21-03-2023, 11:08:39

Autor Tema: AR 146 problem s farom  (Posjeta: 1481 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

dominique

• Gost
  • Trade Count: (0)
AR 146 problem s farom
« u: 17-12-2006, 13:44:31 »
Molim vas da mi pojasnite u čemu bi mogao biti problem u ovom slučaju:

U zadnje vrijeme, sada kad je hladnije primjetio sam da pri paljenju svjetala na autu, desno kratko svijetlo  se uvijek upali s nekih pola sekunde do sekundu zakašnjenja za lijevim.  Kad je toplo vani ili kad je auto topal onda ne. Najčešće je to ujutro ili nakon posla kad dugo stoji. Malo sam očistio kontakte žaruljice i našpricao WD-om ali isto je. Pretpostavljam da bi mogao biti relej svjetala, pa kad je hladno onda teže reagira. Vjerovatno je pri kraju.  Ne znam da li je isti relej za oba fara ili su posebno. Pretpostavaljm da je u istom, ali ima dva spoja pa jedan ne radi dobro. 

Offline Igi

• Pripravnik
  • **
  • Spol: Muški
  • AR156 1.9 JTD
    • Orahovica
Odg: AR 146 problem s farom
« Odgovori #1 u: 18-12-2006, 17:46:19 »
Moguće je da ti je relej pri kraju,ali mi je više vjerojatno da se radi o lošem(oksidiranom ili labavom) kontaktu negdje na instalaciji(ili čak na samom releju).Pregledaj prvo najočitije stvari poput releja i osigurača i njihove priključke.Ako nije tamo moraš iči redom po spojevima sa stopicama.I obavezno pregledaj skupne spojeve mase na karoseriji oko motora.Ako nemaš volje tražiti odvezi auto kod nekog boljeg autoelektričara.

sokre

• Gost
« Odgovori #2 u: 21-01-2007, 21:19:05 »
Jesi skužio kaj bi to bilo?
Meni se danas to dogodilo ...

dominique

• Gost
« Odgovori #3 u: 24-01-2007, 19:14:38 »
Jesam.. debilna stvar. Valjda sam ostetio konketor na za masu na faru kad sam mjenjao sijalicu pa se jedva drzao i ocito je bio los kontakt. Isao to popraviti pa ga potrgao do kraja. Sada je problem jer nemam na sto prikaciti zicu od mase, vec sam je onako omotao i nekako zapetljao oko sijalice. Bit ce problema kad budem morao mjenjati. ;) A ne moze se ni zalemiti jer je far od nekog cudnog materijala. Nesto cu smisliti kad bude toplije. Sada uglavnom radi sve super. Problem je bila masa.

sokre

• Gost
« Odgovori #4 u: 24-01-2007, 19:44:31 »
Meni isto bila masa. Sad sve ok ...

Offline Marin krk

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #5 u: 25-02-2007, 11:10:33 »
Jesam.. debilna stvar. Valjda sam ostetio konketor na za masu na faru kad sam mjenjao sijalicu pa se jedva drzao i ocito je bio los kontakt. Isao to popraviti pa ga potrgao do kraja. Sada je problem jer nemam na sto prikaciti zicu od mase, vec sam je onako omotao i nekako zapetljao oko sijalice. Bit ce problema kad budem morao mjenjati. ;) A ne moze se ni zalemiti jer je far od nekog cudnog materijala. Nesto cu smisliti kad bude toplije. Sada uglavnom radi sve super. Problem je bila masa.

ma misliš konektor šta natakneš na sijalicu :?:
 u svakoj malo boljoj trgovini imaš za kupit konektore, samo utakneš unutra žice, 1 min posla.
to se meni dešavalo na fiatu, jednostavno od starosti plastika stvrdne i pocrni i gubi kontakt.
ako oćeš ima u krku pa ti pošaljem.

Offline joe957al

• Starosjedioc
    • Našice
« Odgovori #6 u: 02-03-2007, 19:27:10 »
Molim vas da mi pojasnite u čemu bi mogao biti problem u ovom slučaju:

U zadnje vrijeme, sada kad je hladnije primjetio sam da pri paljenju svjetala na autu, desno kratko svijetlo  se uvijek upali s nekih pola sekunde do sekundu zakašnjenja za lijevim.  Kad je toplo vani ili kad je auto topal onda ne. Najčešće je to ujutro ili nakon posla kad dugo stoji. Malo sam očistio kontakte žaruljice i našpricao WD-om ali isto je. Pretpostavljam da bi mogao biti relej svjetala, pa kad je hladno onda teže reagira. Vjerovatno je pri kraju.  Ne znam da li je isti relej za oba fara ili su posebno. Pretpostavaljm da je u istom, ali ima dva spoja pa jedan ne radi dobro. 
savjet: ne čačkaj.. Meni se dogodilo da sam promijenio 15 žarulja od kratkog svijetla, dakle može biti i gore nego što je u tvom slučaju.
Those who dares, wins