Nadam se da si prije provjere nivoa ulja stavio volan ravno
jer ulja varira od minimuma do maximuma, ovisno kamo je volan okrenut.
Bio je ravno, slučajno
E, jebi ga..... i baš si Alfu naša za obuku !?
Ovde će ti malo tko odgovoriti na neka banalna pitanja, a za ona softiciranija teško, nemoguće i nikakao jer se to čuva "ka zmija noge!" (u tome ti ti je lovica - nije ti to open code).
Moj ti je savjet da kreneš od osnovnog i detaljnog štiva....
Alfa Romeo GTV Workshop Manuals and Repair Manuals
.....a dalje u praksi je na tebi, koliko si spreman riskirati da nešto sjebeš, jer drugačije neš naučiti.
Vitara nema servo
Ajde, vidiš da mi forum ipak pomaže, hvala mu. Ovo je tek dijagnosticiran problem, bio sam uvjeren da curi "normalno" ulje dok se nije pojavio ružan zvuk serva. Nemam baš ambiciju sam popravljati aute, više volim kad to radi čovjek koji zna šta radi ali u ovakvim situacijama moram reagirati za prvu pomoć i nije mi frka išporkat ruke. Vitaru vozim redovito pa rano skužim neki novi zvuk ili da nešto nije ok. Nju imam od 2017. ako je ne vozim mjesec dana, isto razvije neki problem koji često prođe kad se provoza. I Spider ima neke ružne zvukove 30ak sekundi nakon hladnog starta, na tu temu ću tek doć. Možda je i to već servo plakao, stvarno mi nije bio ni na kraj pameti dok nije postalo preočito
Čitam ovu temu još jednom i kad gledam: "Dosadašnja ulaganja minimum"....možda je konačno vrijeme za jedno ne-minimum ulaganje i da se napravi ozbiljan servis auta... jer ak si se dosad vozio bez servo ulja, iduće kaj ćeš otkrit je da imaš kočiono ulje staro 15god, da ti je neki remen na izdahu snaga, itd....
Možda ružno zvuči minimalna ulaganja. Pod tim sam mislio na:
- mali servis godišnje (ulje, filteri...)
- sve šta mehaničar prijavi (imam neke popise odrađenih radova, moram ih skupiti na hrpu za dokumentaciju
)
- sve šta tehnički prijavi (prošle godine sam morao atestirati eibach opruge sa kojim sam ga kupio, pa sam radije kupio stock opruge i vratio ga na normalnu visinu. 2 godine prije sam zamijenio katalizator)
Najavio sam u temi da ove godine planiram krenuti u "generalku", zato sam je tek sad i otvorio. Motor treba novi remen jer je auto već 5 godina kod mene (
ovo sam sad morao brojati na prste jer mi djeluje kao 3). Ne znam jesam li ukupno odvozio 3K km, naći ću i taj podatak. Bio je promijenjen nekad u redovnom terminu prije nego sam ga kupio. Očito ima problem i sa strujom, karoserijski isto ima svega.. bit će posla ali ću se potrudit da ne propadne
Radi problema sa servom smo zapeli u dvorištu, pa kišu preživljavamo ovako jer po jakoj zna procurit preko prozora na kederu krova (nije centrirano kako treba)
Kuća i dvorište su u rekonstrukciji i glavni razlog gubitka 2 godine u životu