14-06-2026, 19:33:48

Autor Tema: Alfa Romeo MiTo  (Posjeta: 399266 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 156
    • ZG Pešča
Odg: Alfa Romeo MiTo
« Odgovori #1290 u: 05-01-2009, 00:23:48 »
Oro 159 nije Saab, nažalost GM je ubio Saab kao što je i Ford ubio Volvo. Konfekcija ubija individualnost.

@Zdravka
nije mi MiTo sjeo, sve je konfekcija i šminkica po meni je naglasak stavljen na krivu stvar.
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline Raziel

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 01' Mazda MX-5 (NB) 1.6 16V 94' AR 146 1.7 16V
    • Sv. Klara, Kutina
« Odgovori #1291 u: 05-01-2009, 00:24:42 »
a ja moram nabavit vremeplov da odem malo u vrijeme kad se radila ALFA, a ne ovo...ovo... :sad:

Rođeni u krivo vrijeme... Ja zbog toga odavno plačem...
    "...if in doubt, flat out..."   

Offline nikola bozic

• Trade Count: (0)
  • Starosjedioc
    • Zadar
« Odgovori #1292 u: 05-01-2009, 00:25:05 »
nadam se da se šališ  :huh:

Treba biti realan i viditi sto ta banda iz Torina kuha.
Alfa 75 3.0 V6 America - siva, Alfa 75 3.0 V6 America - crna, Alfa Gtv 6 2.5 V6 - crna,
Alfa Milano 2.5 V6 Automatic - srebrna, Alfa 33 1.3 Sport Wagon Mk. 2 - mat crvena
By Alfa 75:"Samo vi čekajte da grožđe dozori,Alfe se beru brzo i bez puno priče !!!"

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #1293 u: 05-01-2009, 00:30:39 »
Da se razumjemo nemam niš protiv Fiata, 10 godian sam vozio Fiata, i Punto je bio jako pouzdan. No ne sviđa mi se što su sad napravili s alfom. Taman kad su vratili pošteni ovjes i napravili zasebnu paltformu su napravili auto teži od titanika koji bi treba biti sportski coupe ( brera ). Ne sviđa mi se ta politika konfekcije. Kvargu ni Alfa ni Lancia nisu Seat...

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Ženski
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #1294 u: 05-01-2009, 00:32:52 »
mislim da se vi svi trebate naviknuti da se vremena mjenjaju, s njima i između svega i auti i da više sigurno neće biti onoga što je nakad bilo i da sve postaje konfekcija sa sve kračim rokom trajanja  :cry:

ali MiTo je ipak alfa u još dovoljno stvari da ga se može zavoljeti ako nisi pretvrdoglav i presitničav  :wink:
...tko nije naučio gledati nebo u potoku, ne zna što su ribe na drveću...

Andrić

Offline nikola bozic

• Starosjedioc
    • Zadar
« Odgovori #1295 u: 05-01-2009, 00:33:30 »
Da se razumjemo nemam niš protiv Fiata, 10 godian sam vozio Fiata, i Punto je bio jako pouzdan. No ne sviđa mi se što su sad napravili s alfom. Taman kad su vratili pošteni ovjes i napravili zasebnu paltformu su napravili auto teži od titanika koji bi treba biti sportski coupe ( brera ). Ne sviđa mi se ta politika konfekcije. Kvargu ni Alfa ni Lancia nisu Seat...

Slazem se sa tobom.
Alfa 75 3.0 V6 America - siva, Alfa 75 3.0 V6 America - crna, Alfa Gtv 6 2.5 V6 - crna,
Alfa Milano 2.5 V6 Automatic - srebrna, Alfa 33 1.3 Sport Wagon Mk. 2 - mat crvena
By Alfa 75:"Samo vi čekajte da grožđe dozori,Alfe se beru brzo i bez puno priče !!!"

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #1296 u: 05-01-2009, 00:35:30 »
mislim da se vi svi trebate naviknuti da se vremena mjenjaju, s njima i između svega i auti i da više sigurno neće biti onoga što je nakad bilo i da sve postaje konfekcija sa sve kračim rokom trajanja  :cry:

ali MiTo je ipak alfa u još dovoljno stvari da ga se može zavoljeti ako nisi pretvrdoglav i presitničav  :wink:

Ma znam, al recimo nebih imao ništa protiv individualne konfekcije tipa 156,147. A mito je indvidualan samo s Nissan Micra dizajnom.

Nutra je pljunuta corsa, al do zadnjeg šaltera, Grande Punto je drugačiji.

Serfo

• Gost
« Odgovori #1297 u: 05-01-2009, 08:25:56 »
Ja kad to kazem, onda zbirne imenice po meni- drvlje i kamenje :craz

Serfo

• Gost
« Odgovori #1298 u: 05-01-2009, 09:30:07 »
Treba biti realan i viditi sto ta banda iz Torina kuha.

Ma povjest se ponavlja. Oni zive na staroj slavi, zderu skampe i manekenke im drze jutarnje emisije za djecu.

Sjetili su se pomoc jadnom u "kriminal" zatocenom jugu. I onda su zaposlili domicilno stanovnistvo- Arape i Albance.
Prodi se setao s Moanom Pozzi dok im je uvaljivao klirinske kombinacije s ruskim limovima recikliranih Volgi.

Posle su ono sto je ostalo od Alfe uvalili Agnelli-u. Po starom nama dobrom znanom receptu.
Visconti-a Agnelli-u. Pih.
Alfa MiTo. Plebejac u tunici. Da ne napisem kako bi Mi To rekli.

Barbari, Kelti, Helveti, Gali, Angli, Sasi, Frižani su ih prestigli. I jos samo da Huni i Slaveni pocnu radit bolje aute od njih.

Che bella machina. Da, Cuore Sportivo s cetri prijemosnice.

Onda bi ja trebao kupiti, cuvati, maziti i paziti ( i zvati je Darkic :craz) pravu Alfu.
A njima Englezi rade djelove za stare Alfe. Ni to nisu u stanju raditi.

Acta, non verba

Puko sam :bomb:

Offline Sinke

• Član Alfa Kluba 16
  • Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Alfa Romeo 156 GTA
    • Čakovec
« Odgovori #1299 u: 05-01-2009, 09:51:36 »

Offline nikola bozic

• Starosjedioc
    • Zadar
« Odgovori #1300 u: 05-01-2009, 10:43:13 »
Ma povjest se ponavlja. Oni zive na staroj slavi, zderu skampe i manekenke im drze jutarnje emisije za djecu.
Sjetili su se pomoc jadnom u "kriminal" zatocenom jugu. I onda su zaposlili domicilno stanovnistvo- Arape i Albance.
Prodi se setao s Moanom Pozzi dok im je uvaljivao klirinske kombinacije s ruskim limovima recikliranih Volgi.

Posle su ono sto je ostalo od Alfe uvalili Agnelli-u. Po starom nama dobrom znanom receptu.
Visconti-a Agnelli-u. Pih.
Alfa MiTo. Plebejac u tunici. Da ne napisem kako bi Mi To rekli.
Barbari, Kelti, Helveti, Gali, Angli, Sasi, Frižani su ih prestigli. I jos samo da Huni i Slaveni pocnu radit bolje aute od njih.
Che bella machina. Da, Cuore Sportivo s cetri prijemosnice.

Onda bi ja trebao kupiti, cuvati, maziti i paziti ( i zvati je Darkic :craz) pravu Alfu.
A njima Englezi rade djelove za stare Alfe. Ni to nisu u stanju raditi.

Acta, non verba

Puko sam :bomb:

Offline mislav

• Sa stažom
  • 159 1.9 JTDM SW
    • ZG
« Odgovori #1301 u: 05-01-2009, 10:54:36 »
Pa mogu ti reć da mi je drago što na 159-ki ima GM pečata, jer da nema, najvjerojatnije bih sada vozio Mazdu 6, Accorda ili Mondea! U 156-icu ili GT-jku ne mogu normalno sjesti da se okrenem naopako! U ovome SAAB-u sjedim kao da je za mene rađen! Mjenjać je odličan (ruku na srce imam s njim nekih problema, ali od nikog drugog nisam čuo ništa slično i mislim da nije stvar u getribi , jbg događa se), a napravio ga opel :craz. Gurneš ručicu put brzine, a on ga od polovice sam povuće :ok: U svakom slučaju (iako me tu i tamo j.be) uživam u tom Alfa/GM dizelu :hap:
Ne slažem se  u potpunosti s tobom. GM ima loše - preteške platforme i zbog toga je moja 159ka sa 150 ks užasno troma ali ipak je daleko kvalitetnija od 156ice i 147ice. Ne znam što ljudi očekuju ali MiTo je jako kvalitetan auto u odnosu na 147icu i tu se vidi veliki napredak. Alfa se popravlja u kvaliteti definitivno. Mislim, što će mi jak i super dizajniran auto ukoliko je totalno nepouzdan kao starije Alfe - to više nitko neće kupiti - zato se i ne treba čuditi što nema puno poslovnih Alfi - poslovnim ljudima trebaju pouzdani i luksuzni auti. Zato se nadam da Alfa ide u tom smjeru - Anadam se Alfi 169 dizelu sa preko 250ks, i cijenom od 50000 EUR, 149 kvalitetnoj (bez škripanja plastike), terencu sa jakim motorima i naravno malom Mito-u. Da bi Alfa bila kvalitetnija - moraju imati bolje prodajne rezultate - a da bi imali to moraju proširiti gamu - MiTo, 149, 159, 169 i dva SUV (manji i veći - kao BMW X3 i X5 ili Audi)

Evo čekam da me popljujete svi. :sad:

Offline kinggo

• Trade Count: (+1)
  • Starosjedioc
  • 147 2.0 TS
    • ZG Dumovec
« Odgovori #1302 u: 05-01-2009, 11:17:02 »
Ja spadam u stiliste. :craz 95% vremena provedem u gradu i tak mi svejedno kak auto ide jer ne dodjem do 3 s njime. Pa da onda barem izgleda dobro. A MiTo mi je tu veliko razocaranje. I po dizajnu i po materijalima i po ergonomiji. Ona klima na podu  :wal: :wal: :wal: Turbo motore takodjer ne volim, ali to je buducnost. 2 cilindra i 4 turbine.  :craz  Ne smeta mi niti zadnji ovjes, ali je smjesno da uz tolike zajednicke dijelove sa drugim vozilima taj auto toliko kosta.

@ Mislav Bez ikakvih losih namjera, ali daj si stavi povez preko ociju, zaboravi sto si do sada vidio i onda sjedni u MiTo pa ga "pipaj" unutra, pa onda to isto napravi u 147, GT,156 i svojoj 159 pa mi reci da je MiTo unutra kvalitetniji. Plastican je kao ibiza  :mad:, nazalost.  Na 159 mi je jedino volan bezveze, a na MiTu jedino kaj mi se svidja unutra je volan i instrument tabla.
A proskripati ce svaki na nasim kvalitetnim cestama. Pogotovo jer ih svi spustamo zato kaj iz tvornice izadju kao terenci.
... a htio sam crnu...

Offline mislav

• Sa stažom
  • 159 1.9 JTDM SW
    • ZG
« Odgovori #1303 u: 05-01-2009, 11:23:06 »
imao sam priliku sjesti u MiTo i prije službene promocije u Rh i autić je stvarno dobar i usporedba sa 147icom, po meni je smiješna. MiTo je astronomski iskorak u kvaliteti. A što se tiče zajedničkih dijelova s drugim proizvođačima - to je nužnost danas i velikim proizvođačima a kamoli ne Alfi koja ipak nije svjetska marka i ne prodaje na mmilijune auta godišnje. Ipak teško je o ukusima raspravljat - meni je MiTO uživo odličan

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #1304 u: 05-01-2009, 22:31:07 »
imao sam priliku sjesti u MiTo i prije službene promocije u Rh i autić je stvarno dobar i usporedba sa 147icom, po meni je smiješna. MiTo je astronomski iskorak u kvaliteti.

...ne shvacham ovo astronomski iskorak u kvaliteti...po kojim kriterijima... :?:

...kvaliteta izrade unutrashnjosti?...plastika k'o plastika...kaj mislish da mito nebu shkripao i kvrckao nakon par desetaka tkm ko i svi?...

...ovjes?...neznam po chemu je bolji ovjes nego u 147, 156?...

...motorizacija?...ajde, turbo benzinac je novost, al zhivi bili pa vidjeli njegovu kvalitetu nakon 100njak tkm...

...vanjski izgled?...to su ukusi i ne raspravlja se o njima, ali opet, da je ljepsha od 147, 156, GT nebih rekao - IMHO...

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

Serfo

• Gost
« Odgovori #1305 u: 05-01-2009, 23:21:21 »
...ne shvacham ovo astronomski iskorak u kvaliteti...po kojim kriterijima... :?:

...kvaliteta izrade unutrashnjosti?...plastika k'o plastika...kaj mislish da mito nebu shkripao i kvrckao nakon par desetaka tkm ko i svi?...

...motorizacija?...ajde, turbo benzinac je novost, al zhivi bili pa vidjeli njegovu kvalitetu nakon 100njak tkm...

...vanjski izgled?...to su ukusi i ne raspravlja se o njima, ali opet, da je ljepsha od 147, 156, GT nebih rekao - IMHO...

:ok:

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #1306 u: 05-01-2009, 23:56:52 »
Ovjes je po ničemu bolji od 147, 156, GT čak ni od 145/146,155

MiTo napred McPhearson, straga polukrutu

147,156, GT imaju napred dupla poprečna ramena i strga multilink ( modificirani McPhearson)
145/146,155 napred McPhearson straga nezavisni ovjes s mostom, i amortizerima izvan opruga,

Po pitanju Ovjesa MiTo je korak unazad na 145/146,155 a dva do tri koraka unazad u odnosu na 156,147, GT

Mirko

• Gost
« Odgovori #1307 u: 06-01-2009, 00:00:34 »
sad ga i ti pretjera  :craz

IGOR-ZG

• Gost
« Odgovori #1308 u: 06-01-2009, 00:16:03 »
Možda glupo zvuči,ali slažem se sa Mareom.........

vanjski izgled mi je ok i sviđa mi se ovaj DNA prekidač za različite stilove vožnje,ali prednji kraj mi je nekako previše zaobljen za reg. tablicu !

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #1309 u: 06-01-2009, 00:17:57 »
sad ga i ti pretjera  :craz
Čisto gledano mehaniku je.
Ali svi znamo da ja potajno snajam o novom mitu, diesel :smijeh

Offline mislav

• Sa stažom
  • 159 1.9 JTDM SW
    • ZG
« Odgovori #1310 u: 06-01-2009, 08:12:35 »

......astronomski iskorak u kvaliteti...... 147ica je auto iz 2001. i samim time logično je da je MiTo korak u naprijed
...... plastika u MiTo-u je fakat bolja ali o tome ne možemo sada ovako - to je dojam
......... motorizacija - turbobenzinci puno manje troše od ovih benzinaca litar metar a 2.0. JTD sa 165 ks će se vjerojatno ugrađivati i u Mito . bolji je od 1.9
.... vajnski izgled - to je stvarno subjektivno ali meni izgleda puno ljepše uživo

ijuric

• Gost
« Odgovori #1311 u: 06-01-2009, 10:40:48 »
......astronomski iskorak u kvaliteti...... 147ica je auto iz 2001. i samim time logično je da je MiTo korak u naprijed...... plastika u MiTo-u je fakat bolja ali o tome ne možemo sada ovako - to je dojam
......... motorizacija - turbobenzinci puno manje troše od ovih benzinaca litar metar a 2.0. JTD sa 165 ks će se vjerojatno ugrađivati i u Mito . bolji je od 1.9
.... vajnski izgled - to je stvarno subjektivno ali meni izgleda puno ljepše uživo

auuu...ne bi to bilo nekako tako :craz...ok subjektivni dojam je idnidviduala stvar, ali ovo iako bi logicno trebalo biti tako zapravo i nije...zavrsna obrada mozda malo detaljnija, ali plastika i opcenito unutrasnjost (osim volana i satova sto je napiso kinggo) losije od navedenih modela (iako sam u brojnim testovima citala sto i ti pises ali ja se opce ne slazem)...evo ti jedan primjer (sad ce isus procvasti) bijah sa svojom gt na jami kod fjumana i zavukla se ispod i nakon toga je on svoju 145 stavio na jamu pa se opet zavukoh ispod...totalni sok...vec sada na mjestima znakovi lagane rdje (kod mene), dijelovi podvozja spricani, dijelovi ne (takodjer kod mene), balans stange take da ih ja sa rukom savinem (takodjer kod mene) i neki sarafi fale, a neki su tu nitko ne zna zbog cega (takodjer kod mene :grin:)..i sve to na autu cekic tvornica a njegova 145 ima kusur godina i sve to izgleda punoooo bolje...danas se sve radi tako da traje 5 godina i ni jedan od ovih auta nece vozit za 20 ko sta sad nikola bozic, veloce, alfazda i ostala ekipa voze davne alfine uspjesnice...ali to je tako i to svagdje...sto se tice turbaka to je nesto sto je jako zanimljivo, potrosnja po meni tu nije nesto na sto bi ja stavila naglasak, ali kao sto je mareo sve lijepo napisao vidjet ce se za par godina jel i to radjeno za rokj trajanja 5 god (nadam se da ne ipak)...mito ima neka dobra tehnicka rjesenja, nisko teziste, aerodinamika, odnos tezine i snage (i radujemo se gta verziji) pa i ovjes (iako je od punta uzet najvecim djelom radi ustede)...stoga vjerujem da mito posjeduje u nekim segmentima odlicna vozna svojstva...ali...za mene je to iskorak u smjeru koji mi se ne svidja (privuci ce neke nove kupce, ali i odbiti stare, al valjda oni znaju sto rade i kako prezivjeti krizu), ali kao sto Zdravka rece nema povratka u proslost :sad:...mareo + :afr:

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #1312 u: 06-01-2009, 10:46:17 »
to što to imaš hrđe na GT icji je samo znak da djetelina i traktori ne idu zajedno. :hap:

Da je sve novije često šlampavoje je i ova razbijena 145 u dvorištu, po podvozju već ima hrđe, spojevi lima hrđaju a moja QV koja je 95 god nema ni točkicu hrđe ( doduše nema ni ispravni motor al to je rugi par opanaka)

bobv6

• Gost
« Odgovori #1313 u: 06-01-2009, 11:09:01 »
Che bella machina. Da, Cuore Sportivo Ne!!!!!Alfista se postaje zbog performansi ,zvuka ,dizajna auta  a Mito  :?: :?:  MiTo na prvi pogled ne opčarava ,,,rekli bi konfekcija ... Performanse ,ponuda motora ,,, klasika neki noviteti  :?: :?: po čemu će se neki klinac ako kupi MiTo zaljubit u alfu  kao što smo se mi ... :ok:  Vrtim film unazad i sjećam se 1300 juniorke , gtv6  ,   sprintica ,, 33 1.7 ti ,  75 amerika  155 2.5 v6 , 155 q4   itd za takve aute se živilo i danas postaju legende u pravom smislu riječi Cuore Sportivo

Serfo

• Gost
« Odgovori #1314 u: 06-01-2009, 11:14:50 »
Teško to ide u glavu

Offline kiki147

• Član Alfa kluba 17
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTDm Collezione
    • Dugo Selo
« Odgovori #1315 u: 06-01-2009, 11:38:55 »
Che bella machina. Da, Cuore Sportivo Ne!!!!!Alfista se postaje zbog performansi ,zvuka ,dizajna auta  a Mito  :?: :?:  MiTo na prvi pogled ne opčarava ,,,rekli bi konfekcija ... Performanse ,ponuda motora ,,, klasika neki noviteti  :?: :?: po čemu će se neki klinac ako kupi MiTo zaljubit u alfu  kao što smo se mi ... :ok:  Vrtim film unazad i sjećam se 1300 juniorke , gtv6  ,   sprintica ,, 33 1.7 ti ,  75 amerika  155 2.5 v6 , 155 q4   itd za takve aute se živilo i danas postaju legende u pravom smislu riječi Cuore Sportivo
zato ga roditelji moraju usmjeravat  :craz :craz

naravno i današnje alfe imaju svoje čari i uvijek če bit posebne! to je slučaj i kod drugih prizvođača

pogledajte novu imprezu,deltu,hondu civic nekad sportske ikone postaju obiteljski auti,bez sportskog duha
jednom alfa,zauvijek alfa!

Offline gmit

• Pripravnik
  • **
  • Mazda 3 MPS
    • Zagreb
« Odgovori #1316 u: 06-01-2009, 11:53:52 »
pogledajte novu imprezu,deltu,hondu civic nekad sportske ikone postaju obiteljski auti,bez sportskog duha

civic sa 3/5 vrata izgleda kao prava jurilica, i vani i iznutra

plus, type-r ima bolje performanse od bilo koje alfe trenutno u ponudi

toliko o obiteljsko-sportskom duhu
alfinist

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #1317 u: 06-01-2009, 12:01:53 »
Autoportal.hr - najstručniji autoportal u regiji - TEST ALFA ROMEO MITO 1.4 TB DISTINCTIVE

Dr. Željko Marušić:

To je automobil erotske privlačnosti, s dušom, koja izvire iz svake njegove pore

Podjednako je atraktivna sprijeda, straga i bočno, djeluje atraktivno i dinamično te ne treba ni staviti motor u pogon da bi se vidjela i osjetila snaga ovog modela.

Čvrstoća i masivnost osjećaju se u svakom kutku karoserije.

Motor puca od snage u svim područjima okretaja, u svim stupnjevima, te MiTo pretvara u pravog jurišnika.

Talijanski stručnjaci dobro su iskoristili iskustva iz sportskog programa - napravili su izvrstan sportski ‘set-up’, kod kojeg je sve podređeno stabilnosti, koja MiTo lijepi za asfalt..

To cijenu od 20.990 eura povisuje na blizu 23.000 eura, što nije malo, ali mala Alfa vrijedi svakog uloženog centa.

Jao, jao,  :o000: :o000: fali mi onaj stari Željko Marušić kad pljuca po svemu što stiže iz Italije, ovo mi više liči na test Golfa.

ijuric

• Gost
« Odgovori #1318 u: 06-01-2009, 12:04:22 »
 :grin: jes neko je stavio i u temu mito testovi...cudno..marusic u ekstazi...a mozda je bas to ono pravo kad je covjek prepoznao konacno :craz

Offline saša

• Starosjedioc
  • AR 147 1.6 TS
    • Zagreb
« Odgovori #1319 u: 06-01-2009, 12:14:22 »
bio sam nedavno u AC-u pa malo poslikao