Pozdrav,
u zadnjih mjesec dana dogodila su mi se dva èudna sluèaja; pustim gas a auto i dalje vuèe, ne kao da je pun gas nego kao da je ostao zaglavljena papuèica na onom polo¾aju gdje sam maknuo nogu sa nje.
Prvi puta mi je bio ukljuèena poluga tempomata ali nije bio aktivan i trenutak prije toga mi je pala torbica sa konzole ba¹ preko ruèice tempomata pa sam zakljuèio da mi je vjerovatno ona ponovo aktivirala tempomat (premda ne znam kako). Drugi puta, danas, tempomat uopæe nije bio ukljuèen, 3. brzina, okretaja skoro pa ni¹ta - cca 1300, spu¹tam se nizbrdo nekom uskom vukojebinom i na kratkoj ravnini dodam samo malo gasa..pustim gas a auto i dalje nastavi.
U oba sluèaja prva reakcija mi je koènica i kvaèilo te u oba sluèaja su okretaji momentalno pali na ler-gas.
Po tome bih zakljuèio da nije problem ovog tipa:
http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=97888.0jer bi inaèe valjda okretaji nastavili rasti i u leru. Ba¹ izgleda kao da u datom trenutku se ukljuèi tempomat a pritiskom na koènicu i/ili kvaèilo se deaktivira.
Ili sam mo¾da u krivu pa su ovo neke poèetne naznake da bi mi se mogao desiti slièan problem kao i u spomenutom postu?
Auto ima 245 tis km, chipan je, nema nikakvih problema, ¹tovi¹e prede kao urica, lijepo ubrzava i ne tro¹i previ¹e niti goriva (cca 5,5 l/100km) niti ulja (uglavnom na 20tis dodam pola litre ulja).
Wtf, any ideas?
Thnx.