jedan kratki rezime od kraja 12mj. do sad. Primjetio sam bio tzv majonezu na čepu od ulja i isto je bila malo prisutna na šipki. Auto bilo kod mehaničara 3-4 dana i on tvrdio loše ulje, kondenzacija zbog hladnijeg vremena, blablabla. Ajde ok, većina za koja vozi ALFA/FIAT/LANCIU u ST i okolici su čuli za njega. On mi nije bio prvi izbor za servis ali jbg, božićno/novogodišnje vrijeme je bilo a on me jedini primio i to preko veze.
Ja sad računam super, problemi rješeni...jesu 3pm bili rješeni. Primjetim ja fluktuacije razine rashladne tekućine, čas je nema, čas full do čepa. Meni u glavi odmah najcrnji scenario, brtva glave. Nabijem nos na ekspanzionu posudu i eto ga, osjeti se miris benzina. I odvezem je do mehaničara koji je moj prvi izbor (neću ga reklamirati ali je maher, Abatenoj će potvrditi). Kaže mi što sam i mislio, brtva je.
Nova brtva, novo ulje, sranje od crvenog Paraflu zamjenjenom sa plavim, tokarenje glave i štancanje gumenog dijela servo crijeva (rupa ko od igle ali dovoljno da posvud slini).
Odlično, zadovoljan.
Prije nekih sedam dana osjetim da se gas sporije vraća u leru kad ga stisnem te da ne nema neki odaziv u 5-oj i 6-oj brzini. Opet posjet mom pozdanom meštru i kaže mjenjaj debimetar (MAF).
Tražim po dućanima i netu baš Boschev koji mi je bio do prije par dana ali kujac-palac ne proizvodi se više.
Ok, naručim Pierburgov, prekjučer ga namontiram i to je sad kompletno druga zvijerka.
Samo gas dalje