13-06-2025, 19:26:14

Autor Tema: ©kripi, lupa 147-ica moja predraga :=)  (Posjeta: 4334 vremena)

0 Èlanova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline FAN

• Moderator
  • Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Mu¹ki
  • GT
    • Zagreb
©kripi, lupa 147-ica moja predraga :=)
« u: 11-07-2008, 17:03:00 »
e ovako problem je sljedeæi

kad okreæem volan ¹kripi dosta al u intervalima malo ¹kripi malo ne, al ono ¹to me vi¹e zabrinjava je èudno lupanje dole negdje kod lijevog prednjeg kotaèa, vjerojatno je povezano jer kad skreæem ulijevo stvarno poène lupat dosta, i to ba¹ ono nekakav zvuk koda netko nekaj drobi kod gume, balans ¹tanga ne lupa sigurno jer je mijenjana prije mjesec i pol dana

pomoæ molim vas!
:cigara: :cigara:

Offline Raziel

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 01' Mazda MX-5 (NB) 1.6 16V 94' AR 146 1.7 16V
    • Sv. Klara, Kutina
Odg: ©kripi, lupa 147-ica moja predraga :=)
« Odgovori #1 u: 11-07-2008, 18:08:58 »
Homokinetièki zglob...  :?:
    "...if in doubt, flat out..."   

Offline FAN

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #2 u: 11-07-2008, 18:25:42 »
ma zanima me samo jel to neki veliki kvar koji odmah moram rije¹it jer idem na more za 2 tjedna ili mo¾e izdr¾at do negdje 9 mjeseca... ne izgleda (tj.zvuèi) mi bezopasno. :?: :?:

Anton

• Gost
  • Trade Count: (0)
« Odgovori #3 u: 11-07-2008, 21:33:55 »
roðeni, a da ti to prodas pa si kupis nes kaj ni zavareno selotejpom ha   :song:

Offline FAN

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #4 u: 11-07-2008, 21:50:29 »
roðeni, a da ti to prodas pa si kupis nes kaj ni zavareno selotejpom ha   :song:

:ne2: :ne2:

neæu bit miran dok je ne dovedem u red  :craz

ijuric

• Gost
« Odgovori #5 u: 11-07-2008, 22:02:09 »
...tako i treba  :ok: :hap: ne slusaj ga sve cu ti ja objasnit drugom prilikom vezano za potpis :smijeh... a glede tvog problema ovo sto je reko raz ti je najvjerovatnije..odi pogledat malo temu sta je otvorio zenica nesto u stilu "nesto mi lupa u lijevom tocku" :craz...mozda sta pametno procitas (mozda i ne :smijeh)...al slicno mu to lupalo...al to ti je najprije homokineticki...al tamo su ljudi pisali sta sve da provjeris i nekim sistemom eliminacije dodjes do spoznaje sta je problem...

Offline FAN

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #6 u: 11-07-2008, 22:35:51 »
izgleda da æu morat sutra leæ pod svoju alficu...

e sad ako je homokinetièki koliko je pametno se voziti? i koliko je to financijski udar  :craz
« Zadnja izmjena: 11-07-2008, 22:41:32 od ALFAFAN »

Anton

• Gost
« Odgovori #7 u: 11-07-2008, 23:32:11 »
ni se pametno voziti jer jednostavnom metodom vjerojatnosti ce puk'nut kad najmanje treba a znas da na 147 nemres ni haubu otvorit ako ne ubacis 1500 kn, ko na automatu, prvo ubaci lovu pa se igraj....

ijuric

• Gost
« Odgovori #8 u: 12-07-2008, 00:23:11 »
...jooooj ma daj sta bi mu odmah puklo pa nije to od stakla...ako mu lupa vec duze onda da, ovako ne bi trebalo...daj ne sij paniku :smijeh i mozda treba samo kakvu mansetu mjenjati, podmazati...mislim treba pogledati moze biti opasno...al nije sad bas tako crnoooooo :craz

