20-11-2019, 14:31:30

Autor Tema: Selespeed problem  (Posjeta: 27739 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline robynasice

  • Trade Count: (+2)
  • Učim polako
  • Postova: 25
  • Karma: 0
  • Spol: Muški
  • Alfa Romeo 147 2.0 SS
    • Našice
Odg: Selespeed problem
« Odgovori #20 u: 25-11-2011, 12:07:15 »
možeš mi malo pojasnit tu kalibraciju nisam baš upoznat s tim? Problem mi je što je zapeo u prvoj i ne mogu pomač auto s mjesta.
 

Anton

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Selespeed problem
« Odgovori #21 u: 25-11-2011, 12:08:26 »
 

mj4891

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Selespeed problem
« Odgovori #22 u: 25-11-2011, 12:16:13 »
E baš ti ni ja neznam puno o tome, frend mi ima servis za alfe i ima taj neki specijalni komp na koji se spoji auto i on to sredi... Svakako moraš otići na servis... jer samo oni to imaju!!
 

mj4891

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Selespeed problem
« Odgovori #23 u: 25-11-2011, 12:17:16 »
Ni ja ga nisam mogao pomaknuti s parkinga.... :-(
 

Offline robynasice

  • Trade Count: (+2)
  • Učim polako
  • Postova: 25
  • Karma: 0
  • Spol: Muški
  • Alfa Romeo 147 2.0 SS
    • Našice
Odg: Selespeed problem
« Odgovori #24 u: 25-11-2011, 12:22:16 »
Hvala vam svima,nadam se uspješnom rješavanju problema...
 

Offline bassi

  • Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Postova: 223
  • Karma: 8
  • Spol: Muški
    • sarajevo bih
Odg: Selespeed problem
« Odgovori #25 u: 08-01-2012, 19:16:25 »
ne brini nista,samo ga odvezi u orginalni servis i neka ga prikljuci na examiner smart hd uredjaj i sve ces znati,,,,,kod tog auta treba stimati kvacilo na svakoh 10 d0 15 hiljada i radi ko formula..... ja imam 147 fl 2005 ss i ne bih ga dao ni za kakav manuelac :)))))))))))))))  :drive:
 

MatijaNG

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Selespeed problem
« Odgovori #26 u: 21-02-2012, 17:49:56 »
Poštovani,

vozim alfa 147 selespeed iz 2001. godine

imam problem kad auto upalim ne mogu prebaciti iz N (neutral) u prvu, drugu ... ni u rikverc !?!?
Kad stisnem kočnicu/kvačilo i spustim, čuje se kado zrak :-p .. zanima me što bi to moglo biti? dali je moguče da u kočnici fali ulja? ili ... nemam pojma ..  :?:
 

Offline mauroar

  • Donator kluba
  • Trade Count: (+7)
  • Starosjedioc
  • *
  • Postova: 1467
  • Karma: 190
  • Spol: Muški
  • ALFA 147SS,trenutno i 147jtd
    • PULA
Odg: Selespeed problem
« Odgovori #27 u: 21-02-2012, 20:57:26 »
Poštovani,

vozim alfa 147 selespeed iz 2001. godine

imam problem kad auto upalim ne mogu prebaciti iz N (neutral) u prvu, drugu ... ni u rikverc !?!?
Kad stisnem kočnicu/kvačilo i spustim, čuje se kado zrak :-p .. zanima me što bi to moglo biti? dali je moguče da u kočnici fali ulja? ili ... nemam pojma ..  :?:

a dali kada otvoris vrata radi pumpa?
dali uopce nece u brzinu ili ponekad?
treba provijerit kablove da se nisu odspojili,,posebno ako je netko radio na motoru,mozda nije vratio jekove na mijesto,,zna se desit
ALFA147SS,SUPERSPRINT,OZ-ULTRA,SPRINTFILTER,CSC,COLOMBO&BARIANI
TAR-OX
SPEED-DAY.HR
 

MatijaNG

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Selespeed problem
« Odgovori #28 u: 22-02-2012, 07:49:16 »
Pumpa radi ... radilo je sve perfektno .... imam ga oko 3-4 mjeseca i zbilja nikakvih problema ..

Jučer došao kući, poslje da se zaletim do grada i više neće .. Sve normalno palim auto, motor odličan .. ali neće da prebaci u niti jednu brzinu ..
Pokušati ću resetirati kompjuter pa onda ...
 

