Momci...treba mi pomoc..jer ocu da

auto sam kupio od kad ima 40000km na satu(regularno sve, od prvog vlasnika koji je uzeo u salonu u Podgorici)...
prije 7-8 dana sam otisao da odradim remap... jer sam moramo ad ugasi EGR koji mi je pravio problem...i cim sam to odradio, auto je pocelo da ide normalno...a tamo sam ga doveo bukvalno gurajuci...

od tada, imam problem sledeci, stalno cujem dje zvizdi turbina... i kad u leru radi... prije se to desavalo jedino kad ga upalim, pa je hladan...i to se culo svega par minuta, i onda bi prekidalo...a sad ne...u leru radi i cuje se...cim malo gasa dodam, odma postaje dosta jace i bas smeta i ruzan je zvuk...
zbog svega toga sam digao haubu, rekoh aj da provjerim sto se desava, i onako bacih pogleda na turbinu... i ono crijevo sto ide od filtera za vazduh je koliko toliko cisto...vjerujem da ne moze bolje biti od toga... ali ono crijevo sto ide iz donjeg dijela turbije je skroz "mokro" i sliva se nesto niz njega... a i masno izgleda ovako gledajuci bas...
je li moguce da je turbina problmaticna??? auto ide, razbija

narocito sad... ali me sad to brine bas... nije mi jasno da se to moze desiti sa turbinom koja ima 60000km iza sebe... i jos ulje nisam dirao 10000km...taman sam planirao da ga mijenjam...a onaj pokazivac i dalje stoji na maksimumu...
da li je moguce da se sad to cuje zbog bloakde egr-a? jer sam ga fizicki blokirao....
spasise te momci..poludjeh...
eto kad na auto koje ima 60000km moram da radim sledece
- servis kompresora klime...jer nece da se upali svaki put..
- servis dizni, jer na dijagnostici dvije pokazuju i preko +-1, a jednom se desil oda sam i h i preko +-2-2,5 gledao...
- i evo sad ovo...ako bude...pa dodje mi da