Dobar jutar svima

....
saga sa servisom je zavrsena napokon neki dan. dodijeljen je bio valjda covjek koji to nikada nije radio... na svu moju srecu, naravno

.... nekako je natezao odvodnu cijev od ulja tako da je uspio spigati donju flandju koja ide na blok... tako sto ju je zasarafio na tom kraju prvo sa oba sarafa na blok a onda na turbo i tako ju jasio dok mu turbo sjedne na manifold... sranje je sto je i od kvara do narucivanja djelova trebalo puuuuuuun k jer su eto preeeeeinertni i spori i tako prodje mjesec i pol dana bez auta.
Priznali su naravno da je njihova greska i popravili su auto... na moj nagovor su mi nabavili i heatexchanger jer sam rekao da cu ga platiti samo da vise zavrsim pricu. imam svoj stari HE natrag i vide se blagi tragovi sarafcigera ili necega na njemu. tak opet hura...
Upoznao sam i mehanicara koji ju je sastavio natrag i sam mi je priznao da je jedini koji je ostao od stare ekipe iz starog servisa...
Prvo sam dobio bio Golfa 8, mislim da je bio 1.0 TSI i moram priznati da je dobro odradio putovanje sa nas 5 unutra do Pariza i natrag... Ne trosi puno 6 - 6.5 sa nas 5 lego je svjetski.... Zivciralo me 20 tipki na volanu, a ni jedna na konzoli, sve mrtvi touch... I onda sam dobio 3008 i to hybrid- svaka cast svemu ali to je toliko ne prakticno i pre tesko da nema smisla ali ok... jbga... to je buducnost...
I sad secer na kraju Squadra.... nemaju termina prije 18.06. i sa time sam se pomirio... Zbog ovih panjeva sam 2 puta otkazao remap i nema termina prije.
Tu necu lagati da vjerujem g. Stephanu iz Sq i rekao mi je i napisao da se vozim sa autom bez bojazni normalno i doslovce da uzivam u autu dok se ne vidimo. I to u vise navrata... Mislim da mu ne treba reputacija o zaklanom motoru, zar ne?
Auto mi treba i uvjeren sam iskreno da zna sto mi govori. cinjenica da boostanja nema jer to ne radim, a vozis li auto do 2500 okretaja i saltas brze, iskreno s ovim motorom komotno mozes smatrati brzom voznjom(niti to ne radim). kada to prenesemo na nizozemska pravila auto mi salta ispod 2000 okretaja i dodem sporije malo normalne nizozemske voznje i sve 5... moooozda dodem ispod 10 litara...
koliko sam isto i shvatio cijelu pricu da posto je elektronicka papucica gasa, ECU odreduje tlak turba i po tome ima fuel trimove, ..zdarija bi mozda mogla biti u gornjoj sferi, tipa iznad 3500 okretaja, ali opet neki govore da mozes i na track day(ja nebum

), jesam ga u sekundi stisnuo do 3500 i nema razlike sa stock osim sto je bio nekako postojaniji jer stock mapa i zahtjeva manji tlak turba, pa otvara wastegate i tak ga drzi...
Temperatura ulja je normalna posto je na dashboardu cijelo vrijeme i vidim je... isto djabe pricati kad ju ne stiscem a i nemam performance loggera jos.... sa njime cu gledati u stupanj i vodu i ulje... onda cemo vidjeti mozda veci killer sto je rekao filip00.
Nema sanse da se raspadne

nadam se

u protivnom