Trebam pomoć!
Skinuo sam danas i drugi amortizer s auta pošto moram mjenjati kape, uglavnom...primjetio sam da je na amortizeru na vozačevoj strani onaj donji tanjur koji drži oprugu je okrenut tako da je više približen unutarnjem limu nego tanjur na drugoj strani kod suvozača. Isto tako zbog konstrukcije tanjura je automatski opruga više prema ntrag tj. njen donji dio u odnosu na os amortizera. Je li to normalno?
Probao sam svakakve kombinacije sa različitim gornjim gumama i limovima na tom gdje je bliže i nikako da dobijem jednaki položaj odnosno savršeno suprotni u odnosu na suvozačku stranu. Ako i namjestim onda ne paše gornji ležaj u rupe ili se ne može uopće gurnuti kroz rupe na muldama, samo jedan položaj valja. Probat ću sutra sa suvozačkim kad budem slagao kombinirat limove, dal se može šta napravit, ali ne vjerujem. Isto tako godnji najviši prsten koji drži oprugu i njegova guma nisu skorz drugačiji nego na drugom amortizeru, ne sjećam se točno, al npr. lijevi limeni prsten je drugačiji od desnog, a gume ispod njega nisu već su jednake. To me ne bi brinulo, da nisam našao jednu gumu koja je različita, našao u garaži, ne znam od kud mi, možda od serije 2 jer na njoj opruga ne završava na jednaki naćin kao na seriji 3, pošto je kraća...
Nije stvar samo u razmaku od lima jer po tome ispada da opruga na desnoj strani, ne stoji pod jednakim kutem kao na lijevoj. Em je donji dio bliže na unutra, em je opruga više na natrag. Geometrija je namještena i tu nije bilo problema i ništa ne struže pri skretanju.
Dal to možda tako mora biti zbog težine vozača i utjecaja istog na vozne osobine ili pak potonuće lijeve strane auta kad se sjedne, pa je tako konstruirano?
Čudno, ne vjerujem da su napravili takav propust u konstrukciji.
Jel može netko pogledati na svojoj kako to stoji? Dakle na suvozačkoj strani tanjur i time i donji dio opruge je više udaljen od unutarnjeg lima blatobrana nego onaj na vozačevoj strani. Stavim slike ako treba.