01-07-2026, 16:35:21

Autor Tema: supercharger na Alfi T.S.  (Posjeta: 2590 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline robi_t

• Član Alfa Kluba 1
  • Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • *
  • Spol: Muški
  • Alfa Romeo Gtv 2.0 TS
    • Zagreb
supercharger na Alfi T.S.
« u: 02-06-2013, 16:09:33 »
Pozdrav,vozim alfu 156 1.8 i zanima me dali itko zna kako ugraditi supercharger ili ti kompresor na T.S motor... situacija mi je takva da idem raditi na 6 mjeseci u S.A.D. i prijatelj mi tamo vec radi s auto dijelovima tako da bi za relativno malo novaca mogao dobiti supercharger namjenjen americkim vozilima...
Moje pitanje je kakav bi kompresor trebao traziti, mislim s kojih specifikacijama posto se ja ne kuzim bas u to, dali pase bilo koji ili postoji neki odredzeni koji bi najbolje pasao na alfe...  :?:

Drugo pitanje se svodi na ugradnju...Znaci trebam: supercharger
                                                                                  intercooler
                                                                                  jace dizne(mozda s 2.0??)
                                                                                  remape kompjutera

Ako sam sto izostavio slobodno me ispravite svi komentari dobro dosli...i samo da ne ulazimo u rasprave ne zanima me 2.5 i sl.  :grinning-smiley-043:

Offline Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
Odg: supercharger na Alfi T.S.
« Odgovori #2 u: 02-06-2013, 16:16:21 »
ma tamo je sve jeftinije ima da se dobro nakrcaš djelovima  :da:
Nije bolest sve što boli

Offline robi_t

• Član Alfa Kluba 1
  • Sa stažom
  • *
  • Alfa Romeo Gtv 2.0 TS
    • Zagreb
« Odgovori #3 u: 02-06-2013, 16:23:50 »
hvala na odgovoru Argor  :thanks ...ali vidim da je ta tema puna prepucavanja dali je bolji turbo ili kompresor nista bas konkretno za ugradnju u alfu...a mene bas zanimaju detalji slaganja i kakav kompresor trebam traziti 

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #4 u: 02-06-2013, 16:38:52 »
e da je samo tako bilo bi super.

prvo imas problem sto nemas map nego maf. a to znaci da ti nema kaj pratit tlaku sistemu i trebas konverziju ecu-a sa maf na map navodno je moguce kod remapa.

druga stvar je kaj na orginal struju bude jako tesko radilo to pogotovo sa standardnim omjerom kompresije razletit ce se odma.

treca stvar je kaj supercharger treba i remenica nova dodatna ili ces vuc prek orginal remenice.

dizne 2.0 su isti drek ko i tvoje trebao bi neke sa turbaka nekog 2.0 16vt ili sl. ili neke aftermarket dizne za tu namjenu

cetvrta stvar prvo moras obnovit motor barem lezajeve i uljnu pumpu pa ona na posao.
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline robi_t

• Član Alfa Kluba 1
  • Sa stažom
  • *
  • Alfa Romeo Gtv 2.0 TS
    • Zagreb
« Odgovori #5 u: 02-06-2013, 18:43:55 »
e da je samo tako bilo bi super.

prvo imas problem sto nemas map nego maf. a to znaci da ti nema kaj pratit tlaku sistemu i trebas konverziju ecu-a sa maf na map navodno je moguce kod remapa.

druga stvar je kaj na orginal struju bude jako tesko radilo to pogotovo sa standardnim omjerom kompresije razletit ce se odma.

treca stvar je kaj supercharger treba i remenica nova dodatna ili ces vuc prek orginal remenice.

dizne 2.0 su isti drek ko i tvoje trebao bi neke sa turbaka nekog 2.0 16vt ili sl. ili neke aftermarket dizne za tu namjenu

cetvrta stvar prvo moras obnovit motor barem lezajeve i uljnu pumpu pa ona na posao.

hvala kolega ceker na ukazivanje mogucih problema, takve odgovore i trazim....uglavnom mislio sam spojit remenicu kompresora na radilicu.
Sto se tice injektora nije problem uzet neke s turbaka ima ih povoljih s fiat coupe-a
Sto se tice MAP senzora mozda kad se isprogramira ECU najbolje uzet usisnu granu s Fiat Brava on ima MAP senzor i valjda bi pasalo( samo neznam jel treba metalna usisna ili moze i plasticna??)
a za struju stvarno nemam ideje  :?:?:?:

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #6 u: 02-06-2013, 19:22:38 »
eh vidis i usisnu sam zaboravio neznam jel bi plastika drzala uopce ikakav tlak...

ja bih rekao da bolje to radit na 2.5 v6 nego na ts-u :D
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline kristyanhr

• Starosjedioc
  • EX: Fiat Punto mk2 1.9DS Trenutačno: AR156 1.8TS
    • Slavonski Brod
    • NANO Autodetailing Centar
« Odgovori #7 u: 02-06-2013, 19:28:12 »
eh vidis i usisnu sam zaboravio neznam jel bi plastika drzala uopce ikakav tlak...

ja bih rekao da bolje to radit na 2.5 v6 nego na ts-u :D
mislim da je u uvodnom postu naveo da ga šeme s 2.5 ne interesiraju..  :craz ali ideja je jako dobro.. misilm da ovdje na forumu vec ima jedan koji je na 1.6 ts-a ubacio turbinu... mada ti pitas za kompresor..
po mom misljenju bilo bi bolje nabaciti turbinu jer bi vrlo vjerojatno izgubio dosta snage na pogonjenje kompresora... na niskim obrtajima mislim.. od pamtivjeka se zna kakvi su ts-i na niskim obrtajima...  :puke:
Darijan Kosić: "Alfizam je religija."
Certified Gtechniq Detailer - http://nano-kj.hr/nano.php

Offline Damir

• Član Alfa kluba 18
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GIULIA super 2.2 180 Q2
    • Lučko, Zagreb
« Odgovori #8 u: 02-06-2013, 19:49:56 »
Ima na Alfaowneru tema gdje je stavljan charger na GTV V6, a znam jer sam svojevremeno i ja razmišljao o ROTREX kompresoru i uglavnom sve bi trebalo ići plug & play bez diranja motora, uostalom i Novitec i Autodelta su dorađivali motore i imaju već gotove setove za prodaju.

http://www.autodeltashop.com/product_info.php?cPath=23_65&products_id=584
Alfa 145 QV - rally car

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #9 u: 02-06-2013, 19:57:05 »
imaš u US komplet turbo kitova sa IC elektronikom i svim potrebnim za cca 700-1000$ i kupuju se prema stage-u povećanja snage tako da je po meni to bolja opcija za 1,8, supercharger daje ali i uzima zato ide na amere koji imaju 5000ccm i 220ks  :da:
Nije bolest sve što boli

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #10 u: 02-06-2013, 20:08:30 »
Ali kako god okrenes za tako nesto treba prvo otvorit i slozit i osvjezit motor, jer TS sa cca 150tkm ubiti bilo koji motor da samo to nasarafis gore nebi dugo izdrzao.. tako da ta igra i cifra se na kraju popnu podosta...
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline robi_t

• Član Alfa Kluba 1
  • Sa stažom
  • *
  • Alfa Romeo Gtv 2.0 TS
    • Zagreb
« Odgovori #11 u: 02-06-2013, 21:38:04 »
problem je kod turba stvarno visoka cifra ugradnje i to nije nikada kao orginal...a sto se tice superchargera, razmisljam o njemu jer je relativno jeftinija varijanta...nezelim ja sad iz superchargera izvuc neznam koliko snage, dovoljno da motor 1.8 dignem na nekih 170-180 ks...
 a ja sam prije kojih godinu dana ubacio u svoj auto novi motor s velikim servisom (cca me ispalo to oko 10000 kn)
i motor je stvarno apoteka...pa bi mi sad bilo ludo i skupo to sve vadit van i ubacivat 2.5 ili slicno.
A sto se tice Autodelte oni imaju cijeli supercharger kit i traze ak se ne varam oko 5000 funti...i po britanskim forumima sam vidio da nisu bas zadovoljni stim

Offline gturcic

• Pripravnik
  • **
  • Fiat Coupe 20vt+ / Lancia Delta 1.9mjeTT
    • Rijeka
« Odgovori #12 u: 02-06-2013, 22:36:34 »
...pa bi mi sad bilo ludo i skupo to sve vadit van i ubacivat 2.5 ili slicno.

Bilo bi luđe trošit pare na 1.8 t.s., u autu starom 10ak godina i koji vrijedi 2.000-4.000€, možda sam puno i rekao.

Koliko se piše po forumu, i u stock varijanti nije neki ludo robustan motor. Dodatni tlak i kompresija u cilindrima sigurno mu ne bi pomogli.

Budući da postavljaš općenita pitanja, sumnjam da se dovoljno kužiš da ćeš sam kemijat, pripasavat i slagat. Ako ne radiš sam, konverzija postaje noćna mora i rupa bez dna - biti ćeš X mjeseci bez auta, kidat živce, potrošit barem duplo od planiranog i uvijek ćeš biti nečime nezadovoljan.

Sve to stoji ako slažeš auto za svaki dan. Ako je to vikend projekt auto za gušt, onda samo naprijed. Ali razmisli o dilemi turbo, kompersor ili v6, i zapitaj se zašto ima malo turbo konverzija Alfinig T.S. motora, još manje primjeraka s kompresorom - ima dosta ljudi koji su vrsni mehaničari i zaljubljenici, a sigurno i netko od njih ima pristup jeftinim dijelovima iz amerike ili eu!?

Offline boris

• Član Alfa kluba 18
  • Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 Q
    • Rijeka
« Odgovori #13 u: 03-06-2013, 19:33:59 »
Izgleda da injektori od Fiat coupea ne pašu na TS, dimenzije su iste, ali ne bacaju pod jednakim kutevima

Offline robi_t

• Član Alfa Kluba 1
  • Sa stažom
  • *
  • Alfa Romeo Gtv 2.0 TS
    • Zagreb
« Odgovori #14 u: 04-06-2013, 14:27:09 »
Hvala na odgovorima decki zato sami postavio temu da vidim isplativost toga...ak se tko sjeti kak bi se to moglo sloziti slobodno nek komentira jos je uvijek ideja aktualna...a sto se tice ulaganja u auto, star 10 godina kak je rekao gtjuric i koji ne vrijedi tolikih novaca...ali meni vrijedi vidio sam i ludze projekte na forumu i nije mi zao ulozit pare vec sam u svoju utukao oko 4tisuce eura i nikada nisam dvoumio...zelim vozit alfu i slozit taj kompresor cisto iz uzitka i da dokazem ovim fiatistima kak talijanski auto ide  :hehe:

Offline gturcic

• Pripravnik
  • **
  • Fiat Coupe 20vt+ / Lancia Delta 1.9mjeTT
    • Rijeka
« Odgovori #15 u: 04-06-2013, 15:36:27 »
Jeftino neće biti, a isplativo još manje.
Ali nitko te ne može zaustaviti ako želiš složiti radi gušta. :pivo:

Samo bih te upozorio da se ne upuštaš u projekt ako ti auto treba za svaki dan, jer će sve skupa završiti u suzama, i ljubav prema Alfama i prijateljstvo s mehaničarem...
« Zadnja izmjena: 04-06-2013, 15:36:58 od gturcic »

Offline suspenzija

• Trade Count: (+4)
  • Starosjedioc
    • Makarska
« Odgovori #16 u: 04-06-2013, 20:09:59 »
isplativosti u tuniranju necega na bilo koji nacin nikad nije bilo isplativo niti ce biti...to se uvik radi za osobni gušt...ako cemo o isplativosti onda se jedino isplati na autu doslovno nista ne minjat nego tu i tamo koji servis...i to je to

Offline pejo

• Trade Count: (+8)
  • Sa stažom
    • n.sad
« Odgovori #17 u: 04-06-2013, 20:17:33 »
robi ako ti ostane viška 200-300 dolara kupi i meni jedan a da je ispravan.neki manji tako do 2500-3000cc.najbolje bi bilo neki od onog malog mercedesa compresora ili tako nešto.svejedno samo nek valja.taman za tih pola godine ću skupiti kintu  :craz
svemir i ljudska glupost su beskonačni,s tim da za ovo prvo nisam siguran...

Offline robi_t

• Član Alfa Kluba 1
  • Sa stažom
  • *
  • Alfa Romeo Gtv 2.0 TS
    • Zagreb
« Odgovori #18 u: 04-06-2013, 21:11:42 »
Kad dotaknem americko tlo i to vidim iz prve ruke onda cu ovdje u temu postat sta ima i koliko kosta i koje su specifikacije...pejo sto se tice dijelova iz amerike nema problema kome sta treba mogu pogledat,ku
pit,poslat

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #19 u: 05-06-2013, 00:51:57 »
Kad dotaknem americko tlo i to vidim iz prve ruke onda cu ovdje u temu postat sta ima i koliko kosta i koje su specifikacije...pejo sto se tice dijelova iz amerike nema problema kome sta treba mogu pogledat,ku
pit,poslat

:clap:
Nije bolest sve što boli