16-06-2026, 18:33:00

Autor Tema: benzinac i dizelaš (prednosti, mane, prošlost, sadašnjost i budućnost)  (Posjeta: 96475 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+13)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • Spider
    • Zagreb
evo da i ja kažem svoje mišljenje jer sam imao i ts a sad imam jtd.
JTD je daleko jači od 1.6ts kojeg sam posjedovao i to se ne može mjeriti al da ću ponovo kupiti diesela,sigurno neću.
ide diesel al mi je dosta monoton i daleko sam više uživao sa slabijim benzincem nego sa traktorom.
da mi je potrošnja presudna važnost i nije.
Slijedeće godine je moja 156ica na prodaju i sa 99% sigurnošću ću reći da diesel u moj dvorište više neće.
Nisam imao problema i kvarova sa traktorom al me poslije monotone vožnje u dieselu najviše smeta to kad odem na benzinsku da još dva sata poslije tankiranja smrdim po nafti.

Na diesel se grije na plin se kuha a na benzin se vozi  :drive:

:hehe:
a na čemu si ti  ::)
Spider 115

Offline Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
evo da i ja kažem svoje mišljenje jer sam imao i ts a sad imam jtd.
JTD je daleko jači od 1.6ts kojeg sam posjedovao i to se ne može mjeriti al da ću ponovo kupiti diesela,sigurno neću.
ide diesel al mi je dosta monoton i daleko sam više uživao sa slabijim benzincem nego sa traktorom.
da mi je potrošnja presudna važnost i nije.
Slijedeće godine je moja 156ica na prodaju i sa 99% sigurnošću ću reći da diesel u moj dvorište više neće.
Nisam imao problema i kvarova sa traktorom al me poslije monotone vožnje u dieselu najviše smeta to kad odem na benzinsku da još dva sata poslije tankiranja smrdim po nafti.

Na diesel se grije na plin se kuha a na benzin se vozi  :drive:

Po meni bilo bi najispravnije :Na plin se grije i kuha na struju se vozi.   :song:

Offline Mate

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
    • Zagreb
u mene se grije, kuha i vozi na plin  :craz sale  :grinning-smiley-043:

Offline Alfista145

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS 2001 - Volvo V60 RD4 2018
    • Istra
u mene se grije, kuha i vozi na plin  :craz sale  :grinning-smiley-043:
Potpis  :hehe:
Alfa u srcu, Volvo u garazi.

Offline SALE-82

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • Mainz (DE)
To je moje mišljenje i iza toga stojim. Naravno ja nikoga neću niti Pokušat uvjeriti i ubjedjivati šta je bolje.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Meni kad krene u životu, toliko se zalaufa, da krene bez mene.

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+13)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb
To je moje mišljenje i iza toga stojim. Naravno ja nikoga neću niti Pokušat uvjeriti i ubjedjivati šta je bolje.

Sent from my iPhone using Tapatalk

pa nemoj se odma ljutiti, samo malo pripazi kad tankaš da ti ne pokapa po cipelama  :hehe:
Spider 115

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
Evo ja se jutros zašporka .... al onaj pojačani dizel ne smrdi.
Skoro ko benzin se ocisti  :craz

Jedino ko pegla na ložu..... to smrdi malo  :hehe:
.... sempre gilles ....

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
ja da radim do 7-8000km godišnje bih vozio maserati quatroporte a pošto radim 30-ak tkm vozim JTD

volim benzin ali fore tipa smrdim po dizelu ne pušim, jer ako smrdiš po dizelu ne znaš kako se pravilno toči i drugi put zamoli nekoga da ti to netko učini  :ok:

konkretno šta kupiti kod 159 da je benzin osim V6 da ide da ne troši 17l po gradu, tbi , koliko ih je kod nas na forumu 0
Mislio sam sutit ali sad necu. Sta fali ".2.2 JTS-u  kod 159 :?: ide super(bolje nego 1.9 Jtd 16v ) i ne trosi previse.Nemoj mi sad prodavat price o čipanju jer mogu i ja našarafit turbinu i imat 300 konja ali nisam balo od 20.g.  :rolll: mislim danko dobri smo ali stvarno seres  :metak
Varijator sekta

