24-07-2026, 01:19:06

Autor Tema: Giulia/Stelvio - sramotno loša tvornička kamera  (Posjeta: 2545 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
Odg: Giulia/Stelvio - sramotno loša tvornička kamera
« Odgovori #30 u: 03-01-2026, 23:11:59 »

Naravno Stelvio nije mainstream auto. To kome nije jasno taj je spavao zadnjih 20g. Alfa je uvijek bila ograničena ili drugačija.

To može reći i svaki vlasnik Citroena, nije mainstream auto, da je drugaćiji na neki svoj način.
Imao sam nekoliko Alfi, kupim rabljeno do 4 godine starosti: 156 , Giulietta, 159 i posljednja Stelvio. U biti često mjenjam auta, u prosjeku 3automobila u dvije godine korištenja. Stelvio je bi kod mene skoru 1 godinu. Alfu nikad nisam doživio kao posebnu eskluzivu jer to iskreno i nije. Barem ja tako mislim. Po čemu je jedan Stelvio 210ks Veloce eskluziva u autoindustriji? Izvedba od +500ks je druga priča...

Citroën i Alfa nisu usporedivi. Ovjes na Stelviu je magičan, ta Giorgio platforma je top. Ista je na 200ks benz 210ks dizel I qv 510. Konji su tu totalno nebitni.

Evo da ti dam jos jedan primjer, ja sam nedavno uzeo mazdu mx5 nc, najslabiji model, sasija je top podesena, konji su mi totalno nebitni. Jači 2x i brži barem 2x slk z4 ne bi uzeo besplatno.

Mislim da je to cak kategorija gdje mazda proda vise od bmw mb audi jer to rijetko tko kupuje slučajno a taj koji kupuje u pravilu zna sta mu je bitno.

Svatko zna svoje, kamera je dovoljna onoliko koliko treba za ono sto joj je namjena za sve ostalo ima ogromne retrovizore i stvarno mu vise ne treba. Da li bi mogao imati, da, da li je potrebno, nije.

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #31 u: 03-01-2026, 23:13:45 »
novi model Glc 300 benzin AMG Line Premium Plus
Ja to ne bi besplatno uzeo i vozio. To je 2.0 renolka sa mild hybridom i ekranom maltene od stupa do stupa. I led trakom u krug. To je apsolutno sve što mi je odvratno na modernim autima.

Nije bolest sve što boli

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: jockersmoker

Offline Alfista145

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS 2001 - Volvo V60 RD4 2018
    • Istra
« Odgovori #32 u: 03-01-2026, 23:29:52 »
Netko to voli i ima ih sve vise jbg :tooth
A takve stvari i prodavaju auto.
Volim vidjet koj ekrancic, nista pre glomazno, moze i koja ledica cisto na vratima nista ekstravagantno i tipke za klimu. I to je to.
Mercedesi i Audi su pre pre nakiceni za moj gust.
Sestra na A6 ima ekran di je mjenjac, prstom pise adresu za navigaciju kao da bis si napisao ime na prst praha sta bis imao na televiziju  :D strasno nesto al istovremeno i fora. Too much po meni sve to skupa. Jako je nezgodno tipkat po klimi taj touch itd. Al mozda se covjek i navikne.
Alfa u srcu, Volvo u garazi.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #33 u: 03-01-2026, 23:36:53 »
Netko to voli i ima ih sve vise jbg :tooth
A takve stvari i prodavaju auto.
Volim vidjet koj ekrancic, nista pre glomazno, moze i koja ledica cisto na vratima nista ekstravagantno i tipke za klimu. I to je to.
Mercedesi i Audi su pre pre nakiceni za moj gust.
Sestra na A6 ima ekran di je mjenjac, prstom pise adresu za navigaciju kao da bis si napisao ime na prst praha sta bis imao na televiziju  :D strasno nesto al istovremeno i fora. Too much po meni sve to skupa. Jako je nezgodno tipkat po klimi taj touch itd. Al mozda se covjek i navikne.
Samo nek vole. To mene ne zanima i ne zanima sve, oni ionako ne budu prodali neke brojke i to je to.

Ekran veci od Giulia/Stelvio ne treba. Te touch air movements i gluparije su žešća debilana. Daj mi jebenu tipku i bok uvijek radio uvijek znam gdje je ne trebam gledati u Ekran.

Jebu ljude sa pretplatama i sranjima a realno auto im to sve vozi svaki dan.

Nije bolest sve što boli

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: jockersmoker

Offline Alfista145

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS 2001 - Volvo V60 RD4 2018
    • Istra
« Odgovori #34 u: 03-01-2026, 23:51:52 »
Slazem se s tobom.
Alfa u srcu, Volvo u garazi.

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #35 u: 04-01-2026, 07:53:06 »
Ja to ne bi besplatno uzeo i vozio. To je 2.0 renolka sa mild hybridom i ekranom maltene od stupa do stupa. I led trakom u krug. To je apsolutno sve što mi je odvratno na modernim autima.

