28-04-2026, 16:28:20

Autor Tema: selespeed-princip rada  (Posjeta: 2154 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

adnan

• Gost
  • Trade Count: (0)
selespeed-princip rada
« u: 19-02-2008, 21:17:50 »
  :ok: ukratko- i svima razumljivo od pouzdane osobe- OBJASNITE TAJ FAMOZNI SELESPEED, ili me uputite na nekog ko zna???   :?:

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Ženski
  • TY
    • Zagreb
Odg: selespeed-princip rada
« Odgovori #1 u: 24-02-2008, 23:00:07 »
"Alfin poluautomatski mjenjač Selespeed. Selespeed je mehanička mjenjačka kutija  s elektronskim kvačilom i automatskom "City" opcijom. Zahvaljujući polugicama iza upravljača moguće je izmjenjivati brzine bez micanja ruku s volana. Desnom polugicom brzine se izmjenjuju naviše, dok s lijevom na niže. Selespeed je primarno sportski mjenjač i tjera na neprestano igranje s brzinama, ali zahvaljujući sofisticiranoj tehnologiji moguće ga je koristiti i kao automatik.
U gradu, gužvama i karakterističnim "stani-kreni" situacijama dovoljno je prebaciti na "City" mod i izmjena brzina vrši se automatski. Mijenjanje brzina polugicama iznimno je zabavno, no nažalost nedovoljno brzo i pri višim okretajima dolazi do neugodnog trzanja. U "City" modu brzine se automatski izmjenjuju pri nižim okretajima, samim time nema trzaja i puno je ugodniji za opuštenu vožnju."

izvor; autosport.hr - naslovnica
...tko nije naučio gledati nebo u potoku, ne zna što su ribe na drveću...

Andrić

Online piquet

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • SYMY
    • Zagreb
« Odgovori #2 u: 24-02-2008, 23:06:06 »
Citat:
Mijenjanje brzina polugicama iznimno je zabavno, no nažalost nedovoljno brzo i pri višim okretajima dolazi do neugodnog trzanja. U "City" modu brzine se automatski izmjenjuju pri nižim okretajima, samim time nema trzaja i puno je ugodniji za opuštenu vožnju."

gomila gluposti...vrijeme promjene je 0,4 sekunde...i ne dolazi do neugodnog već ugodnog trzaja! :hap:

city mod je koristan samo kada pričaš na mobitel u vožnji ili jedeš hamburger i za vožnju u gradskoj gužvi...za ostalo ne valja jer radi ko glupi automatik i stalno šalta u višu, a prije ili u zavoju je uvijek u krivoj brzini.

za mene svakako najbolji izbor što se tiče mjenjača.
MiTo

Offline Lepi

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • BMW F30, MINI COOPER
    • Zagreb, Šestine
« Odgovori #3 u: 25-02-2008, 00:20:27 »

gomila gluposti...vrijeme promjene je 0,4 sekunde...i ne dolazi do neugodnog već ugodnog trzaja! :hap:

city mod je koristan samo kada pričaš na mobitel u vožnji ili jedeš hamburger i za vožnju u gradskoj gužvi...za ostalo ne valja jer radi ko glupi automatik i stalno šalta u višu, a prije ili u zavoju je uvijek u krivoj brzini.

za mene svakako najbolji izbor što se tiče mjenjača.

slazem se sa piquetom :ok: ,,,jedina mana mu je sto se nije pokaozao najpouzdanijim  :da:

Anton

• Gost
« Odgovori #4 u: 25-02-2008, 12:22:27 »
mislim da sam procitao informaciju da je SS potrebno "kalibrirati" svakih neznam 80,000 tkm, tako da ga ne treba nazivati nepouzdanim vec je to ocigledno redovno odrzavanje.......

:da:

Offline SS

• Trade Count: (+14)
  • Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2.4 JTDm 20V
    • Zagreb
« Odgovori #5 u: 19-07-2008, 13:09:59 »
Moj radi kao sat! Hihihi    :care
Nakon prve ide druga...

nikola_VUK

• Gost
« Odgovori #6 u: 25-07-2008, 08:08:18 »
Svakih 50.000 treba poci na kalibraciju koja traje oko 30-tak minuta, i to je to, jedino je problem sto kad pocne da crkava nema mu pomoci...