06-06-2026, 18:25:10

Autor Tema: Grobnik 2008. - komentari na vožnju po stazi  (Posjeta: 25228 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline modri

• Trade Count: (0)
  • Starosjedioc
  • Spol: Muški
  • 159 SW 1.9 16v,147 1.9 16v, 1000 TCR replica
    • Pula/Medulin
Odg: Grobnik 2008. - komentari na vožnju po stazi
« Odgovori #120 u: 05-06-2008, 11:50:54 »
to je kad ljudi izlaze na stazu, tj. potpisuju nešto a ne znaju ni šta su potpisali.....potpisali bi sve samo da vozi

vidio sam par sudara i izljetanja na grobniku....osim poštenja nema nikakve garancije da će ti krivac platiti štetu
kad si na stazi tretiraš se kao da si u utrci i za takve situacije postoje posebne premije osiguranja....recimo za type R obavezno osiguranje dođe oko 30 000 kn godišnje....a to nije kasko nego osnovno osiguranje...sad nisam 100% siguran šta sve pokriva

recimo frenda je na prvoj utrci polo cupa drugi vozač izgurao u provaliju, frend je jedva preživio, auto je bilo za ne prepoznati....i tko mu je platio popravak....on sam....pa se ti dokazuj tko je kriv...

ja nemam ni približno dovoljno iskustva da se potpuno opustim na grobniku kao ni velika večina ljudi ovdje...ne znam dal je itko osim seba vozio kružnu trku....samo što ljudi ne razmišljaju dok se ne dogodi sranje...

ovo pišem opčenito i nema toliko veze samo sa ovim susretom ali kad se ide na stazu...treba biti itekako koncentriran i paziti na ostale....a ne držati volan u jednoj ruci a cigaru u drugoj kao što sam vidio da neki rade.....vidi se lijepo na sebovoj snimci kako se može napraviti dobro vrijeme i kako se pretiče bez da se plaši druge

Offline Tvrtko

• Starosjedioc
    • Borongaj
« Odgovori #121 u: 05-06-2008, 11:53:01 »
sekta, sektaši :?: :?:

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Ženski
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #122 u: 05-06-2008, 11:53:14 »
modri  :ok:
...tko nije naučio gledati nebo u potoku, ne zna što su ribe na drveću...

Andrić

zenica

• Gost
« Odgovori #123 u: 05-06-2008, 11:55:12 »
e to to je to što me interesovalo, znači da su svi opasni, na stazi, i treba paziti iz više razloga, npr. neko te prestiže, a tebi pukne guma, i hop na njega, nigdje vas, zato drugi put, pamet u glavu, kao što je neko napisao, iskusni smo dovoljno da iskontrolišemo situaciju, niko nije dovoljno iskusan za to, uvjek se nešto može desit ne predvidjeno, pamet, pamet, pamet,  :craz

dani77zg

• Gost
« Odgovori #124 u: 05-06-2008, 11:55:22 »
Evo, i ja se slažem s Nevenom.
Meni je sve više-manje bilo OK, a jedino što mi je smetalo bio je prvi krug u kojem su ljudi počeli pretjecati i voziti praktički na nož.
To samo po sebi nije problem ako očekujem da će se ljudi tako voziti, no ako očekuješ "turističku" vožnju, kako je i pisalo, a svi lete uokolo, onda je to pomalo problematično.
Meni je još bilo OK, ali friend u drugom autu koji baš nije za takve stvari, a htio je vidjeti stazu (zapravo sam ga ja nagovorio), nije bio osobito oduševljen takvim razvojem događaja.
Osim toga, nemam zamjerki.
Doživljaj vožnje po stazi je doista nešto posebno, a organizacija me doista iznenadila u pozitivnom smislu i zahvaljujem im na tome.
Svaka čast.

BTW
Jeste vidjeli da se neko skucao o betonsku ogradu gore na cesti po kojoj se silazi na grobnik?
Taman je bila u tijeku treća vožnja kad se veliki oblak prašine tamo digao.
Imam fotke tog auta pa ih mogu staviti kad dođem doma.

