko da osjeti da je došla na pregled  :craz

pregledali prednji ovjes ništa nisu našli, jebiga ne znam šta joj je... sad ću morat pričekat da počne lupat ko luda 

ijuric

• Gost
« Odgovori #20 u: 15-07-2008, 11:57:01 »
bio kod seba...

na kraju ništa nije bilo...

vozio ga je i on i ništa nije ni lupalo, ko da osjeti da je došla na pregled  :craz

pregledali prednji ovjes ništa nisu našli, jebiga ne znam šta joj je... sad ću morat pričekat da počne lupat ko luda 
:ok: dijagnoza presiroki kotaci  :craz a da si sluso antona u kuci bi cmrljio i plako nad svojom sudbinom...sve takve stvari moraju fest lupati da bi bile opasne zato ne brigaj nego gas, gas  :hap: super da je sve ok..uzivaj :happ:

Offline FAN

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #21 u: 15-07-2008, 12:23:42 »
:ok: dijagnoza presiroki kotaci  :craz a da si sluso antona u kuci bi cmrljio i plako nad svojom sudbinom...sve takve stvari moraju fest lupati da bi bile opasne zato ne brigaj nego gas, gas  :hap: super da je sve ok..uzivaj :happ:

uzivat ću... i to vjerojatno do preksutra dok opet ne počne lupat, a onda anton vreba sa svojim "ulijevanje povjerenja" postovima  :craz

ijuric

• Gost
« Odgovori #22 u: 15-07-2008, 12:29:21 »
uzivat ću... i to vjerojatno do preksutra dok opet ne počne lupat, a onda anton vreba sa svojim "ulijevanje povjerenja" postovima  :craz
:smijeh ma daj on ti ni imo za kredu otplacivat pa sad kao auto ne valja :smijeh a i kaze puno je trosio para na ulje :smijeh) ...hehe to be continued...i samo odi procitat sve zenicine kvarove sve mu nesto skripi, lupa, udara i onda se samo od sebe popravi  :smijeh tako da ne brines to ti je tako...samo ti uzvaj, ako bude sta ozbiljnije lupat ce to stalno i nes moc ne cuti stalno  :hap:

Offline FAN

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #23 u: 15-07-2008, 13:06:30 »
:smijeh ma daj on ti ni imo za kredu otplacivat pa sad kao auto ne valja :smijeh a i kaze puno je trosio para na ulje :smijeh) ...hehe to be continued...i samo odi procitat sve zenicine kvarove sve mu nesto skripi, lupa, udara i onda se samo od sebe popravi  :smijeh tako da ne brines to ti je tako...samo ti uzvaj, ako bude sta ozbiljnije lupat ce to stalno i nes moc ne cuti stalno  :hap:

da, on je imao isti problem kao i ja... napisao mi je jednom: "litricu ulja u gepek i  :drive:", očito je on imao i par litrica u gepeku pa i dalje nije mogao  :drive:... :craz zato je ljutnju izrazio na bilstein-u, 18" bbs-ovkama i tako...  :craz

rekao sam mu da izvadi svjećice pa da pogleda jer su moja i njegova trošile litru na 1000 ne znam dali je pogledao  :?:

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #24 u: 15-07-2008, 13:10:39 »
:rolll:  prodana je
opet se vozi talijan ali nije alfa, samo sto ima 133 ks pa leeeeti.....dokle ce, neznam  :clap:
ebes sve ako jednog dana opet ne kupim 145, puno je robusnija od 147, grublja, tvrda, onak za drvosjece....taman za me  :pusi

jos boxer....
133 ks hm Punto GT (3) :craz:
Kockasti auto, najbolji auto.

Anton

• Gost
« Odgovori #25 u: 15-07-2008, 21:43:07 »
kae ovo.... :clap: :clap: :clap:
trac partija  :?:

viđe, gle da se razmemo, ja obozavam alfe, sve i bas sve, nisam pomodni sminker pa volim i sektase i 33 i breru i sve izmedu.... :love3:
ja sam u 3 mjeseca rastavio ( tocnije Darko je) pola motora, teta Irena zna da je Dare dr. za alfe i samo sam poslusao njegov savijet......kupi---prodaj    :song:

@isuse hint= 1.8 16v  :sport:

sorry  :off

@ alfafan fakat moze bit neka sitnica ili bezveze samoooooo moja iskustva nisu bas tako nevina, tj nis u mojoj blizini nije nevino  :craz

Offline FAN

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #26 u: 15-07-2008, 22:04:53 »
a kaj ćeš, inače auto je izgledao super onakav kakav je bio prije, al kad si ga preradio i dalje je dobro izgledao, jebiga ne možeš od crne 147-ice napravit ružan auto pa da mu ne znam šta napraviš...

Anton

• Gost
« Odgovori #27 u: 15-07-2008, 22:09:54 »
a kaj ćeš, inače auto je izgledao super onakav kakav je bio prije, al kad si ga preradio i dalje je dobro izgledao, jebiga ne možeš od crne 147-ice napravit ružan auto pa da mu ne znam šta napraviš...

mići prije mene ju je pazio ali previse gazio... :sad:
nemoj da te ja bediram, nema sanse da su svi takvi baksuzi kao ja, tvoja je puuuno bolja  :ok: :ok: :ok:

ijuric

• Gost
« Odgovori #28 u: 15-07-2008, 22:10:05 »
kae ovo.... :clap: :clap: :clap:
trac partija  :?:

viđe, gle da se razmemo, ja obozavam alfe, sve i bas sve, nisam pomodni sminker pa volim i sektase i 33 i breru i sve izmedu.... :love3:
ja sam u 3 mjeseca rastavio ( tocnije Darko je) pola motora, teta Irena zna da je Dare dr. za alfe i samo sam poslusao njegov savijet......kupi---prodaj    :song:

@isuse hint= 1.8 16v  :sport:

sorry  :off

@ alfafan fakat moze bit neka sitnica ili bezveze samoooooo moja iskustva nisu bas tako nevina, tj nis u mojoj blizini nije nevino  :craz
hehe antone vidis ti to nema te malo i odma mi  :song: :song: ma nek si ti prodo biserku kupit ces ti nes bolje...i daj slike od tog 1.8 16 V nek vidimo  :hap: ...nazalost njegov je bil samo lijep izvana  :smijeh  :off al morala sam mumu :pusa a da je bio lijep jest...al ni tvoj srebrenko ni za hititi  :craz i sad vise ni ne lupa  :love3:

Anton

• Gost
« Odgovori #29 u: 15-07-2008, 22:12:54 »
koga da pokazem :?:
svog novog talijana  :o000:

ma nema sanse, pa da me  :gun: :gun: :gun:

p.s. znam da ti falim i ti da meni  :craz
sva sreca da imam frendicu koja ce me uvijek provozat u svojojnovojkojatekstonijedoslapili  :love3: :love3: :love3: