25-07-2026, 17:35:06

Autor Tema: Giulia/Stelvio - SWG bypass  (Posjeta: 1228 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Paso

• Član Alfa kluba 14
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • GTV 3.0, GT 1.9, Giulia 2.2 JTDM, Giulia 2.0 Turbo
    • Zaljev, Rijeka
Giulia/Stelvio - SWG bypass
« u: 21-03-2024, 23:22:58 »
Naručio sam SWG bypass i potrebne kablove kako bih mogao bez tvornički certificirane dijagnostike odrađivati razne sitnice poput reseta servisnih intervala za ulje i slična manja podešavanja koja se onda mogu odraditi s generic Multiecuscanom (MES).

Zanima me je li to netko već kupio i kakva su iskustva?

Uzeo sam ovo:

https://shop.stuff4car.com/en/index.php?route=product/product&product_id=51

I ovaj set kablova:

https://shop.stuff4car.com/en/index.php?route=product/product&product_id=58

I sada donekle vezano pitanje: kada Giulia počne na glavnim instrumentima javljati "Change oil" iako je na servisu odrađen reset koji se vidi na multimediji, našao sam na američkom forumu da postoji reset procedura s pedalom gasa koja ne traži dijagnostiku. Je li tko to uspio? Njihova iskustva su razna i ima svega, bitan dio je ovo:

"Giulia Oil Change Indicator - Reset

To reset the oil change indicator system (after performing the scheduled maintenance), refer to the following procedure.

Without pushing the brake pedal, push the ENGINE START/STOP button and cycle the ignition to ON/RUN position (do not start the engine).

Fully depress the accelerator pedal, slowly, six times within 10 seconds.

Without pushing the brake pedal, push the ENGINE START/STOP button once to return the ignition to the OFF/LOCK position.

NOTE: If the indicator message illuminates when you start the vehicle, the oil change indicator system did not reset. If necessary, repeat this procedure. If the above process fails to complete, use the scan tool to complete the reset process."

Kasnije su neki korisnici dopisali svoja iskustva:

- "MAKE SURE YOUR DOOR IS CLOSED I tried it many times with no luck until I closed my door and it worked first try."

- "I pushed the accelerator 3 times FAST within 10 seconds."

- "I just reset the indicator between the speedo and tach using 6 pushes of the BRAKE pedal."

- "In the end I reconnected the SGW bypass, hooked up MES and went into the Bosch Engine section and did the oil reset in there. After I did that, I turned on the engine and the "Change Engine Oil" message was replaced with "Oil Change successful" and then it was gone. No more message."

Probao sam opisano, ali kod mene nije prošlo. Nadam se da ću to onda izvesti brute-force kada mi dođe SWG bypass.
« Zadnja izmjena: 21-03-2024, 23:25:49 od Paso »

Offline Damir

• Član Alfa kluba 18
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GIULIA super 2.2 180 Q2
    • Lučko, Zagreb
Odg: Giulia/Stelvio - SWG bypass
« Odgovori #1 u: 22-03-2024, 08:45:09 »
Ja sam uzeo baš taj SGW sebi i Seb-u jedino što ja koristim Multiecuscan s multiplex interface pa ne trebam hrpu kablova i sve radi odlično jedino javlja grešku SGW modula  :)
Alfa 145 QV - rally car

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Paso

Offline Paso

• Član Alfa kluba 14
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV 3.0, GT 1.9, Giulia 2.2 JTDM, Giulia 2.0 Turbo
    • Zaljev, Rijeka
Odg: Giulia/Stelvio - SWG bypass
« Odgovori #2 u: 30-03-2024, 22:07:47 »
Evo, Boris i ja smo danas instalirali SWG Bypass i uspješno resetirali servisni interval! :)

Od savjeta za instalaciju, evo par:

- Iako u uputama traže da se prvo odspoji akumulator radi sigurnosti, ako ne brljate i greškom ne odspojite nešto drugo, instalacija se može se izvesti bez toga, tako da se ne treba prolaziti onaj proces kalibracije volana i ostalo što slijedi nakon odspajanja akumulatora.

- Da biste došli do potrebnih konektora to je teoretski moguće i samo kroz rupu ispod volana (ako imate piano hands), ali ako to radite prvi put, nemojte, nešto ćete počupati. Zato je najbolje skinuti donji plastični oplat iznad pedala (dva torx vijka). S prednje strane oplata su tri fake rupe za vijke u kojima nema ničega, pa da vas to ne zbuni. Prije skidanja pokrova, potrebno je s desne strane, na centralnom mjenjačkom grebenu skinuti manji bočni plastični pokrov, on je samo na klik-klik ubadanje kao i prednji hvat velikog pokrova.

- Kada imate čist pristup, SWG je malo više gore i vjerojatno pokriven crnom spužvom, pa nije lako uočljiv. Kada odspojite tvorničke kablove, svoje utaknete i provučete do rupe ispod volana, tamo je dovoljno prostora i za kablove i za SWG Bypass kutijicu. Ne smeta ničemu u bilo kojem položaju volana.

- Ako nakon svega potpuno odspojite SWG Bypass imate i primitivnu, ali vrlo efikasnu i jeftinu zaštitu od krađe. Naime, kako se Giulia i Stelvio kradu razbijanjem radara i spajanjem dijagnostike na njegov konektor da bi se otključao auto, a nakon toga lopov sjeda u auto s dijagnostikom i spajanjem na OBD pali auto na ovaj ili onaj način - ovdje ga zapravo blokirate jer mu spajanje na OBD ne može raditi ako je taj dio mreže odspojen. Dobar štos! :)

- Minus takve zaštite je što kada je cijela veze prekinuta, ne radi niti multimedijska jedinica (moram još probati što ako se isključi samo jedan vod), ali stvar može biti dovoljno dobra za neke risky situacije, npr. putujete negdje avionom i u stranoj zemlji ostavljate auto duže vrijeme na riskantnom parkingu. Lopovi će možda razbiti radar, ali auto neće odvesti bez da sve živo raskopaju i pospajaju nazad, a to teško da će itko raditi.
« Zadnja izmjena: 30-03-2024, 22:11:58 od Paso »

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: sasa.baska