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #125 u: 05-06-2008, 11:56:20 »
sekta, sektaši :?: :?:

to su ti one pijavice sta kucaju na vrata i nagovaraju te predjes na tamnu stranu  :)

Online piquet

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYMY
    • Zagreb
« Odgovori #126 u: 05-06-2008, 11:59:47 »
superfly a za kog je prednji pogon sa lsdom?? :craz :craz
MiTo

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #127 u: 05-06-2008, 12:02:15 »
superfly a za kog je prednji pogon sa lsdom?? :craz :craz

vjerojatno sa mangupicu  :)

Offline Agneza

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTDm
    • Zagreb
« Odgovori #128 u: 05-06-2008, 12:04:11 »
modri  :ok:

ja sam se raspitala za eventualno osiguranje dok idem na stazu, kaže moj osiguravatelj da nema šanse da me osigura... tako da bi to bilo očito tko jači  :batin na kraju iliti svatko sebi rješava...

glede svjedoka, ova situacija između mene i kolege sektaša oko koje se sve i zakuhalo u ovoj temi je čak i snimljena, pa eto on ima svoje, ja svoje viđenje a netko treći je tamo vidio nešto sasvim treće ...

Uglavnom, sreća da se ništa nije dogodilo  :hello: i da je sve prošlo euforično  :hello:

p.s. al mi je svejedno u mislima situacija s jednim kolegom kad smo prije 3-4 godine vozili u Monzi, koji je preletio preko pasica pa su ga šlepali sa staze ... na sreću bez posljedica ... zamisli samo da se  razbio u Italiji, tko bi ga došlepao do Hrvatske

Također, prošle godine sam bila suvozač Sebu dok nam je na ciljnoj izletio neoprezni kolega iz boxa pa smo mi izletili sa staze na travu ... Tako da znam šta pričam kad kažem da je dovoljna sekunda da se dogodi pi*darija   :da:
« Zadnja izmjena: 05-06-2008, 12:06:18 od Agneza »

Offline Agneza

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTDm
    • Zagreb
« Odgovori #129 u: 05-06-2008, 12:14:35 »
svi ste bili spori, sektasi su za q.... ja sam mislio da taj 6C V6 bolje ide, neki sminkeri iz 1. voznje se preselili i u 2. voznju, Agy mi je smetala po stazi koliko i njoj sekta (btw Agy sekta ti je dofurala tablete iz Srbije zato nedaj na sektu  :craz ) itd. itd.

:craz  :hap:  :)

:sado:

nisam ja na sektu, ja sam imala samo jednu situaciju i kolega i ja smo to raščistili... A ti si isto tako smetao Mauru, bil nam se potužio da se voziš ko aga po sredini sa sva 4 upaljena  :batin   :hehe:

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #130 u: 05-06-2008, 12:22:46 »
de si grdi kuco stara, vidis ti sta smo pisdarije napravili.

imao bih jedan komentar , nije bas na voznju orijentiran ali cini mi se puno vazniji ove gluposti. naime sluzbeno je alfa klub pozvao alfiste iz srbije da dodju(na njihovom forumu) na grobnik. na sto su se oni i odazvali. napravili su skoro 600km a nisu dobili niti zahvalu za ekipu iz najudaljenijeg mjesta( to se inace radi na susretima) drugo, pri ulasku na stazu su otrpaceni pjesmom "past ce bomba na beograd" i to iz sluzbenog razglasa, navinut do kraja. to nije u duhu dobrosusjedskih odnosa, a ja sam bio prosle godine u beogradu na susretu i nisam dozivo takve neugodnosti, stovise docekali su me i otpratili kao kralja. ocito da postoji i medju alfstima seljastvo i primitivizam, i svaka cast onome tkoju je pustio. bravo  :clap:   ja cu se ispricat deckima za ovo ali ne u ime alfa kluba nego kao domacin koji sam ih ugostio u zagrebu i odveo na susret. eto toliko, a vi dalje raspravljajte o tome ko ce platit stetu za neki sudar koji ce se mozda desit a mozda nece.

dosad  nisam nista govorio ali mi vec lagano ide na k rasprava o glupostima. evo vam novog materijala sad.

Online piquet

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYMY
    • Zagreb
« Odgovori #131 u: 05-06-2008, 12:23:42 »
svi ste bili spori

istina...zato sam ja kada vidjeh da grdi stiže lijepo usporio i desni žmigavac prije zagrebačkog! :craz
MiTo

Online piquet

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYMY
    • Zagreb
« Odgovori #132 u: 05-06-2008, 12:27:17 »
drugo, pri ulasku na stazu su otrpaceni pjesmom "past ce bomba na beograd" i to iz sluzbenog razglasa, navinut do kraja.

nisam čuo...odvratno...ali kakve veze ima alfa klub sa službenim razglasom?? :?: :?:
MiTo

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #133 u: 05-06-2008, 12:29:38 »
a sta nema? znaci moze bilo tko zasjest i radit sta hoce, ili to nije sluzbeni razglas? no kako god, sluzbeni ili nesluzbeni, nije uredu. i vjerujem da su mnogi culi dok su spremali na stazu.

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #134 u: 05-06-2008, 12:32:33 »

nisam čuo...odvratno...ali kakve veze ima alfa klub sa službenim razglasom?? :?: :?:

službeni as "službeni" Alfa Kluba.
tamo gdje je bio frižider s cugom, suncobran, i stol za prijave.
čula sam ali sam se nadala da sam nekaj krivo zabrijala, ali kako vidim - nisam  :wal: :wal: :wal:

Offline Raziel

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 01' Mazda MX-5 (NB) 1.6 16V 94' AR 146 1.7 16V
    • Sv. Klara, Kutina
« Odgovori #135 u: 05-06-2008, 12:34:51 »
Nisam čuo, ali stvarno odvratno!  :puke:  :wal:

BTW
Jeste vidjeli da se neko skucao o betonsku ogradu gore na cesti po kojoj se silazi na grobnik?
Taman je bila u tijeku treća vožnja kad se veliki oblak prašine tamo digao.
Imam fotke tog auta pa ih mogu staviti kad dođem doma.

Vidio sam auto kad sam krenuo doma... Fino razvaljen! Mislim da je bila 155-ica!
Aj baš stavi slike!
    "...if in doubt, flat out..."   

Offline Boksi

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
    • Pula
« Odgovori #136 u: 05-06-2008, 12:36:21 »
:funny: :funny: :funny: :funny:   kud baš meni da to napišeš, pogotovo ovaj dio sa vožnjom u gradu   :hehe:

mene nije strah auta iza mene već upravo tih koji su se došli iživljavat i "otkrivaju" granice svog auta... da ju nebi slučajno otkrili u mom boku  :hehe:... i nemoj ovo shvatiti kao uvredu, zaista nemam ti namjeru , ali nije isto ako netko slupa 33-ojku od par tisuća eura ili novu alfu od 15,20,25 tis eura...
Meni je inače ovo 4. put na Grobniku a glede kriznih situacija.. uh, imala sam ih ja i na stazi i izvan staze i previše  :kosa: ... s obzirom da nisam nikad doživjela neku preveliku ozljedu i sve na kraju ispalo ok , mislim da sam dobro savladala krizne situacije ali isto tako sam jako dobro naučila lekciju koliko je tanka granica gdje imaš kontrolu i gdje je više nemaš... da se smrzneš koliko je tanka!

I iz tog razloga moram priznat da sam postala malo opreznija glede "otkrivanja granica" i iživljavanja, pogotovo dok ima drugih vozača na cesti za koje ne znaš kako će reagirat ...   :rolll:

ma gle sve ok. Ali sad čitam gore tuđe komentare i neznam mogao bih napisati bibliju o tome. Znam da si bila brza ali je ispalo to sa tnt.om kao da se vučemo!

Ja sam prvi krug prije fotkanja lagano odvozio i nit preticao nit niš. Nakon fotkanja smo opet krenuli i opet sam pravilno vozio. I onda na zadnjem zavoju su neki odlazili u boks. Drugi su nastavili voziti pun gas,pa sam i ja krenuo jer sam mislio da sad ide ono brže( niti sam čuo kad su govorili nit sam vidio ne forumu, al dobro to je možda moja krivica jer nisam išao gledat a nisam stigo). E sad koliko se ja sjećam prilikom mog preticanja u "prvom" krugu mene su ljudi vjerno pratili u stopu!! Dakle nisam bio jedini. Prilikom onog kočenja sam uzeo u mogučnost da će možda presjeći i reagirao sam naglim kočenjem. Ali kad je već vidio da sam ga htio preč, a škripanje je jako dobro čuo, mogo se maknut. Ali on je i dalje vozio cik cak, vozeći kako je njemu pasalo, ne obrativši se na to što se oko njega zbiva.

Ja sam prije odlaska na stazu cijeli auto prekontrolirao , namjestio retrovizore na širi opseg oko auta da bi mogao sve oko sebe promatrat! Neznam koliko njih je to napravilo?! Mislim da ih nije puno!

A modri prihvačam to kaj si napisao! to stoji.

Ali vjeruj mi u svojih 5 godina vozačkog iskustva, doživio sam toliko situacija na koje ti nebiš mogao ni pomisliti. Izbjego toliko kriznih situacija imao par prometnih(neke mojom krivicom ali večina tuđom) i jako dobro znam što radim! Ne treba meni grobnik ili pak neka monza, nema veze, ali znam što radim. Osim toga nit je moj auto u stanju da uhvati 230 na grobniku da bih netkog ugrozio. Osim toga grobnik mi je preljepa staza i pre jednostavna (gledajući mogučnosti mog auta) da bih se sad zabio u nekog li tak.

Ma....uglavnom.....meni je bilo pre dobro, niš se nije desilo, redari su mogli drugi put malo objasniti kak to ide sa zastavama i što treba onda učiniti(jest ko da ih nije ni bilo) a svi smo uživali.
Alfa--Fiat--Lancia

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #137 u: 05-06-2008, 12:37:57 »
tko je pustao glazbu sa tog razglasa na Alfa pultu gdje je suncobran bio, ako je to doista odande doslo?!

meni je auto bucan, ali sluha jos imam  :craz, a to tko je pustao nemam pojma, nit me zanima. a momci su fino imali ruke u zraku , mahali itd itd.

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #138 u: 05-06-2008, 12:41:36 »
...redari su mogli drugi put malo objasniti kak to ide sa zastavama i što treba onda učiniti(jest ko da ih nije ni bilo) a svi smo uživali.

na pozadini papira s brojem za vožnju je nacrt staze i objašnjene zastavice.

Offline Boksi

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
    • Pula
« Odgovori #139 u: 05-06-2008, 12:49:26 »
na pozadini papira s brojem za vožnju je nacrt staze i objašnjene zastavice.

ma to nisam ni vidio, al nije tolko bitno. Vidio sam ja u jenom trenu mislim da je bila crvena zastav pa sam laganije vozio. :ok:
Alfa--Fiat--Lancia

Offline reddevill

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #140 u: 05-06-2008, 12:53:13 »
ja sam tak juril da me je jedinio tnt prošao i nisam nikoga mogao ugroziti jel sam jednostavno bio brzzzzz  :hehe: pa su se drugi meni micali i propuštali  :hehe:
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

Offline Agneza

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTDm
    • Zagreb
« Odgovori #141 u: 05-06-2008, 13:06:04 »
ako je ovo tocno za pustanje pjesme, steta da nisam to cuo  :mad: onda mi je jako zao  :sad:
covjek potegne 600km iz Novog Sada, a da ne govorim da je Sasa car careva kakav je decko  :ok: To moze i Agy potvrditit, jel Agy  :craz

dečki su zbilja super, toliko ljubazni i toliko ok , tako da ako je istina ovo za pjesmu, onda  :wal: :mad: :henker: ... stvarno sramota!
Ok, ovo za zahvalnice za najudaljenijeg posjetitelja do sad nismo imali i iskreno prvi put čujem, nije mi palo na pamet tako nešto al nije loša ideja  (btw. mislim da bi to zaslužili i naši gosti iz italije koji su na svakom susretu, a nerijetko na susrete dođe i dama iz njemačke...) , nebitno... možda smo ih trebali malo "naglasiti"

i inaće mi muzika na susretima nije baš nešto alfistička (Ogulin mi je bio  :ok: ali Split baš i ne) ali šutim kad vidim da raja uživa  :craz

ali za neke seksističke ili da sam čula ovo sa bombom... pa vjerojatno bi otišla do tam i zamolila da prebace na neš drugo... ja ionako nemam dlake na jeziku  :craz

Offline ingeborg

• Ovisnik o alfistima
  • AR GT 3.2 V6
    • Rijeka
« Odgovori #142 u: 05-06-2008, 13:10:34 »
tko je pustao glazbu sa tog razglasa na Alfa pultu gdje je suncobran bio, ako je to doista odande doslo?!

Ako se misli na taj razglas, glazba je puštana sa laptopa i ja sam osobno odabrala što će se puštati, a takvih pjesama nije bilo. Snimljena je glazba 80-ih, Rocka i nešto Dalmatinskih pjesama. Ja nisam čula to o čemu se priča , a ako se i desilo da je netko uletio sastrane sa takvom glazbom ja se ovim putem ispričavam svima koji se osječaju uvrijeđeni i zahvaljujem se što su prešli toliki put da bi došli do Grobnika.

« Zadnja izmjena: 05-06-2008, 13:12:17 od ingeborg »

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #143 u: 05-06-2008, 13:13:55 »
neko je iskoristio guzvu pa je pristekao stick dok se vecina spremala na stazu.
 ovo za zahvale, sasvim je dovoljno reci hvala sto ste dosli, pozvat ih na rzaglas, pitat koje pitanje, tek toliko da se osjecaju vise ko doma. eto prijedlog za sljedeci put. ja sam dobio majicu naprimjer, sigurno ce se nac koja i za pobjednika te klase sljedece godine.  :ok:

Offline Agneza

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTDm
    • Zagreb
« Odgovori #144 u: 05-06-2008, 13:15:08 »
... redari su mogli drugi put malo objasniti kak to ide sa zastavama i što treba onda učiniti(jest ko da ih nije ni bilo) a svi smo uživali.

vidiš da baš i ne znaš kaj radiš na stazi kad nisi naučio zastavice  :hap: niti znao uopće kad je koja vožnja ...

kaj da je netko mahao žutom recimo ?  a ti nastaviš juriti...

Ne mislim ovdje sad potezat preveliku raspravu, al na stazi malo jesu druga pravila, u smislu da manja greška može imati daleko veće posljedice ... I još nešto, ja sam imala i neke krizne situacije iliti prometne svojom greškom i tek onda naučiš i shvatiš neke stvari  :da:

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #145 u: 05-06-2008, 13:29:01 »
neko je iskoristio guzvu pa je pristekao stick dok se vecina spremala na stazu.

e pa onda dotičnom poručujem ovo (s piste)
slika >> http://i32.tinypic.com/5vykxg.jpg

:clap:
« Zadnja izmjena: 05-06-2008, 13:31:08 od AA-lfa »

kiki-jarun

• Gost
« Odgovori #146 u: 05-06-2008, 13:31:52 »
vidim nije bilo vjetra na grobniku... :smijeh

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #147 u: 05-06-2008, 13:51:18 »
Dario - Agyna uljarica
Jasmnika - Agy
...tko nije naučio gledati nebo u potoku, ne zna što su ribe na drveću...

Andrić

Offline Agneza

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTDm
    • Zagreb
« Odgovori #148 u: 05-06-2008, 13:58:45 »
vidis sta ti je kad muskom das volan u ruke  :hap:

da , i kad ti voziš nakon njegovih par krugova na vručim gumama  :)

al imaš pravo, bit će nešto od njega .. btw. moja uljarica nije ni čipana ni olakšana - samo je malo spuštena + vozili smo na 16" ... daklem, ja vrlo zadovoljna  :da:

Offline Agneza

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTDm
    • Zagreb
« Odgovori #149 u: 05-06-2008, 14:03:13 »
parole parole parole  :song:

:song:

pa mora on bit bolji... kak bi bilo da ja budem bolja pa da mi bude depresivan i onda ništ od  :volim   :craz