Offline FAN

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #9 u: 12-07-2008, 08:17:57 »
ni se pametno voziti jer jednostavnom metodom vjerojatnosti ce puk'nut kad najmanje treba a znas da na 147 nemres ni haubu otvorit ako ne ubacis 1500 kn, ko na automatu, prvo ubaci lovu pa se igraj....

stvarno zna¹ ulit povjerenje :craz

HvRv

• Gost
« Odgovori #10 u: 12-07-2008, 08:34:35 »
meni ti je lupalo i cudni zvukovi jedno vrijeme kada sam skretao ljevo. Onda sam skuzio da debilcek iz vulkanizacije nije dobro pritegnuo kotac jer je par sarafa bilo labavo :O Pritegnuo ja ko sivonja i sada nista hehe.. :D

ijuric

• Gost
« Odgovori #11 u: 12-07-2008, 13:15:47 »
meni ti je lupalo i cudni zvukovi jedno vrijeme kada sam skretao ljevo. Onda sam skuzio da debilcek iz vulkanizacije nije dobro pritegnuo kotac jer je par sarafa bilo labavo :O Pritegnuo ja ko sivonja i sada nista hehe.. :D
:da: meni je jednom jedan pametan mehanicar rekao da uvijek treba krenuti od najbanalnijih stvari tipa - da li su dobro zatisnuti serafi, dal se nes otpustilo itd...mozes raskopati pola auta i na kraju skuzis da je bila neka totalna glupost...treba sistemom eliminacije ici prema slozenijem...to sta je tebi bilo ja bi prvo pogledala i to bez zafrkancije....meni se dva x desilo da mi nakon montaze guma nisu dobro zatisnuli i nakon nekog vremena se olabavilo...alfafan kreni tako, pa ces vidjet i pusti antona nek sikce....sad je ljubomoran, jer ti vozis tako lijepi auto, a on sluzbenu oktaviju mumu :smijeh :smijeh :smijeh  :love3:

Offline FAN

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #12 u: 12-07-2008, 13:26:14 »
:da: meni je jednom jedan pametan mehanicar rekao da uvijek treba krenuti od najbanalnijih stvari tipa - da li su dobro zatisnuti serafi, dal se nes otpustilo itd...mozes raskopati pola auta i na kraju skuzis da je bila neka totalna glupost...treba sistemom eliminacije ici prema slozenijem...to sta je tebi bilo ja bi prvo pogledala i to bez zafrkancije....meni se dva x desilo da mi nakon montaze guma nisu dobro zatisnuli i nakon nekog vremena se olabavilo...alfafan kreni tako, pa ces vidjet i pusti antona nek sikce....sad je ljubomoran, jer ti vozis tako lijepi auto, a on sluzbenu oktaviju mumu :smijeh :smijeh :smijeh  :love3:

:smijeh :smijeh

uno4sette

• Gost
« Odgovori #13 u: 13-07-2008, 22:32:32 »

o entoni, zasto odjednom iz tebe progovara tolika ljutina... :craz

Offline FAN

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #14 u: 13-07-2008, 22:35:42 »
o entoni, zasto odjednom iz tebe progovara tolika ljutina... :craz

oèito je ogorèen na svoju toliko da mu ni jedna 147-ica vi¹e nije mila  :craz :craz

Anton

• Gost
« Odgovori #15 u: 14-07-2008, 09:45:14 »
 :rolll:  prodana je
opet se vozi talijan ali nije alfa, samo sto ima 133 ks pa leeeeti.....dokle ce, neznam  :clap:
ebes sve ako jednog dana opet ne kupim 145, puno je robusnija od 147, grublja, tvrda, onak za drvosjece....taman za me  :pusi

jos boxer....

ijuric

• Gost
« Odgovori #16 u: 14-07-2008, 10:41:31 »
..o drvosjeco, drvosjeco... ...vidim ja ne bi ti po drvu udaro koliko ti je zgaravica ...toliko da ubi covjeka u pojam....i kakvog to talijana vozis..nek znamo :craz ...alfafan jesi stavio glavu pod kotac...jel vidis sta lupa :?: ...al ako si stavljao neke sire gume (vidim da jesi...bit ce to ti uzelo danak :craz

