Još jedna stvar koja me brine u zadnje vrijeme. Smatram da me nešto od senzora zeza jer siguran sam da mi je potrošnja goriva/plina znatno uvećana i da auto slabije ide. Istina je da stalno klima radi, no i prije je radila ali sada više troši definitivno. Zanimljivo je da je i na plinu i na benzinu potrošnja uvećana. Druga stvar je što auto jako loše vuče, tj. nekad je to bolje nekad jako lošije. Jednostavno stišećeš gas ali on nema snage. Isto je i na plinu i na benzinu. Čak sam primjetio recimo na plinu kada stisnem gas do kraja, osjetim kao da na tren posustane. Kao da ga zaguši. Recimo jučer sam išao nekih 20 km, i siguran sam da su preformanse na razini auta sa nekih 70ks.. Jako loše. Uglavnom ne cuga, ne gasi se, samo loše vuče. Vjerujem da to nema veze sa motorićem minimuma već sa nekim drugim senzorom. Pošto auto ima ugrađen plin i to onaj jednostavniji sistem koji nije multipoint, obično kad sam imao neke probleme ili je išao dobro na plin ili na benzin. Nikada me nije zezalo oboje. Znam da je lambda sonda direktno zadužena za regulaciju plina, pa ako je ona pokvarena mislim da to može stvarati ovakve probleme. Ne znam kako se to odražava na benzinu ali pretpostavljam da je slično. Koliko znam ostali senzori bitno ne utječu na regulaciju usisa plina. Ako imate koju pametnu recite prije no što odem na dijagnostiku. Nikako da nađem vremena.