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
volim dizela,super je,malo troši, izdržljiv je a ide odlično ali....nevolim osječaj vožnje dizela i tu mi je benzin puno bolji,pogotovo sa plinom pa me onda boli briga i za potrošnju  :da:

Offline buzz11

• Ovisnik o alfistima
  • This time, next year, will be millionaire
    • Rapperswil, Switzerland
    • Personal web site
Moram priznat da sa 40 godina starosti, 22 godine vozačkog staža i oko ohoho prijeđenih kilometara ne razumijem komentar tipa...ne volim osjećaj vožnje dizela, kod benzinca je to puno bolje. Šta je to točno kod benzinca bolje? Šta 1.6 pri 150 urliče ko da ga se kolje? To što moraš šaltat neprestano tako da imaš žuljeve na ruci? Šta li? Zvuk?...2.4 urliče ko razjareni bik. Zvuk je...nema veze sa traktorom. Treba samo nać koju i poslušat kako to zvuči.
Mislite si šta god želite, al žao mi je, dizelaši su poderali benzince, sad nešto benzinci kao vraćaju turbom, al onaj osjećaj u dizelu, posebno 2.4, kad stisneš gas na pretjecanju i kad izbaci kao iz katapulta i sve traje tren, taj osjećaj može popravit samo 3.2 Busso...Bethovenova deveta upakirana u 6 cilindara savršenog zvuka, al enormne potrošnje.
Vozio sam svašta u životu i moram priznat da su benzinci sa manje od 6 cilindara auti za na plac.  :da:
Nebi svoju 2.4 mijenjao za tri TS-a taman da ih dobijem dzaba.  :rolll: :hehe:

I onda još plin unutra...na to se kuha pa dobijemo benzinca koji smrdi i uvijek kad se vozim iza plinjare čekam da iz auspuha ispadne lonac graha jerbo naglo ogladnim.
Zagriženi benzinaši priznajte si napokon da je Alfa dizlo isto Alfa i to jaaaakoooo dobra Alfa. U bilo kojoj varijanti.

@
Sale...dobri smo si...ne kakaj  :funny: Na svakoj benzinskoj imaš one najlonske rukavice  :funny: :smijeh
« Zadnja izmjena: 11-11-2013, 16:26:49 od buzz11 »
Ex: AR 33 1.7 16V, Fiat Brava 1.4 12V, AR 156 2.4 JTD, AR Giulietta 1.4 TB, A3 2.0 TFSI, AR 147 1.9 JTDm Q2
Trenutno: AR 147 1.9 JTD, Fiat Bravo 1.4TB MultiAir Sport

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
Mislio sam sutit ali sad necu. Sta fali ".2.2 JTS-u  kod 159 :?: ide super(bolje nego 1.9 Jtd 16v ) i ne trosi previse.Nemoj mi sad prodavat price o čipanju jer mogu i ja našarafit turbinu i imat 300 konja ali nisam balo od 20.g.  :rolll: mislim danko dobri smo ali stvarno seres  :metak

nije ovo išlo direktno tebe, pjeniš se bezveze

ali osim tebe znam za još jedan 2,2 i niti jedan od njih ne radi neku ludu km, nemam ja ništa protiv njega ali radi 20tkm godišnje sa njim pa te onda budem pitao

čitaj napisano, čipanje nije nitko spomenuo, niti povukao paralelu sa 2,2 vs 1,9 i ne želim ulaziti u tu raspravu

našarafi turbo ako možeš pa da i to vidimo to je tako jednostavno pa je svaka druga 1,9 JTDM sa većom turbinom i preko 200ks jer to je onako PnP :wal:

nisam balo, ne radim to da bi se kurčio, ne radim to da bi se trkao, radim to jer se volim voziti i volim prerade, to nema veze sa godinama  :ok:

to je moje mišljenje na cjelu temu ne na nekog osobno :ok:
Nije bolest sve što boli