To smo mi, jbga. Ali vidim i ja oko sebe sve vise ljudi da gledaju to. Malo tko vise otvara haubu. Sjetim se uvijek ima par godina jedan frend kupio CLA200.... sta mislis sto mi je isao pokazati?? - Bluetooth, ambijentalna rasvjeta koja mijenja boje glasovnom naredbom.... o motoru ni A......

Npr nedavno isto naletio na neke poznate, kupili bili Bmw X2... mislis da je njih briga sto je prednji pogon, 3 cyl, mjenjac drugi.... A eto, ljude veseli, i neka...

U principu mi se jos palimo na Deltu Integrale iz '94.... i to se nece promijeniti... a nove generacije dolaze i stvari idu svojim smjerom....
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Alfista145, clio

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #36 u: 04-01-2026, 08:07:25 »
To smo mi, jbga. Ali vidim i ja oko sebe sve vise ljudi da gledaju to. Malo tko vise otvara haubu. Sjetim se uvijek ima par godina jedan frend kupio CLA200.... sta mislis sto mi je isao pokazati?? - Bluetooth, ambijentalna rasvjeta koja mijenja boje glasovnom naredbom.... o motoru ni A......

Npr nedavno isto naletio na neke poznate, kupili bili Bmw X2... mislis da je njih briga sto je prednji pogon, 3 cyl, mjenjac drugi.... A eto, ljude veseli, i neka...

U principu mi se jos palimo na Deltu Integrale iz '94.... i to se nece promijeniti... a nove generacije dolaze i stvari idu svojim smjerom....
Ne da se još palimo nego stalno gledam oglase i zbrajam ako prodam jedan motor godinu stisnem troškove možda bi mogao piknut 8v

Ja stvarno nisam opterećen markom i prije kupovine Stelvia sam isao probavati razne aute X3 X5 X7 GLE GLS SQ8 SQ5 RR Sport XC90 T5 Cayenne i još hrpu toga sto nisam napisao i na prvu mi ne pada na pamet i odlučio sam se za Stelvio zbog toga kako se vozi, mehanike koju koristi, zbog iskustava ljudi koji su nabili km u njemu. 90% ljudi kad mi pokazuje svoj novi auto mi ga demonstriraju kao mobitel, vidi sam parkira ili kad mjenjas mod sve svjetli drugacije i imaš mapu ispred sebe na ekranu i sl pizdarije koje ne kuzim kad i kako su postale bitne.

Jednostavno Alfa trenutno nije za svakoga a mislim da nikad nije ni bila.

Nije bolest sve što boli

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Alfista145, jockersmoker

Offline clio

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Giulia Q4 ,Alfa Romeo Giulietta TCT
    • Lovran
« Odgovori #37 u: 04-01-2026, 08:58:21 »
Kamera je low-res, ali mene to ne smeta, pa to je tek parkirni pomoćni uređaj da vidiš ima li što iza tebe, lijepa slika i visoka razlučivost tu ništa ne pomažu funkcionalnosti.

Točno tako i ja mislim,ne vidim čemu fama oko toga,ja koristim kameru samo za pogled da li sam do kraja pakrirao,do kraja nečega,drugo apsolutno ništa .

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #38 u: 04-01-2026, 09:52:41 »
Točno tako i ja mislim,ne vidim čemu fama oko toga,ja koristim kameru samo za pogled da li sam do kraja pakrirao,do kraja nečega,drugo apsolutno ništa .
Pa to joj je i namjena.

Nije bolest sve što boli

Offline hussar0203

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Đurđa SW
    • Bjelovar
« Odgovori #39 u: 04-01-2026, 12:19:07 »
Čitam i ne vjerujem. Giuliu sam uzeo jel je zadnji auto kako su se nekad radili auti. I još manualca. Auto za vozača. Povrača mi se od tih ekrana, ambijentalnog osvijetljenja, hrpu bezlične plastike, svi su isti iznitra a o kvarovima i kvaliteti te nadobudne elektrinike da ne pričam. Imam tu zadnju kameru i nesposoban sam voziti na nju te opet gledam u retrovizore...
I ok, svatko ima svoje, poštujem to, nekome su druge stvari bitnije od ovjesa, karoserije, doživljaja za volanom...
Ali sve čitam i čekam čime je stelvio zamijenjen, mislim si aj neki bmw bar a ono renau, ovaj mercedes.... Ako je išta danas precijenjeno i nekvalitetno to je definitivno mercedes...  Ali ok, ima ambient light i 360 kameru

Offline Ivo

• Trade Count: (0)
  • Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #40 u: 04-01-2026, 13:23:41 »
Čitam i ne vjerujem. Giuliu sam uzeo jel je zadnji auto kako su se nekad radili auti. I još manualca. Auto za vozača. Povrača mi se od tih ekrana, ambijentalnog osvijetljenja, hrpu bezlične plastike, svi su isti iznitra a o kvarovima i kvaliteti te nadobudne elektrinike da ne pričam. Imam tu zadnju kameru i nesposoban sam voziti na nju te opet gledam u retrovizore...
I ok, svatko ima svoje, poštujem to, nekome su druge stvari bitnije od ovjesa, karoserije, doživljaja za volanom...
Ali sve čitam i čekam čime je stelvio zamijenjen, mislim si aj neki bmw bar a ono renau, ovaj mercedes.... Ako je išta danas precijenjeno i nekvalitetno to je definitivno mercedes...  Ali ok, ima ambient light i 360 kameru
Tocno 100 posto.
Ja gledam dan danas na špigle, a kamera samo da vidim gdje jeauto iza s guzicom.
Cak su poceli vracat tipke na volane, smanjivat ekrane i slicno jer je sve to žešca debilana. Na kraju vozis auto, ili gledas u ambilight? Koji i često smeta sa refleksijom u šajbama….

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline optimist!

• Na probi
  • *
    • Zadar
« Odgovori #41 u: 04-01-2026, 16:09:53 »
Uvijek isto, kad mjenjam BMW/Merca za Alfu jedni se zgražaju, drugi odobravaju i tako se to vrti u krug a ja uživam u svakom autu na svoj način.  Ponekad to podsjeća na navijačke skupine mladih ljudi koji idealiziraju svoj klub. Glc će biti kod mene do 5mjeseca ove godine (ukupno manje od godinu dana kao i Stelvio i mnoga auta prije njih). Stvar je jednostavna, unazad 5 godina nisam izgubio ukupno 1000 eura na automobilima, a svodi se na sljedeće: naći noviji auto pod tvorničkim jamstvom u bespućima Njemačke po dobroj cijeni, te nakon kratkog vremena prodati. Nisam trgovac, ne zarađujem na tome ali opet ni ne gubim. Stelvia sam imao manje od 1godine i odradio sam s njim max 500km otvorene ceste, dakle 95% gradske vožnje. I u takvoj sredini mi je 360 stupnjeva kamera korisnija od sportskog ovjesa. Ali tko zna, možda u 9mjesecu opet pređem na Stelvia ako mi uleti nešto ispod cijene. Alfa, Merc i Bmw i tako već godinama. Lijep pozdrav svima...

Offline hussar0203

• Ovisnik o alfistima
  • Đurđa SW
    • Bjelovar
« Odgovori #42 u: 04-01-2026, 17:52:58 »
Sve pet. Znači mijenjaš aute da ne izgubiš na njima, odnosno kupiš što ti povoljno uleti. I ok, nemam apsulutno ništa protiv toga. Nit je alfa auto za svakoga, ne kažem da je premium ili da je bolja od ostalih ali je drugačiji tip auta. Ali reći da ti se ne sviđa kvaliteta stelvija i onda uzmeš mercedesa koji iznutra nema gdje ne škripi i doslovno je sve u plastici i ekranu...

Offline kizo

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #43 u: 04-01-2026, 18:17:37 »
Sve je jasno kada kupuješ Stelvio i velike suvove za grad, tu ništa nije bitno nego samo da se vidiš na cesti :gay:

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #44 u: 04-01-2026, 19:32:05 »
Uvijek isto, kad mjenjam BMW/Merca za Alfu jedni se zgražaju, drugi odobravaju i tako se to vrti u krug a ja uživam u svakom autu na svoj način.  Ponekad to podsjeća na navijačke skupine mladih ljudi koji idealiziraju svoj klub. Glc će biti kod mene do 5mjeseca ove godine (ukupno manje od godinu dana kao i Stelvio i mnoga auta prije njih). Stvar je jednostavna, unazad 5 godina nisam izgubio ukupno 1000 eura na automobilima, a svodi se na sljedeće: naći noviji auto pod tvorničkim jamstvom u bespućima Njemačke po dobroj cijeni, te nakon kratkog vremena prodati. Nisam trgovac, ne zarađujem na tome ali opet ni ne gubim. Stelvia sam imao manje od 1godine i odradio sam s njim max 500km otvorene ceste, dakle 95% gradske vožnje. I u takvoj sredini mi je 360 stupnjeva kamera korisnija od sportskog ovjesa. Ali tko zna, možda u 9mjesecu opet pređem na Stelvia ako mi uleti nešto ispod cijene. Alfa, Merc i Bmw i tako već godinama. Lijep pozdrav svima...
Po tome da ti je opet uletio Stelvio za ok lovu ne bi ti imao ništa protiv lose kamere

Nije bolest sve što boli

Offline crnmarin

• Član Alfa Kluba 2
  • Starosjedioc
  • *
  • 156 JTD | GiULiETTA 1.4TB | STELViO 2.0TB
    • Split
« Odgovori #45 u: 04-01-2026, 19:52:45 »
Po tome da ti je opet uletio Stelvio za ok lovu ne bi ti imao ništa protiv lose kamere

ne kupuješ auto zbog loše kamere, ali eto mali komentar jer sam zadnji dana vozio golfa 7 (koji je još ok s tipkama i touchscreen)i 8icu i kamera je znatno bolja. ali sve ostalo je na strani stelvia logično.
a što se tiče kamere ona je tu jer je tu simpatičan gadget, a inače parkiraš logično uz pomoć retrovizora.
Alfonso_156