MatijaNG

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Selespeed problem
« Odgovori #29 u: 22-02-2012, 08:26:19 »
Izgleda da fali ulja u selespeed mjenjaču ...  :wal:
kažu da je najbolje TUTELA CS Speed, pa ću vidjeti  :metak
 

Offline jakov

  • Član Alfa Kluba 8
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Postova: 6083
  • Karma: 584
  • Spol: Muški
  • 156 JTS TI SS & 75 12v
    • Losinj
Odg: Selespeed problem
« Odgovori #30 u: 22-02-2012, 09:08:40 »
nemoj sta kazu, nego ono sta ide u njega.... nadi u knjizici ili nesto tako. vjerovatno ti fali u hidraulici sta lako vidis jer ti je na vrhu gore rezervarcic. i u mjenjacku kutiju ti ide drukcije ulje nego u druge alfine mjenjace ijako je fizicki isti mjenjac kao na "obicnom" t.s.-u

MatijaNG

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Selespeed problem
« Odgovori #31 u: 22-02-2012, 09:35:29 »
Baš to mi i fali hidraulično ulje .. Piše u knjižici TUTELA CS Speed, sada čitam po forumima i na dosta foruma piše da je bolje od CASTROL-a ... neki su pisali i na ovom forumu tako .. budem se još raspitao ..
 

fjs

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Selespeed problem
« Odgovori #32 u: 22-02-2012, 12:56:13 »
ja sam dok sam imao selespeed zamjenio bio seleniju sa castrolom i mjenjač je radio malo tiše i mekše...
 

Offline Reno

  • Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 4700
  • Karma: 77
  • Spol: Muški
    • Rijeka
Odg: Selespeed problem
« Odgovori #33 u: 22-02-2012, 12:58:50 »
 :da: bit ce da ti fali ulja,mom starom se desilo isto neki dan na pugu 607 isto automatik vozio se sve normalno ugasio auto kasnije upalio mjenjac ne ide nigdje zaglavio odslepali ga do mehanicara on dolio ulja i mjenjac radi  :)
 

Offline mauroar

  • Donator kluba
  • Trade Count: (+7)
  • Starosjedioc
  • *
  • Postova: 1467
  • Karma: 190
  • Spol: Muški
  • ALFA 147SS,trenutno i 147jtd
    • PULA
Odg: Selespeed problem
« Odgovori #34 u: 22-02-2012, 13:38:17 »
nemojmo mijesat mijenjace sa SS elektronikom,u mijenjac ide jedno ulje a u pumpu od SS ide drugo
Tutela je je prava za to, na tom ulju su radili SS ,
 :mah:
ALFA147SS,SUPERSPRINT,OZ-ULTRA,SPRINTFILTER,CSC,COLOMBO&BARIANI
TAR-OX
SPEED-DAY.HR
 

matta23

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Selespeed problem
« Odgovori #35 u: 26-03-2012, 03:51:17 »
Pokusao sam nac ovu temu ali bez uspjeha... Naime imam jedan veliki problem! nemogu ubacit u niti jednu brzinu!! auto je automatic pa me zanima sta bi to moglo biti?? ako je netko imao ikakvih slicnih iskustava neka mi pomogne.... please :(( u kratko da opisem: kad otvorim vrata cujem da pumpa od selespeeda odradi, pa pretpostavljam da ona nije otisla! ulja u posudi za selespeed ima malo ispod max-imuma! dalje fakat neznam sto bi moglo biti...   :wal:  :mad:  :wal: pomagajte! auto mi je potreban zbog posla tako da molim sto prije neku informaciju kako rijesit problem!!! hvala
 

Online Seb

  • Donator kluba
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Postova: 15757
  • Karma: 540
  • Spol: Muški
    • Velika Mlaka
Odg: Selespeed problem
« Odgovori #36 u: 26-03-2012, 07:12:43 »
odpeljaj auto u servis..tak češ najpriej riješit problem

Offline plavi156

  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 2998
  • Karma: 55
  • Spol: Muški
  • Giulietta 1.4 TB
    • Zagreb
Odg: Selespeed problem
« Odgovori #37 u: 26-03-2012, 08:38:11 »
kao što Seb kaže, odšlepaj auto u servis, selespeed je složen mehanizam, ovako napamet se može samo nagađat...
EX: 156 1.8TS|156 1.9 JTD|164 TS|156 1.6TS|159 1.9 JTS|166 2.0TS LPG|156 2.0 JTS|147 1.6 TS
 

Offline luka_alfa111

  • Trade Count: (+1)
  • Pripravnik
  • **
  • Postova: 120
  • Karma: 7
  • Spol: Muški
  • Alfa 156,1.9 jtd 85Kw x 2
    • Ljubljana, Nova Gradiška
Odg: Selespeed problem
« Odgovori #38 u: 26-03-2012, 10:48:39 »
A možda ti je aku. loš,pa bi več zamjena sve riješila  :craz
Nije bitno koje vozilo samo da je Alfa :)
 

matta23

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Selespeed problem
« Odgovori #39 u: 26-03-2012, 14:40:09 »
i evo otkrio kvar na svom selespeedu..... sisacki doktor za alfe kaze da je otisla robotika na selespeedu.... popravak sa polovnom robotikom 3 700 kn  :wal:   :o000: pa ako netko ima to za prodat polovno nek mi se javi ili ako netko hoce kupit moju alfu godinu dana reganu s ovim kvarom nek se javi.... dam za male novce.... :sad: