auuuuuuu 
ljubazno prosim vašu usporedbu 280 vs
u kontekstu performansi, doživljaja, praktičnosti(štogodtobilo) i potrošnje.
A nema tu kaj puno razlika osim u motorizaciji i eventualno to kaj je Quadrifoglio 2022 vs 2017 godiste - pa ima par gadgeta i AA/CarPlay.
Performanse - IMHO, osim ak nisi zadrti petrolhead, svakoj normalnoj osobi je i 280 ks dosta, i savrseno pase autu. Motor je nepoderiv, ulje i svjecice i ajmo. E al' ak jesi petrolhead, sanjas restomod GTA i slicno, onda znas kaj imas ispod haube i u glavi ti pol neurona triggera kad vozis V6 s pedigreom i jos 230 ekstra konja, Pavarotti ispusnom granom i djetelinom s 4 lista. Jebes mi sve, sad se vec 2 mjeseca vozim, i samo trazim izlike da skocim po ribu s Ugljana na Pasman, spicko sam na gorivo apsolutno glup iznos koji mi na 4cyl traje 4 mjeseca. Al' ne zalim nista, svaki bozji put kad cold-startam auto -

I manje vise sam svjestan da je to bio zadnji vlak za V6 s takvom motorcinom (prosli koji sam skoro kupio i otiso s parama po njega prije 8g pa odustao - je Infiniti FX35) - iduce ce bit nesto na struju gotovo sigurno. Osim ako Alfa Romeo ne izmisli neku bolestinu kao sto su se s Giulia/Stelviom izvukli (159 sam zaobisao u sirokom luku).
Dozivljaj - da se razumijemo, vozio sam se u GTC4 Lusso V12 NA, Romi V8 turbo - bolesne pile, al' koje si ja nikad necu moc priustit, nit bi ih kupio. 90% dozviljaja tih auta je zvuk motora, a 10% kako se bolesno voze, pogotovo V12. Al' van toga, auti su meni kompletno beskorisni (ima nes ljepote i u tome

). Stelvio je family hauler koji kad vozim klince i zenu moze bit zen majstor, izgleda hebeno prelijepo i natovarim ga s cudesima u gepeku. A onda iskrcas zenu i klince, okrenes dial i postane huligan koji i ne zaostaje toliko iza gore navedenih Ferkana (nemojte g epek zaboravit istovarit).
Prakticnosti - identicna. Sve je isto. Jedino mi je zao kaj imam siber/panoramic roof - to sad odgovorno tvrdim da je najbeskorisniji dio na autima koji bi PLATIO da maknu. Ostajem na 20" felgama i gumama, 21" zgleda fino al' nis od toga zbog HR cesta. Da imam 20g manje, bio bi na 21 garantirano :-) Sad ipak cijenim udobnost ponesto vise...
Potrosnja - Uzmes 280 potrosnju i dodas 3L u svim situacijama i to je manje vise to. Vozim veselije, nisam ga kupio da ga gledam i pussyfootam.

Eo i konkretno - 280 je long term (kroz period od 36k km neresetiranog board computera) trosio 11L, Quadrifoglio zdere 14 zadnjih 3k. 50/50 grad i otvorena/ac.