Offline Nino81

• Sa sta¾om
  • Alfa 146 16v 1,6 TS
    • Koprivnica
« Odgovori #17 u: 14-07-2008, 10:49:58 »
©kripa bi mogla biti da su u pitanju le¾aji amortizera, za lupu ima puno lipih stvari :craz
Inaèe meni lupa kod naglog koèenja ili starta, ide danas u servis :ok:
Crazy for speed

Offline FAN

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #18 u: 14-07-2008, 10:51:28 »
al ako si stavljao neke sire gume (vidim da jesi...bit ce to ti uzelo danak :craz

:da: :da: bit æe da je to... (al dobro nisu opet sad pre¹iroke, 205 su)

nisam gurao glavu  :craz sutra idem kod seba da pogleda, ako je neki veliki kvar onda æu gurnut glavu i to ispred kotaèa

Offline FAN

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #19 u: 15-07-2008, 09:48:49 »
bio kod seba...

na kraju ni¹ta nije bilo...

vozio ga je i on i ni¹ta nije ni lupalo, ko da osjeti da je do¹la na pregled  :craz

pregledali prednji ovjes ni¹ta nisu na¹li, jebiga ne znam ¹ta joj je... sad æu morat prièekat da poène lupat ko luda 

ijuric

• Gost
« Odgovori #20 u: 15-07-2008, 11:57:01 »
bio kod seba...

na kraju ni¹ta nije bilo...

vozio ga je i on i ni¹ta nije ni lupalo, ko da osjeti da je do¹la na pregled  :craz

pregledali prednji ovjes ni¹ta nisu na¹li, jebiga ne znam ¹ta joj je... sad æu morat prièekat da poène lupat ko luda 
:ok: dijagnoza presiroki kotaci  :craz a da si sluso antona u kuci bi cmrljio i plako nad svojom sudbinom...sve takve stvari moraju fest lupati da bi bile opasne zato ne brigaj nego gas, gas  :hap: super da je sve ok..uzivaj :happ:

Offline FAN

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #21 u: 15-07-2008, 12:23:42 »
:ok: dijagnoza presiroki kotaci  :craz a da si sluso antona u kuci bi cmrljio i plako nad svojom sudbinom...sve takve stvari moraju fest lupati da bi bile opasne zato ne brigaj nego gas, gas  :hap: super da je sve ok..uzivaj :happ:

uzivat æu... i to vjerojatno do preksutra dok opet ne poène lupat, a onda anton vreba sa svojim "ulijevanje povjerenja" postovima  :craz

ijuric

• Gost
« Odgovori #22 u: 15-07-2008, 12:29:21 »
uzivat æu... i to vjerojatno do preksutra dok opet ne poène lupat, a onda anton vreba sa svojim "ulijevanje povjerenja" postovima  :craz
:smijeh ma daj on ti ni imo za kredu otplacivat pa sad kao auto ne valja :smijeh a i kaze puno je trosio para na ulje :smijeh) ...hehe to be continued...i samo odi procitat sve zenicine kvarove sve mu nesto skripi, lupa, udara i onda se samo od sebe popravi  :smijeh tako da ne brines to ti je tako...samo ti uzvaj, ako bude sta ozbiljnije lupat ce to stalno i nes moc ne cuti stalno  :hap:

Offline FAN

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #23 u: 15-07-2008, 13:06:30 »
:smijeh ma daj on ti ni imo za kredu otplacivat pa sad kao auto ne valja :smijeh a i kaze puno je trosio para na ulje :smijeh) ...hehe to be continued...i samo odi procitat sve zenicine kvarove sve mu nesto skripi, lupa, udara i onda se samo od sebe popravi  :smijeh tako da ne brines to ti je tako...samo ti uzvaj, ako bude sta ozbiljnije lupat ce to stalno i nes moc ne cuti stalno  :hap:

da, on je imao isti problem kao i ja... napisao mi je jednom: "litricu ulja u gepek i  :drive:", oèito je on imao i par litrica u gepeku pa i dalje nije mogao  :drive:... :craz zato je ljutnju izrazio na bilstein-u, 18" bbs-ovkama i tako...  :craz

rekao sam mu da izvadi svjeæice pa da pogleda jer su moja i njegova tro¹ile litru na 1000 ne znam dali je pogledao  :?:

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pe¹èa
« Odgovori #24 u: 15-07-2008, 13:10:39 »
:rolll:  prodana je
opet se vozi talijan ali nije alfa, samo sto ima 133 ks pa leeeeti.....dokle ce, neznam  :clap:
ebes sve ako jednog dana opet ne kupim 145, puno je robusnija od 147, grublja, tvrda, onak za drvosjece....taman za me  :pusi

jos boxer....
133 ks hm Punto GT (3) :craz:
Kockasti auto, najbolji auto.

Anton

• Gost
« Odgovori #25 u: 15-07-2008, 21:43:07 »
kae ovo.... :clap: :clap: :clap:
trac partija  :?:

viðe, gle da se razmemo, ja obozavam alfe, sve i bas sve, nisam pomodni sminker pa volim i sektase i 33 i breru i sve izmedu.... :love3:
ja sam u 3 mjeseca rastavio ( tocnije Darko je) pola motora, teta Irena zna da je Dare dr. za alfe i samo sam poslusao njegov savijet......kupi---prodaj    :song:

@isuse hint= 1.8 16v  :sport:

sorry  :off

@ alfafan fakat moze bit neka sitnica ili bezveze samoooooo moja iskustva nisu bas tako nevina, tj nis u mojoj blizini nije nevino  :craz

Offline FAN

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #26 u: 15-07-2008, 22:04:53 »
a kaj æe¹, inaèe auto je izgledao super onakav kakav je bio prije, al kad si ga preradio i dalje je dobro izgledao, jebiga ne mo¾e¹ od crne 147-ice napravit ru¾an auto pa da mu ne znam ¹ta napravi¹...

Anton

• Gost
« Odgovori #27 u: 15-07-2008, 22:09:54 »
a kaj æe¹, inaèe auto je izgledao super onakav kakav je bio prije, al kad si ga preradio i dalje je dobro izgledao, jebiga ne mo¾e¹ od crne 147-ice napravit ru¾an auto pa da mu ne znam ¹ta napravi¹...

miæi prije mene ju je pazio ali previse gazio... :sad:
nemoj da te ja bediram, nema sanse da su svi takvi baksuzi kao ja, tvoja je puuuno bolja  :ok: :ok: :ok:

ijuric

• Gost
« Odgovori #28 u: 15-07-2008, 22:10:05 »
kae ovo.... :clap: :clap: :clap:
trac partija  :?:

viðe, gle da se razmemo, ja obozavam alfe, sve i bas sve, nisam pomodni sminker pa volim i sektase i 33 i breru i sve izmedu.... :love3:
ja sam u 3 mjeseca rastavio ( tocnije Darko je) pola motora, teta Irena zna da je Dare dr. za alfe i samo sam poslusao njegov savijet......kupi---prodaj    :song:

@isuse hint= 1.8 16v  :sport:

sorry  :off

@ alfafan fakat moze bit neka sitnica ili bezveze samoooooo moja iskustva nisu bas tako nevina, tj nis u mojoj blizini nije nevino  :craz
hehe antone vidis ti to nema te malo i odma mi  :song: :song: ma nek si ti prodo biserku kupit ces ti nes bolje...i daj slike od tog 1.8 16 V nek vidimo  :hap: ...nazalost njegov je bil samo lijep izvana  :smijeh  :off al morala sam mumu :pusa a da je bio lijep jest...al ni tvoj srebrenko ni za hititi  :craz i sad vise ni ne lupa  :love3:

Anton

• Gost
« Odgovori #29 u: 15-07-2008, 22:12:54 »
koga da pokazem :?:
svog novog talijana  :o000:

ma nema sanse, pa da me  :gun: :gun: :gun:

p.s. znam da ti falim i ti da meni  :craz
sva sreca da imam frendicu koja ce me uvijek provozat u svojojnovojkojatekstonijedoslapili  :love3: :love3: :love3: