Nisam ništa napisao u ovoj temi, pa evo moje viđenje.
Ulazak na stazu je bio u 17:08, to znam sigurno (imam i ispis poziva) jer smo u avionu čekali poziv, a dogovor je bio čim prva Alfa uđe na stazu, avion se diže. Nakon 17 minuta, Alfe su počele pokret, krug, boks i napuštanje staze. U tom dijelu koji je sveukupno trajao oko 23 minute 115 auta je napravilo po 2 kruga što iznosi 230 krugova ili 10 krugova po minuti. Toliko krugova po minuti se nije radilo ni kad je bila najžešća vožnja, što znači da je staza bila odlično iskorištena. Ta dva kruga je napravilo dosta ljudi koji uopće ne bi ušli na stazu.
U onoj 2. vožnji sam bio na suprotnom kraju staze od ekipe koja je masovno ulazila u krivine. Kaže mi prijatelj da su nakraju ciljne ravnine po 5 Alfi paralelno ulazile u krivinu. Pa dajte ljudi, dva auta je O.K. , sporiji koji se makne i brži koji ga prođe, ali 5 komada je čista ludost. Nismo tu došli ni razbijati aute niti se natjecati, ne bi se nekome osušila noga da je digao sa gasa. Ja osobno nisam nikad imao ni jednu škakljivu situaciju ni sada ni prethodna 3 puta na Grobniku. Mislim da je Grobnik sigurniji od obične ceste iz par razloga: asfalt bolje drži, imaš zone za izlijetanje, nitko ti ne dolazi u susret. Samo pamet u glavu i ne ulaziti u nepotrebne rizike.
Zadnja 3 kruga 2. vožnje sam bio jedini na stazi i kada sam izišao nije još dugo vremena nitko vozio, tako da je priča da nije bilo vremena je čista glupost. Tko je htio voziti mogao je tada.
Mjerenje vremena je posebna priča. Moglo se to riješiti i u jednom mjerenju, pa neka onaj mjerač kasnije 2 sata analizira ako treba. Ovako se nepotrebno staza zjapila prazna.
Prijedlog za drugu godinu: sigurnost na 1. mjestu. A kako bi se dobilo na sigurnosti treba smanjiti broj auta na stazi. Mislim da je 15 auta O.K. , kada jedan uđe u boks sa toki-vokijem se javlja da se jedan pusti i sve tako. Bit će dovoljno vremena bez brige, gume su ograničenje. Slikavanje na početku ostaviti, a 3. (natjecateljsku vožnju) škartati skroz ili ako baš bude interesa ostaviti za zadnjih 15 minuta od ta dva sata i raditi jedno mjerenje. Drugo je nepotrebno jer se neće ništa bitno dogoditi.