Offline Argor

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Koprivnica

ali osim tebe znam za još jedan 2,2 i niti jedan od njih ne radi neku ludu km, nemam ja ništa protiv njega ali radi 20tkm godišnje sa njim pa te onda budem pitao

čitaj napisano, čipanje nije nitko spomenuo, niti povukao paralelu sa 2,2 vs 1,9 i ne želim ulaziti u tu raspravu

našarafi turbo ako možeš pa da i to vidimo to je tako jednostavno pa je svaka druga 1,9 JTDM sa većom turbinom i preko 200ks jer to je onako PnP :wal:

nisam balo, ne radim to da bi se kurčio, ne radim to da bi se trkao, radim to jer se volim voziti i volim prerade, to nema veze sa godinama  :ok:

Bez fige u džepu.  :?:                                                                   :funny:

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
Bez fige u džepu.  :?:                                                                   :funny:

ne kuri bezveze  :batin
Nije bolest sve što boli

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 2.0 JTS & 75 3.0 12v & 595 Comp. & Abarth 124
    • Losinj
Moram priznat da sa 40 godina starosti, 22 godine vozačkog staža i oko ohoho prijeđenih kilometara ne razumijem komentar tipa...ne volim osjećaj vožnje dizela, kod benzinca je to puno bolje. Šta je to točno kod benzinca bolje? Šta 1.6 pri 150 urliče ko da ga se kolje? To što moraš šaltat neprestano tako da imaš žuljeve na ruci? Šta li? Zvuk?...2.4 urliče ko razjareni bik. Zvuk je...nema veze sa traktorom. Treba samo nać koju i poslušat kako to zvuči.
Mislite si šta god želite, al žao mi je, dizelaši su poderali benzince, sad nešto benzinci kao vraćaju turbom, al onaj osjećaj u dizelu, posebno 2.4, kad stisneš gas na pretjecanju i kad izbaci kao iz katapulta i sve traje tren, taj osjećaj može popravit samo 3.2 Busso...Bethovenova deveta upakirana u 6 cilindara savršenog zvuka, al enormne potrošnje.
Vozio sam svašta u životu i moram priznat da su benzinci sa manje od 6 cilindara auti za na plac.  :da:
Nebi svoju 2.4 mijenjao za tri TS-a taman da ih dobijem dzaba.  :rolll: :hehe:

I onda još plin unutra...na to se kuha pa dobijemo benzinca koji smrdi i uvijek kad se vozim iza plinjare čekam da iz auspuha ispadne lonac graha jerbo naglo ogladnim.
Zagriženi benzinaši priznajte si napokon da je Alfa dizlo isto Alfa i to jaaaakoooo dobra Alfa. U bilo kojoj varijanti.

i eto, ti sa 40 godina ides komentirati nekom drugom 40-godisnjaku komentar i napises istu stvar samo na drugu stranu  :hehe:

daj nemojte usporedivati kruske i jabuke. usporedujte motore podjednake snage.
uzmi jtd-a, usporedi ga sa benzincem slicne snage i doci ces do toga da je jedino u cemu je dizel bolji je potrosnja. svi vi dizelas vozaci ste cicije. i kao oni preobraceni jehovi svjedoci koji moraju nas sve uvjeriti jer smo glupi pa neznamo, ili trokut zarade, ili onaj h2o...

