16-12-2019, 08:13:43

Autor Tema: TS hladna ne vuče, nema snage  (Posjeta: 16308 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Darkside

  • Trade Count: (0)
  • Starosjedioc
  • ****
  • Postova: 1166
  • Karma: 10
  • Spol: Muški
  • Nemam alfu
    • Varaždin
Odg: TS hladna ne vuče, nema snage
« Odgovori #20 u: 09-09-2009, 19:58:35 »
lambdu sam promjenio u 5 mjesecu, a i nema razlike u potrošnji
 

Offline a.m.alfa

  • Administrator
  • Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Postova: 36678
  • Karma: 1312
  • Spol: Muški
  • Alfa 146 1.4ts & Lancia Musa & Alfa 155 TD & V6
    • Fiume (RI)
Odg: TS hladna ne vuče, nema snage
« Odgovori #21 u: 09-09-2009, 20:40:25 »
dali te se ekspozije događaju u kolektoru usisa zraka?

marinek

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: TS hladna ne vuče, nema snage
« Odgovori #22 u: 09-09-2009, 23:12:22 »
maf (debimetar)
 

Offline Mirsad

  • Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 2600
  • Karma: 11
  • Spol: Muški
  • 156 2.0TS+LPG
    • Sarajevo
Odg: TS hladna ne vuče, nema snage
« Odgovori #23 u: 09-09-2009, 23:26:29 »
maf (debimetar)

potpisujem  :ok:
 

Offline M.G.III

  • Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Postova: 181
  • Karma: 7
  • Spol: Muški
  • alfa 156 1.8
    • Pula
Odg: TS hladna ne vuče, nema snage
« Odgovori #24 u: 09-09-2009, 23:31:37 »
mislim da nije maf,ja sam ga promijenio i dalje mi steka isto kao sto je kolega naveo!!!
mislim da su injektori jer sad po ljeti odmah prebaci na plin!!!
probaj je malo nagaziti nekih 50 km na benzin i vjerojatno nece stekati dok je hladna.
 

Offline sale 75

  • Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 7392
  • Karma: 242
  • Spol: Muški
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
Odg: TS hladna ne vuče, nema snage
« Odgovori #25 u: 10-09-2009, 00:02:24 »
proppiri ju na dvje stoje mozda bude bolje  :hehe:
 

Offline Seb

  • Donator kluba
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Postova: 15778
  • Karma: 540
  • Spol: Muški
    • Velika Mlaka
Odg: TS hladna ne vuče, nema snage
« Odgovori #26 u: 10-09-2009, 06:40:05 »
manjak benzina koji može bit iz x razloga...nagađanjem ovako če te poprvak više koštat nego da ti to neko stručan pogleda

Offline Mirsad

  • Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 2600
  • Karma: 11
  • Spol: Muški
  • 156 2.0TS+LPG
    • Sarajevo
Odg: TS hladna ne vuče, nema snage
« Odgovori #27 u: 10-09-2009, 09:25:11 »
A da ti nije prljava klapna (leptir) ja sa jucer ocistio i auto se preporodio kad je hladan bolje dize saug i ljepse radi obrtaji su mirni  QV
 

Offline Darkside

  • Trade Count: (0)
  • Starosjedioc
  • ****
  • Postova: 1166
  • Karma: 10
  • Spol: Muški
  • Nemam alfu
    • Varaždin
Odg: TS hladna ne vuče, nema snage
« Odgovori #28 u: 11-09-2009, 11:28:31 »
mislite da je maf, a zašto kada se ugrije sve bude ok?

kad malo bolje promislim kaže seb da je nedostatak goriva, možda su injektori malo poštopani, s obzirom da vozim na plin, ali opet nema mi logike jer kad se motor zagrije, ne primjetim nikakvu razliku.

probat ću ga malo furat na bengu pa ćemo vidjet.  :ok:
« Zadnja izmjena: 11-09-2009, 11:38:36 od Darkside »
 

Offline desperado

  • Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • ***
  • Postova: 685
  • Karma: 22
  • Spol: Muški
  • AR 147 1.9 jtdm
    • babinec
Odg: TS hladna ne vuče, nema snage
« Odgovori #29 u: 11-09-2009, 12:17:46 »
i ja imam isi problem i neznam koji je razlog....dok je hladan motor nikud nikam a kad se ugrije sve je u redu

Offline Darkside

  • Trade Count: (0)
  • Starosjedioc
  • ****
  • Postova: 1166
  • Karma: 10
  • Spol: Muški
  • Nemam alfu
    • Varaždin
Odg: TS hladna ne vuče, nema snage
« Odgovori #30 u: 11-09-2009, 17:23:05 »
i ja imam isi problem i neznam koji je razlog....dok je hladan motor nikud nikam a kad se ugrije sve je u redu

eto onda mi je drago što sam postavio upit, ima još nekoga kome treba savjet  :ok: :mah:
 

Zoan Dejanović

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: TS hladna ne vuče, nema snage
« Odgovori #31 u: 08-11-2009, 22:35:23 »
eto onda mi je drago što sam postavio upit, ima još nekoga kome treba savjet  :ok: :mah:
A da li je uobičajeno da po hladnom vfremenu AR 156 ne ugreje mašinu preko 55 stepeni?
 

Offline yedwy

  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 2103
  • Karma: 127
  • Spol: Muški
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
Odg: TS hladna ne vuče, nema snage
« Odgovori #32 u: 08-11-2009, 23:07:20 »
Nije, nevalja ti termostat tj termoventil...
 

Offline alfa 156 1.7

  • Trade Count: (0)
  • Starosjedioc
  • ****
  • Postova: 1330
  • Karma: 42
  • Spol: Muški
  • 156 1.8 T.S SP, Bravo t-jet 150
    • Krk, Rijeka
Odg: TS hladna ne vuče, nema snage
« Odgovori #33 u: 09-11-2009, 10:05:43 »
na 156 urica laže do 15 stupnjeva kao u mojem slučaju  :ok:
Vozim na plin
prema prirodi sam dobar i fin
 

Offline yedwy

  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 2103
  • Karma: 127
  • Spol: Muški
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
Odg: TS hladna ne vuče, nema snage
« Odgovori #34 u: 09-11-2009, 10:06:57 »
Svejedno i da laže 15 C to je 70 i još uvjek je premalo
 

Offline alfa 156 1.7

  • Trade Count: (0)
  • Starosjedioc
  • ****
  • Postova: 1330
  • Karma: 42
  • Spol: Muški
  • 156 1.8 T.S SP, Bravo t-jet 150
    • Krk, Rijeka
Odg: TS hladna ne vuče, nema snage
« Odgovori #35 u: 09-11-2009, 10:07:43 »
istina, meni stoji na 70 pa je ok  :craz
Vozim na plin
prema prirodi sam dobar i fin
 

igor 409

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: TS hladna ne vuče, nema snage
« Odgovori #36 u: 10-11-2009, 17:22:33 »
Citat: M.G.III link=topic=366 18.msg555599#msg555599 date=1252531897
mislim da nije maf,ja sam ga promijenio i dalje mi steka isto kao sto je kolega naveo!!!
mislim da su injektori jer sad po ljeti odmah prebaci na plin!!!
probaj je malo nagaziti nekih 50 km na benzin i vjerojatno nece stekati dok je hladna.

S obzirom na to da se detonacije javljaju i na benzinu i na plinu vjerojatno nisu injektori. Pogledaj u kakvom ti je stanju crijevo od usisa (između mafa i leptira). Moje je bilo puknuto i nakon što sam to sredio detonacije su prestale ali je auto cukao kad je bio hladan.

Ako možeš probaj od nekoga posuditi kablove jer možda su i oni dali svoje. kod menei je to bio najveći problem iako su mi 4 mehaničara (2 fušera te po jedan kod Obada i Valenčića) nakon spajanja na tester  rekli da kablovi ne mogu biti krivi nego je lambda pa sam kupio drugu no pomaka na bolje nije bilo. Na kraju sam probao s drugim kablovima i auto se preporodio.

Iako ovo možda nije uzrok vjerojatno je plinska mapa nešto bogatija od benzinske pa ih probaj izjednačiti na niskim okretajima jer isto tako donekle pomaže.
 

dada162

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: TS hladna ne vuče, nema snage
« Odgovori #37 u: 27-11-2009, 08:26:49 »
I ja imam isti problem kad je motor hladan. Na prvo paljenje se ugasi, na drugo pali bez problema. U prvih 3-5 min vožnje nesmijem dati jači gas jer trokira i javljaju se detonacije. Čim se motor malo ugrije radi sve OK.

Jučer sam razgovarao sa jednim mehaničarom i prvo što mi je rekao da bi mogli biti kablovi. Evo ako ima još netko kakav kometar što bi moglo biti nek kaže.
 

Offline Mirsad

  • Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 2600
  • Karma: 11
  • Spol: Muški
  • 156 2.0TS+LPG
    • Sarajevo
Odg: TS hladna ne vuče, nema snage
« Odgovori #38 u: 27-11-2009, 14:20:05 »
I ja imam isti problem kad je motor hladan. Na prvo paljenje se ugasi, na drugo pali bez problema. U prvih 3-5 min vožnje nesmijem dati jači gas jer trokira i javljaju se detonacije. Čim se motor malo ugrije radi sve OK.

Jučer sam razgovarao sa jednim mehaničarom i prvo što mi je rekao da bi mogli biti kablovi. Evo ako ima još netko kakav kometar što bi moglo biti nek kaže.

Probaj ocistiti klapnu kod mene je to bio problem  :ok:
 

Offline desperado

  • Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • ***
  • Postova: 685
  • Karma: 22
  • Spol: Muški
  • AR 147 1.9 jtdm
    • babinec
Odg: TS hladna ne vuče, nema snage
« Odgovori #39 u: 27-11-2009, 21:24:07 »
I ja imam isti problem kad je motor hladan. Na prvo paljenje se ugasi, na drugo pali bez problema. U prvih 3-5 min vožnje nesmijem dati jači gas jer trokira i javljaju se detonacije. Čim se motor malo ugrije radi sve OK.

Jučer sam razgovarao sa jednim mehaničarom i prvo što mi je rekao da bi mogli biti kablovi. Evo ako ima još netko kakav kometar što bi moglo biti nek kaže.
očisti klapnu,ja očistio i razlika je očita,imal sam isti problem ko i ti  :mah: