Ok, al uspio sam skinut i bez toga, nije jako napeto očekivao sam da će šaraf koji sve to drži probit namještaj, al je odletio smao 30 cm.
E sad me nešto zanima,skužio sam da je ova opruga na amortizeru što sam kupio kraća od moje, a moj auto je navodno spušten... U biti ne znam dal je kraća, al ima manje zavoja, negdje između pola zavoja i jednog zavoja manje od mojih. I čini mi se da je sama opruga za nekih pola mm deblja. Mjerio sam. Dal ja mogu ikako vidjeti po brojevima na amortizru s kojeg je to motora? Možda sam kupio amortizer i oprugu sa 16V, volio bi da je tako pa da odem na isto mjesto po drugi amortizer. I gdje bi onda mogao testirati amortizr u kakvom je stanju, al tako skinut s auta bez opruge i ičega na sebi?
Dakle ovako:
u novoj seriji sve su opruge priblizno jednake, .. sa sitnim varijacijama, u zavisnosti od kojeg dobavljača je Alfa kupila opruge.
1.7 16V ima iste opruge kao i ostali, a niza je samo zato jer je motor teži, a jedino 16v

i P4 ima orignalno kraće opruge, dakle razlika je samo u dužini neopterećene opruge, isti je broj zavoja, ista je debljina.
Nova serija ima opruge sa 4 i 3/4 kruga, a stara serija je imala opruge sa 4 kruga, dakle po ovome mozes provjeriti da li su rezane ili nisu..ili su od stare serije.
Sto se amortizera tice, po broju se moze vidjeti sa čega su..