Stigla prinova!

Giulia 2.0 Turbo Q4, 2021, Veloce TI paket, 50.000 km, još pod jamstvom.
Kako mi sinovi uskoro polažu vozački, a srce me boli da prodam GTejku koju toliko pazim, nekako razmišljam da GT ostavim njima, pa sam sebe nagradio Giulijom. Netko će reći da mi je sve to izgovor, možda i jest, ali k vragu, kako mi Alfisti kažemo: "Life is too short to drive boring cars".

Iskreno, malo me već hvata i panika da će iduća neka normalna Alfa, ako ne bude i četvrti SUV po redu (ne znam za koga ih rade), biti hibrid, a to ja gledam kao "the worst of both worlds" i nešto što svakako želim izbjeći.
Najbolja stvar mi je boja, ta Lunare Bianco je uživo zaista posebna, a pogotovo kada parkirate do bijelog VW Passata!

Interijer je konjak koža i crno nebo, to mi dođe kao "tribute" za moju staru 156 Bianco Polare s bež kožom, vrlo slična kombinacija. Od opreme ima gotovo sve, mada nikada neću shvatiti ljude koji kupuju novo i onda npr. ne uzmu Harman/Kardon već ostave standardnu mjuzu. No, barem mi neće biti dosadno, imam prostora za razne dogradnje.
Najgora stvar je zvuk, taj auto se uopće ne čuje, tek na maksimumu nešto malo zazuji. Potpuno smiješno u usporedbi sa starim dobrim Bussom. No, da, ide - ide! I vozi se kao san, potpuno izgubiš osjećaj brzine u njoj.
P.S.
Ako netko želi mijenjati srebrni Scudetto za "Nero Edizione", ja sam za!