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior

i eto, ti sa 40 godina ides komentirati nekom drugom 40-godisnjaku komentar i napises istu stvar samo na drugu stranu  :hehe:

uzmi jtd-a, usporedi ga sa benzincem slicne snage i doci ces do toga da je jedino u cemu je dizel bolji je potrosnja. svi vi dizelas vozaci ste cicije. i kao oni preobraceni jehovi svjedoci koji moraju nas sve uvjeriti jer smo glupi pa neznamo, ili trokut zarade, ili onaj h2o...

zato sam i rekao pređeni km su bitni jer potrošnja kaže svoje sve drugo je kenjanje  :da:
Nije bolest sve što boli

Offline Argor

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Koprivnica

U to ime mala muzička pauza. 
Hladno Pivo - Nije Sve Ni U Pari (Lyrics)

Offline buzz11

• Ovisnik o alfistima
    • Personal web site

:funny: samo kažem da je osjećaj vožnje isti. Nikakve tu razlike nema. Auto je auto. Pitanje je samo šta taj auto može ili ne može i koliko sam vozač pozna mogućnosti svog auta.

Ako smo mi naftaši cicije što onda trpate plin u benzince? Ili oni koji ne trpaju izvoze ih samo na pišanje vikendom, a preko tjeda pritajeno voze dizlo.  :funny:
Ex: AR 33 1.7 16V, Fiat Brava 1.4 12V, AR 156 2.4 JTD, AR Giulietta 1.4 TB, A3 2.0 TFSI, AR 147 1.9 JTDm Q2

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk

:handclap:

a ja iskreno i bez uvrede Roletu, mislim da on prodaje svoju 9ku, jer je razocaran kako ide  :da:

Offline buzz11

• Ovisnik o alfistima
    • Personal web site

a ja iskreno i bez uvrede Roletu, mislim da on prodaje svoju 9ku, jer je razocaran kako ide  :da:

Potpisujem  :funny: Role...NHF

Mi dizelaši prerađujemo aute da idu bolje. Benzinjaši da idu lošije...jeg plin nije benzin  :smijeh

Offline Argor

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Koprivnica

:song:  Ovo je rukavica u lice.   :kokice:   

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Losinj
:funny: samo kažem da je osjećaj vožnje isti. Nikakve tu razlike nema. Auto je auto. Pitanje je samo šta taj auto može ili ne može i koliko sam vozač pozna mogućnosti svog auta.

Ako smo mi naftaši cicije što onda trpate plin u benzince? Ili oni koji ne trpaju izvoze ih samo na pišanje vikendom, a preko tjeda pritajeno voze dizlo.  :funny:

nekome tkome auto sluzi za potrebe (cemu i inace auto sluzi), nema razlike izmedu diesela i benzina. to je sigurno. dok je pali vozi, sve 5.

ali fora je u tome da ti isti ljudi uglavnom zaobilaze alfe kao neopravdano skupe.

zato je malo tesko naci zajednicki jezik sa ljudima koji voze alfu iz potrebe da stignu od a do b

e dadada...
sad sam se sjetio bolje usporedbe.

vi vozaci diesela ste kao bivsi pusaci. eto takvi ste.

sad ste se nasli praviti pametni kako su cigarete skupe i stete. ti bivsi pusaci su mi najgori

Offline buzz11

• Ovisnik o alfistima
    • Personal web site
:song:  Ovo je rukavica u lice.   :kokice:

Dvije čak  :song:

Offline Argor

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Koprivnica
Dvije čak  :song:

Puna ladica rukavica.  :funny:

Offline buzz11

• Ovisnik o alfistima
    • Personal web site

nekome tkome auto sluzi za potrebe (cemu i inace auto sluzi), nema razlike izmedu diesela i benzina. to je sigurno. dok je pali vozi, sve 5.

ali fora je u tome da ti isti ljudi uglavnom zaobilaze alfe kao neopravdano skupe.

zato je malo tesko naci zajednicki jezik sa ljudima koji voze alfu iz potrebe da stignu od a do b

e dadada...

sad ste se nasli praviti pametni kako su cigarete skupe i stete. ti bivsi pusaci su mi najgori

Nisam bivši pušač. Palim preko kutije dnevno. Nisam se preobratio.

Kolega, meni Alfa ne služi za prebacit se od točke a do točke B. Služi da uživam u njenim čarima. U onome šta ona pruža. A ono šta pruža je ovjes, toliko drugačiji od drugih. Motorizacija sama po sebi nije presudna. Posve si me krivo shvatio.
A vozim dizela...2.4 naprosto dobro ide. Ne kvari se. troši...koliko ga stišćeš toliko troši. Ne gledam na to toliko. Međutim ja godišnje napravim po 40 tkm. Rado bi si priuštio GTA i slušao koncert ispod haube. Samo za naše uvjete i kilometražu koju pravim...ccccccc, a plin trpat unutra mi je deset puta veću grijeh nego vozit dizlo.
U zadnja dva mjeseca sam napravio 13 tkm. Morao bih biti potpuni idiot da to radim sa benzincem.

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Losinj
Nisam bivši pušač. Palim preko kutije dnevno. Nisam se preobratio.

Kolega, meni Alfa ne služi za prebacit se od točke a do točke B. Služi da uživam u njenim čarima. U onome šta ona pruža. A ono šta pruža je ovjes, toliko drugačiji od drugih. Motorizacija sama po sebi nije presudna. Posve si me krivo shvatio.
A vozim dizela...2.4 naprosto dobro ide. Ne kvari se. troši...koliko ga stišćeš toliko troši. Ne gledam na to toliko. Međutim ja godišnje napravim po 40 tkm. Rado bi si priuštio GTA i slušao koncert ispod haube. Samo za naše uvjete i kilometražu koju pravim...ccccccc, a plin trpat unutra mi je deset puta veću grijeh nego vozit dizlo.
U zadnja dva mjeseca sam napravio 13 tkm. Morao bih biti potpuni idiot da to radim sa benzincem.

ja bi recimo sada kupio neku alfu diesela samo zato da mogu ici na vase m-jet susrete. pa to na sanku vjerovatno nemozes na red doci, samo idu ture za turom. para se ima  :hehe:

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split

e dadada...

:ok:

Nadodao bih, pitam se samo zašto rasprave na ovu temu povlače uvijek "dizelaši" ? :craz
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline M.G.III

• Pripravnik
  • **
  • alfa 156 1.8
    • Pula
Evo ja cu postaviti jedno pitanje , a ako netko zeli nek napravi anketu!!!
Koliko bi vas vozilo benzinca, a koliko diesela pod uvjetom da cjenovno sto se tice goriva trosite apsolutno isto novaca po Km.

Znaci ovim pitanjem izbacujemo price ja predjem toliko, meni trosi toliko, ja radim 100000 km na mjesec pa mi se ne isplati i bla bla...

Moj izbor: Benzin

Offline Argor

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Koprivnica
:ok:

Nadodao bih, pitam se samo zašto rasprave na ovu temu povlače uvijek "dizelaši" ? :craz
Nije baš kako se čini, rasprava je krenula odavde, samo je izrezana i prebačena da nije  :off.
http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=36199.msg1286548#msg1286548

Offline buzz11

• Ovisnik o alfistima
    • Personal web site

ja bi recimo sada kupio neku alfu diesela samo zato da mogu ici na vase m-jet susrete. pa to na sanku vjerovatno nemozes na red doci, samo idu ture za turom. para se ima  :hehe:

:funny: :smijeh :ok:

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
Evo ja cu postaviti jedno pitanje , a ako netko zeli nek napravi anketu!!!
Koliko bi vas vozilo benzinca, a koliko diesela pod uvjetom da cjenovno sto se tice goriva trosite apsolutno isto novaca po Km.

Znaci ovim pitanjem izbacujemo price ja predjem toliko, meni trosi toliko, ja radim 100000 km na mjesec pa mi se ne isplati i bla bla...

Moj izbor: Benzin

ova tema je bazirana na realnom i svakidasnjem zivotu, a ne nekim imaginarnim pretpostavkama koja ti iznosis u svom pitanju