.... samo što mi nisu bacili crveni tapetić pred i pod noge.... mislili su ovome čemo uvalit' ovu bilu rugobu

U salonu pustinja

pa sam imao punu pažnju prodavatelja Joke ( nije oni naš Joke )...
razgledao MiToa,
pa Deltu,
pa opet MiToa....
Dakle:
......
ima perspektiva u kojima se neki dijelovi auta ne prezentiraju dobro tj. ne izgledaju kako treba ( prednja svjetla ),
ali Bože moj, ne vjerujem ni da Monika Beluči baš iz svih perspektiva izgleda sjajno.....
(kad smo kod prednjih svjetala, odabirom okvira mogu se vuzualno smanjiti ili povećati, isto vrijedi i za stražnja svjetla.)
ima nedorečenosti i nekompatibilnog dizajna u interijeru ( lagana futuristička nota volana a la Honda koja se meni ne dopada,
a o donjem dijelu sred. konzole koji kao da je iz devedesetih da i ne govorim.... brrrrrr... ),
16" felge i gume na ovom autu treba zaboraviti, pogotovo felge "limuzinskog" looka (one sa Fiata 500), ( obavezno 17" ... )
kao i jednobojni zadnji branik ( donji dio, "difuzor" jednostavno treba biti uvijek crn... )
.................................................
sviđao se nekome ili ne ipak se mora priznati da je originalan, a to je u današnje vrijeme jako teško postići.
mislim da su se u AlfaRomeu htjeli udaljiti od dizajnerske konfekcije tipa:
rastegni brale suzastozločeste oči od branika preko blatobrana do vjetrobrana...
a to smo u alfa varijanti svi očekivali, prebaci (predivna!) svjetla sa 159 na ovo malo auto i to će biti Alfa...
i mislim da su htjeli izbjeć' zamku u koju su npr. (doduše dragovoljno) upali proizvođači das afta pa isti dizajn prodaju od generacije 4 pa sve do ove 6.,
a da o zadnjoj Peugeot paleti ne pišem.....
uglavnom, struka (dizajnerska) je svoje rekla proglasivši dizajn MIToa
jednim od najboljih ako ne i najboljim za prošlu godinu, a tržište će reći svoje...
ali me strah da (barem kod nas) dizajn neće biti onaj razlog podbačaja prodaje već cijena.... a to je već druga priča.
Zato sam bacio oko i na Deltu....
O voznim osobinama ne bi jer ga nisam vozio.